lukos19 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Παιδια καλημερα δημιουργω νεο θεμα κυριως για αυτους που εχουν προβληματα με τις καρτες γραφικωντης σειρας r9 290.Λοιπον εγω απο τοτε που αγορασα εχω ενα προβλημα.Εχω την R9 290 tri x saphire και οτανπαιζω παιχνιδια πιο πολυ στα video αλλα και λιγο στο gameplay βλεπω μικρα κοληματακια,στα βιντεο ειναι πιο εμφανες το προβλημα ενω στο gameplay απειροελαχιστο.Εχω κανει unistall τα drivers apo to control panel και μετα επισης ξανα με driverfusion.Μετα εβαλα τα τελευταια drivers αλλα και πριν και μετα το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει.Δεν ξερω εαν αυτο οφειλεται σε low fps η το λεγομενο stutter.To pc μου ειναι το εξης.motherboard - gygabyte H87-HD3hdd - western black 2tbpsu - xfx semimodular 850wram - 16gb kingstom hyper xpcu - i7 4770gpu - r9 290 tri xΟθονη μια lg 27 led tv monitor me dvi se hdmi καλωδιο.Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη ευχαριστω εκτω προτερων.
Harbinger Μάρτιος 11, 2014 #2 Μάρτιος 11, 2014 Τι windows? Εχω ακουσει παραπονα για windows 7 με καποιες καινουργιες καρτες. Με 8.1 εγω δεν εχω το παραμικρο. Δεν μπορω να φανταστω την tri-x να throttle-αρει οποτε δεν ρωταω καν θερμοκρασιες.
lukos19 Μάρτιος 11, 2014 Author #3 Μάρτιος 11, 2014 Καλησπερα ναι Windows 7 εχω ισως ειναι το μοναδικο που μπορει να προκαλει το προβλημα οσο για τις θερμοκρασιες παει 60 με 70 max.
Dj_ALeX Μάρτιος 11, 2014 #4 Μάρτιος 11, 2014 Καλησπερα ναι Windows 7 εχω ισως ειναι το μοναδικο που μπορει να προκαλει το προβλημα οσο για τις θερμοκρασιες παει 60 με 70 max.Βγάλτω απο το μυαλό σου αυτό!Τα 7άρια είναι μιά χαρά!Σίγουρα κάτι άλλο προκαλεί το πρόβλημα σου!Μην τρελαθούμε τώρα φταίνε τα 7άρια...Εμένα μου μυρίζει κάποιο μπέρδεμα στην registry ή δεν καθάρισες σωστά τους παλαιούς drivers.
atiman Μάρτιος 11, 2014 #5 Μάρτιος 11, 2014 Η χρηση "τυχαιων" προγραμματων που υποσχονται 'εξαιρετικα' αποτελεσματα αποτελουν βαση για πολλων ειδων σφαλματα στην registry. Κυριος λογος ειναι το οτι δεν ειναι εξειδικευμενα σε αυτο που καλουνται να κανουν. Καλο ειναι πριν χρησιμοποιησουμε καποιο απο αυτα να κανουμε μια σχετικη ερευνα.Στην περιπτωση σου δεν φαινεται απο την περιγραφη το προβλημα να οφειλεται στην καρτα.Πρεπει να βεβαιωθεις οτι δεν εχουν πειραχτει βασικα δομικα στοιχεια του μητρωου, και στην συνεχεια να δεις την συμπεριφορα της.Επισης, πρεπει να βεβαιωθεις οτι εχεις τελειως απενεργοποιημενη την ενσωματωμενη HD 4600 καρτα γραφικων της cpu σου.Μπορεις να χρησιμοποιησεις το προγραμμα μου για να κανεις μια πληρη και σωστη απεγκατασταση (εφοσον οντως δεν λειτουργεις το συστημα σε περιβαλλον Switchable Graphics).
