leras Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 ΚαλησπέραΘα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που εχωΈστησα ένα καινούργιο υπολογιστή για έναν φίλο μου αλλά έχω ένα πρόβλημα με της μνήμες. Ενώ για αρχη της έβαλα σε dual channel, μου διάβαζε μόνο τη μια όταν τις έβαλα και τις 2 στα(DIMM0-DIMM1) τις διάβασε κανονικά. (8GB)Παρόλα αυτά γιατί η μνήμες είναι Dual Channel ξαναδοκίμασα ξανά και ξανά και όταν τις έβαΖα στα (DIMM2-DIMM3) δεν άναβε το μηχάνημα (αναβε red led)Sta (DIMM0-DIMM1) δε blepw να χω καποιο πρόβλημα. Στο Βιος,στη καρτελα dram timing control όταν τις έβαζα σε dual channel, τις έβλεπα και τις 2 και otan ekana install ta windows το cpu-z τις edeixneΠροκύπτει για πρόβλημα της μητρικής? Να την γυρίσω πίσω η είναι κάτι άλλο? cpu - ram - psuUpdate Βίος έκανα και οι μνήμες είναι συμβατές με τη motherboard.τώρα αναγκαστικά και της έβαλα όλες μπροστά αλλα και πάλι τα windows μου τις διαβάζουν περίεργα συγκεκριμένα στο σύστημα λέει installed memory 8gb (6.91gb usable) και ρωτώ το 1 gb γιατί μου το τρώνε ??PSU XFX PRO 550 W CORE EDITIONM/B ASUS M5A97 R2.0RAM CORSAIR VENGEANCE 2X4 8GB CMZ8GX3M2A1600C9BGPU "ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimbus Μάρτιος 9, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2014 Το εγχειρίδιο χρήσης το διάβασες; Σε αυτό που βλέπω εδώ http://files.sotmarket.ru/instr/komplektuushie_pc/motherboard/asus/asus_m5a97_r2_0.pdf χαρακτηρίζει τις τέσσερεις θέσεις μνήμης ως εξής (από αριστερά προς τα δεξιά όπως βλέπεις τη motherboard, σελ. 1-8):DIMM_A1DIMM-A2DIMM_B1DIMM_B2Στην επόμενη σελίδα, για τοποθέτηση 2 modules μνήμης σε dual channel, προτείνει τις θέσεις DIMM-A2 και DIMM_B2. Dηλαδή την δεύτερη και τέταρτη θέση μνήμης (πάλι από αριστερά προς τα δεξιά). Το δοκίμασες αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
leras Μάρτιος 9, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2014 ναι φιλε μου τα δοκίμασα όλα όσα έδειχνε ειδικά το DIMM-A2 με DIMM_B2 το έκανα μόλις τώρα και βλέπει μόνο 4 gb (3,9 sta windows) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leras Μάρτιος 10, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2014 Καμια ιδεα παιδια για το τη μπορει να φταει μπας και το φτιaξω μονος μου και γλιτοσω το service ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάρτιος 11, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 Καμια ιδεα παιδια για το τη μπορει να φταει μπας και το φτιaξω μονος μου και γλιτοσω το service ?Εφόσον τις μνήμες τις βλέπει έστω σε κάποια slots και δεν τις βλέπει ή κολλάει σε άλλα, τότε μάλλον έχει πρόβλημα η μητρική, όχι οι μνήμες. Αυτό λέει το φτωχό μου το μυαλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάρτιος 11, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 Οι μνήμες είναι στη λίστα του κατασκευαστή της μητρικής; Αν δεν είναι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα. Αν μπορείς πέρασε την τελευταία έκδοση bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leras Μάρτιος 11, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 ναι είναι στη λίστα. ψάχνοντας στο internet βρήκα ότι μπορεί να φταίει κάνα χαλασμένο πίνακι της cpu. Παρατραβηγμένο μου φαίνεται γιατί το pc δουλεύει μια χαρά. τη παρασκευή θα το πάω πίσω στο eshop. άντε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε ...:rant::rant: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.