Jump to content

hardware πρόβλημα...

αρης_τζ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Δεν ξέρω εάν ταιριάζει εδω το θέμα...

Λαπτοπ Gateway δουλευε άψογα μετά από καθαρισμό fan/ανεμιστηράκι για 10 πλεον ώρες...

Σήμερα όμως μετά από 2 λεπτά εκκινησης σβήνει μόνο του...Δεν ειναι θέμα λειτουργικου αλλά κάτι

με την τροφοδοσία...Δεν ζεσταινεται! Ειναι σαν να κάνει βραχυκύκλωμα!

Αρης Τζ.

Ξεκινα απο τα βασικα. Η μπαταρια σου ειναι οκ? Μηπως εχει κουνηθει απο τον καθαρισμο και δεν παταει καλα?

Το τροφοδοτικο σου ειναι οκ? πως καθαρισες τον ανεμιστήρα?

Το ανεμιστηράκι καθαρίστηκε με βουρτσάκι μικρό...

Δεν ζεσταίνεται πλεον το λάπτοπ οπως πριν και δεν

κάνει θόρυβο!

Ειπα οτι δούλευε ολο το βράδυ ΜΕΤΑ τον καθαρισμο ΑΨΟΓΑ! Το έκλεισα μετά απο 10ωρες λειτουργίας χωρίς

κανενα θέμα..

Την άλλη μερα ομως όταν το άνοιξα πάλι, σταματάει μετα απο 2 λεπτά εκκινησης σαν βραχυκύκλωμα..!

Άρα πρέπει να δω κάτι αλλο οπως (?) πάστα που δεν ξέρω...

Δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί (το εξωτερικό μέρος όμως του υπολογιστή για να το καταλάβεις) διότι δουλεύει μόλις 2 λεπτά όπως λες απλά ο cpu να υπεθερμαίνεται και για αυτό κλείνει, δες ξανά την συναρμολόγησή του μήπως δεν έγινε κάτι σωστά, είσαι σίγουρος για την ψύξη του;

Ίσως κάτι δεν συνδέθηκε καλά αλλά δεν μπορώ να το βρω....

Φυσικά ΔΕΝ ζεσταίνεται γιατι χρειάζεται 2 μολις λεπτά και βραχυκυκλώνει...!

Πες διάφορες αιτίες και θα τις δω μια προς μια...

Παρατήρηση

Πρέπει να συναρμολογηθει πάλι σωστά με τα βιδάκια για να κουμπώσουν τα πλαστικά μέρη του λάπτοπ

εξωτερικά...

Αν δεν έχεις βιδώσει τα εξωτερικά μέρη του υπολογιστή δες μήπως παίζει κάτι σε γείωση, ίσως μία από αυτές τις τρύπες που δεν έχεις βιδώσει πιάνει εκεί η γείωση με κάποιο άλλο μέρος του σασί και κάνει βραχυκύκλωμα όπως λες, αν και αμφιβάλλω.

Τελικά το λαπτοπ δουλευει μια χαρά μετά από σωστό μοντάρισμα με όλα τα βιδάκια εξωτερικά...!

Επίσης έβγαλα την μπαταρία γιατί δημιουργούσε πρόβλημα...Τώρα δουλεύει με ρεύμα!

Αυτό που θέλω να ξέρω όμως ειναι γιατί δεν δουλευει το Touchpad sensor...Ίσως δεν τοποθέτησα καλά την ταινία (ribbon) στο motherboard και δεν "κάθονται" καλά οι κιτρινες φύσσες...κατι αλλο ΔΕΝ μπορώ να σκεφτώ!

μου εχει τυχει να μπει λιγη σκονη σε ενα ribbon κατα τον καθαρισμο του λαπτοπ μου και να μην λειτουργει.με ενα φυσιμα(προσοχη στα σαλια :p) ηταν μια χαρα

Αυτο που πρόσεξα είναι οτι ο οδηγός/driver για το Touchpad εχει κίτρινο σημαδάκι που σημαίνει οτι δεν εχει εγκατασταθει σωστά ή ειναι λαθος οδηγός..

Εαν η ταινία Touchpad ΔΕΝ ειχε κουμπώσει σωστά στο motherboard, δεν θα το 'διαβαζε'...που φαινεται οτι το αναγνωριζει ως μερος hardware του λαπτοπ?

