Blinky Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2014 Ειχα μια 7970, αλλα την εδωσα γιατι με εκνευρισαν καποια θεματα με drivers...αλλα και επειδη δεν χρειαζομουν και τοσο πολυ την ισχυ της να ειμαι ειλικρινης οποτε δε με πειραζε να βαλω και καποια λεφτα στην ακρη.Ψαχνω λοιπον να παω σε nvidia αυτη τη φορα, αλλα θελω λιγη βοηθεια για το τι παιζει με τα μαϊμουδο-bios και τις αλλες ιστοριες που ειχα ακουσει παλιοτερα...Λοιπον, θελω να δωσω το πολυ 200-250 ευρω σε μεταχειρησμενη, αλλα αυτο που με απασχολει ειναι επειδη θα βαλω νερο στο συστημα γυρω στο πασχα, να μπορει να δωσει κατι παραπανω η καρτα σε ταση->oc potential , και να μην ειναι το νερο μονο για το θορυβο...Και εδω περιπλεκεται λιγο το θεμα, γιατι λιγακι που εψαξα χτες, ειδα οτι μονο + 0.012v αφηνει η nvidia σε ολες? (1.212 δηλαδη οταν stock εχουν 1.2) Και μονο σε gtx 780 και πανω παιζουν μαϊμουδιες?Δε με πειραζει να πειραξω το οτιδηποτε σε bios κλπ για να κανω τη δουλεια μου, και εκτιμουσα στην 7970 το οτι μπορουσα να φτιαξω το TDP limit αλλα και τα ρολογια/τασεις μεσω bios... Στις nvidia τι παιζει?Δε με νοιαζει να παρω την απολυτη αποδοση, με νοιαζει να παρω κατι με καλη αποδοση στα χρηματα που θα δωσω (ειτε αυτα ειναι 150 ειτε 250) και που να επιδεχεται πολυ πειραγμα για να πιασει τοπο το νερακι... Και αποκει και περα αν γινεται να μην κανω τρελη υποβαθμιση απο την 7970, ευπροσδεκτο αλλα δεν το θεωρω και τραγικο να πεσω 30% κατω ας πουμε αν ειναι να εχω βαλει στην ακρη ενα 100ρικο...Επισης επειδη κοιταω σε μεταχειρησμενα, αν υπαρχει κατι που να μου ταιριαζει ακομα και σε προηγουμενη γενια δεν υπαρχει θεμα.... πχ GTX 660/680... αλλα μη παμε και σε αρχαιολογια σειρας 5 πχ...Η vram θα μου αρεσε να ηταν πανω απο 2gb μιας και ημουνα στα 3...αλλα κατανοω οτι ειναι δυσκολο στο οικονομικο οριο μου, και ΟΚ σε 1080p ειμαι οποτε δε χαθηκε ο κοσμος...Η 780 θα καλυπτε και το θεμα vram και του πειραγματος-νερου απότι καταλαβαινω, αλλα ειναι πολυ εκτος budget ακομα και μεταχειρησμενη...χωρια οτι εδω δεν εκμεταλευομουνα την 7970, τι να την κανω την αποδοση της...Οποτε κοιταω σε 660ti/680/760/770 φανταζομαι? Τι παιζει σε αυτες με πειραγμα, πρεπει να ψαξω καποια συγκεκριμενη υλοποιηση που να ξεκλειδωνει ταση ή κατι τετοιο?Ακουω προτασεις!
junior-21- Μάρτιος 17, 2014 #2 Μάρτιος 17, 2014 δυσκολο σε αυτο το budget. Το ποσό αυτο ειναι μαζι με μπλοκ? Οι 760/770 ειναι ολες non-reference και δυσκολα θα βρεις full cover μπλοκ. Σειρα 6 μπορει να βρεις κατι αλλα σουπερ ευκαιρια δεν εχω δει ποτε. Δεν βαζεις καλυτερα αγγελια ζητησης με οριο στα χρηματα μαζι με waterblock?
