Jump to content

Και τωρα ποια διαλεγουμε αγορια απο αυτες?

Recommended Posts

Λοιπον φτασαμε σχεδον στο τελος....Και σας ευχαριστω πολυ!

Με την βοηθεια σας κατεληξα σε μερικα μοντελα και θα ηθελα να μου πειτε απο αυτες τις μηχανουλες που θα σας πω παρακατω ποια θα περνατε εσεις και γιατι θα την διαλεγατε?Εχουμε και λεμε:

1 ΝΙΚΟΝ 4800

2 FUJIFILM FINEPIX S3500

3 MINOLTA Z10

4 OLYMPUS C-765

5 KODAK DX6490

6 CANON IXUS 430

Ok το ξερω βγηκα λιγο εξω απο τον προυπολογισμο μου...

Θα ηθελα την καλυτερη επιλογη ποιοτητας -τιμης.

Επισης αν θα θελατε ,αφου μου προτεινετε ποια να αγορασω,πεστε μου και κανα καταστημα που μπορω να την βρω με καλες τιμες μετροιτης!

Ευχαριστω που με ανεχεστε εμενα και την ασχετοσυνη μου.......

Παρεπιπτόντως σημερα αγοράζω τη Z10 μετα απο πολυ ώριμη σκεψη...

Ειναι η πιο φτηνή από όλες ,αλλά όχι και κακή

Δες το ΨΦ του RAM του παροντος τεύχους (εγώ βέβαια την ειχα σταμπάρει καιρό πριν)

Το μόνο ίσως θέμα ειναι τα 3 Mpixel αλλα θεωρώ ότι δε χρειάζεσε περισσότερα,εκτος αν θες να εκτυπώσεις σε A4 !!!!! (πράγμα πολύ extreme ) Φωτογραφίες μέχρι 18χ13 δεν εχει πρόβλημα

Έχει μονο 222 + 16 (αποστολής) απο το www.nomatica.com (εχει και ελληνική σελίδα αν την επιλέξεις...μπορεις να τουσ στείλεις mail στα ελληνικα ...θα σου απαντησουν αναλόγως η ακομα και να τους παρεις τηλεφωνο οποτε και παλι θα σου μιλησουν ελληνικα !!!!!!!!!!! )

Υποσημειωση ..απο καποιες που ανέφερες ειναι καλύτερη απο κάποιες αλλες οχι (πχ η 765 ειναι καλυτερη..) ,σιγουρα ομως εχει τον καλύτερο δείκτη απόδοσης-τιμής

Την εχει τη μηχανη ξεχασα και το www.digitalo.gr σε πολυ καλη τιμη (για τα ελληνικα δεδομενα !)

Επίσης είναι πού γρήγορη μηχανή και έχει ικανοποιητική κατανάλωση !

Και ένα σχολιο για τις αλλες

Η Canon ...δεν εχει μεγαλο zoom οπως οι αλλες...δεν εχει λογικη η συγκριση αυτης της μηχανης με τις αλλες

Η Nikon ...ΔΕΝ έχει βγει ακόμα :)

Η Κοdak στο RAM φέρεται να είναι ελάχιστα καλύτερη απο την Ζ10 (και ειναι αρκετα ακριβοτερη αν και εχει 4 ΜΡ και 10χ zoom)

Την Fuji δεν την ξέρω αλλα φαίνεται δυνατή και σε καλή τιμη 269 καλύτερη απο την C-765 που έχει λιγοτερα ΜΡ.. (Η Fuji επισης εχει Super CCD και φτάνει τα 4χ2 = 8 ΜΡ αλλά είναι με interpolation καλης ποιότητας [ως γνωστών το interpolation χαλαει τη ποιοτητα εδώ ομως στη μηχανη αυτη λιγο λιγοτερο ])

θέσε υπόψη σου τις Οlympus C-725 ( αν βρεις κανα κομματι σε καλι τιμή κιολας αλλίως δε λεει) και την C-760

Κατσε...

Συγκρινω Fuji με Minolta

Η Minolta ...έχει καλύτερη οθονη με πιρισοτερα pixel

Εχει καλυτερη ευαισθησια ΙSO , έχει καλύτερους χρόνους κλείστρου και καλύτερο ψηφιακό zoom (αυτο το τελευταιο δε λεει και πολλα)

Καταγράφει video με zoom αλλα χωρις ηχο (ετσι γινεται αυτο η το ενα η το αλλο η τιποτα απο τα 2...δε γινεται και τα 2 )

Η Fuji δε ξερω τι κανει :)

Η Minolta χρησιμοποιει SD καρτες που κοστιζουν μιση τιμη απο τις XD της Fuji

Επισης η Fuji δεν εχει rapid shooting

-Η Fuji S3500 έχει τρομακτικές ελλείψεις πχ max ταχύτητα κλείστρου μόνο 1/4sec!!!!!! Επίσης λόγω κακής αναλογίας ΜΡ/μέγεθος αισθητήρα και λόγω μεγάλης συμπίεσης jpeg που κάνει χωρίς να δίνει διαφορετική επιλογή να περιμένεις αυξημένο θόρυβο και μειωμένη ευκρίνεια. Νομίζω ότι είναι η χειρότερη επιλογή(i know η μηχανή είναι πανέμορφη!)

-H Olympus 765 με αφήνει πραγματικά αδιάφορο σαν φιλοσοφία και σαν μηχανή(10χ zoom χωρίς handgrip που ακούστηκε!!!).

-Η Canon ixus 430 είναι μια πολύ καλή μηχανή. Κερδίζεις μικρό μέγεθος αλλά χάνεις αρκετά σε δυνατότητα zoom. Είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνεις εσύ. Τι θεωρείς πιο απαραίτητο?