Προφανώς στο DEVICE manager....αλλα για να το δω κι εγω, που ακριβώς?

Εμενα παντως ειχε κουμποσει απλα ειχε μια μικρη σκονιτσα και ημη-λειτουργουσε.κανε και μια απεγκατασταση του driver και ξαναπερασε τον.

Δεν απάντησες στο προηγούμενο post μου...!

Ρώτησα εάν το "αναγνωρίζει" ως hardware το λαπτοπ και ΠΟΥ φαίνεται αυτό...

Επίσης ειπα οτι έχει κίτρινο μπαλονάκι στους drivers Touchpad, που σημαίνει οτι ειτε δεν εχει εγκατασταθεί καλά ή δεν "κουμπωσε" καλά η ταινία ribbon Touchpad στο motherboard...(σσ..για να μαθαίνεις κι εσυ για αλλη φορά, υπάρχει και δεύτερη ταινία ribbon ακριβώς κάτω απο το touchpad panel που "διαβάζει" τις κινήσεις του δαχτύλου οταν το κινώ περα δώθε:bigsmile:)

Αυτά και να τελειώνει το θέμα! ουφ...

Δεν το καταλαβα ετσι οπως το διατυπωσες αλλα και μονος σου ειπες οτι το βλεπεις στο Device Manager αρα το αναγνωριζει ως hardware.Συνηθως απο εκει βλεπεις το υλικο....

Επισης αναλογα το bios και την μαρκα του λαπτοπ μπορεις να δεις και μεσα απο το bios αν ειναι συνδεμενο.

Επισης αυτο που λες για την δευτερη δεν ισχυει παντα.τα περισοτερα touchpad εχουν 1 ribon

Ακριβώς αυτό!

Εάν ΔΕΝ το αναγνώριζε, ΔΕΝ θα έβγαζε κιτρινο μπαλονάκι στους drivers...

Θα διορθώσω και κάτι άλλο που είπα...!

Για την ακρίβεια, ειναι (1) ΜΙΑ ταινία ribbon, αλλά εχει ενα τσιπάκι απο την μια ακρη που "κουμπωνει" στο motherboard και στη αλλη άκρη αλλο τσιπακι που "διαβάζει" τις κινησεις του δαχτυλου και βρισκεται κολλημενο κατω ακριβως απο το touchpad (σσ. εαν σκύψεις απο κάτω το βλεπεις).

Τώρα πιστεώ να το ειπα σωστα! :victory:

Κιτρινο μπαλονακι βγαζει οταν ειναι κατι συνδεμενο και δεν το αναγνωριζει σωστα.Κιτρινο ερωτηματικό βγαζει οταν δεν ειναι εγκατεστημενοι σωστα oi drivers.

Οπως και να εχει βγαλτη και ξαναβαλτη την ribbon. Αν δεν φτιαξει τοτε βλεπουμε

Πάλι δεν το είπα καλα...

Νομίζω ειναι κίτρινο θαυμαστικό που λεει οτι δεν εχουν εγκατασταθει καλά οι drivers...

Άρα πρεπει να κανω απεγκατεσταση τον συγκεκριμενο driver και να τον ξανα-εγκαταστησω...

Πάντως οπως κάθε μοντελο λαπτοπ εχει ιστοσελίδα με ΟΛΟΥΣ τους drivers...To συγκεκριμενο λαπτοπ ενος φιλου ειναι Gateway NV52 και εχω βρει την σελιδα απο το λινκ της εταιρειας με ολους τους οδηγους

Σχετικα με το touchpad sensor εχει (2) προτεινόμενους drivers...

1) Alps Touchpad driver (ss αναλογα με την εκδοση λειτουργικου Windows, επιλεγεις το ΣΩΣΤΟ driver)

2) Synaptics Touchpad driver..(πιο πλουσια έκδοση για περισσοτερες λειτουργιες του touchpad)

Σχετικα με την κορδέλλα ribbon, συννενοηθηκαμε!:laughing:

Εσυ τι λαπτοπ έχεις?

Το προσωπικο μου ειναι IBM Thinkpad σειρά πολλα χρονια τώρα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.