chris2 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2014 Καλησπέρα σε όλουςΕίμαι στην αναζήτηση καινούργιου ρουτερ γιατί του παρόχου είναι στα τελευταία του Με αφορμή αυτό (σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο) αλλά θέλω να έχει limit .Πρώτον να έχει limiter γιατί η μαχ ταχύτητα που πιάνω είναι 9mbps και στο σπίτι υπάρχουν 1σταθερός,1laptop,και 2android και ώρες ώρες δεν έχω καθόλου στον σταθερό .Και δεύτερον να έχει δυνατό σημά γιατί το σπίτι είναι μονοκατοικία και και μεταβίας πιάνει το κινητό ή αποσυνδέεται συνέχεια στον πάνω όροφο.(αυτο έχει και δυο κεραίες που νομίζω να κανουν μια διαφορά).Μαχ budget 20-30€Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτηΕυχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Μάρτιος 2, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 εγω αυτο εχω https://www.skroutz.gr/s/302015/TP-LINK-TL-WR941ND.html ειμαι υπερκαλοιμενος σε ολο το σπιτι και αν θες βαζεις και καλυτερες κεραιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris2 Μάρτιος 2, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Καλό φένεται αλλα limit σε καθε συσκευη θα μπορώ να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Μάρτιος 2, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 δεν ξερω.λογικα μεσω του interface του θα μπορεις.δεν θελω να σε γελασω ομως:devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 2, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Σε τέτοιες τιμές δεν θα βρεις κάτι με σοβαρό bandwidth management. Αν εχεις ορεξη για πείραμα, πάρε ένα που να είναι συμβατό με ddwrt η openwrt. Μέσω αυτών, μπορείς να ορίσεις ταχύτητα ανά ΙΡ... Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakali Μάρτιος 6, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Καλησπέρα σε όλουςΕίμαι στην αναζήτηση καινούργιου ρουτερ γιατί του παρόχου είναι στα τελευταία του Με αφορμή αυτό (σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο) αλλά θέλω να έχει limit .Πρώτον να έχει limiter γιατί η μαχ ταχύτητα που πιάνω είναι 9mbps και στο σπίτι υπάρχουν 1σταθερός,1laptop,και 2android και ώρες ώρες δεν έχω καθόλου στον σταθερό .Και δεύτερον να έχει δυνατό σημά γιατί το σπίτι είναι μονοκατοικία και και μεταβίας πιάνει το κινητό ή αποσυνδέεται συνέχεια στον πάνω όροφο.(αυτο έχει και δυο κεραίες που νομίζω να κανουν μια διαφορά).Μαχ budget 20-30€Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτηΕυχαριστώΟταν λες είναι στα τελευταία του; ;Αν σου κάνει νούμερα πάντως τους παίρνεις ενα τηλ, έρχονται κ στο αλλάζουν ;-)Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 6, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Παρε ένα φτηνό mikrotik Switch κ φτιάξε κανόνες από εκεί για το εσωτερικό σου bandwidth. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάρτιος 6, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Σε τέτοιες τιμές δεν θα βρεις κάτι με σοβαρό bandwidth management. Αν εχεις ορεξη για πείραμα, πάρε ένα που να είναι συμβατό με ddwrt η openwrt. Μέσω αυτών, μπορείς να ορίσεις ταχύτητα ανά ΙΡ... Sent from my SM-N9005 using Tapatalk+1 με την παραμετροποίηση που διαθέτει ένα ddwrt μπορείς να κάνεις τα πάντα. Είχα στήσει 2 τέτοια με ddwrt και μπορείς να κάνεις εύκολα τη διαχείριση που ζητάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 6, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]Ένα link περι φτηνού; Ενδιαφέρομαι και γώ για κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakemjk Μάρτιος 6, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 τα φθηνότερα που να παίρνουν wrt πρέπει να είναι στα 50 ευρώ... αλλά, για σοβαρό bandwidth management πρέπει να πας τουλάχιστον στα 100 ευρώ. και αν μιλάμε για τπτ netgear... ακόμα περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 6, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Και gigabit, και μπορείς να ορίσεις bandwidth per ip. Και σοβαρότατο μιας κ μιλάμε για RouterOS;) http://www.hellasdigital.