Shaman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Βασικά καλησπέρα σας,Για ένα project θα χρειαστώ ποδάρια (sic) όπως τα παρακάτω:https://dl.dropboxusercontent.com/u/27445576/Alum.jpghttps://dl.dropboxusercontent.com/u/27445576/Alum_c.jpgΨάχνω, λοιπόν, να προμηθευτώ κάτι τέτοιο, χωρίς να πρέπει να παραγγείλω χιλιόμετρα.Ε, το (φαινομενικά) απλό αυτό ερώτημα, δεν έχει εύκολη απάντηση... :cry:Tο πιο κοντινό που βρήκα είναι προφίλ αλουμινίου για φωτεινές επιγραφές. Υπάρχουν κάποια που πλησιάζουν σε αυτό που θέλω, αλλά όχι ακριβώς. Π.χ. θα μπορούσε να μπει κάτι από τα παρακάτω:Click 1Click 2...σαν καπάκι και εσωτερικά να υπάρχει μία μεταλλική δοκός. Το "καλυμμα" αυτό θα πρέπει, βέβαια, να κλείνει από πίσω με ένα φύλλο από αλουμίνιο και, αφού κολληθούν, να ανοδιωθούν μαζί σε μαύρο ματ.Κοίταξα και "κουπαστές" αλουμινίου, αλλά είναι πιο στενές από αυτό που ψάχνω (ιδανικά θέλω 160mm "άνοιγμα", με δυνατότητα να ανέβω μέχρι 200mm αν χρειαστεί).Ως έσχατη λύση σκεφτόμουν να χρησιμοποιηθεί σωλήνα αλουμινίου...Όμως φίλος μηχανουργός μου είπε ότι αν κόψουμε στην μέση σωλήνα αλουμινίου (διαμέτρου 160mm) θα παραμορφωθεί κατά την κοπή (λίγο) και το κόλλημα για να γίνει ημικύκλιο κλειστό θα επιτείνει την παραμόρφωση. Εκείνος προτείνει η δουλειά να γίνει με σιδηροσωλήνα για χαμηλότερο κόστος και ευκολία στο κόλλημα (αλλά μεγαλύτερο βάρος και ίσως όχι τόσο όμορφη εμφάνιση - βλ. σαγρέ ματ VS. ανοδιωμένο αλουμίνιο: σημειώσατε 2).Σκέφτομαι να πάρω σβάρνα τους αλουμινάδες να δω αν υπάρχει κάτι παρεμφερές, αλλά υποψιάζομαι ότι η απάντηση θα είναι "custom παραγγελία" (τα χιλιόμετρα που λέγαμε νωρίτερα - εγώ άντε να χρειαστώ 10 μέτρα).Αυτά τα ολίγα, δυστυχώς. Αν έχετε καμια ιδέα, let me know plx. :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 19, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2014 Έχεις σκεφτεί να διαμορφώσεις έτσι ένα κομμάτι ξύλο, και να να το ντύσεις με λεπτό φύλο αλουμινίου;Κουρμπάρεις το αλουμίνιο και το βιδώνεις εσωτερικά στην ίσια πλευρά ώστε να μην φαίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάρτιος 19, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2014 Ναι, μία σκέψη ήταν να γίνει όλο από ξύλο χωρίς καν να ντυθεί με αλουμίνιο. Πρακτικά, αν μπορεί να βαφτεί ανθρακί ή μαύρο ματ με μεταλλική "υφή", δεν υπάρχει λόγος να μπει αλουμίνιο επάνω.Σε συζήτηση με ξυλουργό, όμως, με φόβισε για το κόστος (βλ. το να βγει το curve αυτό σε MDF) και δεν το έψαξα παραπάνω. Λες να γίνεται με λογικό κόστος τελικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 19, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2014 Γιατί curve σε MDF; Αγοράζεις μασίφ στρογγυλή δοκό και αφαιρείς ένα τόξο του σε κορδέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάρτιος 19, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2014 Γιατί curve σε MDF; Αγοράζεις μασίφ στρογγυλή δοκό και αφαιρείς ένα τόξο του σε κορδέλα.Καλή ερώτηση - δεν ξέρω γιατί δεν μου το είπε αυτό. :...:Υπαρχει κάτι τέτοιο σε διάμετρο 160 ή 180mm; Και φαντάζομαι το κόστος συνολικά θα είναι πιο λογικό από το να γίνει όλη η δουλειά με σιδεροδοκό.Μάλλον πρέπει να ξαναπάω σε ξυλουργό.Edit: [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION], δε βρήκα ακόμα κάποια άκρη με τη στρογγυλή δοκό που λέγαμε. Τα κακά νέα ότι ούτε η κατασκευή από σιδεροδοκό κρίνεται εύκολη (και άρα δεν είναι εφικτή εντός budget). Τα καλά νέα είναι ότι προέκυψε μία εναλλακτική επιλογή: να κοπούν κυκλικά κομμάτια από 3άρι MDF κι αυτά να κοπούν στη μέση (ώστε να βγούν δύο ημικύκλια). Αυτά στη συνέχεια τα κάνω stack (θα χρειαστώ περίπου 38 ανά πλευρά για να βγει το σωστό ύψος) - με μία ντίζα, ίσως, στη μέση. Το quote που πήρα για το κόψιμο μου φάνηκε πολύ (3 ευρώ ανά κύκλο που θα κόψουν!), αλλά το κόστος του MDF είναι αστείο και γενικώς θα βγει εντός budget η κατασκευή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.