Jump to content

Καινούργιο router

chris2

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Είμαι στην αναζήτηση καινούργιου ρουτερ γιατί του παρόχου είναι στα τελευταία του

Με αφορμή αυτό (σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο) αλλά θέλω να έχει limit .Πρώτον να έχει limiter γιατί η μαχ ταχύτητα που πιάνω είναι 9mbps και στο σπίτι υπάρχουν 1σταθερός,1laptop,και 2android και ώρες ώρες δεν έχω καθόλου στον σταθερό .Και δεύτερον να έχει δυνατό σημά γιατί το σπίτι είναι μονοκατοικία και και μεταβίας πιάνει το κινητό ή αποσυνδέεται συνέχεια στον πάνω όροφο.(αυτο έχει και δυο κεραίες που νομίζω να κανουν μια διαφορά).

Μαχ budget 20-30€

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ

Σε τέτοιες τιμές δεν θα βρεις κάτι με σοβαρό bandwidth management.

Αν εχεις ορεξη για πείραμα, πάρε ένα που να είναι συμβατό με ddwrt η openwrt. Μέσω αυτών, μπορείς να ορίσεις ταχύτητα ανά ΙΡ...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους

Είμαι στην αναζήτηση καινούργιου ρουτερ γιατί του παρόχου είναι στα τελευταία του

Με αφορμή αυτό (σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο) αλλά θέλω να έχει limit .Πρώτον να έχει limiter γιατί η μαχ ταχύτητα που πιάνω είναι 9mbps και στο σπίτι υπάρχουν 1σταθερός,1laptop,και 2android και ώρες ώρες δεν έχω καθόλου στον σταθερό .Και δεύτερον να έχει δυνατό σημά γιατί το σπίτι είναι μονοκατοικία και και μεταβίας πιάνει το κινητό ή αποσυνδέεται συνέχεια στον πάνω όροφο.(αυτο έχει και δυο κεραίες που νομίζω να κανουν μια διαφορά).

Μαχ budget 20-30€

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ

Οταν λες είναι στα τελευταία του; ;

Αν σου κάνει νούμερα πάντως τους παίρνεις ενα τηλ, έρχονται κ στο αλλάζουν ;-)

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε τέτοιες τιμές δεν θα βρεις κάτι με σοβαρό bandwidth management.

Αν εχεις ορεξη για πείραμα, πάρε ένα που να είναι συμβατό με ddwrt η openwrt. Μέσω αυτών, μπορείς να ορίσεις ταχύτητα ανά ΙΡ...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

+1 με την παραμετροποίηση που διαθέτει ένα ddwrt μπορείς να κάνεις τα πάντα. Είχα στήσει 2 τέτοια με ddwrt και μπορείς να κάνεις εύκολα τη διαχείριση που ζητάς.

τα φθηνότερα που να παίρνουν wrt πρέπει να είναι στα 50 ευρώ... αλλά, για σοβαρό bandwidth management πρέπει να πας τουλάχιστον στα 100 ευρώ. και αν μιλάμε για τπτ netgear... ακόμα περισσότερο.

Εγώ έχω πάρει 2 tp-link wr841ND και τους έχω περάσει dd-wrt. έχουν πολύ καλό qos με βάση ip ή/και mac address ή/και service/port-number

TP-LINK TL-WR841N | Skroutz.gr 2x fixed κεραίες ~20E

TP-LINK TL-WR841ND | Skroutz.gr 2x 5dBi detachable κεραίες ~25E TP-LINK TL-WR841ND DRAFT N WIRELESS 2T2R ROUTER - ROUTER -

Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει !

Δηλαδή με 20e γλυτώνω το συνεχές installation του Νetlimiter ε; Ωραία.

Κάτι μάθαμε και σήμερα: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=EjCb5P302Ms]Using DD-WRT for Bandwidth Control - YouTube[/ame]

Ρ(άου)τερ και όχι ρ(ούτ)ερ; Κοίτα να δεις...

Δηλαδή με 20e γλυτώνω το συνεχές installation του Νetlimiter ε; Ωραία.
Και όχι μόνο αυτό. Αν μιλάμε για DD-WRT/OpenWRT πέρα από σοβαρό qos παίρνεις ακόμα:

1) Καλύτερη ασφάλεια

2) multi SSIDs για wifi και guest wifi (για καλεσμένους) παραμετροποιήσιμα

3) καλυτερες ταχύτητες ιnternet μιας και τα modem/router που δίνουν οι εταιρίες είναι γτπκ και "μπουκώνουν"

και πολλά πολλά άλλα, όρεξη να έχεις να παίζεις, ειδικά αν σου αρέσει το command line.

Όταν τρως dc πόσο χρόνο παίρνει να ξανασυνδεθεί? Π.χ. το δικό μου (από On άσπρο Pirelli) κάνει 2 με 3 λεπτά που είναι υπερβολικά πολύ. Tο ότι μπουκώνουν είναι θέμα software? Νόμιζα ότι έφταιγε το hardware του router.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Εγώ έχω πάρει 2 tp-link wr841ND και τους έχω περάσει dd-wrt. έχουν πολύ καλό qos με βάση ip ή/και mac address ή/και service/port-number

TP-LINK TL-WR841N | Skroutz.gr 2x fixed κεραίες ~20E

TP-LINK TL-WR841ND | Skroutz.gr 2x 5dBi detachable κεραίες ~25E TP-LINK TL-WR841ND DRAFT N WIRELESS 2T2R ROUTER - ROUTER -

Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει !

το ψηνω και εγω για αυτο .....1 (προς το παρων :p ) ερωτηση ....εχω το μοντεμ της HOL οποτε θα πρεπει αν κοτσαρω το καινουργιο πανω στην lan της HOL και να απενεργοποιησω το wifi της HOL ? πρεπει να κανω καποιο αλλο σεταρισμα >? / ρυθμιση ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.