Jump to content

Χρειάζομαι Βοήθεια με Σταθερό Η/Υ

gspot16

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν ξεκινήσω να σας πω το πρόβλημα, ξεκινάω με αυτά που "φοράει" πάνω:

1) Μητρική: ASUS M5A78L-M LX3

2) Τροφοδοτικό: DEER 600 Watt

3) Μνήμη RAM: MUSHKIN 992100, PC3-12800, 11-11-11-28, 1.5V, 2GB

4) Επεξεργαστής: AMD Athlon II ADX240OCK23GQ

5) Σκληρός Δίσκος: TOSHIBA 500GB

Το πρόβλημα:

Τον Η/Υ μου τον έφερε ένας φίλος να το φτιάξω, την πρώτη φορά η ίδια μητρική είχε βραχυκυκλώση. Οπότε την έστειλα στο Service του E-shop και την αντικατέστησαν.

Να αναφέρω επίσης ότι ξεκινάει ο Υπολογιστής αλλά δεν βγάζει τίποτα στην οθόνη, ούτε και με κάρτα γραφικών που δοκίμασα και ούτε παράγει κάποιον ήχο όταν ξεκινάει. (Σύνδεσα speaker από το δικό μου υπολογιστή στην μητρική.)

Επίσης το τροφοδοτικό που είχε το έχω στην άκρη, γιατί απ' ότι κατάλαβα έχει πρόβλημα. (το δικό του είναι 700W)

Δοκιμές:

1) Συνδέω μόνο τροφοδοσία στην μητρική, δεν παράγει κανέναν ήχο.

2) Εφόσον έχω τροφοδοσία αρχίζω βάζω ένα-ένα τα πράγματα και δοκιμάζω σταδιακά αλλά και πάλι τίποτα.

Στην οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα, αλλά τα ανεμιστηράκια, το DVD Drive και ο σκληρός δίσκος δουλεύουν.

Επίσης παρατήρησα ότι όταν πατάω το κουμπί "ON" για λίγη ώρα για να τον κλείσω (από το κουτί) και τα έχω όλα συνδεμένα δεν κλείνει, συνεχίζει να δουλέύει κανονικά. Όταν όμως αποσυνδέω τελείως τον επεξεργαστή και έχω όλα τα άλλα επάνω και πατήσω το κουμπί σβήνει.

Ο φίλος μου είπε ότι την πρώτη μητρική που βραχυκύκλωσε, κάηκαν τα εξής:

1) σκληρός δίσκος

2) DVD-RW

3) μνήμη RAM

4) κάρτα γραφικών

Τον επεξεργαστή τον δοκίμασε στο δικό του υπολογιστή και λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Σας παρακαλώ χρειάζομαι βοήθεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

"Δοκιμές:

1) Συνδέω μόνο τροφοδοσία στην μητρική, δεν παράγει κανέναν ήχο."

Ε εδώ τελειώνουν τα υπόλοιπα. Αν δεν δουλεύει η μητρική, τι άλλο ψάχνεις; Πρέπει να δοκιμάσεις με άλλη μητρική.

ενταξει, με τετοια γενοκτονια εξαρτηματων χωρις να χρειαζεται να το δω ειμαι 100% βεβαιος πως το αρχικο προβλημα εντοπιζεται στο τροφοδοτικο, και τωρα οτι εχει χαλασει εχει χαλασει...

Αρχιζεις με αντικατασταση μητρικης και φυσικα με ΝΕΟ τροφοδοτικο ακομα κι αν το παλιο δουλευει

Όταν όμως αποσυνδέω τελείως τον επεξεργαστή και έχω όλα τα άλλα επάνω και πατήσω το κουμπί σβήνει.

Δηλαδή αποσυνδέεις τον επεξεργαστή εφόσον είναι ανοιχτή η μητρική? Συγνώμη φίλε μου αλλά κάτι κάνεις λάθος. :/

• 2 weeks later...

Ευχαριστώ φίλοι μου, για τις απαντήσεις σας. Την μητρική μου την αντικατέστησαν, αγόρασα καινούριο τροφοδοτικό και επεξεργαστή. Τώρα δουλεύει άψογα. Ο φίλος που μου το έδωσε έχει πρόβλημα στο δίκτυο ρεύματος, του είπα να το φτιάξει και να αγοράσει κι ένα UPS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.