panos.reload Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2014 Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα μου,Έχουμε το παρακάτω (εντελώς τυχαίο) κείμενο στο word (openoffice):1,112 οκ θελον δξασθαι, πε πολ βολομαι ατν1,113 οκοι χειν κα γρ α Κλυταιμνστρης προουλα1,114 κουριδης λχου, πε ο θν στι χερεων,1,115 ο δμας οδ φυν, οτ ρ φρνας οτ τι ργα.1,116 λλ κα ς θλω δμεναι πλιν ε τ γ μεινον1,117 βολομ γ λαν σν μμεναι πολσθαι1,118 ατρ μο γρας ατχ τοιμσατ φρα μ οος1,119 ργεων γραστος ω, πε οδ οικε1,120 λεσσετε γρ τ γε πντες μοι γρας ρχεται λλ.»Ξέρει κανείς να μου πεί πώς θα το φέρω σε μορφή ενιαίου κειμένου, δηλ. έτσι :1,112 οκ θελον δξασθαι, πε πολ βολομαι ατν 1,113 οκοι χειν κα γρ α Κλυταιμνστρης προουλα 1,114 κουριδης λχου, πε ο θν στι χερεων, 1,115 ο δμας οδ φυν, οτ ρ φρνας οτ τι ργα. 1,116 λλ κα ς θλω δμεναι πλιν ε τ γ μεινον 1,117 βολομ γ λαν σν μμεναι πολσθαι 1,118 ατρ μο γρας ατχ τοιμσατ φρα μ οος 1,119 ργεων γραστος ω, πε οδ οικε 1,120 λεσσετε γρ τ γε πντες μοι γρας ρχεται λλ.»χωρίς φυσικά να κάθομαι να σβήνω μία μία τις παραγράφους ???(μιλάμε για κείμενο με 18.000 στίχους !)Ευχαριστω.
karmen1983 Μάρτιος 2, 2014 #2 Μάρτιος 2, 2014 πάτησε ctrl μαζί με το H (Αγγλικά) (ctrl+H) Στην εύρεση πάτα ^p στην αντικατάσταση πάτα το , (edit: Αν θες και κενό μετά το κόμμα πάτα ,και κενό) και μετά αντικατάσταση όλων btw καλώς όρισες στο TheLab.gr
panos.reload Μάρτιος 2, 2014 Author #3 Μάρτιος 2, 2014 Σ' ευχαριστώ karmen για την απάντηση, όμως δεν έγινε τίποτε.. ctrl + H δεν μου βγάζει κάποιο παράθυρο. Μήπως εννοείς ctrl + F οπότε τότε εμφανίζεται το γνωστό παράθυρο αντικατάστασης. Τοποθετώ όπως μου είπες τα σύμβολα αλλά δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα ...
gorg Μάρτιος 2, 2014 #4 Μάρτιος 2, 2014 Σ' ευχαριστώ karmen για την απάντηση, όμως δεν έγινε τίποτε..ctrl + H δεν μου βγάζει κάποιο παράθυρο. Μήπως εννοείς ctrl + F οπότε τότε εμφανίζεται το γνωστό παράθυρο αντικατάστασης. Τοποθετώ όπως μου είπες τα σύμβολα αλλά δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα ... Είσαι με Microsoft Word ή OpenOffice/LibreOffice Writer ;
panos.reload Μάρτιος 2, 2014 Author #5 Μάρτιος 2, 2014 Στο OpenOffice.To ανέφερα στην αρχική μου ανάρτηση. Απλώς έκανα το λάθος και από συνήθεια το χαρακτήρισα word ενώ στο OpenOffice ονομάζεται Writer.
karmen1983 Μάρτιος 2, 2014 #6 Μάρτιος 2, 2014 Στο ctrl+f έχεις αυτό;https://wiki.openoffice.org/w/images/f/f5/AOO-FindReplace.png
karmen1983 Μάρτιος 2, 2014 #9 Μάρτιος 2, 2014 Ωραία αν γράψεις ότι σου είπα και πατήσεις αντικατάσταση όλων δε στο κάνει;Αν όχι ίσως πρώτα πρέπει να επιλέξεις εύρεση όλων και μετά αντικατάσταση όλων
gorg Μάρτιος 2, 2014 #10 Μάρτιος 2, 2014 Υπάχουν αλλαγές γραμμής (line break, όταν πατάς shift+enter, alt+enter, κτλ, ανάλογα με το λειτουργικό) και αλλαγές παραγράφου (paragraph break, όταν πατάς το enter). Ανάλογα με την έκδοση του OpenOffice ή LibreOffice μπορεί να μην υποστηρίζεται paragraph break αναζήτηση & αντικατάσταση, εκτός αν εγκαταστήσεις το (free) extension Alternative dialog Find & Replace for Writer (AltSearch):Alternative dialog Find & Replace for Writer (AltSearch) — LibreOffice Extensionshttp://mujweb.cz/macrojtb/HelpAltSearch_en.htmlΚαι χωρίς αυτό όμως μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που είπε η Karmen, αλλά να βάλεις τον χαρακτήρα "$" (χωρίς τα εισαγωγικά) αντί για το "^p".
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.