yz3427 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2014 Στην άρση όλων των εμπορικών δασμών αναμένεται να δεσμευτούν οι ηγέτες της Ε.Ε. και ο αμερικανός Πρόεδρος στην επικείμενη διμερή Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, αυτό αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης, που έχει περιέλθει στην κατοχή του πρακτορείου. «Η ΕΕ και οι ΗΠA δεσμεύονται να ολοκληρώσουν μια συνολική και φιλόδοξη διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων» αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης. Πηγή: www.lifo.grτο ειδα σε διπλανο site και το ποστάρω. Δηλαδή τέλος το τελωνείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Μάρτιος 16, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2014 ναι το άκουσα και εγώ αυτό και δεν το πίστευα! Αμήν και πότε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάρτιος 16, 2014 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2014 Transatlantic Trade and Investment Partnership - Wikipedia, the free encyclopediaEU, U.S. to commit to remove all duties on transatlantic trade | ReutersUPDATE 2-EU, U.S. to commit to remove all duties on transatlantic trade | Reutersτα μεταφορικά πρέπει να φτηνήνουν από το γιου ες οφ έι, και μετά όλα θα πάνε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Μάρτιος 16, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2014 χμμμ τωρα αυτο καλο ειναι? κακο ειναι? ο χρονος θα δειξει...Τη στιγμη που δεν υπαρχουν τοπικες οικονομιες βεβαια δε με πολυνοιαζει αν θα καταστραφει η ηδη ρημαγμενη ευρωπαικη οικονομια (κοινως εμεις δεν εχουμε τιποτα για να χασουμε) αλλα υπο αλλες συνθηκες (αν υπηρχαν εθνικα νομισματα) θα το εβλεπα με κακο ματι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 16, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2014 Τρέχει ο γιάνκης να προλάβει τον Κινέζο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάρτιος 17, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 ναι το άκουσα και εγώ αυτό και δεν το πίστευα! Αμήν και πότε!!! +1 Μακάρι να γίνει, ειδικά από το ebay πιστεύω ότι πολλοί από εμάς (όχι μόνο τους Έλληνες, αναφέρομαι γενικά στους ευρωπαίους καταναλωτές), θα ψωνίζουμε πολύ πιο ελεύθερα πολλά προϊόντα, που τώρα απλά τα χαζεύουμε και μας τρέχουν τα σάλια, αλλά δεν τολμούμε λόγω του μπαμπούλα του τελωνείου. Σε πρώτη πρόχειρη ανάγνωση, όπως τουλάχιστον εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, αυτοί που θα είχαν το μεγαλύτερο πλήγμα από μία τέτοια εμπορική συμφωνία, τουλάχιστον αρχικά, είναι οι Άγγλοι πωλητές του ebay. Πιστεύω ότι θα συμφωνείτε οι περισσότεροι, ότι οι Άγγλοι πωλητές του ebay έχουν χτίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια μία πολύ θετική φήμη για το πόσο άψογοι και κύριοι είναι στις συναλλαγές τους. Από την άλλη μεριά, θα μου πείτε βέβαια ότι το ebay δεν είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό του τζίρου ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Θα δείξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 17, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Να δω τώρα όλα τα μ........να που πουλούσαν με ισοδυναμία 1$=1€.Δεν μπορώ να το πιστέψω!!! Για μας τους κομπιουτεράδες είναι "όλα τα λεφτά" η συμφωνία αυτή. Από πότε θα ξεκινήσει να ισχύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Μάρτιος 17, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Καλό για τις οικονομίες που κάνουν εξαγωγές για την δική μας άλλη μία ταφόπλακα δυστυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Μάρτιος 17, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Καλό για τις οικονομίες που κάνουν εξαγωγές για την δική μας άλλη μία ταφόπλακα δυστυχώς.O βρεγμένος πνιγμένος το νερό δε το φοβάται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 17, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Παιδιά, συμφωνώ και με τις δύο απόψεις που γράφονται. Από την μία, ναι θα μπορούμε να φέρνουμε πάμφθηνα κομμάτια από Αμερική ως καταναλωτές, από την άλλη τί σημαίνει αυτό γενικότερα για τα ελληνικά καταστήματα και την οικονομία μας; Ένας οικονομικός Δούρειος Ίππος είναι και τα φθηνά προϊόντα από μεγάλες παραγωγικές χώρες. Εξάλλου, από τα λίγα που γνωρίζω για το θέμα, κυρίως από γνωστούς που ασχολούνται επαγγελματικά με τους υπολογιστές, το περιθώριο κέρδους των καταστημάτων σε κομμάτια του βασικού hardware είναι πολύ μικρό. Έχω δει και τιμές από Έλληνες προμηθευτές. Αν βάλεις και το ΦΠΑ δεν μένει σχεδόν τίποτα για να βγάλει ένα κατάστημα κέρδος. Όλα αυτά λοιπόν μάλλον έχουν δύο όψεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Μάρτιος 17, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Το καλύτερο θα ήτανε να καταργηθούν οι δασμοί για τις επαγγελματικές εμπορικές συναλλαγές μόνο και όχι για τις απλές αγορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 17, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Αλλη μια μαχαιριά σε μια ετοιμοθάνατη οικονομία...