Jump to content

o/c vga σε λαπτοπ.

midkin0

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Έχω ένα λάπτοπ Lenovo.

Έχει 2 κάρτες γραφικών. Μία AMD HD 8500M και μια AMD HD 8550G.

Χρησημοποιώντας το MSI Afterburner έκανα o/c στην HD 8500M. Το θέμα είναι πως θέλω να κάνω o/c και στην HD 8550G αλλά δεν την αναγνωρίζει το πρόγραμμα. Καμία ιδέα;

yvzq.jpg

jxyn.jpg

Έτσι πως το κόβω δεν νομίζω να έχει δύο εντελώς ξεχωριστές κάρτες (δηλαδή δύο ανεξάρτητα κυκλώματα γραφικών), πρέπει να είναι ένα κύκλωμα με 2 διαφορετικά modes λειτουργίας.

Βασικά η μία είναι μεσα στο CPU(apu) και η άλλη αυτόνομη!

Την αυτόνομη τη ρύθμισα, την εσωτερική ξέρει κανείς πως;

Κάπου διάβασα πως αν κάνω overclock τη CPU γίνεται και η εσωτερική GPU.

Υπάρχει πρόγραμμα για o/c στον AMD A8-5550???

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ως τώρα!

Έχω σταθεροποιήσει τον επεξεργαστή ώστε να μην αλλάζει συχνότητα ανάλογα με το φορτίο. Ετσι, δουλεύει στα 2.8 αλλά με μία σημαντική διαφορά! Με ρεύμα 1.050 αντί για 1.275 μιας και οι AMD έρχονται με μπόλικο παραπανίσιο ρεύμα! Μαξ θερμοκρασία 70C! Θεωρώ πως θα μπορούσα να αυξήσω τη συχνότητα στα 3.2-.3.5 με ρεύμα 1.1!

Κοίτα, αν το κάνεις για την εμπειρία, καλά είναι - αν δε σου μείνει στο χέρι το laptop. Κατά τα άλλα, όσο και να το παρακαλάς, δεν πρόκειται να πάει βήμα :hehe:

Προσωπικά ασχολούμαι με το overcklock πάνω από μία δεκαετία. Τα ωφέλη αναλόγως την περίπτωση ειναι μεγάλα! Αυτή την περίοδο που ασχολούμαι με λολ από 20fps πήγα στα 35-40 και κατεβάζοντας λίγο τα textures παιζω πλέον σε πλήρη ανάλυση με τα επιθυμητά 60fps...

Ουδέποτε μου έχει μείνει κατι στο χέρι με overclock μιας και οι δικλείδες ασφαλείας ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι εκπληκτικές...

Απλά βάση θερμοκρασιών και ρεύματος η συγκεκριμένη CPU που δουλεύει στα 2.8(έναντι των 2.1 που δουλεύει εργοστασιακά) κρίνω πως μπορεί να δουλέψει και αρκετά πάνω από τα 3ghz....

Αυτή την περίοδο που ασχολούμαι με λολ από 20fps πήγα στα 35-40 και κατεβάζοντας λίγο τα textures παιζω πλέον σε πλήρη ανάλυση με τα επιθυμητά 60fps...

Aπο τα 20fps να πας στα 40fps με το OC, δηλαδη να δεις αυξηση αποδοσης 100% το βλεπω εξαιρετικα αδυνατο..

Σε αζωτο το εβαλες το laptop...:p

Αφού σου λέει ασχολείται δέκα χρόνια με το oc ο άνθρωπος - φαντάσου πόσα κιλά mhz κερδίζει με το χρόνο :hang3:

o/c στο cpu από 2.1 στα 2.8

o/c στη gpu πυρήνα από 800 στα 950, μνήμη από 900 στα 1000

Frames στο παιχνίδι, από 20 στα 35-40

Γραφικά στο low 58-62fps!

Sry αλλά ετσι έγινε!

Και ναι έχω κερδίσει άπειρα frames και mhz σε PC δικά μου και των φίλων μου τα τελευταία 10+ χρόνια.

Καληνύχτα!

o/c στο cpu από 2.1 στα 2.8

o/c στη gpu πυρήνα από 800 στα 950, μνήμη από 900 στα 1000

Frames στο παιχνίδι, από 20 στα 35-40

Γραφικά στο low 58-62fps!

Sry αλλά ετσι έγινε!

Και ναι έχω κερδίσει άπειρα frames και mhz σε PC δικά μου και των φίλων μου τα τελευταία 10+ χρόνια.

Καληνύχτα!

Μήν απελπίζεσαι άν κάποιος απάντησε κάπως απότομα ή κάπως ειρωνικά όπως θές πέστο δέν ξέρω. Εδώ το θέμα μας είναι ότι και να κερδίζεις όντως σε frames με ότι έκανες στο λάπτοπ, παραμένει λάπτοπ και όπως απάντησε ο snakemjk έτσι θα απαντούσα και εγώ. Δηλάδή με ερωτησούλα. Δέν το λυπάσαι ? Υπάρχει πάντα μεγαλύτερο ρίσκο στα λάπτοπ. Δέν είναι desktop α έχεις την κατάσταση στα χέρια σου και το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Μια στραβή να γίνει εκεί μπορεί να κλαίς και μητρικούλα ακόμα και άν δέν πειραχτεί το ανέβα κατέβα της οποιαδήποτε τάσης. Παραμένει ΛΑΠΤΟΠ.