Blinky Μάρτιος 17, 2014 Author #3 Μάρτιος 17, 2014 χωρις το block ειναι το budget που λεω...Επειδη καρτα εχω καταληξει να αλλαζω καθε τρεις και λιγο, το block θα ειναι ενα universal, μαλλον EK VGA Supremacy, οποτε το θεωρω εκτος budget και θα αγοραστει οποια καρτα και να παρω οταν στηθει η υδροψυξη (οπως θα αγοραζοταν αν ειχα κρατησει και την 7970...)Αρα δεν υπαρχει θεμα και με non-reference...Αυτο που με απασχολει κυριως, ειναι επειδη 1 χρονο τωρα ασχολουμαι μονο με ΑΤΙ, τι με συμφερει να ψαξω σε nvidia που να εχει μεγαλυτερο OC headroom με νερο για να πιασει τοπο η υδροψυξη...
Wizard! Μάρτιος 17, 2014 #4 Μάρτιος 17, 2014 Από ότι διάβασα, μάλλον θα δώσει 250€ για την κάρτα και μετά από 2 μήνες, θα αγοράσει μπλοκ. Οπότε εγώ θα έλεγα χωρίς το μπλοκ. edit: καλά κατάλαβα...
Nick74 Μάρτιος 17, 2014 #5 Μάρτιος 17, 2014 Τωρα ισως ακουστω λιγο εξωγηινος, αλλα για να βαλουμε λιγο την ιστορια σε μια σειρα: Ειχες μια καρταρα στα ορια του high end ! Στην εσπαγαν οι drivers, και πιστευεις πως ηταν overkill για σενα και την πουλησες ! Με τα χρηματα θες να πας σε μια λυση συμβιβασμου, χωρις να σε πολυνοιαζουν -οπως δειχνεις απο αυτα που γραφεις- οι επιδοσεις ! Μετα θες να την ξεζουμισεις σε oc ωστε να παρεις το max! Θα ηθελα να ηξερα αν ειμαι ο μονος που δεν ποιανει τη λογικη στα παραπανω... Αφου βρε παιδι μου ειχες μια καλη καρτα, κι αφου θες επιδοσεις ασχετα αν λες οτι δε σε νοιαζει, γιατι την εδωσες? Και αντε οκ, θες να δοκιμασεις nvidia (λιγο ακυρο λογο εποχης αλλα τεσπα αυτο ειναι αλλο θεμα), παρε την καρτα πρωτα, δες τι κανει απο μονη της η με ελαφρυ oc, κι αν δεν σε ικανοποιει σκισε την, απο τωρα πως προεξοφλεις οτι θελει στιψιμο αφου δεν εχεις καταλληξει καν σε ποια καρτα θες να πας? Δεν ξερω, μονο εμενα μου φαινονται ολα αυτα παραξενα? Τεσπα, αυτο που μπορω να σου πω για την 6 σειρα ειναι πως η 680 μου με λιγο τσιμπημα (σε μαμα ψυκτρα φυσικα, δεν ξερω τι μπορει να κανει με νερα) σηκωνει σχετικα υψηλες θερμοκρασιες, αλλα στα games που παιζω δε χρειαζεται κανενα oc αφου -τουλαχιστο στα 1080p- βγαζει πολυ καλες επιδοσεις... Τωρα αν ειναι να βαλω νερα και τη σκισω για να παρω 2-3 fps παραπανω, γιατι να μην παρω μια καρτα σαν αυτη που εδωσες και να παρω 10fps χωρις ξεσκισματα? (τυχαια νουμερα)
Spirosssss Μάρτιος 17, 2014 #6 Μάρτιος 17, 2014 Ψάξε να βρείς καμμιά σειρά 6 με 4gb μνήμη, να μην είναι πολύ παλιά γενιά, να μην είναι overkill και να καλυφθείς και ψυχολογικά με το θέμα μνήμης. win-win-win