-Για τη Nikon 4800 εν έχω δει ακόμα δείγματα κτλ αλλά από τα τεχνικά χαρ/κα φαίνεται πολύ καλή. Σε σχέση με την Kodak και τη Minolta της λείπουν αρκετές χειροκίνητες ρυθμίσεις και το max shutter speed θα μπορούσε να είναι καλύτερο από 4sec. Σε αυτή την κατηγορία πάντως δύσκολα θα διάλεγα μια μηχανή χωρίς χειροκίνητες ρυθμίσεις(έτσι αναφέρεται στο www.dpreview.com).

edit: Μώλις είδα ένα πρώτο review: Η μηχανή είναι πολύ αργή και η έλλειψη manual ρυθμίσεων είναι αρκετά αισθητή ειδικά σε βραδυνές λήψεις. Σαν ποιότητα καλή αλλά θα σου έλεγα να την αποφύγεις σύμφωνα με αυτά που διάβασα.

-H Kodak DX6490 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Ταχύτατη, μεγάλη οθόνη και εκπληκτικός Schneider φακός. Της λείπει μόνο το καλό macro και η χειροκίνητη εστίαση.

-Τη Minolta Z10 μπορώ να πω ότι μετά από εξαντλητικά test τη θεωρώ και αυτή πολύ καλή επιλογή:

Ταχύτατη, φοβερό macro, φοβερό φλας, όλες οι χειροκίνητες ρυθμίσεις. Επίσης είμαι ικανοποιημένος από το φακό. Τα 3Μρ όταν μιλάμε για αισθητήρες 1/2,5 της ιντσας που παίζουν σε αυτή την κατηγορία για εμένα είναι πλεονέκτημα σε σχέση με τα 4ΜΡ! Μερικές φωτογραφίες που εχω βγάλει(είναι όμως resized και συμπιεσμένες γιατί αρχικά ήταν 1,3ΜΒ η μια!):

http://photobucket.com/albums/v72/kekropas/Z10/?action=view&current=lake.jpg

http://photobucket.com/albums/v72/kekropas/Z10/?action=view&current=village.jpg

http://photobucket.com/albums/v72/kekropas/Z10/?action=view&current=moon.jpg

Εδώ θα δεις τις μηχανές δίπλα δίπλα:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_s410%2Cfuji_finepixs3500z%2Ckodak_dx6490%2Ckonicaminolta_dimagez10%2Cnikon_cp4800%2Coly_c765uz&show=all

και εδώ

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/CDISPLAY.HTM

θα δεις δείγματα και θα συγκρίνεις μηχανές με τα μάτια σου.

Ελπίζω να βοήθησα

Κεκροπα για ακομα μια φορα ησουν απολυτως εξυπηρετικος,οπως και ο Johnny για να μην αδικω κανεναν.

Μια ακομα ερωτησουλα να κανω.Σε αυτη την κατηγορια μπορω να βρω μηχανη με πανω απο 6χ οπτικο και με video με ηχο?Αν ναι πεστε μου ποια...

Και παλι σας ειμαι υποχρεη!

Φιλια!

Υ.Γ.: Αχ αυτη η fuji ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!

Αν σε ενδιαφερει πολυ το video μπορεις να κοιταξεις την Olympus c-770 που ειναι πολυ ακριβη ομως η οποια τραβαει video σε mpeg4 !! φυσικα εχει και ηχο (ξανα λεω ομως zoom στο video και ηχος δεν πανε μαζι ). Η 770 εχει 4 ΜΡ και 10x zoom .

-Όλες οι μηχανές εκτός της Canon IXUS έχουν πάνω από 6Χ οπτικό zoom.

-Από τις υπόλοιπες η Minolta Z10 δυστυχώς αν και έχει αρκετά καλό video απεριόριστης διάρκειας δεν έχει ήχο. Οι υπόλοιπες φαίνεται να έχουν ! Σε αυτό το θέμα σύμφωνα με το dpreview η Olympus παίρνει μόνο 20sec, αν την έχει κάποιος ας το επαληθεύσει γιατί αρκετές φορές έχω δει λάθη.

-Η C-770 είναι πανάκριβη μηχανή και με τα λεφτά που κοστίζει μπορείς άνετα να πάρεις και μηχανή+κάμερα. Δες και την Canon S1 IS σε τι τιμή τη βρίσκεις. Αν δεν έχεις σκοπό να παίρνεις μαζί σου τρίποδο είναι ότι καλύτερο(λόγω ύπαρξης σταθεροποιητή) και έχει και καλό video

PS: Τη Fuji την είχα ερωτευθεί και εγώ! Δυστυχώς από δυνατότητες δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα μοντελα

Παιδια επιτελους επελεξα...Την παρηγγηλα σημερα κιολας!

Η νικητρια ειναι η KODAK DX 6490 και οι λογοι ειναι το 10χ οπτικο το πολυ ομορφο σχεδιο της το μαυρο χρωμα του σωματος οπως και το πολυ καλο video με ηχο η ταχυτητα της και οι φθηνες καρτες μνημης!

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ γιατι χωρις εσας ακομα θα εψαχνα στο σκοταδι.

Ειστε ολοι πολυ καλοι και το site αψογο! (καμια σχεση με το www.dpgr.gr ...μπλιαχ)

Α ναι...Η τιμη της μηχανης ειναι 292 ευρω + 23 ευρω μια 128 καρτουλα. συνολο 315 ευρω η μηχανουλα σπιτι μου.

Οταν την παραλαβω την επομενη εβδομαδα τα ξαναλεμε να με βοηθεσετε παλι να εξοικιωθω μαζι της!

Φιλακια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.