lukos19 Μάρτιος 12, 2014 Author #6 Μάρτιος 12, 2014 Παιδια καλημερα τα drivers ειμαι 100% σιγουρος οτι τα εχω κανει σωστα unistall ετσι και αλλιως το προβλημα υπηρχε απο την πρωτη εγκατασταση απο το cd.Την hd 4600 την εχω βγαλει απο τα bios.Οσο για τα προγραμματα το οτι μπορει να προκαλουν καποιο προβλημα ακομα και στους καλυτερους μπορει να τυχει η βλακεια να αρχιζω να κανω κανα unistall και install;Πως κοιταω αν δεν εχουν πειραχτει βασικα δομικα στοιχεια του μητρωου και αν εχει γεινει καποιο λαθος στην registry;
atiman Μάρτιος 12, 2014 #7 Μάρτιος 12, 2014 Παιδια καλημερα τα drivers ειμαι 100% σιγουρος οτι τα εχω κανει σωστα unistall ετσι και αλλιως το προβλημα υπηρχε απο την πρωτη εγκατασταση απο το cd.Την hd 4600 την εχω βγαλει απο τα bios.Οσο για τα προγραμματα το οτι μπορει να προκαλουν καποιο προβλημα ακομα και στους καλυτερους μπορει να τυχει η βλακεια να αρχιζω να κανω κανα unistall και install;Πως κοιταω αν δεν εχουν πειραχτει βασικα δομικα στοιχεια του μητρωου και αν εχει γεινει καποιο λαθος στην registry;Το cd που συνοδευει τις καρτες συνηθως εχει εναν τυπικο και αρχικο driver ωστε να λειτουργησει η καρτα. Τα προβληματα λυνονται στην πορεια με τις αναβαθμισεις των drivers. Οποτε "στεκει" η πιθανοτητα να υπαρχει το προβλημα που αναφερεις με αυτους.Εαν εισαι σιγουρος για την απεγκατασταση και για τα προγραμματα που χρησιμοποιησες γι αυτην, τοτε πιθανον να μην εχουν πειραχτει βασικα δομικα στοιχεια του μητρωου. Επαναλαμβανω ομως, απεγκατασταση απο απεγκατασταση εχει τεραστια διαφορα, ειδικα οταν αντιμετωπιζουμε προβληματα κατα την λειτουργια του προιοντος, τα οποια δειχνουν να οφειλονται σε leftovers.
Blinky Μάρτιος 12, 2014 #8 Μάρτιος 12, 2014 εγω πονταρω οτι ειναι το Powerplay που κατεβαζει συχνοτητες οταν δεν υπαρχει μεγαλος φορτος, σε σημειο που σε αυτον τον "μικρο" φορτο τελικα να μη μπορει να ανταπεξελθει η καρτα...Το λεω κυριως επειδη το προβλημα σου παρουσιαζεται εντονο στα videos μεσα στα παιχνιδια, και επειδη με εχει ζαλισει πολυ το powerplay με μια 7970 που εχω με παρομοια θεματα...
atiman Μάρτιος 12, 2014 #9 Μάρτιος 12, 2014 Περιεργο μικροκόλλημα στην αναπαραγωγη βιντεο και μουσικης.
cyberdyne Μάρτιος 12, 2014 #10 Μάρτιος 12, 2014 ( :rofl: ) Ρε σεις μην χαλάτε το θέμα του παιδιού! Κάνε οτι λέει ο atiman. Σωστό uninstall ειναι το Α κ Ω στις amd κάρτες!
lukos19 Μάρτιος 13, 2014 Author #11 Μάρτιος 13, 2014 Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες θα ξαναδοκιμασω με drivers.
dirving69 Μάρτιος 13, 2014 #12 Μάρτιος 13, 2014 Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες θα ξαναδοκιμασω με drivers.Δοκίμασε και με κάποιο πρόγραμμα απεγκατάστασης τύπου Revo Uninstaller γιατι υποψιάζομαι οτι έχει να κανει με registry κι εγω. Επίσης τσέκαρε και με κάποιο παλαιότερο/ους driver.
atiman Μάρτιος 13, 2014 #13 Μάρτιος 13, 2014 Δοκίμασε και με κάποιο πρόγραμμα απεγκατάστασης τύπου Revo Uninstaller γιατι υποψιάζομαι οτι έχει να κανει με registry κι εγω. Επίσης τσέκαρε και με κάποιο παλαιότερο/ους driver.Αυτο ειναι που προσωπικα εμενα με προβληματιζει τις περισσοτερες φορες.Εχω "κουραστει" να επαναλαμβανω οτι προγραμματα τετοιου ειδους δεν κανουν απεγκατασταση, χαιδευουν μονο οτι βλεπουν, δημιουργωντας μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που θα επρεπε να λυσουν.Ας ειστε προσεκτικοι...!