Blinky Μάρτιος 17, 2014 Author #7 Μάρτιος 17, 2014 Τωρα ισως ακουστω λιγο εξωγηινος, αλλα για να βαλουμε λιγο την ιστορια σε μια σειρα:Ειχες μια καρταρα στα ορια του high end ! Στην εσπαγαν οι drivers, και πιστευεις πως ηταν overkill για σενα και την πουλησες ! Με τα χρηματα θες να πας σε μια λυση συμβιβασμου, χωρις να σε πολυνοιαζουν -οπως δειχνεις απο αυτα που γραφεις- οι επιδοσεις ! Μετα θες να την ξεζουμισεις σε oc ωστε να παρεις το max! Θα ηθελα να ηξερα αν ειμαι ο μονος που δεν ποιανει τη λογικη στα παραπανω... Αφου βρε παιδι μου ειχες μια καλη καρτα, κι αφου θες επιδοσεις ασχετα αν λες οτι δε σε νοιαζει, γιατι την εδωσες? Και αντε οκ, θες να δοκιμασεις nvidia (λιγο ακυρο λογο εποχης αλλα τεσπα αυτο ειναι αλλο θεμα), παρε την καρτα πρωτα, δες τι κανει απο μονη της η με ελαφρυ oc, κι αν δεν σε ικανοποιει σκισε την, απο τωρα πως προεξοφλεις οτι θελει στιψιμο αφου δεν εχεις καταλληξει καν σε ποια καρτα θες να πας? Δεν ξερω, μονο εμενα μου φαινονται ολα αυτα παραξενα? Τεσπα, αυτο που μπορω να σου πω για την 6 σειρα ειναι πως η 680 μου με λιγο τσιμπημα (σε μαμα ψυκτρα φυσικα, δεν ξερω τι μπορει να κανει με νερα) σηκωνει σχετικα υψηλες θερμοκρασιες, αλλα στα games που παιζω δε χρειαζεται κανενα oc αφου -τουλαχιστο στα 1080p- βγαζει πολυ καλες επιδοσεις... Τωρα αν ειναι να βαλω νερα και τη σκισω για να παρω 2-3 fps παραπανω, γιατι να μην παρω μια καρτα σαν αυτη που εδωσες και να παρω 10fps χωρις ξεσκισματα? (τυχαια νουμερα) Ειναι λογικη η συγχηση οποτε παμε μηπως μπορεσω να σου το εξηγησω : Η 7970 ειναι καρταρα με απιστευτο VFM (σε μεταχειρο) και ειναι και η προταση μου σε οποιον ψαχνει καρτα σε αυτα τα λεφτα... Αποκει και περα, βρεθηκα με μια καλη υλοποιηση της στα χερια μου (lightning) η οποια ειχε μια αξια ακομα και μεταχειρησμενη και μπορουσα να τη δωσω 300ε. ΔΕΝ σκοπευα να το κανω, γιατι οπως λεω παραπανω ειναι η τελεια καρτα θεωρητικα και ηταν και ιδανικη για το νερακι... ΟΜΩΣ αφενος με ενοχλησαν καποια πραγματα στην καθημερινη χρηση (προβληματα flicker που με αναγκαζαν να παιξω ειτε χωρις powerplay μονιμα σε 3D clocks, ειτε δε με αφηναν να κανω το OC οπως το ηθελα) αφετερου με καναν να σκεφτομαι οτι δεν την εκμεταλευομαι (οταν παιζω hearthstone και diablo3 στο 90% του χρονου πχ) και σημερα μπορει να πιασει αυτο το 300αρι, αυριο οχι...οποτε ας βαλω καποια λεφτα στην ακρη! και οτι δε μπορω να εκνευριζομαι και να παλευω με το flicker στις απλες καθημερινες χρησεις χωρις να απολαμβανω ταυτοχρονα τα θετικα της υποθεσης (αποδοση σε κατι βαρυ), μαζοχισμος ηταν για να λεω οτι βγαζω 12K 3dmark11... Αφου λοιπον αποφασισα να τη δωσω, παμε στο ποια θα μπορουσε να ειναι η νεα-φτηνοτερη καρτα. Και εδω, απο τη μια ειπα να παιξω σε nvidia για αλλαγη, απο την αλλη επειδη φοβαμαι να ξαναμπλεξω σε θεματα powerplay και σια. Τωρα παμε στο κομματι της αποδοσης και του watercooling. Οντως φαινεται περιεργο που δε με νοιαζει να πιασω ενα συγκεκριμενο επιπεδο αποδοσης και οτι προεξοφλω οτι θα της βαλω νερο... Φαινεται περιεργο ομως επειδη το βλεπεις απο τη σκοπια του Gamer. Ο δικος μου στοχος ειναι να εχω ενα ικανο μηχανημα που να μπορει να ανταπεξελθει σε οτι προκυψει (μεσα σε λογικα πλαισια) χωρις να εχω δωσει πολλα λεφτα, καθαρα για λογους γρηγορης απαξιωσης που υπαρχει (ειδικα στις καρτες γραφικων). Αν πηγαινα με