palachris13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2014 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα καθώς είναι το πρώτο μου post στο forum!Παρόλο που έχω αρκετές γνώσεις πάνω στο software, αντίθετα οι γνώσεις που έχω πάνω στο hardware δεν ξεπερνούν τις βασικές. Πιο συγκεκριμένα έχω αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με σταθερούς υπολογιστές γιατί είχα βολευτεί μια 5ετία με laptop και σίγουρα έχω χάσει και την εξέλιξη της αγοράς (πάνω σε αυτά που ήδη ήξερα)! Θέλω να φτιάξω έναν Η/Υ, τον οποίο θα τον χρησιμοποιώ, πέρα από την απλή καθημερινή χρήση όπως σερφάρισμα, προβολή ταινιών κλπ, για προγραμματισμό(και απλό software αλλά και προγραμματισμό συστημάτων με πλακέτες π.χ arduino), για κάποια βαριά προγράμματα τύπου autocad,photoshop κλπ αλλά και για gaming.Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας για το "χτίσιμο" αυτού του συστήματος και τι θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω.Στο μόνο που δείχνω να έχω καταλήξει είναι ο επεξεργαστής και αυτός είναι ο Intel i7-4770K αν και θα ήθελα και για αυτό την γνώμη σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.EDIT: Ξέχασα να τονίσω πως βάζω ένα "ταβάνι" στα 900€ -1000€. Επίσης θα ήθελα να χρησιμοποιήσω δύο σκληρούς δίσκους, έναν απλό και έναν SSD.
pnick Μάρτιος 6, 2014 #2 Μάρτιος 6, 2014 Επιλέγεις τον καλύτερο (προσιτό) επεξεργαστή για όλα αυτά που θέλεις να κάνεις. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για overclocking, μπορείς να κοιτάξεις και τον σκέτο 4770 ή τον 4771. Όπως και να έχει, η διαφορά είναι μικρή και τα τσιπάκια με Κ είναι γενικώς καλύτερα. Επίσης, δεν λές αν θέλεις περιφερειακά (οθόνη κ.λπ.). Υποθέτω ότι έχεις. Σου προτείνω ένα σύστημα με i7 4771 μόνο για το κουτί: 1. Επεξεργαστής Intel Core i7-4771 Box | Skroutz.gr.html 280€2. Μητρική Gigabyte GA-H87M-HD3 | Skroutz.gr 80€3. Μνήμες Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600MHz (CMZ8GX3M1A1600C9) | Skroutz.gr 80€4. Τροφοδοτικό Be Quiet Straight Power E9 580W / CM | Skroutz.gr 115€ 5. Κάρτα γραφικών Gainward GeForce GTX760 2GB | Skroutz.gr 225€6. ssd Samsung 840 Series Evo 120GB | Skroutz.gr 80€7. hdd Western Digital Scorpio Black 500GB (WD5000BPKT) | Skroutz.gr 60€8. Κουτί CoolerMaster Silencio 352 | Skroutz.gr 60€ 9 Οπτικό μέσο, ένα των 15-20€ΣΥΝΟΛΟ: 1000€
palachris13 Μάρτιος 7, 2014 Author #3 Μάρτιος 7, 2014 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου. Απ'ότι βλέπω στην σύγκριση των δύο επεξεργαστών οι διαφορές τους ουσιαστικά για την χρήση που τον θέλω είναι αμελητέες, οπότε θα προτιμήσω τον 4771. Κάποιες επιπλέον απορίες, για την μνήμη που μου έστειλες, μου έχουν πει ότι είναι καλύτερο η RAM που θα βάλω στον Η/Υ μου να είναι καλύτερα σε ζευγάρια μικρότερων μνημών (χωρίς να μπορώ να αντιληφθώ απόλυτα τον ακριβή λόγο). Π.χ αν θέλω 8GB θα ήταν καλύτερα να βάλω 2x4GB. Τι διαφορά θα είχε αν έβαζα ας πούμε αυτό το σετ CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9B VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT BLUE - αντί για τη μνήμη που μου έστειλες (στέλνω το συγκεκριμένο σετ γιατί είναι αρκετά κοντά σε αυτό που μου έδειξες παραπάνω).Επίσης τι θα ήταν αυτό που θα μου πρότεινες να προσέξω ιδιαίτερα στην μητρική και στο τροφοδοτικό πριν το αγοράσω? (είναι 2 αντικείμενα που γνωρίζω λιγότερο απο τα υπόλοιπα)
fatal Μάρτιος 7, 2014 #4 Μάρτιος 7, 2014 Καλή είναι η μητρική. Γενικά η be quite βγάζει καλά προιόντα αλλά δες και τα παρακάτω σε τροφοδοτικά που είναι καλύτερα..Enermax Revolution 87+ 650W | Skroutz.grAntec TruePower Classic 650W | Skroutz.grΑπ' τη στιγμή που δεν ασχολείσαι με oc ο 4770κ δεν σου χρειάζεται. Πάρε τον 4770 που είναι πιο φτηνος..