Wizard! Μάρτιος 31, 2014 #14 Μάρτιος 31, 2014 Βγάλτω απο το μυαλό σου αυτό!Τα 7άρια είναι μιά χαρά!Σίγουρα κάτι άλλο προκαλεί το πρόβλημα σου!Μην τρελαθούμε τώρα φταίνε τα 7άρια...Εμένα μου μυρίζει κάποιο μπέρδεμα στην registry ή δεν καθάρισες σωστά τους παλαιούς drivers.Πάντως κι εγώ παιδεύτηκα αρκετά με τα 7, βάζοντας 13.12, 14.1, 14.2 και δεν είχα αποτέλεσμα. Είχα τρελά framedrops στα παιχνίδια και δε μπόρεσα να το λύσω με τίποτα. Μιλάμε για φρέσκο μηχάνημα, χωρίς τίποτα απάνω (antivirus, firewall, κλπ).Γύρισα πάλι στα 8.1 και πετάει.Δεν ξέρω τι έφταιγε, δεν κατάφερα να βρω, αλλά έφαγα 10 μέρες και άκρη δεν έβγαλα.
Gagaras Απρίλιος 7, 2014 #15 Απρίλιος 7, 2014 Λοιπον για να μην ανοιγω αλλο θεμα, γραφω εδω..Αλλαξα καρτα, απο μια Sapphire 5870 σε Sapphire R9-290 Tri-X OC. Εχω τους 14.3 catalyst και η καρτα ειναι stock (μιλαω για το pc της υπογραφης μου) με win7 64bit..Αυτο που μου συμβαινει ειναι το εξης:Ανοιγω το diablo3, το παιχνιδι φορτωνει, η οθονη αλλαζει (απο το desktop σε μαυρη οθονη, αυτη που μεσολαβει μεχρι να δειξει το παιχνιδι), ο mouse cursor γινετε αυτος του παιχνιδιου, ακουγετε η μουσικη του diablo3 αλλα η οθονη παραμενει μαυρη. Μετα απο 3-5sec με πεταει στο desktop με το diablo3 minimized και non-responding και απο task manager το κλεινω(hang type 2049). Ξανατρεχω το παιχνιδι, και ολα μια χαρα, μπαινω και παιζω (για ωρες χωρις κανενα προβλημα, με θερμοκρασιες 60-63 βαθμους). Αν το pc παραμεινει ανοιχτο και ξανα παιξω μετα απο ωρες, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Δηλαδη, αυτο το hang συμβαινει μονο την πρωτη φορα σε καθε boot.Επισης αν κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου, πατησω το κουμπι για desktop η κατι αλλο, μεσολαβουν καποια sec μεχρι να δειξει το desktop.. Τελος, εχει αρχισει να μου βγαζει και appcrash για τον iexplorer (Fault Module Name: atidxx32.dll) μερικες φορες.Πιστευετε οτι ειναι προβληματικη η καρτα? Η μηπως (το πιο πιθανο) εχω κανει μακακια με τα uninstall/install των drivers?? Δοκιμασα και πιο παλιους drivers αλλα παλι τα ιδια και χειροτερα.. Ξαναπερασα τους 14.3 και το προβλημα συνεχιζεται.. Για πειτε καμια ιδεα ρε παιδια..
AgMa Απρίλιος 7, 2014 #16 Απρίλιος 7, 2014 Ελπίζω να έχεις κάνει σοϊκό uninstall με τον uninstaller του Atiman.
Gagaras Απρίλιος 7, 2014 #17 Απρίλιος 7, 2014 Πριν χρησιμοποιησω του Atiman ειχα κανει remove απο control panel και install.. Εκει θα εκανα μακακια μαλλον, αλλα πως διορθωνεται? Η καρτα αποκλειεται να φταιει, σωστα? Δεν εχω κλεισει βδομαδα ακομα, οποτε αν υπαρχει τετοια περιπτωση να κοιταξω μπας και την αλλαξω..
Gagaras Απρίλιος 8, 2014 #18 Απρίλιος 8, 2014 Υπαρχει περιπτωση, το προβλημα να δημιουργειται σε συνδυασμο καποιου update των windows7 και των catalyst 14.3 για την R9-290??Ρωταω γιατι εκανα φορματ, περασα drivers παλι (14.3, ολα μια χαρα), εκανα install το diablo3 και δεν υπηρχε το προβλημα παλι.. Μετα εβαλα σταδιακα τα windows updates και στο τελος τζιφος, ξανα το προβλημα..
AgMa Απρίλιος 9, 2014 #19 Απρίλιος 9, 2014 Η μόνη λύση για να καταλάβεις αν φταίνε τα updates, είναι να τα καρταργήσεις και να περνάς σταδιακά 5 Updates τη φορά.Μετά βάζε το παιχνίδι και αν δεν το κάνει προχώρα.Αν το κάνει, κατάργησε ένα ένα τα 5 τελευταία που έβαλες μέχρι να βρεις ποιό και γιατί στο κάνει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.