slalom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 Καλησπέρα παιδιά. Λοιπόν έχω φτιάξει ένα LAN με 10 υπολογιστές. Η δομή είναι η εξής:Σε ένα switch πέφτουν όλα τα pc. Ένα από τους υπολογιστές χρησιμοποιείται σαν κεντρικός, δηλαδή έχει μέσα κάποιους κοινόχρηστους φακέλους και στον οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι άλλοι. Έχω δώσει στατικές ip, 192.168.1.2 , 192.168.1.3 κτλ, μάσκα 255.255.255.0 και gateway 192.168.1.1. Όλοι λοιπόν έχουν πρόσβαση σε όλους. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να περιορίσω την πρόσβαση. Με λίγα λόγια θέλω όλοι να έχουν πρόσβαση στον κεντρικό αλλά όχι όλοι μεταξύ τους. Δηλαδή το pc 3 για παράδειγμα να βλέπει τους κοινόχρηστους φακέλους του 4 και του 5 και όχι των υπολοίπων. Προσπαθώ μέσα από τα δικαιώματα των windows 7 να βρω λύση αλλά αυτό που κατάφερα είναι ή να βλέπουν όλοι όλους ή κανένας. Τι προτείνετε; Υπάρχει κάποια λύση; Ευχαριστώ!Κοίτα επίσης στο advanced sharing για τον εκάστοτε φάκελο που θες, στο permissions, θα δείς πως μπορείς να κάνεις add συγκεκριμένους users. Λογικά βάζοντας σε κάθε pc συγκεκριμένο user account το οποίο κάνεις add στο permissions οτυ φακέλου, τότε μόνο ο συγκεκριμένος χρήστης θα τον βλέπει/τροποποιεί. Εννοείται πως τα user accounts αφορούν τα υπόλοιπα pc του δικτύου.Ψάχνω και εγώ κάτι τέτοιο για read only δικαιώματα σε κάποιους χρήστες, αλλά όταν πάω δικτυακά σαν χρήστης με full δικαιώματα μου δίνει read only πρόσβασηΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 12, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2014 Ψάχνω και εγώ κάτι τέτοιο για read only δικαιώματα σε κάποιους χρήστες, αλλά όταν πάω δικτυακά σαν χρήστης με full δικαιώματα μου δίνει read only πρόσβασηΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ο χρήστης με τα full δικαιώματα που δοκιμάζεις, λογικά πρέπει να είναι ο ίδιος user/pass που θα έχεις κάνει add σε όλα τα pc folder sharing permissions. Δλδ στο κεντρικό πισι σου έχεις τον χρήστη mike με κωδικό mike σαν admin account. Λογικά στα άλλα pc του δικτύου, όταν κάνεις add users στα permissions, δεν θα υπάρχει ο λογαριασμός mike/mike μιας και τον δημιούργησες μόνο στο κεντρικό pc σου. Οπότε δημιουργείς τον χρήστη mike/mike (admin) σε όλα τα pc και έτσι θα μπορείς να τον δεις στην λίστα με τους προς επιλογή χρήστες, στο advanced sharing. Ειλικρινά ελπίζω να μην σε μπερδεψα.... :red: Σίγουρα γίνεται και πιο εύκολα. Όποιος ξέρει λέει. Αυτή την ευκολία σου προσφέρει (κ αλλες πολλές) το active directory αν έχεις στημένο file server win.... και δεν τελαιπωριέσαι... Τα βήματα σε εικόνες (στην προκειμένη περίπτωση ο χρήστης admin που πρέπει να υπάρχει σε κάθε pc είναι ο cyberdyne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 12, 2014 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2014 Και το τελευταίο βήμα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 13, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 Θα το τσεκάρω όταν πάω σπίτι και θα σου πω Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Και το τελευταίο βήμα: Αυτόν τον εχω βαλει, αλλα αφορα το συγκεκριμενο PC και όχι πχ το laptop που θελω να μπω (με τα ιδια στοιχεια) Και εγω προφανως θελω από καποια άλλη θεση που δεν εχω τη δυνατοτητα να επιλεξω (βλ. προηγουμενο δικο σου screenshot, τελευταια φωτο στο #21) Φίλε μου ελπίζω να κατάλαβα τι μου λες και απαντώ: Σε ΟΛΑ τα μηχανήματα που είναι στο δίκτυο, πρέπει να υπάρχει ο ΙΔΙΟΣ λογαριασμός-χρήστης user/pass (admin) ενεργοποιημένος, έτσι ώστε να μπορείς να τον επιλέξεις στη εικόνα #21.