Jump to content

Ορισμός ταχύτητας σε router

rs3

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα.

Λοιπόν έχω αυτό το router Tp-Link TL-WDR3600

και θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να ορίσω την ταχύτητα σε κάθε θύρα χωριστά και στο ασύρματο επίσης.

Δηλαδή απο το router έχω ενσύρματα σε μια θύρα το Pc μου και ένα Dreambox (με spliter) και σε μια άλλη ένα Dvr.

Και ασύρματα άλλες συσκευές όπως κινητά, tablet, φορητούς...

Λόγο του ότι η max ταχύτητα που πιάνω είναι γύρω στα 3.7 , θέλω να ορίσω στο router την θύρα του pc μου όπου και κατεβάζω αρχεία, σε μια άλφα σταθερή ταχύτητα και οι υπόλοιπες συσκευές το υπόλοιπο...

Γίνεται?

Στα settings του router σου θα βρεις την επιλογή Bandwidth Control.

Στο Contol Settings ρυθμίζεις την ταχύτητα της DSL σου (καλό είναι να βάλεις 10% πιο κάτω από ότι γράφει το modem σου) και στο Rules List φτιάχνεις τους κανόνες που θες σε σχέση με την ip της κάθε συσκευής.

Οπότε βάζεις είτε στατικές ip στις συσκευές που θες, ή ρυθμίζεις τον dhcp server να δίνει πάντα την ίδια ip στις ίδιες συσκευές και φτιάχνεις τους αντίστοιχους κανόνες και μετά άλλον έναν κανόνα στο range που δίνει ο dhcp server για όλες τις υπόλοιπες (π.χ αυτές που συνδέονται ασύρματα).

Το μαμά firmware σε αφήνει μόνο να βάλεις κανόνες σε IP ενώ σε διάφορα άλλα 3rd party firmware μπορείς να σετάρεις κανόνες και στα interfaces (wan/lan/wlan)

φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν έχω και πολύ ιδέα απο αυτά

παραθέτω και 2 εικόνες με τα menu των καρτέλων για αυτά που μου λες (νομίζω) αλλά και πάλι δεν ξέρω τι να κάνω .

Αν δεν σε βάζω σε κόπο θα ήθελα ένα step by step οδηγό:pleasantry:

post-25833-1416078232,0097_thumb.jpg

post-25833-1416078232,0631_thumb.jpg

Τίκαρε το enable bandwidth control, στο egress βάλε το upload σου και στο ingress το download σου. Καλύτερα να αφαιρέσεις ένα 10% όπως είπε και ο Larry πιο πάνω από τις ταχύτητες που κλειδώνει το μόντεμ ή βλέπεις σε speedtest.

Μετά έχει και μία καρτέλα με rules· εκεί θα βάλεις τους κανόνες για το ποιος παίρνει πόσο bandwidth.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.