Jump to content

Βοήθεια με VAIO

ams

Recommended Posts

Γεια σας,

Ζητώ τη βοήθεια σας γιατί είμαι άσχετη από αυτά αλλά ο Η/Υ είναι αναγκαίος στη δουλειά μου οπότε είμαι απελπισμένη.

Έχω το vaio PCG-41414M εδώ και δύο χρόνια, το χω φορτώσει με σχεδιαστικά προγράμματα και κολλάει πολύ τον τελευταίο καιρό, γενικά παίζει πολύ σβήσε-γράψε στη μνήμη, μου λένε να του κάνω format αλλά αναρωτιέμαι αν αυτό θα βοηθήσει στο γεγονός οτι κολλάει τοσο. Η RAM του παρόλο που ναι 4gb είναι μονίμως γεμάτη πανω από 70% κι αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα στα προγράμματα που όλα ανεξαιρέτως κολλάνε. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι ότι κάποιο καιρό πριν σταμάτησε να λειτουργεί χωρίς το φορτιστή ενώ δε μου δείχνει να χει κάποιο πρόβλημα η μπαταρία, εξακολουθεί να μου λέει πως η κατασταση της είναι πολύ καλη. Πήγα στο πλαίσιο απ όπου το πηρα και μου παν πως η sony αναλαμβανει μονο τα vaio και να τους πάρω τηλέφωνο να ρθουν να το παρουν από το σπίτι και πως φταίει η μπαταρία μαλλον. Σε φορουμ της sony διαβασα πως ίσως απλά πρεπει να κάνω ρισετ στη μπαταρία. Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Μη πληρώσω τσάμπα service.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω windows 7. Δεν έχω ιδέα για να είμαι ειλικρινής και ούτε ξέρω που να απευθυνθώ ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα γίνει σωστή δουλειά και δε θα τρέχω μετά γιατί δεν έχω και χρονικό περιθώριο να μείνω πολύ χωρίς υπολογιστή. Ναι το χρησιμοποιούσα πολύ χωρίς ρεύμα γιατί συμβαίνει να μη βρίσκω παντού ρεύμα αλλά με είχαν διαβεβαιώσει πως παρόλο που είναι ενσωματωμένη η μπαταρία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί είναι φτιαγμένο να απενεργοποιείται η μπαταρία όταν συνδεθεί με ρεύμα. Ίσως αν ξέρετε κάπου που να μπορώ να το πάω που ξέρουν καλά τη δουλειά τους όμως...

Για αρχη θα μπορουσες να κανεις ενα σερβις στο μηχανημα.

Καθαρισμος συστηματος ψυξης, καθαρισμος λειτουργικου και ελεγχο για κακοβουλο λογισμικο.

Απεγκατασταση τυχον toolbars κλπ.

ΑΝ δεν στρωσει τοτε πας σε εσχατη λυση του φορματ.

1) Τι σχεδιαστικά προγράμματα χρησιμοποιείς?

2) Πόσο καιρό έχεις το λαπτοπ?

3) Η μνήμη είναι 70% κατελειμένη μόλις το ανοίγεις χωρίς προγράμματα άλλα ανοιγμένα?

4) Screenshot ξέρεις να βγάλεις?

απο τη στιγμη που το εχεις φορτωσει με προγραματα δε μου φαινετε περιεργο που κολαει. το καλυτερο θα ταν να σβησεις μερικα

Καταλαβαίνεις τι λες ή πετάς ό,τι να 'ναι; Τι σχέση έχει πόσα προγράμματα έχει εγκατεστημένα; Μόνο αν είναι malware δικαιολογείται να κολλάει!!

Δες αν παίρνει μνήμη, αν έχει 1 των 4, βάζεις άλλη μια 4

Δε βρίσκω λινκ για το μοντέλο σου αν το έχεις βάλτο εδώ.

