Jump to content

Εγκατασταση arch linux στο vmware player

Cipioner

Recommended Posts

Γνωριζει καποιος ποια εκδοση arch linux πρεπει να κατεβασω για να το εγκαταστησω στο vmware η στο vbox? π.χ. θελει την επισημη εκδοση εδω, η καποια εξιδικευμενη? π.χ. εδω

Ποια πρεπει να κατεβασω? Ευχαριστω.

Στα virtual machines βάζεις οτι εσυ θες. Απλα κάποια distros σο παρέχουν ετοιμα τα αρχεια, αντι να κάθεσαι να κάνεις install & setup.

Εγω παντα κατεβαζω το generic iso και κανω την εγκατασταση μόνος μου, ώστε να παραμετροποιω την εγκατασταση σύμφωνα με αυτο που θελω εγω.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Και Windows να βάλεις στην συγκεκριμένη επιλογή δεν θα δείς κάποια διαφορά. Είναι ασήμαντη επιλογή, απλά με την συγκεκριμένη επιλογή βλέπεις και κάποιο logo της αντίστοιχης distro ή λειτουργικού στην λίστα με τα virtual machines που έχεις δημιουργήσει.

Ποιός είναι ο επεξεργαστής που έχεις; Αν υποστηρίζει hardware virtualization instruction sets, μπορείς να βάλεις 64bit. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στο virtualbox, αλλά φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και στο VMWare.

Aυτος

Intel Core i3 2100 @ 3.10GHz

Ωραία, υποστηρίζει hardware virtualization, απλά σιγουρέψου ότι είναι ενεργοποιημένο στο bios(ή uefi).

Στο bios(uefi) ψάχνεις για Cpu Configuration και ενεργοποιείς το Intel Virtualization Technology(VT-x).

Μαλιστα και ποση ram μπορω να διαθεσω (για 64αρι virtual), απο τα 2 gb που εχω συνολο?

Γενικά εξαρτάται με το τί θα του βάλεις πάνω. Το Arch Linux για να μπορέσεις να το εγκαταστήσεις χρειάζεσαι όχι παραράνω από 192Mb. Αν όμως θες να τρέξεις κάποιο γραφικό περιβάλλον καλό θα ήταν να διαθέσεις κάτι παραπάνω εξαρτώμενο από το ποιό γραφικό θέλεις.

Βάλε 512Mb να έχεις άνεση και μετά αν δεις ότι δεν σου φτάνουν, δώσε και άλλα.

Π.Σ. Γιατί έχεις μόνο 2Gb? :o

1ον Αυτη την στιγμη εχω εγκαταστησει το vmware player εχω περασμενα τα 7 και παροτι εχω δωσει 800mb βλεπω αρκετα κολληματα, δεν ξερω αν με 192 mb το arch δεν θα εχει κολληματα, η δεν ξερω αν το vbox ειναι καλυτερη virtual machine (ειδικα σε linux), γιατι πριν λιγες ημερες που δοκιμασα το mint δουλευε παρα πολυ καλα, ενω αντιθετα με τα 7αρια ειχα και εκει αρκετα κολληματα.

Δηλαδη εχω την εντυπωση οτι το vbox δουλευει καλυτερα linux και το vmware windows.

Οσο για την μνημη οταν αγορασα τον υπολογιστη, 2gb ειχε επανω, αλλα καποια στιγμη χρειαζετε αναβαθμιση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.