Δεν μπήκα στο φόρουμ ούτε για να με βγάλετε ψεύτη, αν όντως κέρδισα 80% frames ή όχι και δεν δέχομαι σχολιασμό Επ αυτού! Το αν μερικοί έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτό τους γεμίζει ως προσωπικότητες το καταλαβαίνω αλλά δεν το αποδέχομαι...

Υπάρχουν κατάλληλα κέντρα και λειτουργοί που μπορούν να απευθυνθούν.

Επίσης, δεκτό να μου γνωρίσετε τυχόν ρίσκο που αντιμετωπίζω με τις επεμβάσεις μου αν και το ξέρω και το αποδέχομαι, πλην όμως το ερώτημα μου ήταν άλλο...

Έχω αναφέρει δε, πως το όποιο overlock εχει συνδιαστεί και με undervoltage και οι θερμοκρασιες που βλεπω πλέον είναι χαμηλότερες από τις εργοστασιακές σε πλήρες φορτίο... Το λάπτοπ παραμένει λάπτοπ με τη διαφορά πως πλέον παιζω άριστα το παιχνίδι που θέλω μην έχοντας ανάγκη αγοράς σταθερού!

Στο θέμα μας! Αν καποιος ξέρει τροπο να κάνω ουσιαστικό o/c στη gpu της apu ας κάνει ένα κόπο να γράψει! Σε φόρουμ του εξωτερικού μου μίλησαν για modded (hacked) bios. Παίζει να βρω πουθενά ή να φτιάξω εγώ;

Ισως ειμαι λιγο "παραδοσιακος" αλλα δε δεχομαι την εμπορικη βλακεια των laptops> desktop replacements...

Για laptop μιλαμε (και ναι, εχω κανει oc μεχρι και το κινητο μου, αλλα το laptop το θεωρω ως εργαλειο για συγκεκριμενα πραγματα)

Δεν μπήκα στο φόρουμ ούτε για να με βγάλετε ψεύτη, αν όντως κέρδισα 80% frames ή όχι και δεν δέχομαι σχολιασμό Επ αυτού! Το αν μερικοί έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτό τους γεμίζει ως προσωπικότητες το καταλαβαίνω αλλά δεν το αποδέχομαι...

Υπάρχουν κατάλληλα κέντρα και λειτουργοί που μπορούν να απευθυνθούν.

Επίσης, δεκτό να μου γνωρίσετε τυχόν ρίσκο που αντιμετωπίζω με τις επεμβάσεις μου αν και το ξέρω και το αποδέχομαι, πλην όμως το ερώτημα μου ήταν άλλο...

Έχω αναφέρει δε, πως το όποιο overlock εχει συνδιαστεί και με undervoltage και οι θερμοκρασιες που βλεπω πλέον είναι χαμηλότερες από τις εργοστασιακές σε πλήρες φορτίο... Το λάπτοπ παραμένει λάπτοπ με τη διαφορά πως πλέον παιζω άριστα το παιχνίδι που θέλω μην έχοντας ανάγκη αγοράς σταθερού!

Στο θέμα μας! Αν καποιος ξέρει τροπο να κάνω ουσιαστικό o/c στη gpu της apu ας κάνει ένα κόπο να γράψει! Σε φόρουμ του εξωτερικού μου μίλησαν για modded (hacked) bios. Παίζει να βρω πουθενά ή να φτιάξω εγώ;

Το ποιος έχει θέμα με την προσωπικότητά του, φαίνεται από τις προσβολές που εκτοξεύει επί προσωπικού, επειδή του έθιξαν το καβουρδιστήρι :p

To undervoltage ρίχνει volt αλλά ανεβάζει τα amps.Αποτέλεσμα πολύ πιθανό ,bricked gpu.

on topic: Μπορείς να βρεις το bios της mobo και της gpu και να τα tweak λίγο να έρθουν στις προτιμήσεις σου.Flashάρισμα σε laptop δεν θα έκανα ποτέ και με την καμμία πάντως...

Το ποιος έχει θέμα με την προσωπικότητά του, φαίνεται από τις προσβολές που εκτοξεύει επί προσωπικού, επειδή του έθιξαν το καβουρδιστήρι :p

Φίλε μου, πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να απαντήσεις με τέτοιον τρόπο. Κατ εμε η ειρωνία δεν βοηθάει στην λύση αποριών. Τον αρπάξατε από τα μούτρα τι περίμενες να σου πεί?

Εαν έχεις επι της ουσίας κάποιες συμβούλες για το θέμα, γράψτες εδώ και άν στο παίξει κάποιος μάγκας τότε κράξε τον με νούμερα. Μην παραξηγηθώ, δεν λέω πως το laptop oc είναι τόσο αποδοτικό όσο λέει το παιδί, αλλά αν σε αυτόν έκατσε no comment.

Φιλικά πάντα και χωρίς καμία διάθεση για τσακωμό! :coax:

Νομίζω ότι και πολύ ασχολήθηκα με τα λεγόμενά του, τα οποία ήταν προκλητικά και πριν του απαντήσω "κάπως". Τέλος πάντων, ας βάλει εκεί τα άζωτά του και να μην ξεχάσει να ποστάρει και κανα unigine:P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.