idonthave Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Μέρος 1ο :crazy_pilot: ο ασθενής: κουτί Α+ twin engine (κουτάκι που το έχω από το 2007) είναι το πρώτο εγχείρημα σε κατασκευή/κοψίματα και βάψιμο. Πριν ένα χρόνο ήμουν έτοιμος για αγορά νέου κουτιού επειδή το είχα βαρεθεί αλλά αποφάσισα να το κρατήσω και να του κάνω κάποιες αλλαγές. Πριν & μετά #Α Προεργασία λύσιμο του κουτιού, τα κοψίματα που ήθελα να κάνω, τρίψιμο και.. #B Σειρά είχε το βάψιμο (το βάψιμο ήταν και το χειρότερο μου σημείο, δεν το πολύ κατέχω) κάποια πράγματα έπρεπε να τα βάψω πάλι και 3η φορά!! #Γ Το στήσιμο και το τελικό αποτέλεσμα pumpkin Dr.Dre project Αυτό ήταν το project μου πριν ένα χρόνο.. Όμως πριν ένα μήνα "αποφάσισα τελικά" να πάω σ'αλλαγή του κουτιού και ήμουν ανάμεσα σε NZXT phantom 630 και corsair 750D αλλά επειδή τα λεφτά είναι πολλά είπα προς το παρόν να μείνω με το Αplus, και τα χρήματα να τα ρίξω αλλού . Αν και το 2ο μέρος (και τελευταία παρέμβαση) το έχω αρχίσει εδώ και μια βδομάδα, μόλις το ολοκληρώσω θα το ανεβάσω!!! *Άντε πάλι κοψίματα, βάψιμο, ξεπριτσίνιασμα και στήσιμο από την αρχή continued...μέρος 2ο μερικές φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Μάρτιος 19, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2014 not bad . αν και το pumpkin style ειναι καπως εποχιακο καποιες ερωτησεις ... το ετριψες για να πατησει το χρωμα καλυτερα? ειναι απλο σπρει απο μαγαζακια της γειτονιας , η κατι εξειδικευμενο ? τελος ... γιατι χαλασες την γραφικων , αφου ετσι και αλλιως δεν φαινεται το κατω κομματι της XD παντος αμα θελεις να κανεις ριζικες αλλaγες στο version 2 . θα μαρεσε να δω να δοκιμαζεις να ακολουθησεις την φιλοσοφια των RAVEN Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Μάρτιος 19, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2014 Έπεσε τρίψιμο, αστάρι, το χρώμα και μετά βερνίκι. Σπρέι από χρωματοπωλείο της γειτονιάς.Για την κάρτα... έχει πουληθεί!!! Δεν υπήρχε κάποιος λόγος, με παρέσυρε το θέμα.Για το 2ο μέρος όσον αφορά τα χρώματα φίλος φανοποιός μου είπε να πάω σε μαγαζί που προμηθεύεται και ανάλογα τι θέλω,να πάρω σπρέι μονής (δεν χρειάζεται βερνίκι, γυαλίζει από μόνο του) ή διπλής βαφής(θέλει βερνίκι) η φιάλη έχει 10€ με 14€.Όσον αφορά τις αλλαγές που θα κάνω, αφορούν κυρίως το εσωτερικό του κουτιού, το εξωτερικό θέμα θα το αφήσω ίδιο,η μόνη αλλαγή εξωτερικά που ίσως κάνω, είναι να διορθώσω το χρώμα στην πρόσοψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Μάρτιος 23, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 Μέρος 2ο Πριν την αποσυναρμολόγηση & το ξεπριτσίνιασμα #2α) Αφαίρεσα όλα τα πριτσίνια από το κουτί, έκανα και τα κοψίματα που ήθελα, επίσης μετέφερα το hdd cage ~2cm. #2β) Οι αλλαγές & τα κοψίματα #2γ) Τα κομμάτια μετά το βάψιμο & το πριτσίνωμα του κουτιού Επειδή στην αρχή δεν έβρισκα μαύρα πριτσίνια στο μέγεθος που ήθελα, έκατσα και τα έβαψα. Όμως τελικά τελευταία στιγμή βρέθηκαν. **Με το βελάκι στην κάτω φωτογραφία είναι τα βαμμένα πριτσίνια η συνέχεια της συναρμολόγησης του κουτιού #2δ) Εδώ τελειώνει και το πριτσίνωμα του κουτιού. Τα χρώματα εκτός του μαύρου, των υπόλοιπων κομματιών είναι κόκκινο με πορτοκαλί πέρλα τα οποία τα έβαψε ένας γνωστός μου (επειδή δεν