Jump to content

Περι Advanced Systemcare?

bassplayer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ποια η γνωμη σας περι του εν λογω software?

μου φανηκε αρκετα καλο σε xp και σε 7αρια εφτιαξε ενα προβλημα που εβγαζε στην αρχη απο missing .dll

παρολα αυτα μου τωρα τελευταια μου αργει να ξεκινησει τα xp (μπορει να κανει και εναμιση λεπτο να ξεκινησει χωρις να φορτωνει cpu & ram)

το μηχανημα ειναι αρκετα παλιο dual core 2.6 με 2gb ram

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καθόλου System optimizing software, μπορεί να βοηθάνε λίγο αλλά αν είναι να προκαλέσουν πρόβλημα θα οδηγήσει σίγουρα σε format :p

Ούτε registry cleaners χρησιμοποιώ. Μόνο το CCleaner που και που για να αδειάζω τα temp files.

Το δουλεύω σε 6 συστήματα (3 win8, 2 xp και σε 1 με win 7) δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα ίσα ίσα έκανε και δουλειά.Το σίγουρο είναι πως ο υπολογιστής έχει θέμα και όχι το πρόγραμμα να σου έκανε ζημιά. Υπάρχουν πολλά προγράμματα στο είδος του απλά με βόλεψε το συγκεκριμένο.

Κάνει δουλειά αλλά μια φορά να στραβώσει (και μου έχει τύχει) πας για format γιατί ακριβώς αυτά τα συμπτώματα προκαλεί καθώς "κολλάνε" διάφορα service κατά την εκκίνηση.

και εγώ το δοκίμασα σε καμία δεκάρια pc μετά uninstall και ccleaner, είδα βελτίωση

Σε τι ακριβώς είδατε βελτίωση ρε παιδιά; :p

Είναι μου φαίνεται λίγο σαν τους εξοικονομητές ρεύματος/καυσίμου, παίζει το ενδεχόμενο ανθυποβολής..

Διαφορά δεν θυμάμαι αν είδα. Τουλάχιστον σε σύστημα με SSD. Υποτίθεται ότι καθαρίζει και διορθώνει λάθη στη registry αλλά κάνει και άλλους ελέγχους η trial που έχει. Ανθυποβολή δεν παίζει αλλά η βελτίωση είναι αρκετά μικρή για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο βλακείας του προγράμματος και format.

Δεν είναι θέμα αυθυποβολής.

Το Advanced SystemCare έχει περισσότερα ρίσκα παρά οφέλη, αν το σκεφτεί κανείς. Το "optimιzation" που υποτίθεται ότι κάνει στο σύστημα, μπορεί εύκολα και χωρίς ρίσκο να το κάνει κανείς χειροκίνητα. Antivirus όλοι έχουμε. Καθάρισμα από τα temps και τα cache όλοι πρέπει να κάνουμε κατά περιόδους. Defrag στους hdd μπορούμε να προγραμματίσουμε, ή ακόμα καλύτερα να το κάνουμε μετά από δραστικές αλλαγές στα αρχεία του δίσκου. Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στο registry cleaning, όπως εύστοχα παρατηρεί ο vagsk. Αν κάτι στραβώσει με τα registry (και δεν είναι μικρή η πιθανότητα, ειδικά αν δεν κάνει το πρόγραμμα backup) τότε αρχίζουν τα προβλήματα και μπορεί κανείς να φτάσει σε σημείο να μη μπορεί να κάνει boot. Οπότε, η λύση είναι για μένα ο χρήστης να έχει καλύτερη γνώση και έλεγχο του συστήματός του από μόνος του και να μην αφήνει διάφορα προγράμματα να του κάνουν τέτοιες δουλειές. Και γενικά, ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα δεν το πολυ-πειράζω, π.χ. prefetch κ.λπ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ περισσότερο monitoring software ώστε προληπτικά να έχω εικόνα του τι γίνεται (cpuid, coretemp, gpu-z, hdsentinel). Όσες φορές δούλεψα προγραμματα "optimization" το μόνο που είδα ήταν καθυστερήσεις στα services και πολλά ενθουσιώδη μηνύματα οτι το pc μου πλέον είναι "όπως πρέπει να είναι", "απαλλαγμένο απο περιττά αρχεία" κλπ...Στη θέση σου θα έμενα μακριά...