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1691Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάρτιος 6, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Εγω τα ειχα πάρει πάντως απο ebay γύρω στα 30 ευρώ και έστησα μόνος μου το ddwrt Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 6, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Εγώ έχω πάρει 2 tp-link wr841ND και τους έχω περάσει dd-wrt. έχουν πολύ καλό qos με βάση ip ή/και mac address ή/και service/port-numberTP-LINK TL-WR841N | Skroutz.gr 2x fixed κεραίες ~20ETP-LINK TL-WR841ND | Skroutz.gr 2x 5dBi detachable κεραίες ~25E TP-LINK TL-WR841ND DRAFT N WIRELESS 2T2R ROUTER - ROUTER - Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 6, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Δηλαδή με 20e γλυτώνω το συνεχές installation του Νetlimiter ε; Ωραία.Κάτι μάθαμε και σήμερα: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=EjCb5P302Ms]Using DD-WRT for Bandwidth Control - YouTube[/ame]Ρ(άου)τερ και όχι ρ(ούτ)ερ; Κοίτα να δεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 6, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Δηλαδή με 20e γλυτώνω το συνεχές installation του Νetlimiter ε; Ωραία.Και όχι μόνο αυτό. Αν μιλάμε για DD-WRT/OpenWRT πέρα από σοβαρό qos παίρνεις ακόμα:1) Καλύτερη ασφάλεια 2) multi SSIDs για wifi και guest wifi (για καλεσμένους) παραμετροποιήσιμα3) καλυτερες ταχύτητες ιnternet μιας και τα modem/router που δίνουν οι εταιρίες είναι γτπκ και "μπουκώνουν"και πολλά πολλά άλλα, όρεξη να έχεις να παίζεις, ειδικά αν σου αρέσει το command line. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Μάρτιος 6, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Όταν τρως dc πόσο χρόνο παίρνει να ξανασυνδεθεί? Π.χ. το δικό μου (από On άσπρο Pirelli) κάνει 2 με 3 λεπτά που είναι υπερβολικά πολύ. Tο ότι μπουκώνουν είναι θέμα software? Νόμιζα ότι έφταιγε το hardware του router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 6, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Πέραν από τα...ράουτερς που αναφέρονται σε αυτή τη λίστα Supported Devices - DD-WRT Wiki τα υπόλοιπα δεν το υποστηρίζουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 6, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2014 Όχι λόγω ασυμβατότητας chip/μνήμης ή άλλων τεχνικών δυσκολιών. Μάλιστα σε μερικά υπολειτουργει. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakemjk Μάρτιος 31, 2014 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2014 Ρ(άου)τερ και όχι ρ(ούτ)ερ; Κοίτα να δεις...Ισχύουν και τα δύο. Άλλο για αμερικάνικα (ράου) και άλλο για αγγλοσαξονικά (ρου). :big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Απρίλιος 12, 2014 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2014 Εγώ έχω πάρει 2 tp-link wr841ND και τους έχω περάσει dd-wrt. έχουν πολύ καλό qos με βάση ip ή/και mac address ή/και service/port-numberTP-LINK TL-WR841N | Skroutz.gr 2x fixed κεραίες ~20E TP-LINK TL-WR841ND | Skroutz.gr 2x 5dBi detachable κεραίες ~25E TP-LINK TL-WR841ND DRAFT N WIRELESS 2T2R ROUTER - ROUTER - Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ! το ψηνω και εγω για αυτο .....1 (προς το παρων ) ερωτηση ....εχω το μοντεμ της HOL οποτε θα πρεπει αν κοτσαρω το καινουργιο πανω στην lan της HOL και να απενεργοποιησω το wifi της HOL ? πρεπει να κανω καποιο αλλο σεταρισμα >? / ρυθμιση ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.