kpetros Μάρτιος 7, 2014 #5 Μάρτιος 7, 2014 αμα εχει σκοπο να μεινει με αυτα , τα τροφοδοτικα ειναι overkill , με ενα απλο corsair 600-650 w ειναι ΥΠΕΡκαλυμενος . που εχουν τιμες 70 ευρο ... οχι 100αρια ρε
fatal Μάρτιος 7, 2014 #6 Μάρτιος 7, 2014 Οταν κανεις σύστημα με 1000 ευρώ, πρέπει όλα να έχουν μια αρμονία.Και 550watt τροφοδοτικό του φτάνει άνετα.
pnick Μάρτιος 7, 2014 #7 Μάρτιος 7, 2014 O 4771 και όλοι οι επεξεργαστές αυτής της γενιάς (εκτός από το socket 2011, και το παλιότερο 1366), υποστηρίζουν dual channel architecture για τις μνήμες. Για δουλέψει το διπλό κανάλι πρέπει να υπάρχουν δύο (τουλάχιστον) modules μνήμης στη μητρική. Και εφόσον στοχεύεις σε συγκεκριμένο μέγεθος, π.χ. 8 ή 16gb τότε τα σπας στα δύο, δηλαδή 2x4 ή 2x8. Μπορείς αργότερα να γεμίσεις και τα slots του άλλου καναλιού, αλλά είναι προτιμότερο να το κάνεις με μνήμες ίδιων χαρακτηριστικών, γιατί κάποιες φορές παρατηρούνται ασυμβατότητες. Σε αυτή την περίπτωση κάθε κανάλι βλέπει 2 modules μνήμης. Αν από την αρχή στοχεύεις σε 16gb είναι προτιμότερο να επιλέξεις 2x8. Αν είσαι όμως από την αρχή σε 2x4, τότε αν θέλεις να βάλεις κι άλλη μνήμη, βάζεις δύο ακόμα modules ίδιων χαρακτηριστικών. Εγώ θα έβαζα ει δυνατόν το ίδιο ακριβώς μοντέλο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να δουλέψει το dual channel πρέπει τα 2 modules να μπούνε σε slots ιδίου χρώματος στη μητρική. Οι Corsair που μου έβαλες ίδιες ακριβώς είναι, απλά έχουν άλλο χρώμα. Διαφορές στις μνήμες δεν θα δείς και μεγάλες. Ένα minimum σήμερα είναι 1600MHz συχνότητα, και το πολύ C9 cache latency, δηλαδή χρονισμούς (timings) της μορφής 9-9-9-24. Όσο πιο μικρά αυτά τα νούμερα τόσο πιο γρήγορη η μνήμη, αλλά συνήθως οι διαφορές είναι τόσο αμελητέες που δεν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα.Για τις μητρικές που ρωτάς, η δική μου εμπειρία (δεν σημαίνει ότι είναι η πιο αντικειμενική) μου λέει να κοιτάω ανάμεσα σε δύο εταιρείες αυτήν την περίοδο που μιλάμε (παλιότερα δεν ήταν έτσι), την Gigabyte και την Asus. Τώρα, για κάθε socket υπάρχουν "κλάσεις" μητρικών αναλόγως με το πόσα πολλά και ποια features υποστηρίζουν. Η μητρική που σου πρότεινα δεν είναι basic, αλλά ούτε και enthusiast κλάσης. Για χρήση χωρίς overclocking έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσες να χρειαστείς εσύ, χωρίς πολύ κόστος. Αν ήθελες ας πούμε, δυνατότητα για OC'ing μνήμης (1866, 2000, 2400 κ.λπ.), ή αν ήθελες sli/cf καρτών γραφικών θα έπρεπε να ανέβεις λίγο σε χρήμα.
pnick Μάρτιος 7, 2014 #8 Μάρτιος 7, 2014 αμα εχει σκοπο να μεινει με αυτα , τα τροφοδοτικα ειναι overkill , με ενα απλο corsair 600-650 w ειναι ΥΠΕΡκαλυμενος . που εχουν τιμες 70 ευρο ... οχι 100αρια ρεΚοιτάμε να είναι και Haswell ready. Σε σύστημα των 1000€ με i7 4771 επάνω δεν βάζεις CX ή GS 600 της Corsair.
