Jump to content

Και εγεννετω ADSL.....

jax7480

Recommended Posts

ADSL. Και ποιος δεν θελει.....και ποιος δεν "χρειαζεται"...Ολοι περιμενουν τον πΟΤΕ για τις χαμηλες χρεωσεις της υπηρεσιας Always ON....ωστε να σερφαρουν απεριοριστα και να μην περιμενουν με κρυο ιδρωτα τον επομενο λογαριασμο του πΟΤΕ λογω χρονοχρεωσης. Ουτοπια? μπα...αφου στο εξωτερικο ειναι πλεον κατι το συνηθες.....Οχι οπως στο Ελλαντα, που σου λεει ο αλλος "Εβαλα ADSL"και του απαντας... " Ελα ρε, και τι λεει καλο? πρεπει να βαλω κι εγω αλλα περιμενω να πεσουν οι τιμες".....

Απο τοτε τουλαχιστον που κυκλοφορησε....

Αρκετα ως εδω, ας μπω στο ψητο...

Ολα ξεκινησαν οταν μετα απο αποφαση του προηγουμενου σπιτονοικοκυρη επρεπε να εγκαταλειψουμε το σπιτι που ενοικιαζαμε, μετα απο 4 χρονια.... Ολα καλα μεχρι εδω αλλα αντε να βρεις σπιτι στην Θεσσαλονικη και μαλιστα σε περιοδο που ανοιγουν παλι τα πανεπιστημια.

Το σπιτι τελικα για καλη μας τυχη βρεθηκε....Ακριβως στην ιδια πολυκατοικια με τον συγαμπρο μου(ακα μπατζανακη μου). Στην ιδια πολυκατοικια εμενε και ακομα ενας φοιτητης, ο οποιος αν μη τι αλλο ειχε αγανακτησει με την ISDN και τις χρονοχρεωσεις...

Και εκει ειναι που ριχνω την φαεινη ιδεα... Να βαλουμε ADSL λεω...και αφου χρειαστηκε καμποση ωρα να τους εξηγησω την ολη φαση, τι χρειαζεται, τα συνολικα εξοδα και ποσο θα μας κοστιζε το πηραμε αποφαση. Ο φοιτητης προσφερθηκε να κανει αυτος αναβαθμιση στην γραμμη του σε ADSL και να κρατησει και το ISDN για τα τηλεφωνηματα. Ετσι και εγινε λοιπον...τηλεφωνο στον ΟΤΕ για αναβαθμιση της γραμμης σε ADSL, αιτησεις και τηλεφωνα στο 134 και πλεον...αναμονη.

Μετα απο 6 εργασιμες ημερες, σκανε μυτη οι τεχνικοι του πΟΤΕ, μας δινουνε ενα splitter, και μας λενε οτι η αναβαθμιση εγινε.Ολα καλα λεμε, παμε για το μοντεμ.

Μιας και πλησιαζε και η Infosystem ειπαμε να παρουμε το Modem απο εκει μπας κι εχει και καμια καλη προσφορα. Θελαμε και εξεζητημενα πραγματα, modem/router ωστε να παρουμε και οι 3 μαζι ADSL αλλα να μην χρειαζεται να ειναι καποιος υπολογιστης ανοιχτος συνεχεια. Καταληξαμε λοιπον στο D-Link 504T ISDN/ADSL MODEM/ROUTER. Ολα καλα μεχρι εδω, ετοιμοπαραδοτο δεν υπηρχε στην Infosystem και κανουμε παραγγελεια. Κυριακη τελειωνε η Info απο Δευτερα θα το παραλαμβαναμε.

Δευτερα τηλεφωνο στην εταιρια(Zeroone) για την παραλαβη. Λυπουμαστε αλλα δεν μας το εχει στειλει η αντιπροσωπια ακομα. ΟΚ...αναμενουμε.Τριτη, Τεταρτη, Πεμπτη....

Ωστε την Παρασκευη ....Ω, ναι Παραλαμβανουμε το Modem....

Εν τω μεταξυ δεν ειχαμε ακομα αποφασισει για το ISP. Αφου κοιταξαμε και ξανακοιταξαμε τις τιμες καταληξαμε. Vivodi Telecom(Που να μην εσωνε)....

Καλες οι τιμες...πηγαινουμε στα κεντρικα της Θεσσαλονικης και κανουμε την αιτηση. Ημερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Μας λενε οτι απο Δευτερα πρωι θα το κοιταξουν(15 του μηνος η αιτηση και θα το κοιταζαν απο τις 18 που ηταν εργασιμη, λογικο).