βαση το τι παιζω σημερα τοτε για hearthstone και diablo3, και μια 560ti των 80 ευρω μεταχειρο μια χαρα θα ηταν... Αλλα θελω κατι που να ταιριαζει λιγο καλυτερα με το υπολοιπο συστημα (5ghz 2600k) και να μου δινει τη δυνατοτητα αν αυριο μου τη βαρεσει να δοκιμασω το assassin's creed 5 πχ να μπορω να το βαλω! Γι'αυτο και σκεφτομαι κατι εκει στην περιοχη των 150-200 περιπου σε μεταχειρο που αφενος την πολλη αξια την εχει ηδη χασει, αφετερου παιρνεις επαρκως δυνατες καρτουλες πιστευω και ας ειναι λιγο παλιοτερες! Και τελος ερχομαστε στο κομματι του watercooling. Αυτο θα γινει ουτως η αλλως για λογους hobby και επειδη ο επεξεργαστης διψαει λιγο και δε θα τον χαλαγε να παιξει 20 βαθμους χαμηλοτερα εκει στα 5ghz και χωρις θορυβο... Απο τη στιγμη λοιπον που θα στηθει ουτως η αλλως, το θεωρω βλακεια να μη δωσω και 50 ευρω ακομα για ενα μπλοκ για την καρτα γραφικων που θα μεινει και στα επομενα συστηματα (οπως και του επεξεργαστη) και που θα εξασφαλισει και την ησυχια. Καθαρα λοιπον για λογους project θα ηθελα να ειναι overclocked to the full το μηχανημα και να μπορει να εκμεταλευτει σωστα την υδροψυξη... Ετσι, θεωρωντας οτι οποια καρτα και να παρω στην περιοχη των χρηματων που εθεσα, θα εχει πολυ καλη αποδοση για το κοστος της (ειδικα ως μεταχειρο), αφου εχω την πολυτελεια να το σχεδιασω εξ'αρχης, θα βολευε να μπορει και να εκμεταλεφτει οσο καλυτερα γινεται την υδροψυξη για να καταληξω στο βελτιστο αποτελεσμα, ειτε αυτο ειναι στα 8k 3dmarks, ειτε στα 10k ειτε στα 12k... σημασια για μενα εχει να ειναι τουλαχιστον στα 8k (μιας 660ti) γιατι σαν αποδοση μου φτανει και μου περισσευει, και αποκει και περα οποιος συνδιασμος ειναι ο καλυτερος (σαν VFM) εντος budget. Δηλαδη δεν κοιταζω το αποτελεσμα αυτη τη στιγμη, κοιταζω καθαρα VFM με συνθηκες υδροψυξης. Σε ενα φανταστικο (και μη ισυων) σεναριο που η 770 ειναι 20% ταχυτερη της 760 overclocked, αλλα η 760 παιρνει voltage unlock και κοβει τη διαφορα στο 10%, θα παρω την 760 (δεδομενου οτι ειναι και φτηνοτερη) , δε θα παρω την 770 απλα για να καταληξω σε καλυτερη τελικη αποδοση επειδη ειναι και αυτη εντος budget... με πιανεις?
virus777 Μάρτιος 18, 2014 #8 Μάρτιος 18, 2014 Κατά τη γνώμη μου καλά θα έκανες να κύτταζες καμμιά 770 μεταχείρα.Ψάξε να βρεις καμμιά με asic quality από 77-78% και πάνω, η οποία θα σε πάει γύρω στα ~1300 Μhz για κάθε μέρα χωρίς αύξηση ρεύματος.(Σε αφήνει να πειράξεις μόνο 12mV με το official bios, αλλά αν θες για παραπάνω -που δεν θα το χρειαστείς- υπάρχουν λύσεις.)Να κυτταξεις να έχει μνήμες samsung για να πάει η μνήμη στα 8Ghz εύκολα.Πάνω από 2Gb Vram για 1080p δε θα χρειαστείς, εκτός αν σκοπεύεις να αλλάξεις ανάλυση.Και κάτι άλλο:Επειδή βλέπω τις μεταχειρισμένες 760 γύρω στα 200€, ενώ τις 770 στα ~250€ πιστεύω ακράδαντα οτί το 50άρικο θα πιάσει πολύ παραπάνω τόπο (vfm) αν το δώσεις για την 770 παρά να το δώσεις για μπλοκ για την 760.
