Jump to content

Καλωδίωση ίντερνετ στο σπίτι.

sokinsohim

Recommended Posts

Λοιπόν στο σαλόνι έχω ρουτερ και σταθερό μαζί με το split καλώδιο.

Κάθε δωμάτιο έχει θύρα τηλεφώνου.

Πως μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ ενσύρματα από τη κάθε θύρα στα δωμάτια χωρίς να έχω και ρουτερ εκεί?

Μήπως λέω μ...ες?:confused:

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

Δεν είμαι σίγουρος αλλά γενικά είναι σπίτι 7ετιας σχετικά καινούργιο...Δεν είμαι εκεί τώρα.

Ας υποθέσουμε πως έχει τα νέα...Πως θα μπορούσα να συνδεθώ τότε?

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

Εαν εχει εστω και 1 UTP, μπορεις σε καθε μπριζακι να φερνεις δικτυο, με λιγη ταρζανια.

Σκεψου το 100αρι δικτυο θελει 2, ζευγάρια, οπότε σε καθε μπριζα μπορεις να χρησιμοποιείς τα 2 2αρια,να φερνεις δικτυο και να το στείλεις στην επόμενη μπριζα. φυσικα σε καθε μπριζακι, θα θες κ ενα switch.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Εαν εχει εστω και 1 UTP, μπορεις σε καθε μπριζακι να φερνεις δικτυο, με λιγη ταρζανια.

Σκεψου το 100αρι δικτυο θελει 2, ζευγάρια, οπότε σε καθε μπριζα μπορεις να χρησιμοποιείς τα 2 2αρια,να φερνεις δικτυο και να το στείλεις στην επόμενη μπριζα. φυσικα σε καθε μπριζακι, θα θες κ ενα switch.

Στο παλιό το σπίτι, είχε σε κάθε πριζάκι, UTP. Άλλαξα τις πρίζες με διπλές (phone/lan) και έβαλα τα 4 στο lan (100mbps) και τα άλλα 4 στο phone. Έτσι είχα σε κάθε πρίζα, τηλέφωνο και δίκτυο. Μόνο εκεί που κατέληγαν χρειαζόταν switch, αλλά αφού έτσι κι αλλιώς είχα 100άρι, τα έβαλα πάνω στο router που είχε 4 θύρες 10/100.

Θέλει προσοχή μόνο, μη βάλεις splitter στο κεντρικό, αλλά σε κάθε πρίζα που έχει τηλέφωνο.

Στο παλιό το σπίτι, είχε σε κάθε πριζάκι, UTP. Άλλαξα τις πρίζες με διπλές (phone/lan) και έβαλα τα 4 στο lan (100mbps) και τα άλλα 4 στο phone. Έτσι είχα σε κάθε πρίζα, τηλέφωνο και δίκτυο. Μόνο εκεί που κατέληγαν χρειαζόταν switch, αλλά αφού έτσι κι αλλιώς είχα 100άρι, τα έβαλα πάνω στο router που είχε 4 θύρες 10/100.

Θέλει προσοχή μόνο, μη βάλεις splitter στο κεντρικό, αλλά σε κάθε πρίζα που έχει τηλέφωνο.

Splitter σε όλες; Συνήθως βάζουμε splitter στην κεντρική (ή στην πρίζα που πάει το modem/router) και φιλτράκια σε όλες όσες έχουμε συνδεδεμένα άλλα τηλέφωνα.

Επίσης αν έχουμε δομημένη (με patch panel και τα ρέστα) μπορούμε να αποφύγουμε τα περιττά φιλτράκια, συνδέοντας το splitter με ένα τηλεφωνικό T (π.χ 5 θέσεων) και δίνοντας από αυτό στην κάθε πρίζα.

Splitter σε όλες; Συνήθως βάζουμε splitter στην κεντρική (ή στην πρίζα που πάει το modem/router) και φιλτράκια σε όλες όσες έχουμε συνδεδεμένα άλλα τηλέφωνα.

Ναι, αυτό εννοούσα, φίλτρο στην κάθε πρίζα. :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.