Jump to content

Gaming desktop

Portgas D. Ace

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια εχει εδω και ενα μηνα περιπου ψαχνω διαβαζω και μαθαινω οτι μπορω για τους υπολογιστες και το hardware. εχω ενα pc με i3, 2gb ram, gpu sapphire radeon hd5450 στα 512mb και μια αρκετα παλια μητρικη 5 ετων περιπου! Οπως καταλαβαινετε τρεχει τα παντα στις χαμηλοτερες αναλυσεις και με ελαχιστα fps! Ετσι μετα απο μια ερευνα αρκετων εβδομαδων και με ερωτησεις σε ατομα που ΄υποθετικα΄ ξερουν κατεληξα σε αυτο το πακετο!

Κουτι: BITFENIX COLOSSUS VENOM GREEN LED WINDOW BLACK -

Mobo: GIGABYTE GA-Z87X-D3H RETAIL -

Cpu: INTEL CORE I7-4770K 3.50GHZ LGA1150 - BOX -

Gpu : GIGABYTE GTX760 GV-N760OC-4GD 4GB DDR5 PCI-E RETAIL - ελπιζω το budget να ανεβει 90 ευρω για να παω στην 770 με τα 4gb

Ram: CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9 VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT -

Τροφοδοτικο : CORSAIR CX SERIES CX750M ATX POWER SUPPLY - 750W 80 PLUS BRONZE CERTIFIED MODULAR PSU -

HDD: SEAGATE ST2000DM001 2TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 -

SSD: SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 -

τελος σκεφτομαι την λυση της υδροψυξης κατι σε corsair h100i καθως διαβασα πως τα εργοστασιακα ανεμιστηρακια του cpu δεν επαρκουν! οποιαδηποτε βοηθεια η σχολιο για την βελτιωση του πακετου ειναι ευπροσδεκτα! το budget με οσα σκεφτομαι πιο πανω συν windows 8αρια ειναι στα 1436 ευρω απο eshop! Οθονη δεν εχω αλλα δεν ειναι το θεμα μου τωρα! Ευχαριστω εκ των προτερων! :mobile1:

Το κουτί που έχεις επιλέξει είναι λίγο υπερβολή εάν δεν σκέφτεσαι να κάνεις custom υδρόψυξη. Εάν διαθέτεις πάντως τόσα χρήματα για κουτί δες και αυτό CORSAIR OBSIDIAN SERIES 750D FULL TOWER ATX CASE BLACK - και επίσης μνήμες μπορείς να πάρεις αυτές CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C8 VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 CL8 DUAL CHANNEL KIT - που είναι cas latecy 8. Για cpu cooler μπορείς να δεις και σε αερόψυξη NOCTUA NH-U14S INTEL/AMD CPU COOLER 140MM - η οποία είναι ποιο αθόρυβη.

Αφου το συστημα προοριζεται για παιχνιδια, μπορεις να αλλαξεις τον i7 4770K με τον i5 4670K και τη διαφορα τους να τη ριξεις σε καλυτερη καρτα γραφικων (νατο το 90αρι που "ψαχνεις").

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις! 1α απο ολα το κουτι το διαλεξα απλα και μονο σχεδιαστικα γιατι εχω ραζερ πληκτρολογιο και ποντικι οποτε θα θελα κατι σε πρασινο χρωμα! προτιμω να δωσω 80-90 ευρω παραπανω εκει για να εχω και το οπτικο αποτελεσμα που θελω! επειδη ειμαι λιγο noob με τα pc το cas latency οσο μικροτερο τοσο καλυτερα?

Δηλαδη ενας ι5 θα κανει την ιδια δουλεια με εναν ι7 στο θεμα gaming?

Ναι όσο μικρότερο το cas latecy τόσο γρηγορότερες είναι οι μνήμες. Η διαφορά πιθανόν να είναι μικρή, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα. Υπάρχει και ένας μαθηματικός τύπος που υπολογίζει πόσο γρήγορη είναι η μνήμη.