Blinky Μάρτιος 19, 2014 Author #9 Μάρτιος 19, 2014 Κατά τη γνώμη μου καλά θα έκανες να κύτταζες καμμιά 770 μεταχείρα.Ψάξε να βρεις καμμιά με asic quality από 77-78% και πάνω, η οποία θα σε πάει γύρω στα ~1300 Μhz για κάθε μέρα χωρίς αύξηση ρεύματος.(Σε αφήνει να πειράξεις μόνο 12mV με το official bios, αλλά αν θες για παραπάνω -που δεν θα το χρειαστείς- υπάρχουν λύσεις.)Να κυτταξεις να έχει μνήμες samsung για να πάει η μνήμη στα 8Ghz εύκολα.Πάνω από 2Gb Vram για 1080p δε θα χρειαστείς, εκτός αν σκοπεύεις να αλλάξεις ανάλυση.Και κάτι άλλο:Επειδή βλέπω τις μεταχειρισμένες 760 γύρω στα 200€, ενώ τις 770 στα ~250€ πιστεύω ακράδαντα οτί το 50άρικο θα πιάσει πολύ παραπάνω τόπο (vfm) αν το δώσεις για την 770 παρά να το δώσεις για μπλοκ για την 760.770 και 680 εχουν αρκετα διαφορετικο OC potential? Γιατι θεωρητικα rebrand δεν ειναι?Θελω να μην παω σε 2gb ram γιατι μια 1440p οθονη υπαρχει στο βαθος... και το βλεπω αρκετα δυσκολο σε nvidia...Δηλαδη κοιταζω 660ti 3gb, 680 4gb, 760 4gb, 770 4gb με ιδανικη την πρωτη, αλλα γενικα δε βρισκω με τιποτα οποιαδηποτε απο αυτες σε μεταχειρο...Μπορει εν τελει να καταληξω παλι σε καμια 7950 και να ανεκτω καποια θεματα με τους drivers...Το mantle εχει παρει καθολου μπρος?
9000+rpm Μάρτιος 19, 2014 #10 Μάρτιος 19, 2014 770 και 680 εχουν αρκετα διαφορετικο OC potential? Γιατι θεωρητικα rebrand δεν ειναι?Exουνε διαφορετικο Oc potential επειδη οι 770GTX φορανε το NCP4206(οχι ολες ομως!) και ουσιαστικα χρησιμοποιωντας το msi afterburner κανεις οσο Overvoltage θελεις, ειναι ξεκλειδωτες.Αντιθετα οι 680 ουσιαστικα δεν επιδεχονται Overvoltage(εκτος απο classified/ lightning), παιζεις μονο με στοκ ταση και οσο παει ο πυρηνας, αναλογα το κομματι που θα σου κατσει.Επισης οι 770GTX εχουνε καλυτερες μνημες, φορανε 7 ghz rated απο μαμα τους.
pnick Μάρτιος 19, 2014 #11 Μάρτιος 19, 2014 AnandTech | The GeForce GTX 770 Roundup: EVGA, Gigabyte, and MSI ComparedΜάλλον η EVGA έχει περισσότερο αέρα (μέχρι 17% διαβάζω!).
Blinky Μάρτιος 21, 2014 Author #12 Μάρτιος 21, 2014 Αποφασισα να μη δωσω τοσα λεφτα τελικα, οποτε ή θα παρω καμια 7950 στα 180 ευρω ή κατι πιο οικονομικο... Παντως εβαλα τα 180 ταβανι.Οποτε με 150 παιρνω 660ti 2gb και κατα τ'αλλα με ~120 υποθετω, 660 απλη. Πιο κατω δεν παμε...ξεφτυλα ειναι, και λογικα με 30 ευρω διαφορα απο την ΤΙ, ουτε η 660 απλη εχει κανενα νοημα...Αυτο που ομως ισως εχει νοημα ειναι καμια GTX 580? Αν βρω καμια 3gb εκδοση της (που ειναι πιο ευκολο απ'οτι 660ti 3gb) τοτε σε αποδοση/overclocking/VFM τι λεει σε σχεση με 660ti και 7950 ?Για να ξερω και σε τι λεφτα να τις κοιταω...
pnick Μάρτιος 21, 2014 #13 Μάρτιος 21, 2014 gtx 580 3gb πολύ δύσκολα θα βρείς και όχι στα λεφτά που κοιτάς. Στέκεται ακόμα αλλά υπάρχουν προβληματάκια, ειδικά από κάρτες που ήρθαν από εξωτερικό.Με 180€ ταβάνι πάς για 660ti ή κάποια καλή υλοποίηση της 760€.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.