billpeppas Μάρτιος 17, 2014 #41 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Σαν βάση να δουμε ότι οι αμερικάνοι έχουν ή καθόλου φπα ή πολύ χαμηλό της τάξης 3-5% και όχι 23% που έχουμε εμείς.Όχι απολύτως.No tax σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε εδώ στο lab είναι σε ελάχιστες πολιτείες ( Oregon & Vermont ).Υπάρχουνε και "υψηλά" sales tax ( Arkansas 12%, Illinois 10%, California 10% ).Μην νομίζετε πως και στην Αμερική δεν έχουνε οι επιχειρηματίες τα αντίστοιχα "ΤΕΒΕ" και λοιπά μαμισιάτικα.Απλά η γραφειοκρατεία δεν υφίσταται επί της ουσίας, τα πράγματα γίνονται στο 95% μέσω internet από το σπιτάκι σου/γραφείο σου.Κάποιες διαφορές δικαιολογούνται, αλλά να έχει ένα προϊόν 400$ στην Αμερική, 550U$D στην Αυστραλία ( που είναι γενικότερα ακριβή χώρα ειδικά στα ηλεκτρονικά ), 380€ στην Ιταλία, 360€ στην Γερμανία, 370€ στην Πορτογαλία και 690€ στην Ελλάδα... εντάξει, το μαμήσαμε και το πηδήξαμε εις διπλούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Μάρτιος 17, 2014 #42 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Αν και είμαστε σε τεχνολογικό φορουμ μην κοροϊδευόμαστε , υπάρχουν πράγματα που παράγονται ή πωλούνται μόνο Αμερική και ως τώρα λόγο τελωνίου λέγαμε "ούτε καν" , υπάρχουν και πράγματα που εδώ η τιμή τους είναι 60% πάνω χωρίς ουσιαστικό λόγο και αν μπορούσαμε να τα πάρουμε δίχως εγγύηση δεν θα μας ένοιαζε (πχ στο χώρο του ποδηλάτου ) .Σαν κίνηση θα είναι ενδιαφέρον αν θα δούμε μειώσεις σε πωλητές (μαγαζιά ή ebay) απο αγγλια και γερμάνιαγιατί είδη έχουν βγάλει μια μικρή φάμπρικα και μας τα τρώνε γενικά οι απο πάνω Σύγκριση αγορά εξωτερικού με την δικιά μας το βρίσκω αστείο , για να ανοίξεις μαγαζί σήμερα ή είσαι τρελός ή λαμόγιο ή έχεις τα χρήματα για σκότωμα (αν πιάσει ). Η εξαίρεση είναι ο υγιής καινούργιος μαγαζάτορας Αυτοί που είναι σωστοί μετριούνται στα δάχτυλα μην κρυβόμαστε , στην Ελληνική αγορά έχουμε γεμίζει απο κινεοπροιόντα 200% πάνω απο την τιμή λιανικής που παίρνουμε απο το νετ . Η λαμογιά έχει περάσει τα όρια τις επιστημονικής φαντασίας έχει ασχοληθεί κανένας σας για συνεργασία με τα ΕΛΤΑ? (ευνοϊκές τιμές κτλπ )απλά γελάνε μονο και στην ερώτηση ( πρακτικά απλά δεν συμφέρουν )"τι καλά θα γεμίζουμε θυρίδα στο αμέρικα και θα μας έρχεται η κούτα κάθε εξάμηνο ", αυτό θα ακούσουμε απο αγοραστές λιανικής και χοντρικής Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάρτιος 17, 2014 #43 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Μην νομίζετε πως και στην Αμερική δεν έχουνε οι επιχειρηματίες τα αντίστοιχα "ΤΕΒΕ" και λοιπά μαμισιάτικα.Απλά η γραφειοκρατεία δεν υφίσταται επί της ουσίας, τα πράγματα γίνονται στο 95% μέσω internet από το σπιτάκι σου/γραφείο σου.Σαφως. Αλλα οι φοροι ειναι πιο δικαιοι.Κάποιες διαφορές δικαιολογούνται, αλλά να έχει ένα προϊόν 400$ στην Αμερική, 550U$D στην Αυστραλία ( που είναι γενικότερα ακριβή χώρα ειδικά στα ηλεκτρονικά ), 380€ στην Ιταλία, 360€ στην Γερμανία, 370€ στην Πορτογαλία και 690€ στην Ελλάδα... εντάξει, το μαμήσαμε και το πηδήξαμε εις διπλούν. Εχεις καποιο συγκεριμενο προιον στο ματι; Ή απλα υπερβαλεις;Ολα ειναι θεμα προσφορας και ζητησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 17, 2014 #44 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Υπάρχουνε άπλετα προϊόντα παραδείγματα. ίσως και ακόμα πιο ακραία ( λογικά στον χώρο του αυτοκινήτου π.