kpetros Μάρτιος 7, 2014 #9 Μάρτιος 7, 2014 Κοιτάμε να είναι και Haswell ready. Σε σύστημα των 1000€ με i7 4771 επάνω δεν βάζεις CX ή GS 600 της Corsair.εχω το CX600 , στο ιντερνετ ακομα δεν εχουν πει αμα οντως ειναι haswell ready , προσωπικα δεν ξερω πως να το ελενξω , αλαλ το μονο σιγουρο ειναι πως σε idle κατασταση χωρις τιποτα αναμενο , το AI suite μου κανει αναφορα για 6Watt καταναλωση του cpu (4670K ) οποτε υποθετω πως ειναι haswell ready και αυτη η σειρα . Ετσι και αλλιως δεν προκειτε να κανει ΠΟΤΕ αποσβεση τα 30-40 ευρο παραπανω
pnick Μάρτιος 7, 2014 #10 Μάρτιος 7, 2014 εχω το CX600 , στο ιντερνετ ακομα δεν εχουν πει αμα οντως ειναι haswell ready , προσωπικα δεν ξερω πως να το ελενξω , αλαλ το μονο σιγουρο ειναι πως σε idle κατασταση χωρις τιποτα αναμενο , το AI suite μου κανει αναφορα για 6Watt καταναλωση του cpu (4670K ) οποτε υποθετω πως ειναι haswell ready και αυτη η σειρα . Ετσι και αλλιως δεν προκειτε να κανει ΠΟΤΕ αποσβεση τα 30-40 ευρο παραπανωHaswell compatibility with Corsair power suppliesΣτην διάρκεια ζωής ενός golden τροφοδοτικού όπως του Be Quiet που πρότεινα (4-5 χρόνια τουλάχιστον) η απόσβεση είναι πολύ μεγαλύτερη από 40€. Έχουν γίνει και σχετικές έρευνες. Το θέμα δεν είναι μόνο η απόσβεση όμως. Είναι τί ποιότητας ρεύμα περνάει σε ακριβά εξαρτήματα όπως ένας επεξεργαστής σαν τον 4771. Αν δώσω λεφτά να τον πάρω, θα προσέξω πολύ το ρεύμα που θα του δώσω. Έτσι λέει η δική μου λογική.
kpetros Μάρτιος 7, 2014 #11 Μάρτιος 7, 2014 Likely compatible — currently validatingνταξει , δεν ειπαμε να παρεις ενα no-name η κανα turboX .αυτο με την αποσβεση σε 4-5 χρονια , μεταξυ browse VS Gold θα ηθελα πολυ να την δω
pnick Μάρτιος 7, 2014 #12 Μάρτιος 7, 2014 Likely compatible — currently validatingνταξει , δεν ειπαμε να παρεις ενα no-name η κανα turboX . αυτο με την αποσβεση σε 4-5 χρονια , μεταξυ browse VS Gold θα ηθελα πολυ να την δω Google
palachris13 Μάρτιος 7, 2014 Author #13 Μάρτιος 7, 2014 Καταρχάς σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας! Δείχνω να καταλήγω σε επεξεργαστή και συγκεκριμένα στον 4771, σε μητρική αυτήν που μου προτείνατε της Gigabyte, στις μνήμες της corsair και θέλω να ψάξω λίγο παραπάνω το θέμα της κάρτας γραφικών και του τροφοδοτικού. Μου φαίνονται αρκετά τα 110€ για τροφοδοτικό (με την έννοια ότι θα μπορούσα να κόψω λίγο από εκεί και να βάλω π.χ 16GB μνήμες ή να μειώσω όσο το δυνατόν το κόστος του συστήματος γιατί και με τα περιφερειακά δεν πέφτω κάτω από 1200€-1300€). Μιας και είδα λοιπόν οτι τα τροφοδοτικά όλα που μου παραθέτετε είναι στα 580W-650W, δεν θα μπορούσα να κινηθώ στα ίδια πλαίσια σε κάτι πιο οικονομικό χώρις να είναι εις βάρος του συστήματος?(γιατί από οτι βλέπω υπάρχουν και στα 60€ και στα 80€). Τέλος πιστεύετε οτι με την κάρτα γραφικών που πρότεινε ο φίλος pnick θα είμαι καλυμμένος για αυτά που ζητάω?
sifalio Μάρτιος 7, 2014 #14 Μάρτιος 7, 2014 Φιλε αν είναι να δώσεις 1000 ευρώ σε pc πάρε σιγοuρα ποιοτικό τροφοδοτικο,seasonic,antec,enermax.Ενας κακης ποιοτητας τροφοδοτικο μπορει να σου κανει μεγαλη ζημια στο συστημα σε μια υπερταση του ρευματος.Μην κανεις παραχωρήσεις στο τροφοδοτικο ειναι πολυ σημαντικο να ειναι καλης ποιοτητας.
