SpirosKGR Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2014 Καλησπέρα παιδιά, άλλαξα σήμερα πάστα στον επεξεργαστή μου μετά από 2 χρόνια ( τι το ήθελα ο μ@λ@κας ), ενώ καθάρισα προσεχτικά τον επεξεργαστή με μπλε οινόπνευμα και χαρτί υγείας ( το ίδιο έκανα και στο μπλοκ ), έβαλα μια μπαλίτσα πάστα ( arctic silver 5 ) και κούμπωσα προσεχτικά το μπλοκ. Μεχρι εκεί πιστεύω όλα καλά, το βίδωσα, σύνδεσα τα καλλώδια κλπ μπαίνω να δω θερμοκρασίες και βλέπω κάτι 40-45 άρια idle ενώ πριν είχα 29-33 το πολύ !!!! τι γίνεται :/ ???
pnick Μάρτιος 17, 2014 #2 Μάρτιος 17, 2014 Την πάτησα και εγώ με την Η80i. Σε μένα έφταιγε πρώτον ότι η πάστα δεν είχε απλωθεί καλά σε όλον τον επεξεργαστή αλλά και το γεγονός ότι οι αποστάτες που δίνει η Corsair είναι κάπως ψηλοί και δεν γίνεται τέλεια επαφή αν δεν τους τερματίσεις κάτω. Εμένα είχανε λάσκα και επειδή η κεφαλή αυτών των ψυκτρών έχει την τάση να σηκώνεται από την μεριά που βρίσκεται απέναντι από εκεί που εισέρχονται τα λάστιχα στην αντλία, η κεφαλή δεν πάταγε καλά από την μία μεριά. Μόλις τερμάτισα (με αρκετή δύναμη) τους αποστάτες προς τα κάτω και έσφιξα καλά την κεφαλή, είδα 15°C διαφορά. Μιλάμε, είχα απελπιστεί και ήμουν έτοιμος να κάνω διάφορα αψυχολόγητα...:shout:Ελπίζω να είναι αυτό και να μη τρέχεις για άλλα.
SpirosKGR Μάρτιος 17, 2014 Author #3 Μάρτιος 17, 2014 [MENTION=31462]pnick[/MENTION] Να πω ότι το ρημάδι το μπλοκ μου έβγαλε τη ψυχή, δεν καθάρισε και τελείως, ηταν λιγο σκούρο ( μισό ρολό χαρτί χαλασα ) Όσον αφορά τους αποστάτες μάλλον κάτι παίζει αν και οι βίδες τερμάτιζαν όλες Θα δοκιμάσω αύριο να τα λύσω πάλι όλα να δω τι στην οργή γίνεται, γιατι έχω κάτι νεύρα τώρα, δεν έχει μείνει καντήλι όρθιο
BloodMage Μάρτιος 17, 2014 #4 Μάρτιος 17, 2014 μήπως οι αποστάτες δεν έχουν βιδώσει καλά στο bracket?
AIRETIKOS Μάρτιος 17, 2014 #5 Μάρτιος 17, 2014 arctic silver 5 Πέταξε αυτό το παλιόπραμα και πάρε καμιά mx4 που είναι φθηνή,ασφαλής και εύκολη.Η silver 5 είναι δύστροπη (ίσως) επικίνδυνη και πλέον όχι τόσο αποδοτική.
SpirosKGR Μάρτιος 17, 2014 Author #6 Μάρτιος 17, 2014 μήπως οι αποστάτες δεν έχουν βιδώσει καλά στο bracket? Από ότι είδα είναι τέρμα καλά βιδωμένοι δεν μπαλανσάρει το μπράκετ ή κάτι τέτοιο... arctic silver 5 Πέταξε αυτό το παλιόπραμα και πάρε καμιά mx4 που είναι φθηνή,ασφαλής και εύκολη.Η silver 5 είναι δύστροπη (ίσως) επικίνδυνη και πλέον όχι τόσο αποδοτική. και να προκάλεσε τέτοια διαφορά στις θερμοκρασίες; είχα σκοπό να αλλάξω πάστα αλλά μιας και την είχα πρόχειρη δεν πίστευα οτι θα μου προκαλούσε τέτοιο πρόβλημα
AgMa Μάρτιος 17, 2014 #7 Μάρτιος 17, 2014 Δεν παίζει απ' την πάστα και μόνο να έχεις τόση διαφορά στις θερμοκρασίες και ειδικά σε idle.Εδώ με delid άντε να δεις κανένα βαθμό διαφορά σε idle.Ξαναπάρε τα απ'την αρχή και βίδωσε το μπλοκ χιαστή.
vagsk Μάρτιος 17, 2014 #8 Μάρτιος 17, 2014 Καταρχάς ΔΕΝ καθαρίζεις με μπλε οινόπνευμα (γενικότερα γνωστό ως φωτιστικό). Χρησιμοποιείς ΚΑΘΑΡΟ οινόπνευμα ή ισοπροπυλική αλκοόλη. Την τελευταία θα την βρεις πολύ εύκολα ακόμα και χύμα σε φαρμακεία καθώς είναι διαλύτης και βάση για πολλά φαρμακευτικά/καλλυντικά.Η artic silver 5 μια χαρά είναι. Σε σχέση με την MX έχει 0.5 με 1oC πάνω. Τρίχες δηλαδή. Βαριέμαι τώρα να ψάχνω το συγκριτικό του 2012. Είχε και οδοντόκρεμα για thermal paste και δεν τα πήγε άσχημα. Χειρότερη από AS5 και MX αλλά παραδόξως καλύτερη απο ορισμένες silver based (omg)Κάτι δεν έκανες σωστά κατά την τοποθέτηση. Πολύ απλά βγάλτο με προσοχή και ξαναβάλτο.Αν έχεις καμιά μικρή σπάτουλα μπορείς να δοκιμάσεις να απλώσεις λίγο την πάστα. Η διαφορά θερμοκρασίας δεν δικαιολογείται από την πάστα.