χ. θα δείς αρκετά ακραία, μπορεί να έχει αρκετά παραδείγματα ο "μπουρναζιώτης" ( χαχα ) του forum [MENTION=4482]LevelOne[/MENTION] ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 17, 2014 #45 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 [MENTION=1066]gdp77[/MENTION]Ε φτιαξε ντε ενα μαγαζακι εσυ να φερνεις προιοντα και να τα πουλας στην πραγματικη τιμη που τους πρεπει.Καμια φορα ειναι λες και ειναι καφενειο εδω μεσα.Ναι ναι.... Γι' αυτό τη ζελατίνα για το κινητό την πήρα 3 ευρώ με μεταφορικά από ebay και ο ελληνάρας την πουλάει 10. Το hdd caddy το πήρα 10, μαζί με μεταφορικά και εδώ 25 χωρίς μεταφορικα. Υπάρχουν και τίμιοι και τους προτιμάμε. Υπάρχουν και λαμογιαSent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 17, 2014 #46 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=LFbD-sEcx0M]Καλώς ήλθε το δολλάριο - Μάθημα Αγγλικών - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάρτιος 17, 2014 #47 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Ναι ναι.... Γι' αυτό τη ζελατίνα για το κινητό την πήρα 3 ευρώ με μεταφορικά από ebay και ο ελληνάρας την πουλάει 10. Το hdd caddy το πήρα 10, μαζί με μεταφορικά και εδώ 25 χωρίς μεταφορικα. Υπάρχουν και τίμιοι και τους προτιμάμε. Υπάρχουν και λαμογιαSent from my GT-I9300 using TapatalkΕπιμενεις να το κανεις καφενειο και θα σε αγνοησω. 'Ελληαναρδικη' νοοτροπια μην εισαι τοσο σιγουρος οτι εχουν αυτοι και οχι εσυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάρτιος 17, 2014 #48 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Η κατάργηση των δασμών σε μια χώρα που λειτουργεί όπως η Ελλάδα ειναι αλλο ενα καρφί στο φέρετρο. Ελπίζω οι υπέρμαχοι του τα φέρνω απέξω όλα και ας ειναι και ακριβότερα να καταλαβαίνουν οτι στο τέλος δεν θα εχουν λεφτα για να αγοράσουν ακόμα και σε τιμες 80% κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 17, 2014 #49 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Η κατάργηση των δασμών σε μια χώρα που λειτουργεί όπως η Ελλάδα ειναι αλλο ενα καρφί στο φέρετρο. Ελπίζω οι υπέρμαχοι του τα φέρνω απέξω όλα και ας ειναι και ακριβότερα να καταλαβαίνουν οτι στο τέλος δεν θα εχουν λεφτα για να αγοράσουν ακόμα και σε τιμες 80% κάτω.Δεν νομίζω πως παίρνει κανένας από έξω προϊόν όταν μπορεί να το βρεί φθηνότερα στην Ελλάδα.Από την άλλη, να μου επιτρέψεις σε παρακαλώ να προτιμώ να δώσω τα λεφτά μου στον οποιοδήποτε τίμιο επιχειρηματία και κυριότερα τίμιο εργοδότη παρά στο λαμόγιο που έχει τους υπάλληλους του ανασφάλιστους, χρωστάει σε όσους προμηθευτές μιλάνε Ελληνικά, να έχει εξαπατήσει πουλώντας μαϊμούδες εν γνώση του ή κοροϊδεύοντας τους αδαείς και κλέβει και την εφορία για να μου κυκλοφορεί με το Πορσικό και να το παίζει καπιτάλας από την πρωτεύουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάρτιος 17, 2014 #50 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Το πρόβλημα ξέρεις πιο ειναι, οτι αυτοι οι έμποροι που λες ειναι 2 3 άντε 4 στους εκατό, οι υπόλοιποι κάνουν μια χαρα τη δουλεια τους και παρόλα αυτα τους βαφτιζουμε λαμόγια γτ ετσι. Λαμόγια υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και παντού, βγες και πες ο τάδε ειναι λαμογιο και οχι οι έμποροι ειναι λαμόγια, με το να μιλάμε γενικά δεν φτιάχνουμε κατι, ούτε με το να πάμε να τα φέρουμε όλα απο έξω ειναι λύση γτ σου λεω στο τέλος που θα ζητάμε σύνταξη θα μας πουν κάντε αίτηση στο US of A για να σας δώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 17, 2014 #51 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Το πρόβλημα ξέρεις πιο ειναι, οτι αυτοι οι έμποροι που λες ειναι 2 3 άντε 4 στους εκατό, οι υπόλοιποι κάνουν μια χαρα τη δουλεια τους και παρόλα αυτα τους βαφτιζουμε λαμόγια γτ ετσι. Λαμόγια υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και παντού, βγες και πες ο τάδε ειναι λαμογιο και οχι οι έμποροι ειναι λαμόγια, με το να μιλάμε γενικά δεν φτιάχνουμε κατι, ούτε με το να πάμε να τα φέρουμε όλα απο έξω ειναι λύση γτ σου λεω στο τέλος που θα ζητάμε σύνταξη θα μας πουν κάντε αίτηση στο US of A για να σας δώσουν. Πόσοι είναι ? 