palachris13 Μάρτιος 7, 2014 Author #15 Μάρτιος 7, 2014 Ποιο θα μου πρότεινες από τα παραπάνω που έχουν αναφερθεί? Ή μήπως θα πρότεινες κάποιο άλλο? (πιο συγκεκριμένα εννοώ από brand name)
fatal Μάρτιος 7, 2014 #16 Μάρτιος 7, 2014 Δε θα βλέπεις brand name. Kατασκευαστή θα βλέπεις. Το Antec είναι το καλύτερο απ' αυτά που προαναφέρθηκαν. Το φτιάχνει η seasonic Και έχει και 5 χρόνια εγγύηση..
palachris13 Μάρτιος 7, 2014 Author #17 Μάρτιος 7, 2014 Μάλιστα, για την κάρτα γραφικών κάποια πληροφορία/γνώμη/εμπειρία?
sifalio Μάρτιος 7, 2014 #18 Μάρτιος 7, 2014 και εγώ συμφωνώ να πάρεις antec τροφοδοτικό.πολύ καλή και δυνατή είναι και η gtx760, άπλα πάρε μια με custom σύστημα ψύξης asus,gigabyte,msi.
pnick Μάρτιος 7, 2014 #19 Μάρτιος 7, 2014 Ποιο θα μου πρότεινες από τα παραπάνω που έχουν αναφερθεί? Ή μήπως θα πρότεινες κάποιο άλλο? (πιο συγκεκριμένα εννοώ από brand name)Υπάρχουν και άλλες γνώμες. Το Antec το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό τροφοδοτικό (το έχω προτείνει κι αλλού), αλλά non modular. Θα σου έρθει ελάχιστα φθηνότερο από το Be Quiet (-10€) που είναι semi modular, έχει πολύ καλές κριτικές, πολύ ψηλό efficiency (απόδοση=λιγότερες θερμικές απώλειες) και είναι πολύ ήσυχο. Έχεις και 5 χρόνια εγγύηση από Be Quiet. Εγώ είμαι της άποψης: κοίτα τον συνδυασμό απόδοση-άνεση-τιμή και ποια εταιρεία σου εγγυάται για το τροφοδοτικό. Η Be quiet δεν είναι μια εταιρεία της σειράς. Σου εγγυάται 5 χρόνια. Αυτό και μόνο σε καλύπτει. Τα υπόλοιπα δεν σε πολύ-απασχολούν (κατασκευαστής κ.λπ.).Στα 100€ υπάρχει και αυτό Corsair RM Series RM650 80Plus Gold | Skroutz.gr που έχει όλα όσα σου είπα. Δές το.
idonthave Μάρτιος 7, 2014 #20 Μάρτιος 7, 2014 cpu i7-4770 Intel Core i7-4770 Box | Skroutz.gr 270€ MB a) Asus H87-Pro (C2) Asus H87-Pro (C2) | Skroutz.gr 105€ Asrock H87 Pro4 Asrock H87 Pro4 | Skroutz.gr 81€ Ram μνήμη 8gb 75-80€ PSU a)COOLERMASTER G650M CoolerMaster G650M | Skroutz.gr 80€ xfx 650 XFX ProSeries 650W XXX Edition Semi-Modular (Bronze) | Skroutz.gr 90€ GPU gtx760 Asus GeForce GTX760 2GB DirectCU II OC | Skroutz.gr ~230€ Δίσκοι & οπτικά samsung 840 evo Samsung 840 Series Evo 120GB | Skroutz.gr 80€ a)Western Digital Caviar Blue 1TB 1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html]Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ | Skroutz.gr 56€ ή 2ΤΒ ~80€ Εσωτερικοί Σκληροί Δίσκοι Western Digital (Χωρητικότητα: 1.01 έως 2TB) | Skroutz.gr οπτικό ~16 *950€ αν υπολογίσεις με τα ακριβά πράγματα και σου μένουν 50€ για το κουτί *893€ αν υπολογίσεις με τα ''φθηνά'' πράγματα και σου μένουν 107€ για το κουτί (μπορείς να τα μοιράσεις και να πας σε 250gb ssd ή κάποιο ups κτλ. εσύ γνωρίζεις καλύτερα πως θα τα αξιοποιήσεις) **σε κάρτα γραφικών εναλλακτικά δες και r9 270x r9 270x - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr ~190€
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.