Οταν διαβαζω διθυραμβικους, marketing τιτλους του τυπου

• 300% Internet Speedup with Internet Booster (...)

• Deep Windows Registry Clean (..ποσο deep δηλαδη? Καθαριζει και την προηγουμενη εγκατασταση Windows που ειχα πριν το τελευταιο format? Και τελοσπαντων τι ακριβως βελτιωνει αυτο το "registry clean"?)

• Real-time Optimization with Active Optimize (..δηλαδη?)

και αλλα τετοια, το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι. Αυτο και ολα του συναφιου του.

αντιθετα, προσωπικα εχω χρησιμοποιησει και χρησιμοποιω χρονια χωρις ενδοιασμους το συγκεκριμενο πολλες φορες σε pc που σερνονται απο την πολυχρονη κακη χρηση και τα αποτελεσματα του τα κρινω εκπληκτικα, το ιδιο κι οι χρηστες τους.

Απο κει και περα παρεχει ενα σωρω ευκολιες κι εργαλεια που ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρω πολυ αξιολογα (οχι πως δεν κανεις τη δουλεια σου και χωρις αυτα , αλλα οσο να ναι ενα βοηθημα σε γλυτωνει απο αρκετη σπαταλη χρονου) αλλα φυσικα αν το εγκαταστησεις στο pc σου θα σου προτεινω να ασχοληθεις αρκετα με το σεταρισμα του ωστε να το χρησιμοποιησεις κι οχι να σε χρησιμοποιησει, και να ΜΗ βαλεις τιποτα στο αυτοματο, ουτε να το αφησεις να εγκαταστησει το επιπλεον λογισμικο που προτεινει.

Ένα καλό antivirus (nod32 me gusta :p ), το malwarebytes και λίγη προσοχή κατα το σερφάρισμα, κατ εμε είναι η καλύτερη και ελαφριά λύση!

Ένα καλό antivirus (nod32 me gusta :p ), το malwarebytes και λίγη προσοχή κατα το σερφάρισμα, κατ εμε είναι η καλύτερη και ελαφριά λύση!

εναλλακτικα photoshop και λιγο diablo3 και το παριζακι να ειναι ifantis ...ειναι επισεις ταιριαστα στο θεμα! :p

...αλλο τα optimizers και αλλο το security

εναλλακτικα photoshop και λιγο diablo3 και το παριζακι να ειναι ifantis ...ειναι επισεις ταιριαστα στο θεμα! :p

Και ουζάκι, μην το ξεχνάς! :p

Σοβαρά τώρα, αν κάνεις προσεκτική χρήση κυρίως κατά το σερφάρισμα και κατά την εγκατάσταση freeware, σε συνδυασμό με τα παραπάνω προγράματα, παύει να υπάρχει η ανάγκη για system optimizers.

Για παράδειγμα κάνω καθάρισμα της cache του chrome μέσα από τις ρυθμίσεις του. Ομοίως για την cache των προγραμμάτων της adobe. Κάνω επιπλέον χρήση του RidNacs για να δω ποιός φάκελος του δίσκου μου (system) έχει ανεξήγητα μεγάλο μέγεθος (βλέπε πχ users, temp) και σβήνω με το χέρι. Registry πειράζω λίγο, μιας και αρκετά πράγματα εκεί μέσα είναι λίγο risky.

Επιπλέον υπάρχει και το msconfig, το οποίο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να κρατάμε τον υπολογιστή μας καθαρό κατά το startup τουλάχιστον. Στην δική μου περίπτωση έχω 2 ssd με win7 ultimate. Ο ένας τα 7αρια τα έχει 3 γεμάτα χρόνια και έχει περάσει από 3 διαφορετικά pc. Για προσωπικούς λόγους δεν έχω κάνει φορματ και τον διατηρώ με τους παραπάνω τρόπους, σε πλήρη και απροβλημάτιστη λειτουργία.

