Jump to content

Βοηθεια για sata σκληρό...

aspirin

Recommended Posts

Σήμερα έβαλα έναν 80άρη σάτα δίσκo. Επίσης έχω έναν ακόμα 40άρη ide ο οποίος δουλέυει ως single πλεόν. Επίσης έχω ghost-arismena τα ΧΡ όταν τα είχα παλιά στο e: Τώρα με τον σατα έχει γίνει ένα ψιλομπάχαλο στα drive names. Πώς θα ορίσω να μπουτάρει ο sata δίσκος κ όχι ο π-ατα? Επίσης πώς θα ορίσω ο σάτα δίσκος να πάρει τα c: d: e: f: g: και τα υπόλοιπα ό άλλος δίσκος? Αν λύσω αυτά τα 2 προβλήματα δεν θα έχω πρόβλημα. ’ρα ψάχνω να βρω πώς θα ξεκινάνε τα ΧΡ από τον sata disko+ 2ον πώς θα δώσω το e: ston sata again!!!

Με τόσα γράμματα καταμπερδεύτηκα :)

για να ξεκινάει ο σατα πρώτος θα πρέπει να το ορίσεις απο το Βιος (δεν αναφέριεις αν ο σατα κάθεται σε εξωτερικο controler ή on board αν είναι η πρώτη περίπτωση θα πρέπει να δείς τι ρυθμίσεις έχει κατα την εκκίνηση. απο εκεί και πέρα τα γράμματα μπορείς να τα δώσεις με το fdisk εκτός και αν έχεις εγκαταστήσει τα παρθύρια οπότε είτε με το manage είτε με κάποιο άλλο εργαλείο (π.χ. partition magic). τέλος καλο είναι πιστεύω να βγάλεις εκτός τον π-ατα μέχρι να γίνει η όλη ''μανέστρα'' γιατί έχει την τάση να ''ανακατεύεται'' στα πόδια σου.

Αρχική απάντηση από aspirin

Σήμερα έβαλα έναν 80άρη σάτα δίσκo. Επίσης έχω έναν ακόμα 40άρη ide ο οποίος δουλέυει ως single πλεόν. Επίσης έχω ghost-arismena τα ΧΡ όταν τα είχα παλιά στο e: Τώρα με τον σατα έχει γίνει ένα ψιλομπάχαλο στα drive names. Πώς θα ορίσω να μπουτάρει ο sata δίσκος κ όχι ο π-ατα? Επίσης πώς θα ορίσω ο σάτα δίσκος να πάρει τα c: d: e: f: g: και τα υπόλοιπα ό άλλος δίσκος? Αν λύσω αυτά τα 2 προβλήματα δεν θα έχω πρόβλημα. ’ρα ψάχνω να βρω πώς θα ξεκινάνε τα ΧΡ από τον sata disko+ 2ον πώς θα δώσω το e: ston sata again!!!

Αρχική απάντηση από anhelito

τελικά το έλυσα το πρόβλημα κάνοντας repair στο partition και το πρόβλημα με τα γράμματα λύθηκαν. Ευχαριστώ για την απάντηση.

μόλις πιάστηκε κάποιος μου φαίνεται με διπλό λογαριασμό:cry: :toomuchne

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.