Dj_ALeX Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2014 Καλησπερίζω το forum! Ανοίγω το θέμα περί case fans διότι είμαι σε αναζήτηση ορισμένων ανεμιστήρων 120mm & 140mm..(1Χ120 & 3Χ140) Δεν έχω ασχοληθεί πάααρα πολύ με ανεμιστήρες είναι η αλήθεια.. πρόσφατα όμως αρχίσανε τα coil whine φαινόμενα στους ανεμιστήρες που έχω στο κουτί μου και επειδή θέλω να κάνω και μία αλλαγή στους χρωματισμούς μέσα στο case επιλέγω να μπώ στην διαδικασία αναζήτησης νέων fans 120 αλλά και 140 χιλιοστών! Δεν ξέρω ποιούς ανεμιστήρες να επιλέξω.. αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι: 1) Να έχουν καλό built quality. 2) Να μην ξανά έχω φαινόμενα coil whine ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσω αυτό το ενδεχόμενο. 3) Να έχουν οι ανεμιστήρες RED LED φωτισμό. 4) Να εμπεριέχουν και 4pin molex. 5) Να είναι "σχετικά" κάπως αθόρυβοι!(1200-1500rpm) Μετά απο μία αναζήτηση που έκανα κατέληξα σε αυτούς... 120mm, 140mm Βέβαια το κόστος τους δεν είναι χαμηλό αλλά πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει και την ποιότητά τους σε σχέση με άλλους ανεμιστήρες των 10Ε! Παρακαλώ θα ήθελα πάρα πολύ κάποιες γνώμες επί του θέματος! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάρτιος 14, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Υπάρχουν και αυτοίBITFENIX SPECTRE PRO 120MM FAN RED LEDBITFENIX SPECTRE PRO 140MM FAN RED LEDΣκέφτομαι για τους αντίστοιχους στα 200mm με white Led για να αντικαταστήσω τους corsair που είχε το 600Τ.ΠΡΟΣΟΧΗ στις διαστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Μάρτιος 14, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Υπάρχουν και αυτοίBITFENIX SPECTRE PRO 120MM FAN RED LED BITFENIX SPECTRE PRO 140MM FAN RED LED Σκέφτομαι για τους αντίστοιχους στα 200mm με white Led για να αντικαταστήσω τους corsair που είχε το 600Τ. ΠΡΟΣΟΧΗ στις διαστάσεις. Τους είδα και αυτούς αλλά δεν ξέρω ποιοί είναι καλύτεροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Μάρτιος 14, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 ARCTIC COOLING F12 TC FAN 120MM - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Μάρτιος 14, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 ARCTIC COOLING F12 TC FAN 120MM - Αυτός δεν πληροί καμία απο τις προυποθέσεις που έχω θέσει.. και είναι και του 5Ε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Μάρτιος 14, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Μακριά από ανεμιστήρα με φώτα. Είχα, θες να σου βγάλω φωτογραφία πόσους έχω αλλάξει? Κανένας δεν είχε τον φωτισμό που να μου άρεσε, δεν δεχνει ωραίο πώς να στο πω, καλύτερα χωρίς φως. Αγοράζεις μια λεντοταινια και είσαι άρχοντας. 2 κόκκινους άλλαξα, και εναν 200 αρι κοκκινο1 μπλε και έναν 200 αρι μπλε Τρως ξενερα από το αποτέλεσμα και συνήθως το 90% των led fans δεν είναι τόσο αποδοτικοι όσο ένας χωρίς Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάρτιος 14, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 για να πάρεις καλό φανακι πρέπει να τα σκάσειςκαι ξεχνάς φωτάκια και π@π@ριες (υπάρχουν και οι λεντοταινιες)ένα καλό παράδειγμα είναι τα Noctua & BeQuiet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Μάρτιος 14, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Μακριά από ανεμιστήρα με φώτα. Είχα, θες να σου βγάλω φωτογραφία πόσους έχω αλλάξει? Κανένας δεν είχε τον φωτισμό που να μου άρεσε, δεν δεχνει ωραίο πώς να στο πω, καλύτερα χωρίς φως. Αγοράζεις μια λεντοταινια και είσαι άρχοντας. 