Με αυτόν τον τρόπο κάνοντας σύνδεση σε ένα από τα pc/laptop του δίκτύου με αυτόν τον λογαριασμό, λογικά θα έχεις φούλ πρόσβαση στους φακέλους-δίσκους που έχεις ενεργοποιήσει το sharing, οποιουδήποτε pc/laptop του δικτύου. Αυτά εχω κανει και τρωω ακυρο από το laptop σε αντιγραφη αρχειου στον ιδιο δισκο ότι δεν εχω δικαιωμα Με subnets & VLANs δεν γίνεται πιο εύκολα ? Το κεντρικό pc είναι παντού και μετα οι 2-3 ομάδες των pc σε δικό τους subnet ώστε να μην έχουν επικοινωνία μεταξύ τους τα pc απο διαφορετικές ομάδες ? Εγω θελω να κανω login με το λογαριασμο μου από το PC του αδερφου μου και να εχω full access. Ενώ ο λογαριασμος του αδερφου μου (στο ιδιο PC) θελω να εχει read only Access. Σκεφτηκα μηπως γινεται με διαβαθμιση χρηστων, εγω admin, καποιος άλλος απλος χρηστης, διαφορετικα δικαιώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 13, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 επειδή άλλο θές εσύ άλλο ο [MENTION=5756]Thodoris21[/MENTION] έγινε split ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 13, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 Άλλο? και εγω να περιορισω την προσβαση σε καποιους θελω ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 13, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 σε επίπεδο χρήστη ή σε επίπεδο μηχανήματος ?Και στο κάτω κάτω έκανες take-over στο θέμα του thodoris21 περιπλέκοντας τα ήδη μπερδεμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 13, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 Νομιζω πως η λυση είναι ιδια με άλλες παραμετρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 14, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 επειδή άλλο θές εσύ άλλο ο [MENTION=5756]Thodoris21[/MENTION] έγινε split ! Ώπα! Καλά μιλάμε νόμισα πως με πείραξαν τα τσίπουρα και δεν καταλάβαινα τι διάβαζα.... Μπράβο γιατί, πολύ μπέρδεμα λέμε! Οι απαντήσεις μου στο http://www.thelab.gr/internet-and-networking/provlima-me-diktyo-133361-2.html με αριθμό #22 κ #23, είναι για αυτό το νήμα [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 14, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Περα απ'αυτο εχεις να προσθεσεις κατι για τις ρυθμισεις που εδειξα στο #4?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 14, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Περα απ'αυτο εχεις να προσθεσεις κατι για τις ρυθμισεις που εδειξα στο #4??Κανονικά με τις ρυθμίσεις που λεχουμε πει ως τώρα, αυτό που θές έπρεπε να είχε δουλέψει. Δυστυχώς δεν μπορώ να προτείνω κάτι άλλο προς το παρόν.Σε εμένα με 4 pc/laptop (+1 media player) που έχω σπίτι δουλεύει. Όμοίως κι εγώ περιορίζω με λογαριασμούς την πρόσβαση στους δίσκους του κεντρικού υπολογιστή. Εάν θέλω να έχω πρόσβαση από αλλού στον κεντρικό, κάνω χρήση του κοινού λογαριασμού admin που έχω ενεργοποιήσει σε όλα τα μηχανήματα.Ενδεχομένως κάπου-κάτι δεν γίνεται σωστά.ΠΧ: Παλαιότερα δεν είχα πρόσβαση σε κάποιο pc (ενώ τα ping δούλευαν) διότι είχα firewall ενεργοποιημένο με λάθος ρυθμίσεις...