3-4 στους εκατό ? Για την Ελλάδα μιλάς ? Ούτε ο βιβλιοπώλης ο μπουμπούκος ο Άδωνης δεν θα έλεγε τέτοια π*πα. Το πιστεύεις αυτό που ξεστόμισες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάρτιος 17, 2014 #52 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Καλα ανασφάλιστους υπαλλήλους εχουν όλοι δεν το συζητάμε αυτο, ειναι φαινόμενο της εποχής αλλα αυτοι που κάνουν τα υπόλοιπα που είπες ειναι λίγοι και παίρνουν στο λαιμό τους και τους άλλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 17, 2014 #53 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Επιμενεις να το κανεις καφενειο και θα σε αγνοησω. 'Ελληαναρδικη' νοοτροπια μην εισαι τοσο σιγουρος οτι εχουν αυτοι και οχι εσυ.Γιατί το κάνω καφενείο; Δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφω; Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θα καταστραφούν οι Έλληνες πωλητές... Η κατάργηση των δασμών θα επιτρέψει και στους ίδιους να εισάγουν και να πουλήσουν φθηνότερα. Και θα μου επιτρέψεις να επιμείνω ότι αν εμένα μου κοστίζει φθηνότερα να αγοράσω κάτι από USA και να μου έρθει σπίτι μου με courier, ενώ από ελληνικό e-shop θα μου έρθει πιο ακριβά, τότε ή ο Έλληνας πωλητής είναι λαμόγιο ή κάτι δεν κάνει σωστά στη δουλειά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάρτιος 17, 2014 #54 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Το μόνο που δεν κάνει σωστα τη δουλεια του σίγουρα ειναι το σύστημα πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Μάρτιος 17, 2014 #55 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 θα μου επιτρέψεις να επιμείνω ότι αν εμένα μου κοστίζει φθηνότερα να αγοράσω κάτι από USA και να μου έρθει σπίτι μου με courier, ενώ από ελληνικό e-shop θα μου έρθει πιο ακριβά, τότε ή ο Έλληνας πωλητής είναι λαμόγιο ή κάτι δεν κάνει σωστά στη δουλειά του.Βασικα δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα, αφου αν δεν εχει το μεγεθος πολυεθνικης κι αυτος στην ιδια τιμη πανω κατω θα αγορασει, η ισως με μια μικρη εκπτωση, και θα πληρωσει φορους για αυτο που πουλαει (οσο μικροτερος ειναι τοσο μεγαλυτεροι οι φοροι) + τα εξοδα του μαγαζιου του αν εχει, + οτι πρεπει να βγαλει και καποιο κερδος γιατι γι αυτο δουλευει κι οχι για την ψυχη της μανας του.Με το δεδομενο οτι ειμαστε μικρη αγορα θα πρεπει το κερδος του να ειναι αρκετο ωστε με βαση τη δουλεια του να του καλυψει τουλαχιστο την επιβιωση και τη διαβιωση του, οποτε οσο μειωνονται οι πελατες του τοσο θα πρεπει να αυξησει τις τιμες του, κι ετσι ξεκιναει ενας φαυλος κυκλος που τον οδηγει στην καταστροφη, κι ολα αυτα σε μια οικονομια ενος νομισματος οπου ΔΕΝ μπορει να ελενχθει απο καποια τοπικη κυβερνηση ωστε να ξεπρεσαριστουν καταστασεις και να ανοιξει η αγορα (πχ με αυξηση πλυθωρισμου, κοινως κοβοντας χρημα) και σε μια χωρα που δεν παραγει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ πλεον (γιατι ετσι μας καταντησανε) αλλα εξακολουθει να φυτοζωει με ενα ΞΕΝΟ νομισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 17, 2014 #56 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 [MENTION=30805]Nick74[/MENTION]Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Από τόσα eshops εξωτερικού που αγοράζω, κανένα δεν έχει το μέγεθος πολυεθνικής... Στις περιπτώσεις που ο Έλληνας είναι στα ίδια χρήματα (άντε και οριακά πιο ακριβός) τον προτιμώ, αλλά μέχρι εκεί. Ας στήσουν και ας οργανώσουν σωστά το επιχειρηματικό τους μοντέλο μερικοί. Μπορείς να μου πεις το Π για παράδειγμα που έχει πιάσει όλη την ελληνική αγορά, γιατί είναι πιο ακριβό από όλους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάρτιος 17, 2014 #57 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Ηρθε την περασμενη εβδομαδα διευθηντης πωλησεων της 3Μ να μιλησουμε για κατι ενεσεις. Η κουβεντα λοιπον πηγε στο γτ κανουν εκπτωση σε με μεγαλες παραγγελιες και την ιδια στιγμη ριχνουν τις μικρες και μου απαντησε γτ ειναι καλοι πελατες. Γτ ρε παιδια του λεω εχετε κανα παραπονο απο εμενα (γελια) οχι προς θεου και τα σχετικα, ε τοτε γτ δε μου κανετε και εμενα αυτη την εκπτωση ρε παιδια να μπορω και εγω να ειμαι ανταγωνιστικος? εδω δινετε εκτπωση 15% σε 5000 κομματια και θα πατε να βγαλετε τα σπασμενα απο τα 50 που θα παρω εγω? Δεν ηξερε τι να απαντησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάρτιος 17, 2014 #58 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 [MENTION=30805]Nick74[/MENTION]Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Από τόσα eshops εξωτερικού που αγοράζω, κανένα δεν έχει το μέγεθος πολυεθνικής... Στις περιπτώσεις που ο Έλληνας είναι στα ίδια χρήματα (άντε και οριακά πιο ακριβός) τον προτιμώ, αλλά μέχρι εκεί. Ας στήσουν και ας οργανώσουν σωστά το επιχειρηματικό τους μοντέλο μερικοί. Μπορείς να μου πεις το Π για παράδειγμα που έχει πιάσει όλη την ελληνική αγορά, γιατί είναι πιο ακριβό από όλους; Μονος σου το ειπες. Γτ εχει πιασει ολη την ελληνικη αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάρτιος 17, 2014 #59 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Γιατί το κάνω καφενείο; Δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφω; Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θα καταστραφούν οι Έλληνες πωλητές... Η κατάργηση των δασμών θα επιτρέψει και στους ίδιους να εισάγουν και να πουλήσουν φθηνότερα. Και θα μου επιτρέψεις να επιμείνω ότι αν εμένα μου κοστίζει φθηνότερα να αγοράσω κάτι από USA και να μου έρθει σπίτι μου με courier, ενώ από ελληνικό e-shop θα μου έρθει πιο ακριβά, τότε ή ο Έλληνας πωλητής είναι λαμόγιο ή κάτι δεν κάνει σωστά στη δουλειά του.Ναι μωρε ο αθλιος Ελληναρας που δεν εχει την καλυτερη τιμη σε ολο τον κοσμο.Παρτο οπου θελεις, θεμιτο ειναι, αλλα κοψε τα περι 'Ελληναραδων'. Η μαλλον αστα για το καφενειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Μάρτιος 17, 2014 #60 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Το πρόβλημα είναι ένα και είναι τα μεταφορικά. Και εξηγούμε, σχεδόν όλα τα καταστήματα του εξωτερικού της Ευρώπης π.χ. έχουν δυνητικούς πελάτες σχεδόν όλους τους Ευρωπαίους γιατί τα μεταφορικά στην χώρα του προς εμάς π.χ. είναι ελάχιστα. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μεταφορικά είναι τεράστια προς άλλες χώρες άρα τα καταστήματα απευθύνονται στην εσωτερική αγορά και μόνο και λόγο αυτού δεν παίζει ποτέ να έχουνε καλύτερες τιμές από το εξωτερικό μιας μιας και οι ποσότητες που αγοράζουν δεν είναι αρκετές ώστε να πάρουν σημαντικές εκπτώσεις. Άσε που σήμερα στην Ελλάδα τα πραγματικά μαγαζιά είναι ελάχιστα τα περισσότερα είναι πλέον XML καταστήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.