SpirosKGR Μάρτιος 18, 2014 Author #9 Μάρτιος 18, 2014 Μάλλον δε θα έκατσε καλά ή δεν καθαρίστηκε καλά το μπλοκ;
reinko24 Μάρτιος 18, 2014 #10 Μάρτιος 18, 2014 Εξαρτάται και η ποσότητα πάστας που εβαλες.Αν μπήκε πολυ λογικα έχει πνίξει τον επεξεργάστη και το block.Προσωπικα εγω βάζω ceramic η αν μου έχει μηνει την MX Και βάζω 5 μικρές σταγόνες μια λίγο μεγαλύτερη στο κέντρο και περιμετρικά προς τις 4 γωνίες αλλα όχι προς τις κορυφές λίγο ποιο μεσα τις άλλες 4.Το έχω δοκιμάσει πατώντας πάνω στον επεξεργάστη με καλυπτριδα και έχω δει πως απλώνεται Παρά πολυ ομορφα
Chris92 Μάρτιος 18, 2014 #11 Μάρτιος 18, 2014 Με βαση τον επεξεργαστη σου,δες πως θα απλωσεις την παστα,συμφωνα με την arctic silver
zantetheo Μάρτιος 18, 2014 #12 Μάρτιος 18, 2014 Σπυρο άστα τα νερά και βάλε την NH-D14 να ησυχάσεις! :jump1:
HellhammeR Μάρτιος 18, 2014 #13 Μάρτιος 18, 2014 προσπάθησε να λυγίσεις προσεκτικά λίγο προς τα πάνω τα 4 ποδαράκια της βάσης του block και μετά βίδωσε το. Τέτοιο πρόβλημα είχα και εγώ και δεν έφταιγε η πάστα, απλά δεν καθόταν με πίεση το block όσο σφικτά και αν ήταν βιδωμένο.
SpirosKGR Μάρτιος 18, 2014 Author #14 Μάρτιος 18, 2014 Πριν δεν είχα πρόβλημα, ίσως επειδή το είχε τοποθετήσει με πιο δύναμη ο πατέρας μου μαλλον ( πριν 2 χρόνια ιστορία τώρα ). Σε λίγο θα δοκιμάσω να το φτιάξω άμα φτιάξει έφτιαξε, αντίθετα θα το αφήσω έτσι, εξάλλου σε ενάμιση μήνα μπαίνω φαντάρος [EDIT] Επανέρχομαι στο θέμα, το έβγαλα το μπλοκ, το ξανακαθάρισα, καθάρισα και τον επεξεργαστή κι έβαλα πάλι πάστα αυτή τη φορά αντί για μπαλίτσα έβαλα μια γραμμούλα. Τι να κάνω τώρα, να περιμένω λίγες μέρες να στρώσει ; πώς να τον λειτουργώ ; Δοκίμασα κι αυτό που λέγατε, το πίεζα όσο το βίδωνα και βίδωσα τις βιδούλες σε Χ τροχιά πρώτα \ και μετά / Πιστεύω είμαστε οκ με 29C idle ; oc 4.4 σε Battlefield 4 που δοκίμασα δεν ξεπέρασε τους 60C
AgMa Μάρτιος 21, 2014 #15 Μάρτιος 21, 2014 Ρε 'συ Σπύρο, αν περιμένεις να δεις βελτίωση μετρώντας idle καληνύχτα.Κρατάς screen πριν την αλλαγή και μετά τρέχοντας όποιο stress test θες και συγκρίνεις.Και για να σου φύγει το "μικρόβιο", αυτή τη στιγμή που γράφω με όλα auto και επομένως C1 και λοιπά εξοικονομητικά ενεργοποιημένα, έχω 28-29 βαθμούς.
SpirosKGR Μάρτιος 22, 2014 Author #17 Μάρτιος 22, 2014 [MENTION=31462]pnick[/MENTION] 2600k θα πάρω νέα πάστα παίδες. Ίδια πράγματα με πριν στα 4.4 με μέγιστο 1.27 ρεύμα μαξ με Intel burn test maximum 10 loup 70 - 73 - 71 - 76
HellhammeR Μάρτιος 22, 2014 #18 Μάρτιος 22, 2014 [MENTION=31462]pnick[/MENTION] 2600k θα πάρω νέα πάστα παίδες. Ίδια πράγματα με πριν στα 4.4 με μέγιστο 1.27 ρεύμα μαξ με Intel burn test maximum 10 loup 70 - 73 - 71 - 76πριν την αλλαγή πάστας, πόσο είχες με ibt ?
HellhammeR Μάρτιος 22, 2014 #20 Μάρτιος 22, 2014 τα ίδια δεν θα δεις διαφορά αν αλλάξεις πάστα κατά την γνώμη μου. Καλά είσαι με τέτοια θερμοκρασία, μην νομίζεις κάνει θαύματα η h100. Την απόδοση μιας καλής αερόψυκτρας έχει, δεν είναι κάτι special
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.