panos.reload Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2014 Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα μου,Έχουμε το παρακάτω (εντελώς τυχαίο) κείμενο στο word (openoffice):1,112 οκ θελον δξασθαι, πε πολ βολομαι ατν1,113 οκοι χειν κα γρ α Κλυταιμνστρης προουλα1,114 κουριδης λχου, πε ο θν στι χερεων,1,115 ο δμας οδ φυν, οτ ρ φρνας οτ τι ργα.1,116 λλ κα ς θλω δμεναι πλιν ε τ γ μεινον1,117 βολομ γ λαν σν μμεναι πολσθαι1,118 ατρ μο γρας ατχ τοιμσατ φρα μ οος1,119 ργεων γραστος ω, πε οδ οικε1,120 λεσσετε γρ τ γε πντες μοι γρας ρχεται λλ.»Ξέρει κανείς να μου πεί πώς θα το φέρω σε μορφή ενιαίου κειμένου, δηλ. έτσι :1,112 οκ θελον δξασθαι, πε πολ βολομαι ατν 1,113 οκοι χειν κα γρ α Κλυταιμνστρης προουλα 1,114 κουριδης λχου, πε ο θν στι χερεων, 1,115 ο δμας οδ φυν, οτ ρ φρνας οτ τι ργα. 1,116 λλ κα ς θλω δμεναι πλιν ε τ γ μεινον 1,117 βολομ γ λαν σν μμεναι πολσθαι 1,118 ατρ μο γρας ατχ τοιμσατ φρα μ οος 1,119 ργεων γραστος ω, πε οδ οικε 1,120 λεσσετε γρ τ γε πντες μοι γρας ρχεται λλ.»χωρίς φυσικά να κάθομαι να σβήνω μία μία τις παραγράφους ???(μιλάμε για κείμενο με 18.000 στίχους !)Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 2, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 πάτησε ctrl μαζί με το H (Αγγλικά) (ctrl+H) Στην εύρεση πάτα ^p στην αντικατάσταση πάτα το , (edit: Αν θες και κενό μετά το κόμμα πάτα ,και κενό) και μετά αντικατάσταση όλων btw καλώς όρισες στο TheLab.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos.reload Μάρτιος 2, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Σ' ευχαριστώ karmen για την απάντηση, όμως δεν έγινε τίποτε.. ctrl + H δεν μου βγάζει κάποιο παράθυρο. Μήπως εννοείς ctrl + F οπότε τότε εμφανίζεται το γνωστό παράθυρο αντικατάστασης. Τοποθετώ όπως μου είπες τα σύμβολα αλλά δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Μάρτιος 2, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Σ' ευχαριστώ karmen για την απάντηση, όμως δεν έγινε τίποτε..ctrl + H δεν μου βγάζει κάποιο παράθυρο. Μήπως εννοείς ctrl + F οπότε τότε εμφανίζεται το γνωστό παράθυρο αντικατάστασης. Τοποθετώ όπως μου είπες τα σύμβολα αλλά δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα ... Είσαι με Microsoft Word ή OpenOffice/LibreOffice Writer ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos.reload Μάρτιος 2, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Στο OpenOffice.To ανέφερα στην αρχική μου ανάρτηση. Απλώς έκανα το λάθος και από συνήθεια το χαρακτήρισα word ενώ στο OpenOffice ονομάζεται Writer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 2, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Στο ctrl+f έχεις αυτό;https://wiki.openoffice.org/w/images/f/f5/AOO-FindReplace.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos.reload Μάρτιος 2, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Ακριβώς karmen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos.reload Μάρτιος 2, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Aκριβώς Karmen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 2, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Ωραία αν γράψεις ότι σου είπα και πατήσεις αντικατάσταση όλων δε στο κάνει;Αν όχι ίσως πρώτα πρέπει να επιλέξεις εύρεση όλων και μετά αντικατάσταση όλων Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Μάρτιος 2, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Υπάχουν αλλαγές γραμμής (line break, όταν πατάς shift+enter, alt+enter, κτλ, ανάλογα με το λειτουργικό) και αλλαγές παραγράφου (paragraph break, όταν πατάς το enter). Ανάλογα με την έκδοση του OpenOffice ή LibreOffice μπορεί να μην υποστηρίζεται paragraph break αναζήτηση & αντικατάσταση, εκτός αν εγκαταστήσεις το (free) extension Alternative dialog Find & Replace for Writer (AltSearch):Alternative dialog Find & Replace for Writer (AltSearch) — LibreOffice Extensionshttp://mujweb.cz/macrojtb/HelpAltSearch_en.htmlΚαι χωρίς αυτό όμως μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που είπε η Karmen, αλλά να βάλεις τον χαρακτήρα "$" (χωρίς τα εισαγωγικά) αντί για το "^p". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.