Jump to content

Αποπληρωμή πιστωτικής κάρτας

zampONakiaskiou

Recommended Posts

Τα ποσά είναι ενδεικτικά..

Απλά επειδή δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί το θέμα σας ρωτώ κι αν μπορείτε να εξηγήσετε με πράξεις θα με διευκολύνετε :p

Έπειτα από ένα διακανονισμό με την τράπεζα για εξόφληση πιστωτικής, με έκδοση δανείου και "άμεση εξόφληση της κάρτας" έχουμε τα εξής ποσά..

Συνολικό δάνειο: 3.500€ Με αποπληρωμή σε 10 χρόνια με 50€ η δόση για τον πρώτο χρόνο και 55€ για τα υπόλοιπα με 11% επιτόκιο και δυνατότητα μερικής ή ολικής αποπληρωμής επί του κεφαλαίου (αν κατάλαβα σωστά..)

Και ερωτώ γιατί δε γνωρίζω..

Όταν λέει δυνατότητα μερικής ή ολικής αποπληρωμής επί του κεφαλαίου, αυτό αφορά το αρχικό ποσό των 3.500€ καθαρά ή περιλαμβάνει και τους τόκους των 10 χρόνων αν π.χ γίνει η αποπληρωμή στον 3ο χρόνο..

Με το σκεππτικό ότι μπορώ να αρνηθώ το δάνειο και να παραμείνω στην κάρτα πάλι με 50€ ελάχιστη καταβολή αλλά με 20% ή 21% επιτόκιο τι με συμφέρει να κάνω;

H κάρτα έχει το πρόβλημα ότι το επιτόκιο μεταβάλετε κατά βούληση.

Θα πρέπει να τους ρωτήσεις για το δάνειο. Συνήθως, αν κάνεις αποπληρωμή νωρίτερα δεν έχεις κάποια επιβάρυνση και γλιτώνεις τους τόκους, εκτός αν το κάνεις άμεσα, πχ μετά από 2 μήνες, όπου μπορεί να έχει ένα πρόστιμο.

Η παγίδα είναι πως η κάρτα έχει πχ κεφάλαιο 2000€ και τόκους 1500€.

Έτσι, τοκίζονται τα 2000€ και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και μέρος των τόκων.

Αν το κάνεις δάνειο, θα τοκίζονται τα 3500€. Θέλει προσοχή και ψάξιμο ποιά επιλογή σε βολεύει.

Ναι μέσω δανείου θα τοκίζονται τα 3500€..Αυτό το καταλαβαίνω..

Στην τράπεζα είπανε πως το δάνειο συμφέρει (κι αυτούς φαντάζομαι).. :p

Εμένα με ενδιαφέρει το εξής ενδεχόμενο κυρίως για το δάνειο.

Αν π.χ έπειτα από 3 χρόνια στα οποία δίνω κανονικά τις δόσεις άρα.. 50x12+55x24 με 11% τόκο πάει στα 2.130κάτι€..

Αν θέλω να αποπληρώσω το σύνολο του δανείου θα πρέπει να δώσω τη διαφορά από τα 3.500€ που ήταν το αρχικό κεφάλαιο ή από το ποσό που θα πλήρωνα με το πέρας των 10 χρόνων;Γύρω στα 7500 χιλιάρικα;Ή κάτι άλλο; :p

Εξαρτάται. Αν οι τόκοι μπαίνουν κάθε μήνα, τότε θα πληρώσεις ότι οφείλεις την ημέρα της εξόφλησης, συν την όποια ποινή, αν υπάρχει.

Αν οι τόκοι υπολογίζονται από την 1η ημέρα και οφείλεις 7500€, τότε δεν υπάρχει λόγος να προεξοφλήσεις.

γνώμη μου... δεν υπογράφεις προς το παρών ΚΑΝΕΝΑΝ διακανονισμό και συνεχίζεις να πληρώνεις το ελάχιστο ποσό για την κάρτα...

Στη συνέχεια θα πας στην τράπεζα και θα ζητήσεις στοιχεία διαφάνειας για να δεις πόσα λεφτά έχεις δώσει σε αυτήν την πιστωτική.

Μετά θα πας σε έναν δικηγόρο και ανάλογα τα ποσά που έχεις δώσει θα τους κάνεις μια ΑΓΩΓΗ ΝΑ με το συμπάθειο γιατί

1. το 20% επιτόκιο που έχουν βάλει είναι παράνομο μέχρι αηδίας

2. και το 11% επιτόκιο είναι παράνομο

3. Μπορεί να έχεις δώσει ήδη πολλά παραπάνω από τα 3500 που δανείστηκες και με αυτό το διακανονισμό θα δώσεις και άλλα 6500!!!! Δηλαδή έλεος...

4. τα μέγιστα εξωτραπεζικά επιτόκια φαίνονται εδώ http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/rates_markets/monetary/exotrapezika.aspx

5. Σου είπα να ρωτήσεις έναν δικηγόρο ε?