Παιρνω την Δευτερα το μεσημερι να δω τι γινεται τελικα... Μου απανταει στο κεντρο εξυπηρετησης πελατων μια "κυρια" με υφακι. Της λεω "γεια σας" ειμαι ο Ταδε για μια αιτηση για ΣΥΝΔΡΟΜΗ ADSL. Μου λεει ποτε την κανετε, Παρασκευη της απανταω...Θελει κανα μηνα ακομα μου λεει.

Αρχιζω να τα παιρνω...Κυρια μου,λεω, συνδρομη θελω οχι καινουρια συνδεση. Αφου καταλαβε τι ηθελα....βρισκει την αιτηση και μου λεει...ναι, μαλιστα.. Απο Τριτη πρωι. Λεω, εδω στην Θεσσαλονικη μου ειπαν απο Δευτερα πρωι. Ναι μου απανταει αλλα σημερα θα φτασει η αιτηση με Courier οποτε απο Αυριο θα την κοιταξουμε.....ΝΤΟΙΝΓΚ......

Εστειλαν την αιτηση για εσωτερικη διακινηση με Courier. Δηλαδη, καλυτερα να την πηγαινα εγω στην Αθηνα παρα που περιμενα να παει με την εσωτερικη διακινηση της vivodi. ΗΜΑΡΤΟΝ...

Τεσπα.. Τριτη πρωι....αναμονη για τον συγχρονισμο και τιποτα...απλα τιποτα... Τηλεφωνο το μεσημερι παλι στην Vivodi...και αφου εκανα παλι μιση ωρα να εξηγησω οτι θελω μονο ΠΑΡΟΧΗ internet και οχι νεα γραμμη, μου λενε οτι θα με ειδοποιησουν ΣΗΜΕΡΑ για τα στοιχεια που χρειαζομαι για να συνδεθω. Ολα καλα και περιμενω....

Παει 3 το μεσημερι, 4, 5....7. Ξανα τηλεφωνο και μου λενε οτι δεν γινεται σημερα γιατι το τεχνικο τμημα εκλεισε. Τα παιρνω στο κρανιο και ζηταω τον υπευθυνο, ο οποιος ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ ειχε σχολασει.

Τα νευρα μου τα χαπια μου κι ενα ταξι να φυγω η κατασταση. Τηλεφωνο την Τεταρτη ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ παλι και μου λενε θα σας ειδοποιησουμε σημερα....

Τοτε τα παιρνω κανονικα και απανταω...Κοιταξτε να δειτε αυτο το πραγμα το ακουω απο χθες...μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε το ονομα σας....μου το λεει το σημειωνω. Ωραια λεω, συνδεστε με τωρα και με τον υπευθυνο εξυπηρετησης πελατων. Αναμονη στο τηλεφωνο τα νευρα σμπαραλια και βγαινει μια κυρια...της λεω ειστε η υπευθυνη...οχι μου λεει τεχνικο τμημα να σας δωσω τα στοιχεια για να συνδεθειτε...Μου δινει τα στοιχεια αλλα δεν θα περασει ετσι...της ξαναλεω....θελω καποιον υπευθυνο εκει.Ξανα αναμονη και με συνδεουν αυτη την φορα με τεχνικο...Μου λεει για τα στοιχεια οτι η καθυστερηση οφειλεται στο οτι δεν τιμολογηθηκε ακομα η συνδεση και κατι τετοια...του λεω θελω τον υπευθυνο. Με συνδεουν τελικα...και αφου του λεω την ολη κατασταση μου λεει οτι ειναι λογω φορτου εργασιας και τις σχετικες μπουρδες... Απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ κατ'εμε η ολη φαση. Οχι για την εξυπηρετηση ...αυτη αν υπηρχε σωστη οργανωση θα ηταν αψογη...Αλλα οταν εισαι καινουριος σε εναν τετοιο χωρο....οταν ο ΟΤΕ σου δινει συνδρομη μεσα σε μερικα λεπτα, η forthnet στο μισαωρο , εσυ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις 4 εργασιμες για μια ΣΥΝΔΡΟΜΗ....

Τεσπα...αφου τελειωσαμε και μ'αυτο, ετοιμοι για την συνδεση. Βρε γιατι δεν συγχρονιζει, γιατι δεν συγχρονιζει....ΤΙΠΟΤΑ. Οτι και να καναμε απλα τιποτα... Επιστροφη στην Zeroone το μοντεμ σημερα...και φυσικα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟ. Θα περιμενετε να παραγγειλουμε καινουριο, αλλες 5-6 μερες αναμονη ή θα το πιστωσουμε για να παρετε κατι αλλο. Τι υπαρχει ετοιμοπαραδοτο? τιποτα....Ωραια...παραγγελια ενα μοντεμ απλο και ενα switch και παλι πισω το απογευμα.