Χωρίς να θέλω να σε κουράσω, ίσως για την παραπάνω υλοποίηση καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από την αρχή βήμα-βήμα, και να δεις μήπως έχει πάει κάτι στραβά.EDIT: Αυτό που λες στο #4 δοκίμασε το! Πρέπει να δουλέψει. Τουλάχιστον ο αδερφός σου με περιρισμένο λογαριασμό, θα έχει και read only πρόσβαση. Δοκιμάζω και στα δικά μου κάποιες ρυθμίσεις και θα επανέλθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 14, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Λοιπόν με μια απλή δοκιμή σε εμένα δούλεψε ακριβώς αυτό που θες. Αρχικά έχουμε δημιουργήσει ενα standard user account με κωδικό, ενώ όλες οι ρυθμίσεις που κάνουμε γίνονται με τον admin account. 1) Επιλέγουμε τον φάκελο/δίσκο που θέλουμε 2) Πάμε στο sharing και στο advanced sharing ---> permissions 3) Στο permissions (αρχικό) αφαιρούμε το χρήστη everyone !!! Λογικά μας μένει μόνο ο ενεργός μας χρήστης (admin). 4) Κάνουμε apply και γυρνάμε στην αρχική καρτέλα sharing. Πατάμε στο share και προσθέτουμε τον νέο χρήστη (standard user) που έχουμε δημιουργήσει (εαν δεν τον έχει σε λίστα απλά γράφουμε το όνομα του και θα εμφανιστεί). 5) Τροποποιούμε τα attributes/δικαιώματα σε read μόνο και πατάμε share. Τελειώσαμε. Εάν κάνεις login με τον standard user, θα βλέπεις το shared δίσκο/φακελο αλλά δεν μπορείς να τον τροποποιήσεις! Ελπίζω να βοήθησα και να είναι αυτό που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 14, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Στην α2 τι πατησες και βγηκε η α3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 14, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Στην α2 τι πατησες και βγηκε η α3?Αν στην α1 πατήσεις το "share" σου βγαίνει η α3. Δες τα βήματα που σου έγραψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 14, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Η α3 βγαινει μονο σε φακελο, όχι σε δισκοΔεξι κλικ στο φακελο ->Κοινη χρηση με->Συγκεκριμενα ατομαEDITτο εκανα και αυτό, full Access ο δισκος, read only ενας φάκελοςαπό άλλο PC εφαγα πορτα στο φακελο αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 14, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Η α3 βγαινει μονο σε φακελο, όχι σε δισκοΔεξι κλικ στο φακελο ->Κοινη χρηση με->Συγκεκριμενα ατομαEDITτο εκανα και αυτό, full Access ο δισκος, read only ενας φάκελοςαπό άλλο PC εφαγα πορτα στο φακελο αυτοΔεν σε αφήνει να μπεις καθόλου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 15, 2014 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 ΚαθόλουΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 15, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Υποθέτω ότι έχεις την ίδια έκδοση win σε όλα τα pc?Έχεις κλείσει όλα τα firewall από win/antivirus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 15, 2014 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Ναι όλα 7ρια. Δεν έχω πειράξει firewall, τι σχέση έχει αν αλλάξω δικαιώματα μπαίνωΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 15, 2014 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Όπως είδες σε εμένα δούλεψαν οι ρυθμίσεις. Οπότε κάπου-κάτι δεν γίνεται σωστά. Τα μηχανήματα είναι συνδεδεμένα σε modem/router ή switch? Ψάξτο λίγο. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.