Φιλικά

Συμφωνώ με τον [MENTION=22080]tavliban[/MENTION] με την προϋπόθεση ότι αξίζει το ποσό. Αν μιλάμε για τα ενδεικτικά ποσά, ή μια τέτοια τάξη μεγέθους, σαφώς και συμφέρει. Αν πχ χρωστάει 1500€, θα δώσει περισσότερα στο δικηγόρο από αυτά που θα γλιτώσει.

Tώρα το είδα το μήνυμα..

Αλήθεια αν ξεκινήσεις θέμα δεν λαμβάνεις αυτομάτως ειδοποιήσεις;

[MENTION=22080]tavliban[/MENTION] δεν είναι δική μου η πιστωτική και πραγματικά δεν έχω ιδέα από αυτά..

Μένω έκπληκτος με αυτά που λες.Πραγματικά μπορείς να κερδίσεις κάτι από αυτό;

Θα το αναφέρω 100% στην αδερφή μου, αν και υπέγραψε ήδη, αλλά έχει δικαίωμα υπαναχώρησης για 15 μέρες νομίζω αν και παίζουν 2 θέματα..

1. Το ελάχιστο ποσό καταβολής δεν το λες και ελάχιστο..Νομίζω κανά 300άρη έχει πάει και ως άνεργη δεν πιστεύω να έχει να τα δώσει.. :p

2. Δε νομίζω να ασχοληθεί τόσο και είναι κρίμα αν πραγματικά βγαίνει κάποια άκρη με δικηγόρο..

Άντε να την πείσεις πως καλύτερα να τα φάει ο δικηγόρος παρά η τράπεζα...

Tα 3500€ του δανείου είναι το ποσό για την αποπληρωμή της κάρτας..Τι σημασία έχει πόσα έχει δώσει στο παρελθόν στην κάρτα;

Οι τράπεζες βασίζονται στην άγνοια του κόσμου για τα επιτόκια με τα οποία δανείζουν..οπότε σου λέει ας τους

προσφέρουμε και καλά ότι θα το διακανονίσουμε, σου βάζουν μια 10ετία με επιτόκιο 10% και πληρώνεις διπλά...

Πως δεν έχει σημασία πόσα λεφτά έχει δώσει σε τόκους; Αν π.χ. έχεις δανειστεί 3000 ευρώ σε ένα διάστημα 5 ετών, και όλο αυτό το διάστημα δίνεις 200-250 ευρώ δόση, η τράπεζα από σένα έχει εισπράξει 5Χ12Χ(200-250)= 12-15 ολόκληρα χιλιάρικα... άρα στο δικαστήριο μπορείς να πεις ότι η τράπεζα τα λεφτά της τα έχει πάρει πίσω και με το παραπάνω + ότι ΠΟΤΕ δεν σου έδωσε την ευκαιρία να ξεπληρώσεις κλπ.

Γνώμη μου αν η αδερφή σου δεν θέλει να γίνει επιχειρηματίας και δεν έχει τίποτα στην κατοχή της κλπ να πάει σε δικηγόρο...άντε γιατί κάτι τέτοιες ιστορίες ακούω και συγχίοζομαι και πρέπει να ανεχόαμστε όλοι μας τις τράπεζες και τις ληστρικές τους διαθέσεις...

όπως βλέπεις και τα επιτόκια που είναι ανακοινωμένα στο ιντερνετ το 20% είναι ΛΗΣΤΡΙΚΟ...

υγ. δεν είμαι υπερ του φυσικά να μην πληρώνεις αυτά που δανείστηκες...αλλιώς ο ληστής θα ήταν ο άλλος...αλλά ο πιστωτής να σου δίνει την δυνατότητα να ξεχρεώσεις εξ αρχής και όχι με 20% επιτόκιο, και σε ρωτάω αν ήταν 5% το επιτόκιο πιστεύεις ότι η αδερφή σου θα χρώσταγε στην τράπεζα 3500?

ψ'αξε στο internet Πάντως υπάρχουν πολλοί δικηγόροι που ασχολούνται με το θέμα...στο πιο απλό μπορείς να πας στον συνήγορο του καταναλώτη και να δεις...

υγ.2 είμαι και εγώ χωμένος στα σκατά όπως πολλοί από εμάς και αν σου πω ότι γλύτωσα από χρέος 15.000 (δάνειο αναχρηματοδότησης πιστωτικών καρτών με επιτόκιο 12%) τι θα πεις;

το 11% επιτοκιο σε ποσο 3500 ειναι ισο με επιτοκιο 19% σε ποσο 2000.

Επισης ειναι πολυ σημαντικο αμα εχει ποινη προεξοφλησης γιατι αμα καποια στιγμη μαζεψεις λεφτα, δεν λεει να σε βαλουνε να πληρωσεις γ@μησιατικ@.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.