Εν τω μεταξυ τα νευρα μας σμπαραλια. 15 μερες το παλευουμε και ADSL δεν υπαρχει στον οριζοντα. Τα παιρνει ο συγαμπρος στην κρανα, τηλεφωνει στην Zeroone και τους λεει...αν δεν ερθει σημερα θα ερθω να παρω τα λεφτα πισω. Περιεργως το δεχτηκανε... Παιρνουμε τα λεφτα μας πισω και παμε Πλαισιο. Tornado ISDN/ADSL modem και 3COM switch.

Παμε σπιτι, τρωμε 5 ωρες για να το στησουμε και να δουλεψει και τελικα......

ΕΓΕΝΝΗΘΗΤΩ.....ADSL...

ΗΜΑΡΤΟΝ

αμαν ρε Ζαχαρία! τι την ήθελες την vivo? στην τελικη ας δίνατε και κάτι παραπάνω(είστε και 3) και ας πηγαίνατε σε άλλον ISP παρά αυτή την ταλαιπωρία....

τεσπα... καλά downloads απο εδώ και πέρα! :T:

Τελικα μου φαινεται ο πΟΤΕ στη δικη μου περπτωση βγηκε σωστος,

Πεμπτη βραδυ 8:30 αιτηση

Παρασκευη μεσημερι 3:30 ενημερωση απο το κεντρο οτι η γραμμη μου ενεργοποιηθηκε,

Σαββατο πρωι απο το τοπικο καταστημα του οτε οτι ηρθε και το μοντεμ τελος Σαββατο μεσημερι εγενετω adsl.

καλα downloads ζαχο , και μην το αφησεις λεπτο να σταματησει. Οσο για τη βιβο οι αποψεις στο ιντερνετ αλλοι λενε οτι την εστειλε ο θεος και αλλοι οτι ειναι για τα μπαζα. Αφου παιζει περασμενα ξεχασμενα

Οντως τα περισσοτερα νευρα τα ειχα με την vivo. Αλλα οχι μονο με αυτους. Την Τριτη το απογευμα (στις 7) οταν ημουν ηδη στο ΑΜΗΝ τηλεφωνησα στην Forthnet για να δω πως θα κανω ενεργοποιηση συνδρομης σε εκεινους(και την επομενη σταματουσα την Vivo). Οι τυποι δεχονται ΜΟΝΟ πιστωτικη καρτα οταν ηταν για συνδρομη μονο ενος μηνα.Ουτε καν μετρητα. Δηλαδη ΕΛΕΟΣ.

Και το πιο ΕΛΕΟΣ φυσικα ηταν με τον ΟΤΕ στον οποιο πηρα στις 7 να ρωτησω για την διαδικασια η οποια θα επερνε 10 λεπτα περιπου αλλα δεν υπηρχαν εκεινη την ωρα τεχνικοι για την ενεργοποιηση. Οποτε απο την επομενη μερα παλι.....

ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 04:04]

Και το πιο ΕΛΕΟΣ φυσικα ηταν με τον ΟΤΕ στον οποιο πηρα στις 7 να ρωτησω για την διαδικασια η οποια θα επερνε 10 λεπτα περιπου αλλα δεν υπηρχαν εκεινη την ωρα τεχνικοι για την ενεργοποιηση. Οποτε απο την επομενη μερα παλι.....

ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.

Καλά αυτό δεν είναι τίποτα, εμένα ήταν Παρασκευή και απλά ΞΕΧΑΣΑΝ ( πολύ απλό πράγμα δηλαδή,άνθρωποι είμαστε) να ενεργοποιήσουν την ADSL.:confused:

Όπως και να χει, τέλος καλό, όλα καλά, keep downloading.:)

Αρχική απάντηση από JiMk

Καλά αυτό δεν είναι τίποτα, εμένα ήταν Παρασκευή και απλά ΞΕΧΑΣΑΝ ( πολύ απλό πράγμα δηλαδή,άνθρωποι είμαστε) να ενεργοποιήσουν την ADSL.:confused:

Όπως και να χει, τέλος καλό, όλα καλά, keep downloading.:)

το ιδιο ακριβως κανανε σε μενα. ο ΠΟΤΕ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.