ήθελα να τα κάνω σ***:whistling) Για το τέλος έμεινε η συναρμολόγηση των parts, από τα οποία μου λείπουν και κάποια και μόλις τα πάρω κι αυτά θα ανεβάσω και τις υπόλοιπες φωτογραφίες με ολοκληρωμένο το project μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Μάρτιος 23, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 Ωραίος. Λίγο τα στραβοκοψίματα χτυπάνε άσχημα αλλά φαντάζομαι θα κρυφτούν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Μάρτιος 23, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 Δεν το έχω και τόσο με τον τροχό! Αυτά που χτυπάνε πολύ θα κρυφτούν . Έψαξα να βρω αυτά τα λάστιχα που έχουν τα κουτιά στις εγκοπές της μητρικής άλλα δεν βρήκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Μάρτιος 23, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 Grommets ακριβώς στις διαστάσεις σου είναι απίθανο να βρεις. Μπορείς να ψάξεις για u-channel και να ντύσεις γύρω γύρω το άνοιγμα που έχεις κάνει όμως Ξέρω μαγαζί από Αμερική αν σε ενδιαφέρει κ μπορείς να περιμένεις, αν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι άλλο, ελεύθερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Μάρτιος 23, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 Ευχαριστώ , είχε αναφερθεί και σ'άλλο θέμα για u-channel (δεν θυμάμαι που ακριβώς ) από'δω ΜΠΕΝΟΣ - Συμπαγή Ελαστικά Προφίλ Σχήματος U Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Μάρτιος 23, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2014 αν σου κάνει στρογγυλό μπορείς και με το εξωτερικό απο καλώδιο (δύσκολο να το συγκρατήσεις με πατέντα μονο αλλα οκ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Απρίλιος 9, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 αν σου κάνει στρογγυλό μπορείς και με το εξωτερικό απο καλώδιο (δύσκολο να το συγκρατήσεις με πατέντα μονο αλλα οκ )Ευχαριστώ για την πρόταση, τελικά πήρα U-channel όπως πρότεινε και ο [MENTION=15582]fantomas[/MENTION] , το οποίο στην αρχή με ταλαιπώρησε στον τρόπο με τον οποίο ήθελα να το βάλω, αλλά μετά επιμονή το κατάφερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Απρίλιος 9, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 Μέρος 3ο Μετά από σχεδόν 2 βδομάδες ολοκλήρωσα τις αλλαγές που θελα να κάνω, (αν και ήθελα να το τελειώσω νωρίτερα, λόγο χρόνου δεν τα κατάφερα) 3α) Οι αλλαγές στην πρόσοψη, ακολούθησε τρίψιμο για να αφαιρέσω το παλιό χρώμα, αστάρι, βάψιμο από την αρχή και βερνίκι. ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ 3β) Βάφτηκε και ο ανεμιστήρας για να ταιριάζει κι αυτός με το εσωτερικό 3γ) Σειρά είχε η τοποθέτηση του u-channel το οποίο με δυσκόλεψε στην αρχή, αλλά το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι αρκετά καλό 3δ) Σειρά είχε η εγκατάσταση του εσωτερικού φωτισμού (ταινία led λευκού φωτισμού) και τοποθέτηση ασφαλειοθήκης όπως προτάθηκε από τον [MENTION=31307]l3ft3ris[/MENTION] . Πήρα και τις αντίστοιχες ασφάλειες ( 3Α) , κολλήθηκαν τα καλώδια & τα sleevara. Στο στάδιο αυτό δεν είναι εγκατεστημένα όλα τα πράγματα στο κουτί, οπότε δεν είναι ολοκληρωμένο στις παρακάτω φωτογραφίες Εδώ ο έλεγχος του φωτισμού Εδώ τελειώνει και το 3ο μέρος, μέσα στις επόμενες μέρες θα ανεβούν οι φωτογραφίες με το project