Πολύς κόσμος μου έχει φέρει τα pc/laptop τους για φρεσκάρισμα. Πολλά έχουν ήδη περασμένα αυτά το προγραμματάκια και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Τουλάχιστον τα τζάμπα που έχω δει δεν κάνουν δουλειά και συνιστώ σε φίλους και γνωστούς να μην κάνουν χρήση.

Κατ εμέ καταλήγουμε στο προφανές. Τα system optimizers είναι προγράμματα που ενδεχομένως -και όχι πάντα- θα βοηθήσουν τον πιο άπειρο χρήστη. Συνήθως δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται και επιπλέον προσθέτουν άλλη μια διεργασία στο startup του ήδη ταλαιπωρημένου μηχανήματος που εγκαταστάθηκαν. Όποιος τα χρησιμοποιεί ας το κάνει για λίγο καιρό, μέχρι να μάθει να κάνει κάποια πράγματα με το χέρι.

Παντως η ultimate εκδοση μεταξυ αλλων υποσχεται

Enhanced Malware Protection

Keep Your System Free From Viruses, Trojans and Worms

Proactively Block Threats When Downloading and Sharing

και μερικα ακομα ενω η free "αρκειται" στο "Basic Protection from Security Threats".

Οποτε υποθετω πως δεν ειναι και τοσο ασχετο. Και αυτο το "τα κανει ολα και συμφερει" ειναι ενας ακομα λογος για να μην το εμπιστευομαι.

Κατα τ αλλα, θα υποθεσω πως το πνευμα της απαντησης του [MENTION=19806]cyberdyne[/MENTION] ειναι στα πλαισια του "καποιο AV/ antimalware να φυλαει τα νωτα μας, λιγη προσοχη/κοινη λογικη και δεν υπαρχει λογος χρησης του εκαστοτε optimizer". Τουλαχιστον αυτο καταλαβα εγω.

ενταξει, κι εγω το temp το εχω σε δικο του partition, αλλα μιλαμε για τις συνηθεις περιπτωσεις κι οχι μερικες εξερεσεις, και συνηθως ειναι πολυ βολικο να εχεις ενα τετοιο εργαλειο στο στικακι σου.

Επισεις αν ασχοληθεις να το μαθεις λιγο και να το σεταρεις σωστα και φυσικα να μην το αφησεις να κανει οτι θελει στο αυτοματο, καλο κανει, κακο δεν κανει, και με μερικα κλικς κανεις εργασιες που θα ηθελες πολυ ωρα να τις κανεις με το χερι.

Στη δε registry δεν ειναι κακο να καθαριζονται οι περιττες εγγραφες απο προγραμματα ποπυ σβηστικαν, πραγματα που δεν υπαρχουν πια κτλ, και φυσικα αυτο μπορει να γινει και με το χερι (αλλα οχι ρε παιδι μου, ειναι εφιαλτης) η με optimizer ή ακομα καλυτερα με καποιο εξυπνο uninstaller που να καταγραφει καπου τι εγγραφες κανει το καθε τι ωστε αν το σβησεις να σβησει και αυτες. Αναμεσα σε αυτα, το optimizer ειναι η "ευκολη" "μεση" λυση (δεν ποιανει 100% βεβαια ολες τις εγγραφες).

Φυσικα απαραιτητο δεν ειναι αν καποιος ξερει που να σβησει και τι, απλα ειναι βολικο, και αν ξερει καποιος και ασχοληθει να το σεταρει σωστα δεν αποτελει σε καμια περιπτωση οπλο μαζικης καταστροφης.

Mια χαρα προγραμματακι ειναι.Το χρησιμοποιω εδω και χρονια χωρις να εχει παρουσιασει το παραμικρο.Εχω κυριολεκτικα αναστησει πεθαμενα λαπτοπ φιλων και οικογενειας με κατι τετοια προγραμματα.Απλα θελουν σεταρισμα standar.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.