2 κόκκινους άλλαξα, και εναν 200 αρι κοκκινο 1 μπλε και έναν 200 αρι μπλε Τρως ξενερα από το αποτέλεσμα και συνήθως το 90% των led fans δεν είναι τόσο αποδοτικοι όσο ένας χωρίς Καλή ιδέα! Ντάξει τα LEDs δεν είναι και TOP αλλά το θέμα είναι να μην αρχίζει να τσιρίζει το fanaki μετά απο λίγες ώρες λειτουργίας! για να πάρεις καλό φανακι πρέπει να τα σκάσειςκαι ξεχνάς φωτάκια και π@π@ριες (υπάρχουν και οι λεντοταινιες) ένα καλό παράδειγμα είναι τα Noctua & BeQuiet Για αυτό αυτές οι εταιρείες δεν βγάζουν με LED fans??? H αλήθεια είναι ότι βγάζουν καλά fans αυτές οι 2! Για Be Quiet με βλέπω να πηγαίνω διότι στα Noctua με χαλάει ο χρωματισμός είναι λίγο :sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 14, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Αν δεν κολλήσεις στο θέμα led, κορυφαίοι είναι και οι Phanteks, αλλά τους έχει μόνο το e-shop.E-SHOP.GR: Έχει και διάφορα χρώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Μάρτιος 14, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 https://www.skroutz.gr/c/674/case-fans.html?from=autocomplete&keyphrase=sickleflow τηρουν σιγουρα(εχω 4 πρασσινους) 1,2,3,4 απο θορυβο,κανουν λιγο αλλα εξαρταται και απο σενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Μάρτιος 15, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Αν δεν κολλήσεις στο θέμα led, κορυφαίοι είναι και οι Phanteks, αλλά τους έχει μόνο το e-shop.E-SHOP.GR: Έχει και διάφορα χρώματα. Φαίνονται καλοί, ευχαριστώ φίλε! https://www.skroutz.gr/c/674/case-fans.html?from=autocomplete&keyphrase=sickleflow τηρουν σιγουρα(εχω 4 πρασσινους) 1,2,3,4 απο θορυβο,κανουν λιγο αλλα εξαρταται και απο σενα Αυτούς ακριβώς έχω σε Blue Led και αρχίσανε τα coil whine... Είναι στις 2000rpm και τραβάνε ζόρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάρτιος 15, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Άμα βάλεις 4 1500ρηδες μόνο αθόρυβο δε θα είναι το σύστημα.Για case fan πάνω από 800rpm μη βάλεις. Άντε άμα θες να κάνεις κόλπα με την πίεση κάποιοι να είναι 1200. 1500 εγώ δε βάζω ούτε στη ψύκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Μάρτιος 15, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Άμα βάλεις 4 1500ρηδες μόνο αθόρυβο δε θα είναι το σύστημα.Για case fan πάνω από 800rpm μη βάλεις. Άντε άμα θες να κάνεις κόλπα με την πίεση κάποιοι να είναι 1200. 1500 εγώ δε βάζω ούτε στη ψύκτρα.Έχεις ένα δίκιο εδώ δεν λέω, αλλά δεν θέλω να μην ακούω και τπτ... απλά να είναι normal ο όποιος θόρυβος.Λογικά θα παίξω κάπου μεταξύ 1000-1500rpm... στα 800rpm το airflow θα επαρκεί λές??Τέλος να αναφέρω ότι υπάρχουν ανεμιστήρες με αυτές τις στροφές και είναι πολύ αθόρυβοι, όπως πχ. τα νέα μοντέλα της Be Quiet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάρτιος 15, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Oι phanteks είναι πολύ καλοί ανεμιστήρες. Οι F12 που σνόμπαρες είναι καλύτεροι ανεμιστήρες απο αυτούς που πόσταρες εσύ και κατά πολύ μάλιστα. Σοβαρό ανεμιστήρα με φωτάκια δεν θα βρεις. Κορυφαίοι είναι και οι NB multiframe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Μάρτιος 16, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2014 Έχοντας 7 bequiet silent wings 2 στο κουτι μου εκ των οποίων ένας 140, στους συνιστώ ανεπιφύλακτα καθότι σε συνθήκες απόλυτου ησυχίας οπως ο δικός μου χώρος δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου, παρολο που οι 5 δουλευουν φουλ.Μόλις μπει ο controler και χαμηλωσουν λίγο ακόμα οι στροφές τοτε θα ειναι αθορυβοι εντελώς.Εαν το κοστος δε σε περιορίζει τοτε βούρ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Μάρτιος 17, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2014 Oι phanteks είναι πολύ καλοί ανεμιστήρες. Οι F12 που σνόμπαρες είναι καλύτεροι ανεμιστήρες απο αυτούς που πόσταρες εσύ και κατά πολύ μάλιστα. Σοβαρό ανεμιστήρα με φωτάκια δεν θα βρεις. Κορυφαίοι είναι και οι NB multiframe.Μόνο και μόνο που πέταξες αυτήν την πατάτα όσο και καλοί να είναι οι phanteks τρώς άκυρο για απαράδεκτη συμπεριφορά... Το σνομπάρισμα ΜΟΝΟ στην φαντασία σου πλανάται να ξέρεις!Btw ευχαριστώ όλα τα υπόλοιπα παιδιά για την βοήθεια τους και τις απόψεις τους.EDIT: Τελικά παράγγειλα τους Phanteks 3X140mm, 1X120mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάρτιος 18, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2014 Tρώω άκυρο για απαράδεκτη συμπεριφορά? Καλά οκ χαλάρωσε, αν είναι να σε πειράζει τόσο η λέξη το παίρνω πίσω. Ανεμιστήρες είναι ξέρεις. Ευτυχώς που δεν έφαγαν άκυρο και οι phanteks μαζί μου γιατί είναι κρίμα είναι πολύ καλοί ανεμιστήρες όπως και θα διαπιστώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.