Την ίδια δουλειά θα κάνει σε games ένας 4570k και ένας 4570 και ένας 4440 με έναν 4770k, άντε να ανεβείς 2-3 fps. Κράτα τα λεφτά σου και πάρε καλύτερη κάρτα και καλύτερο Psu.

cx σε 1500 ευρώ pc δεν είναι και ότι καλύτερο..

CORSAIR AX760 ATX POWER SUPPLY - 760 WATT 80 PLUS PLATINUM CERTIFIED FULLY-MODULAR PSU -

ENERMAX ERV650AWT-G REVOLUTION87+ PC POWER SUPPLY 650W -

Και ένα budget seasonic..

XFX P1-750S-NLB9 PRO SERIES 750W PSU -

Έχει και καλύτερες επιλογές εκτός e-shop..

@l3ft3ris

Καλό είναι αν βάλει αερόψυξη στον επεξεργαστή σαν την Noctua που δείχνεις να πάρει μνήμες χαμηλού προφίλ. Αυτές που διάλεξε και αυτές που δείχνεις (Vengeance) θα χρειαστούν "κούρεμα"! :D

@Portgas D. Ace

Για καλύτερη ψύξη από την στοκ ψύκτρα του επεξεργαστή μπορείς να βάλεις και μια ψύκτρα 30-40€ εκτός και αν έχεις σκοπό να κάνεις σοβαρό overclock οπότε θα πας σε πιο ακριβές λύσεις. Όπως η Noctua που σου πρότεινε ο l3ft3ris ή η H100i που είπες.

Όπως σου είπαν και ο 4670Κ σου κάνει με λιγότερα λεφτά (που θες για κάρτα γραφικών).

Το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να είναι 750W. Το προτεινόμενο για την GIGABYTE GTX760 GV-N760OC-4GD είναι 500W και για την GIGABYTE GTX770 N770OC-4GD 600W. Το COOLERMASTER G650M GM SERIES 650W με 5 χρόνια εγγύηση είναι αρκετό. Και το XFX 650W είναι καλό αλλά στο e-shop του δίνουν 2 χρόνια μόνο (από 5) εγγύηση.

TopCLR έχεις ένα δίκιο για τις μνήμες για να είναι σίγουρος και να μπορεί να διαλέξει και από άλλες ψήκτρες. Βέβαια στην σελίδα της εταιρίας, Noctua.at - sound-optimised premium components "Designed in Austria"! λέει ότι είναι συμβατή η ψήκτρα με την gigabyte GA-Z87X-D3H. Είχα ρωτήσει και ένα μέλος που είδα φωτογραφία με τις συγκεκριμένες μνήμες και ψήκτρα που συζητάμε και σύμφωνα με τα λεγόμενα του οριακά δεν καλύπτει το πρώτο slot.

Καλό θα ήταν να μην "ξύνεις" με τα μπόσικα και να σου κοπανάει τις μνήμες στο παραμικρό.

Επίσης και απο μένα, τα παιχνίδια αγαπάνε ακόμα εν έτη 2014 τα Mhz όχι τους 48 πυρήνες, οπότε ναι μια χαρά θα είσαι με το άλλο cpu.

Νοctua και απο μένα για αέρα και Η100 για νερό, αλλά αν δεν έχεις σκοπό να παίζεις στα 4.5+ δεν έχουν και πολύ νόημα...

Μπραβο ρε παιδια μπραβο μου λυσατε παρα πολλα θεματα! Μου εξοικονομησατε 90 ευρω απο τον επεξεργαστη για να βαλω την 770 και 10 ευρω απο το τροφοδοτικο για τις μνημες με latency 8! Σας υπερευχαριστω δεν περιμενα τοσο χρησιμες πληροφοριες!

Γενικα στα games ειτε εισαι με i5, ειτε με i7 η διαφορα ειναι μικρη εως αμελητεα.

Αν, λογω budget, πρεπει να επιλεξεις μεταξυ i5/770 και i7/760, εννοειται πως ο καλυτερος συνδυασμος για παιχνιδια ειναι ο πρωτος!

Edit

Προσωπικη αποψη ---> Με το CAS Latency μη την ψαχνεις και πολυ! Παρε ενα kit 2x4 GB στα 1600 MHz και καθαρισες!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.