Jump to content

Πρόβλημα με Η100 - αλλαγή πάστας

SpirosKGR

Recommended Posts

Την απόδοση μιας καλής αερόψυκτρας έχει, δεν είναι κάτι special ;)

Off topic αλλα όσο ανεβαινει το φορτίο τοσο φαίνεται η διαφορα και υπάρχει διαφορα σημαντικη απο ενα σημειο και μετα.

Καπου εδω περα μεσα εχω ποστάρει διαφορες μεταξυ D14 και H100i, σε ακραίες συχνοτητες/μεγαλα Vcore κοκ (π.χ. 5Ghz, 1.45V, Linx/Prime) η H100i μετρηθηκε αν θυμαμαι καλα 8-9C πιο κατω (στην ταξη των 80C, 2600Κ).

Επι του θέματος (αν και χλωμο γιατι μαλλον θα είχες θέμα απο την αρχή)

Δεν ξερω για την H100 (ειχα αλλα δεν την ειχα βαλει ποτε σε cpu) αλλα στην Η100i με μερικες πλαστικες ροδελιτσες (με ενα googlάρισμα μαλλον ευκολα μπορειτε να δειτε τι εννοω) απο την πίσω μεριά του mounting αν θυμαμαι καλα λύθηκε η οποιαδήποτε πλαδαρότητα/μποσικα φαινοταν οτι υπήρχε (δεν ξερω αν και τι effect ειχε τελικα γιατι την εβαλα κατευθείαν με τις ροδελες) εξαφανιστηκε και οι θερμοκρασιες (σε μεγαλα φορτία) ειναι χαλαρότατα πιο κάτω απο ότι με την πολυαγαπημενη μου D14 (προφανως δεν μιλαω για 3.4Ghz με 1.056V full load).

Just my 2 cents... ;)

Αυτό το κόλπο με τις ροδέλες το συνιστούν και στο site της Corsair, από ό,τι θυμάμαι. Είναι γνωστό το πρόβλημα με τους αποστάτες. Οπότε +1 για την πρόταση. Απλά, αναλόγως και με την μητρική, μπορεί και να μη χρειαστεί καθόλου.

Απλά, αναλόγως και με την μητρική, μπορεί και να μη χρειαστεί καθόλου.

Σωστότατος.

δεν θα δεις διαφορά αν αλλάξεις πάστα κατά την γνώμη μου. Καλά είσαι με τέτοια θερμοκρασία, μην νομίζεις κάνει θαύματα η h100. Την απόδοση μιας καλής αερόψυκτρας έχει, δεν είναι κάτι special ;)

Το ξέρω και ψάχνω να την ξεφορτωθώ γιατι δε την παλεύω με το φφφφφφοοοοοοο στα αυτιά μου συνέχεια :TD:

Μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου. Αν εχεις επανω τους ανεμιστηρες που ειχε στη συσκευασια, αυτοι κανουν τον ενοχλητικο ηχο και οχι η αντλια :)

@pnick 2600k

θα πάρω νέα πάστα παίδες. Ίδια πράγματα με πριν στα

4.4 με μέγιστο 1.27 ρεύμα μαξ με Intel burn test maximum 10 loup

70 - 73 - 71 - 76

Εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό. Ο 2600κ στα 4.4 να πιάνει 76° με την Η100 αποκλείεται. Εδώ τον φτάνουν 5GHz με αερόψυκτρα. Και η Η100 δεν είναι μια ψύκτρα δεύτερης διαλογής. Κρατούσε τα ηνία μέχρι πριν 1-1,5 χρόνο. Δεν έχει πατήσει καλά ή δεν έχει απλωθεί καλά η πάστα. Δεν υπάρχει περίπτωση.

Εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό. Ο 2600κ στα 4.4 να πιάνει 76° με την Η100 αποκλείεται. Εδώ τον φτάνουν 5GHz με αερόψυκτρα. Και η Η100 δεν είναι μια ψύκτρα δεύτερης διαλογής. Κρατούσε τα ηνία μέχρι πριν 1-1,5 χρόνο. Δεν έχει πατήσει καλά ή δεν έχει απλωθεί καλά η πάστα. Δεν υπάρχει περίπτωση.

Βαρέθηκα να το ψάχνω, γενικά μου έχει βγάλει το λάδι όλο το σύστημα εδώ και 2 χρόνια, ούτε καταραμένο να ήταν. Εχω χαλάσει τόσα λεφτά για μ@λ@κίες, φώτα κλπ κλπ κουτιά, χάλασαν οι μνήμες, κάρτες κλπ , πληκτρολόγια και αντί να βάλω έναν ssd καθόμουν και έκανα ηλίθιες αγορές. Δε θα κάτσω αν το ψάξω, σε 2 μηνες πάω φαντάρος, αντί να ασχοληθώ με καμια γκόμενα ασχολούμαι και χαλάω λεφτά για τον υπολογιστή. Το αφήνω έτσι , θα φάει πούλημα και σε 12 μήνες μετά το στρατό με λογικό μυαλό και όταν βρω δουλειά θα φτιάξω άλλο.

το 3πινο καλωδιο που δινει ρευμα στο μπλοκ το εχεις συνδεδεμενο στη μητρικη? ή κατευθειαν στο τροφοδοτικο?

το 3πινο καλωδιο που δινει ρευμα στο μπλοκ το εχεις συνδεδεμενο στη μητρικη? ή κατευθειαν στο τροφοδοτικο?

μητρική συνδέω το καλωδιάκι που φεύγει από το pump και το άλλο με μολεξ

Δεν παίρνει ρεύμα με τρίπινο το μπλοκ στην Η100 αλλά με μολεξ.

Και στην Η100i με σατα

Και το μονό καλωδιάκι στο τρίπινο που πάει στο cpu fun είναι για τα κοροϊδέψει το bios ότι έχει ανεμιστήρα για να μην χτυπάει το αλάρμ.

http://prntscr.com/3383at

Τελικά χειρότερες θερμοκρασίες, άντε γεια ... βαρέθηκα σας λέω τέλος ... για να μη το πετάξω :shout: ( δεν έχω υπομονή :p )

maximum intel burn test 72 - 74 - 73 - 76 :X: ( επεξεργαστής i7 2600k - 4.4 - 1.272 μέγιστο ρεύμα )

Κάτι με το μπλοκ ειναι ; με το πώς την έχω συνδέσει είναι .. ειλικρινά δεν ξέρω, μήπως φταίει που σύνδεσα το 3pin καλωδιάκι που φεύγει από το pump στην υποδοχή cpu fan 1 που έχει 4 pinάκια και όχι στην cpu fan 2 που έχει 3 ;

attachment.php?attachmentid=61260&stc=1&d=1395604156

post-28690-1416078254,1393_thumb.png

Αυτό με τα 4 pin είναι για PWM fan ενώ το άλλο με τα 3pin για τον κλασσικό fan. Κανονικά αν συνδέσεις σωστά 3pin fan πανω σε 4pin υποδοχή θα πρέπει να δουλεύει το fan στο 100%. Αν έχεις πρόχειρο καλώδιο από molex σε 3pin δοκίμασε εκεί να δεις αν παίζει κανονικά το fan.

Αυτό με τα 4 pin είναι για PWM fan ενώ το άλλο με τα 3pin για τον κλασσικό fan. Κανονικά αν συνδέσεις σωστά 3pin fan πανω σε 4pin υποδοχή θα πρέπει να δουλεύει το fan στο 100%. Αν έχεις πρόχειρο καλώδιο από molex σε 3pin δοκίμασε εκεί να δεις αν παίζει κανονικά το fan.