Μπαταρία αλλάζεις, βάλε και μεγαλύτερη αν τη χρησιμοποιεις συχνά.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καταλαβαίνεις τι λες ή πετάς ό,τι να 'ναι; Τι σχέση έχει πόσα προγράμματα έχει εγκατεστημένα; Μόνο αν είναι malware δικαιολογείται να κολλάει!!
εγω εχω 3 λαπτοπ που ολα εχουν μετριες προδιαγραφες ο ενας εχει intel core i3 κ ο αλλας ενα απλο διπλο επεξεργαστη τους εχω βαλει ελαχιστα προγραματα κ οχι μονο δε κολανε αλλα τρεχουν σαν τον σιφουνα κ εχω επεξεργαστει κ παρα πολες φωτογραφιες απο μηχανη dslr κοληματα δεν ειδα τωρα αν πιστευεις οτι εχω σκοπο να σου αποδειξω οτι χω δικιο στη πραγματικοτητα δε με ενδιαφερει καν.

εγω εχω 3 λαπτοπ που ολα εχουν μετριες προδιαγραφες ο ενας εχει intel core i3 κ ο αλλας ενα απλο διπλο επεξεργαστη τους εχω βαλει ελαχιστα προγραματα κ οχι μονο δε κολανε αλλα τρεχουν σαν τον σιφουνα κ εχω επεξεργαστει κ παρα πολες φωτογραφιες απο μηχανη dslr κοληματα δεν ειδα τωρα αν πιστευεις οτι εχω σκοπο να σου αποδειξω οτι χω δικιο στη πραγματικοτητα δε με ενδιαφερει καν.

Ό,τι να 'ναι... :worship:

το λαπτοπ είναι αυτό: Sony Vaio VPC-SE1E1E/S - Notebookcheck.net External Reviews

cyberdyne χρησιμοποιώ autocad, photoshop, sketchup pro kai quarkxpress κυρίως

το λάπτοπ το έχω 2 χρόνια, η ραμ είναι πάνω από 50-60% μονίμως κι ας τρέχω μόνο μια καρτέλα στο browser.

Γενικά προσπαθώ να το καθαρίζω συχνά από toolbars κι οτιδήποτε άσχετο ή άχρηστο αλλά μου έχουν πει πως το να γράφω και να διαγράφω απ τη μνήμη αφήνει κενά στο σκληρό δίσκο. Γενικά όσοι ξέρω που τρέχουμε σχεδιαστικά προγράμματα έχουμε σαν πανάκεια το φορμάτ αλλά είναι όντως η έσχατη λύση που μου λέτε εδώ;

Που μπορώ ν απευθυνθώ για να μου κάνουν service ή να μου βάλουν άλλη μνήμη ή μπαταρία; Η μπαταρία του είναι ενσωματωμένη.

το λαπτοπ είναι αυτό: Sony Vaio VPC-SE1E1E/S - Notebookcheck.net External Reviews

cyberdyne χρησιμοποιώ autocad, photoshop, sketchup pro kai quarkxpress κυρίως

το λάπτοπ το έχω 2 χρόνια, η ραμ είναι πάνω από 50-60% μονίμως κι ας τρέχω μόνο μια καρτέλα στο browser.

Γενικά προσπαθώ να το καθαρίζω συχνά από toolbars κι οτιδήποτε άσχετο ή άχρηστο αλλά μου έχουν πει πως το να γράφω και να διαγράφω απ τη μνήμη αφήνει κενά στο σκληρό δίσκο. Γενικά όσοι ξέρω που τρέχουμε σχεδιαστικά προγράμματα έχουμε σαν πανάκεια το φορμάτ αλλά είναι όντως η έσχατη λύση που μου λέτε εδώ;

Που μπορώ ν απευθυνθώ για να μου κάνουν service ή να μου βάλουν άλλη μνήμη ή μπαταρία; Η μπαταρία του είναι ενσωματωμένη.

Για την μπαταρία κάνε ότι σου είπε ο [MENTION=30050]slalom[/MENTION].

Κατέβασε και εγκατέστησε την free έκδοση του malwarebytes.

Μπορείς να την κατεβάσεις εδώ: https://www.malwarebytes.org/

Εφόσον το εγκαταστήσεις, τρέξτο και άφησε να κάνει update.

Κατόπιν τρέξε ένα quick scan και άφησε το να τελειώσει.

Αν σου βγάλει αριθμό malwares, τσεκάρισε τα ένα-ένα και κάνε clean. Τέλος κάνεις restart.

Μετά από όλα αυτά λογικά θα δεις το μηχάνημα να πάει πολύ καλύτερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.