ολοκληρωμένο. :big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Απρίλιος 9, 2014 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 εισαι καλοςςςςςαλλα πλεον το project μαλλον μετονομαζεται σε COBRAAAAA Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Απρίλιος 9, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 Viper69 https://www.google.gr/search?q=viper+69&espv=2&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PkZFU_rkE8Hb0QXg5IFQ&ved=0CAgQ_AUoAQ#q=viper&tbm=isch&imgdii=_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Απρίλιος 9, 2014 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 και λεγα , καπου εξω ξαναδει αυτο το σχεδιο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Απρίλιος 14, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 το project έχει ολοκληρωθεί αλλά προτού ανεβάσω και τις υπόλοιπες φωτογραφίες, θα κάνω μια παρένθεση σε περίπτωση που θέλει κάποιος γενικά να βάψει κάποιο αντικείμενο. Ακολούθησα απ'αυτές τις δυο σελίδες τις συμβουλές κι αυτήν τη φορά τα πήγα καλύτερα. Διαδικασια βαφης πως να βαψετε τα πλαστικα που κοσμουν το σαλονι του αυτοκινητου σας. - BMWfans Forum Την πρώτη φορά ενώ με τα χρώματα τα είχα καταφέρει καλά, την είχα ''πατήσει'' με το βερνίκι (σε κάποια πλαστικά είχε ''πετάξει'' φουσκάλες. Επίσης είχα αφήσει το βερνίκι να στεγνώσει για ένα 24ωρο με αποτέλεσμα όταν έπιανα κάποιο από τα πράγματα να αφήνω το αποτύπωμα από τα δάχτυλα. Καλό είναι όταν φτάσετε στο σημείο που έχετε τελειώσει και με το βερνίκι να αφήσετε να στεγνώσει το λιγότερο 3 24ωρα (εξαρτάται και από το βερνίκι). Αυτή την φορά άφησα τα πράγματα 3-4 μέρες να στεγνώσουν και άφησα κάπου δαχτυλιές. Αυτά τα αναφέρω μέσα από την εμπειρία που απόκτησα μέσα από το project. Στο θέμα βαψίματος είμαι αρχάριος. Παρακάτω είναι κάποια από τα σπρέι που χρησιμοποίησα (όσα έμειναν). Σε λίγο θα ανέβάσω και τις υπόλοιπες φωτογραφίες του project viper69 (όπως μετονομάστηκε ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Απρίλιος 14, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Μέρος 4ο - the end Το project έχει ολοκληρωθεί μαζί με την βοήθεια σας. Είχα αναφέρει ότι εξωτερικά θα έκανα κάποια αλλαγή στο μπροστά μέρος αλλά τελικά έκανα κι άλλες μικρο αλλαγές. Με την βοήθεια από το θέμα ''Στα σαγόνια της...σέγας!'' του [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION] http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/sta-sagonia-tis-segas-127924.html κατάφερα να κόψω/φτιάξω (για πρώτη φορά) το plexiglass του πλαϊνού του κουτιού. 4α) Κόψιμο plexiglass Ενώ κατάφερα να κόψω το plexiglass και να ανοίξω τις τρύπες, όταν πήγα να αφαιρέσω την ζελατίνα μου έσπασε ένα μικρό κομμάτι!! εκεί τα είδα όλα... :hang2: Αφού πήρα κάποιες ανάσες και ηρέμησα και επειδή το κομμάτι που έσπασε ήταν μικρό και δεν φαίνεται, κολλήθηκε και συνέχισα με την τοποθέτηση του στο πλαϊνό. 4β) -εδώ είναι το αρχικό πλαϊνό -και εδώ αυτό που έκοψα 4γ) Ολοκληρωμένο το project -το εσωτερικό και ο φωτισμός -υπόλοιπες φωτογραφίες Αυτό είναι το project μου ολοκληρωμένο μετά από 1 μήνα σχεδόν :happy2::big_boss: Αυτά τα ολίγα. Ώρα για τσιγάρο και μπυρίτσα Ευχαριστώ. :hi: Viper69 the end Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.