Δηλαδή ειναι οκ συνδεδεμένο σωστά :look: ;

Θα δοκιμάσω και αυτό που είπες :)

Χρειάζεται ψυχραιμία σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί είναι και ακριβά αυτά τα κομμάτια. Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι η ψύκτρα δεν δουλεύει καλά δεν χάνεις τίποτα να την πας για έλεγχο. Μπορεί να τα έχεις κάνει όλα σωστά εσύ και απλά κάτι να φταίει στην ίδια την ψύκτρα τελικά, όπως π.χ. να έχει σταματήσει να λειτουργεί η αντλία σωστά. Είναι κομμάτι των 110€ και με μεγάλη εγγύηση (5 χρόνια νομίζω) οπότε πήγαινέ την για έλεγχο και πάρε κάτι άλλο στην θέση της αν βρεθεί βλάβη. Εγώ με 3770κ στα 4.4 και Η80i και δεν ξεπερνάω στο IBT τους 70-72°, πόσο μάλλον δεν θα έπρεπε εσύ να τους ξεπερνάς με 2600κ και Η100.

Σκέφτηκα να τη στείλω Corsair, δεν έχω την επίσημη συσκευασία, τι κάνουμε ; ( απόδειξη σαφώς και υπάρχει )

Είναι αγορασμένη από eshop η ψυχτρα, καταλαβαίνετε πιστεύω :p

Ρε παιδιά αν δεν ξέρετε πως συνδέετε και πως λειτουργεί η Η100 τότε τι γράφετε για τριπινα και τετραπινα στην μητρική για την σύνδεση των ανεμιστήρων κ.λ.π.

Οι ανεμιστήρες συνδέονται πάνω στο μπλοκ της Η100.

Και υπάρχει ένα τριπινο με ένα καλώδιο μόνο, που με αυτό δίνει εντολή στο bios ότι υπάρχει ανεμιστήρας συνδεδεμένος ώστε να μην ενεργοποιείτε το alarm.

Από εκεί και έπειτα η ρύθμιση των ανεμιστήρων γίνετε πάνω από το μλοκ της Η100 με ένα κεντρικό μπουτον που υπάρχει στο κέντρο του.Και κάνει τρεις διαφορετικές ταχύτητες.

Το τριπινο σωστά το έχει κουμπώσει στο τετραπινο της μητρικής.Άλλωστε δεν μπορεί να πάει λάθος γιατί έχει οδηγό.

Σπύρο έχεις ανεβάσει τις στροφές των ανεμιστήρων στο τέρμα??

Η τις έχεις χαμηλά ή στη μεσαία σκάλα??

Ρε παιδιά αν δεν ξέρετε πως συνδέετε και πως λειτουργεί η Η100 τότε τι γράφετε για τριπινα και τετραπινα στην μητρική για την σύνδεση των ανεμιστήρων κ.λ.π.

Οι ανεμιστήρες συνδέονται πάνω στο μπλοκ της Η100.

Και υπάρχει ένα τριπινο με ένα καλώδιο μόνο, που με αυτό δίνει εντολή στο bios ότι υπάρχει ανεμιστήρας συνδεδεμένος ώστε να μην ενεργοποιείτε το alarm.

Από εκεί και έπειτα η ρύθμιση των ανεμιστήρων γίνετε πάνω από το μλοκ της Η100 με ένα κεντρικό μπουτον που υπάρχει στο κέντρο του.Και κάνει τρεις διαφορετικές ταχύτητες.

Το τριπινο σωστά το έχει κουμπώσει στο τετραπινο της μητρικής.Άλλωστε δεν μπορεί να πάει λάθος γιατί έχει οδηγό.

Σπύρο έχεις ανεβάσει τις στροφές των ανεμιστήρων στο τέρμα??

Στο τέρμα είναι, εκεί το έχω πάντα όταν τρέχω βαριά bench, stress test, παιχνίδια

Η τις έχεις χαμηλά ή στη μεσαία σκάλα??]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.