Ανάκαμψη του αγίου ... ανήμερα (και βάλε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonfighter Μάρτιος 17, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Οι αλλαγές όμως θα ισχύουν από 26 Μαρτίου ή θα πάρει κάποιους μήνες η όλη διαδικασία; Έχω σταμπάρει κάτι πραγματάκια από USA και ανυπομονώ... :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Μάρτιος 17, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Λογικά θα πάρει κάποιο διάστημα στις 26 Μαρτίου θα γίνει η ανακοίνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάρτιος 17, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 από την άλλη τί σημαίνει αυτό γενικότερα για τα ελληνικά καταστήματα και την οικονομία μας; Το κατάστημα δεν θα μπορεί να εισάγει από Αμερική με μικρότερο κόστος απ' ότι πριν; Γιατί φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι θα έχει πρόβλημα από αυτή την κίνηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Μάρτιος 17, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Ορισμένοι καταντάτε γραφικοί με τη καραμέλα της υπερτιμολόγησης από τα Ελληνικά μαγαζιά... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να μου συγκρίνεις τιμή συγκεκριμένου προιόντος από πχ newegg με τιμή από ένα μέσο ελληνικό μαγαζί πληροφορικής. Άλλα μεγέθη, άλλες εμπορικές συμφωνίες, άλλες ποσότητες αρχικής αγοράς, άλλη τελική φορολόγηση του προιόντος... Εκ των πραγμάτων ξέρεις οτι θα αγοράσεις το ίδιο πράγμα με καπέλο 20-40% παραπάνω. Το ποσοστό αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση έξτρα κέρδος για το κατάστημα πληροφορικής. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις με μαγαζιά που πετυχαίνουν καλά deals με προμηθευτές, αλλά εξακολουθούν και έχουν υψηλές τιμές αλλά δεν είναι ο κανόνας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάρτιος 17, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Φίλε μου είσαι λάθος. Αν θέλω 100€ να αγοράσω κάτι από Αμερική και 20€ μεταφορικά, θα προτιμήσω να το πάρω 130€ από Ελλάδα.Δεν έκανα καμία σύγκριση τιμής, ούτε έδωσα κάτι συγκεκριμένο, ούτε έχω καμία καραμέλα για να πεις ότι είμαι γραφικός. Η ερώτηση ήταν η εξής: αν ο Έλληνας μαγαζάτορας (όποιας κατηγορίας, δεν είναι μόνο η πληροφορική) μπορεί να επωφεληθεί ομοίως από μία εισαγωγή από ΗΠΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Μάρτιος 17, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Φίλε μου είσαι λάθος. Αν θέλω 100€ να αγοράσω κάτι από Αμερική και 20€ μεταφορικά, θα προτιμήσω να το πάρω 130€ από Ελλάδα.Δεν έκανα καμία σύγκριση τιμής, ούτε έδωσα κάτι συγκεκριμένο, ούτε έχω καμία καραμέλα για να πεις ότι είμαι γραφικός. Η ερώτηση ήταν η εξής: αν ο Έλληνας μαγαζάτορας (όποιας κατηγορίας, δεν είναι μόνο η πληροφορική) μπορεί να επωφεληθεί ομοίως από μία εισαγωγή από ΗΠΑ.....δεν αναφερόμουν σε 'σένα... :no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 17, 2014 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Eπιτέλους!!!! Shelby!!! 40Κ Ευρώ έχει στο USA : θα παραγγείλω από ebay :hehe: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαίρεστε ? Αφού όλα κίνα/ταυλάνδη/μπαγκλαντες/ινδια/πακισταν φτιάχνονται. Αν τα αμ. καταστήματα δεν ξεκινήσουν να στέλνουν Ελλάδα με "τίμια" ταχυδρομικά τέλη δεν βλέπω όφελος για μένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάρτιος 17, 2014 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Φίλε μου είσαι λάθος. Αν θέλω 100€ να αγοράσω κάτι από Αμερική και 20€ μεταφορικά, θα προτιμήσω να το πάρω 130€ από Ελλάδα.Δεν έκανα καμία σύγκριση τιμής, ούτε έδωσα κάτι συγκεκριμένο, ούτε έχω καμία καραμέλα για να πεις ότι είμαι γραφικός. Η ερώτηση ήταν η εξής: αν ο Έλληνας μαγαζάτορας (όποιας κατηγορίας, δεν είναι μόνο η πληροφορική) μπορεί να επωφεληθεί ομοίως από μία εισαγωγή από ΗΠΑ.Εγώ πάντως θα αγόραζα απέξω και ας έβγαινε 129€... 1€ είναι 1€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.