Jump to content

Αγορα πολυμετρου, κολλητηρι και σταθμου αποκολλησης.

Ellhnas

Recommended Posts

Που να κοιταξω για Fluke πολυμετρα και σταθμους κολλησης/αποκολλησης ?

Το τελευταιο δεν θελω να ειναι μαζι για 2 λογους:

1) ειναι πανακριβοι

2) πρακτικοτητα

Για το πολυμετρο κοιταω για Fluke για να εχω ακριβεις μετρησεις. Με ενδιαφερει

κυριως επειδη εχω αρχισει να επισκευαζω μητρικες φορητων οποτε πιανομαι με

τα ψιλα...

Εχω ενα κολλητηρι για χαζοδουλειες των 10€ αλλα ειναι καιρος να παω σε

ενα καλυτερο, πιστευω στα 30-50€ να καλυπτομαι.

Για σταθμο αποκολλησης σκευτομαι τον CT-850D, εχετε να προτεινεται καποιον αλλον?

Για δοκίμασε εδώ:

Fluke Πολύμετρα Ψηφιακά Χειρός - Mega El Επίσημος Αντιπρόσωπος

Αλλά κοίτα και άλλες μάρκες επώνυμες.

Όσον αφορά στο κόλλημα ξεκόλλημα, αρκεί να έχει αντιστατική προστασία, γειώσεις και ανταλακτικά.

Οι επώνυμες του χώρου, πρέπει να κάτσεις πριν ακούσεις τιμή :

Κάθεσαι? !!! :D

DD - 2 Tools Control Unit - JBC Soldering Tools

ΚΑΤΣΕ λέμεεεε!!! :whistling

TE-2B JBC TOOLS - Hot air soldering station | TME - Electronic components

Αυτά για να δούμε που έχουν φτάσει οι τιμές!!!! :-O

Καλό ψάξιμο !

:T:

Tο Mega El το βρηκα και θελω να παρω ενα τηλ αυριο να ρωτησω για τιμες.

Τα αλλα δυο οκ, ναι ειναι καλα, αλλα ελεγα να παω σε κατι πιο φθηνο :)

Και με αυτο θα την κανω τη δουλεια μου, εχω δει και εχω δουλεψει πανω σε τετοιο,

και ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαι οκ, απλα, επειδη δεν υπαρχει αμεσα διαθεσιμο ειπα να

ρωτησω μηπως εχετε να προτεινετε κατι παρεμφερες :)

Και στα αμεσα σχεδια ειναι να κοιταξω κατι τετοιο :)

Tο Mega El το βρηκα και θελω να παρω ενα τηλ αυριο να ρωτησω για τιμες.

Τα αλλα δυο οκ, ναι ειναι καλα, αλλα ελεγα να παω σε κατι πιο φθηνο :)

Και με αυτο θα την κανω τη δουλεια μου, εχω δει και εχω δουλεψει πανω σε τετοιο,

και ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαι οκ, απλα, επειδη δεν υπαρχει αμεσα διαθεσιμο ειπα να

ρωτησω μηπως εχετε να προτεινετε κατι παρεμφερες :)

Και στα αμεσα σχεδια ειναι να κοιταξω κατι τετοιο :)

Δεν ξέρεις πόσο σε "αισθάνομαι", αλλά τι να κάνουμε, άλλος δρομος από τη υπομονή φιλότιμο , δεν υπάρχει!

Για το κολλητήρι, προχθές μίλαγα με φίλο από το φόρουμ ([MENTION=124]NoDsl[/MENTION]) που έκανε κάποιο ψάξιμο, γι αυτά:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=quGs3q9nsA8]KADA 852D+ Dual Soldering Station Fabrication - DigitoolTV Full Review - - YouTube[/ame]

2in1 SMD Soldering Rework Station Hot Air & Iron 852D+ 5Tips ESD PLCC BGA Holder | eBay

Stacja lutownicza 2 w 1 ZD-912

(Η ισοτιμία των νομισμάτων είναι: Περίπου 4 Ζloty το euro)

Need advice about buying soldering station . - Page 1

Ίσως το συνδυάσετε για μια ομαδική αγορά!

Άντε να δούμε μήπως παίξω -που πολύ το φοβάμαι ότι δεν...:(- κι εγώ σε αυτήν !

BTW Ωραίο παιχνίδι το τελευταίο ! ! ! :T:

Σου εύχομαι ταχεία απόκτηση και καλές δουλειές ! ! ! ! :D

^ Εγώ θα ρωτήσω μιας και βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι...

...αυτοί οι σταθμοί που χαρακτηρίζονται ως "ESD SAFE" και δεν μιλάω για τους ακριβούς, αλλά αυτούς στην γκάμα των 110-150€, είναι όντως ?

Το πρόβλημα της αποφυγής των ηλεκτροστατικών εκκενώσεων, έχει πρακτικά εύκολες λύσεις.

Ο χρήστης φοράει το γειωμένο βραχιολάκι του, ή αν τέλος πάντων δεν υπάρχει , εκφορτίζει τα χέρια του σε μια γειωμένη επιφάνεια.

Ανάλογη είναι και η προσέγγιση του ζητήματος στα κολλητήρια.

Το κολλητήρι , πρέπει να είναι γειωμένο, και δεν εννοώ μόνο το σασί του , αλλά και την ολόκληρη την "μύτη" του, τόσο την θερμαινόμενη βάση της , όσο και την ίδια την μύτη κόλλησης η αποκόλλησης.

Σαν κατασκευαστικό πρόβλημα δεν είναι δύσκολο να λυθεί, γι αυτό αν κάποιος λέει ότι το προϊόν του είναι ESD safe, τείνω να το πιστέψω.

Αλλά, -πάντα υπάρχει ένα αλλά :) - το κατά πόσον η κατεργασία και κυρίως το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του θερμαντικού στελέχους την μύτης καθώς και η ίδια η μύτη, είναι τέτοιο , ώστε σε βάθος χρόνου να μην εμφανίζει την τάση να πιάνει επικαθίσεις και οξειδώσεις , που ουσιαστικά παρεμποδίζουν την σωστή γείωση της μύτης, είναι λίγο πολύ άγνωστο!

Σαφώς και οι ποιοτικές κατασκευές το έχουν λυμένο το πρόβλημα , για τις φτηνότερες, ο χρήστης πρέπει να είναι προσεκτικός και πάντα επιμελής (καθάρισμα κλπ) {πράγμα που βεβαίως καλό είναι να κάνει και ο έχων την ποιοτική συσκευή :) } για να έχει την βεβαιότητα ότι υπάρχουν καλές γειώσεις !

Επί πλέον αυτού , σαν "βοήθεια" για την τήρηση αυτής της προφύλαξης , είναι το γεγονός ότι μπορείς εύκολα να ελέγξεις (με ένα buzzer / ελεγκτή συνέχειας) ότι υπάρχει καλή "επαφή" της μύτης με τα γειωμένα μεταλλικά της συσκευής.

Αυτό το τελευταίο, είναι απαραίτητο να γίνεται περιοδικά ακόμα και αν η επαφή μύτης και βάσης είναι πεντακάθαρη, για να εξασφαλίζεται το ότι το καλώδιο που γειώνει την μύτη, είναι έχει κανονική συνέχεια!

Χαχαχαχα τα ιδια βλεπουμε ακριβως.

Και η αληθεια ειναι οτι το KADA 852D+ Dual Soldering Station φαινεται ΟΚ.

Φαινεται γιατι δεν το εχω δει απο κοντα, ουτε εχω δουλεψει με αυτο.

Σε ευχαριστω φιλε μου για οτι βοηθεια εχεις δωσει παντως μεχρι τωρα. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.