Jump to content

προτάσεις για υπολογιστές για αρχιτεκτονικό γραφείο

nikonick

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα σε όλους,

παρακαλώ, θα ήθελα τις γνώμες σας για ένα pc για επαγγελματική εργασία σε αρχιτεκτονικό γραφείο

από τι ξέρω έχουνε autocad, 3ds studio max, rhino

επίσης το γραφείο κάνει και στατικές μελέτες

το γραφείο ανήκει σε ένα στενό μου φίλο και θέλει τώρα να πάρει κάποια καλύτερα pc's (σύνολο 5 computers)

θα ήθελα να μου πείτε εν συντομία τα συν και τα πλην μεταξύ amd και intel

ο προϋπολογισμός για κάθε computer (χωρίς οθόνη) είναι μέχρι τα 400-480 euros

μιλάμε για επεξεργαστή amd / intel

8 gb ram

δίσκο 1 terra η ssd

μητρική

κάρτα γραφικών κατηγοριας quadro (δεν ξέρω εάν καλιπτει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών)

τροφοδοτικό (προτιμώ κάτι από fortron η enermax) 500 watts

Τα 480€ δεν φτάνουν ούτε για "ζήτω" για την χρήση που τα θέλετε.

Quadro μόνο καμιά παλιά μεταχειρισμένη σε αυτό το budget. Intel μάλλον όχι σε αυτά τα χρήματα.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Pnick. Τελευταία μηχανικός φίλος έδωσε 2000 ευρώ για μηχάνημα χωρίς τις άδειες εγκατάστασης προγραμμάτων (autocad windows office κα). Ούτως σι άλλως μπορείς να τους προτείνεις να μπουν κ σε κανένα Προγραμμα ΕΣΠΑ η ΟΑΕΔ που τρέχουν αυτή τη στιγμή.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

καλησπέρα pnick

δεν ξέρω και πολλά για πιο pc είναι το κατάλληλο για αυτό εκάνά το post

εντάξει απλός ανέφερα την quadro γιατί μόνον αυτήν γνωρίζω που κάνει για τέτοιες δουλειές, φαντάζουμε όμως ότι θα υπάρχουνε και άλλες κάρτες γραφικών ικανές και πιο φτηνές

κατά την γνώμη σου για τι λεφτά μιλάμε για ένα pc που να κάνει την δουλειά μας, δεν μιλάμε για κατηγορια i5 / i7 αλλα κάτι πιο προσιτό

από τι ξέρω εάν τα 5 pc's είναι σε δίκτυο τότε ο χρόνος rendering μειώνεται παρα πολύ

οποτε ίσος και με έναν amd κατηγοριας fx 4300 να είμαστε εντάξει ?

δεν ξέρω και προσπαθώ να βοηθήσω και εγώ τον φίλο μου

επισης αν θελεις να μοιρασεις το rendering δια του 5 , βαζεις το ιδιο προτζεκτ και στα 5 μηχανηματα και οριζεις ποια frames θα κανει render ο καθε υπολογιστης

φανταζομαι βεβαια πως επειδη μιλας για αρχιτεκτονικη δουλεια , θα ειναι ενα frame.

αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που θα παιξουν αρκετα frames για αν θες να παρουσιασεις εναν χωρο με καμερα σε μορφη animation.

καλημέρα σε όλους,

ευχάριστο για τις απαντήσεις σας

ναι, σίγουρα θα στείλω το link στον φίλο μου ώστε να ξέρει πως προχαραει

Λοιπόν, με βάση αυτά που διάβασα, το έστυψα, το έστυψα και συμπίεσα το κόστος στα 505€ χωρίς κουτί, στα 550€ με κουτί. Μιλάω πάντα για πακέτο Intel.

1. Κουτί Fractal Design Core 1000 USB 3.0 | Skroutz.gr 45€

2. Μητρική Asus B75M-A | Skroutz.gr 55€

3. Επεξεργαστής Intel Core i7-3770 Box | Skroutz.gr 255€

4. Τροφοδοτικό Corsair CX Series Modular CX500M 500Watt 80 PLUS Bronze | Skroutz.gr 60€

5. Μνήμες Crucial Ballistix Sport XT 8GB DDR3-1600MHz (BLS2C4G3D169DS3CEU) | Skroutz.gr 75€

6. HDD Western Digital Scorpio Black 500GB (WD5000BPKT) | Skroutz.gr 60€.

7. Για γραφικά, χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη στον 3770, δηλ. την Intel HD 4000.

ΣΥΝΟΛΟ: 550€

Αργότερα, και αν τα οικονομικά τους το επιτρέψουν, κάνουν και μια αγορά 5 καρτών γραφικών, απλά για να επιταχύνουν λιγάκι τα προγράμματα με DX11 που χρησιμοποιεί το AutoCAD.

Τώρα, ας κοιτάξουνε οι άνθρωποι σαν ελεύθεροι επαγγελματίες να δούν τι μπορεί να γίνει με το ΦΠΑ. Χωρίς ΦΠΑ πάνε στα 450€.

Να πώ πληροφοριακά ότι, πιο οικονομική λύση από πλευράς επεξεργαστή θα ήταν ο AMD FX 8350 στα 180€, δηλαδή ένα κόστος 70€ κάτω, περίπου στα 480€ σύνολο με ΦΠΑ (με μια μητρική των 60€ εννοείται). Αυτός όμως δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και έτσι δεν τον πρότεινα γιατί θα ερχόταν μια η άλλη από κόστος, με τον 3770 να είναι ασύγκριτα καλύτερος σαν επεξεργαστής.

Mac /.thread

ολα τα άλλα ημίμετρα. Φέσι τώρα, απόσβεση εσαεί.

Και θα κουμπωσει το υπερ-μηχανημα στο 100ρι δικτυο, και εκει να δεις ταχύτητες...

Και θα κουμπωσει το υπερ-μηχανημα στο 100ρι δικτυο, και εκει να δεις ταχύτητες...

πόσο έχει ένα gigabit πια... πήρα 2 φορές για σχολείο nortel 48port gigabit με <100€ total (ebay φυσικά :tongue: )

Ξαναλέω, μην κάνεις βλακείες το πάρε το πιο φθηνό Branded workstation με xeon που θα βρεις...

πχ πάρε DELL T1650

Για να μην σου πώ να πάρεις (από ebay :tw: ) κανένα σερβερόνι με 2 quadcore xeons, 32gb μνημη να του κοτσάρεις μια AMD FirePro S10000 και να έχεις τους χρήστες με ότι ναναι zero/thin clients ή τα λαπτοπάκια τους και να δουλεύουν με vmware VDI ή RemoteFX ή Xen (θα θές ένα gigabit δίκτυο εδώ)

Mac /.thread

ολα τα άλλα ημίμετρα. Φέσι τώρα, απόσβεση εσαεί.

τι διαφορά έχει στο hardware;

Στα λεφτά αυτά (400 - 500€ ανά τερματικό) η λογικότερη επιλογή με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από οτιδήποτε άλλο είναι ένα refurbished branded workstation.

Eνδεικτικά αναφέρω Dell Precision T5500 με Dual Xeon Socket 1366/12GB/Quadro NVS/1SSD + 1HDD θα σου βγει καμιά 500άρα με 3-5 χρόνια εγγύηση.

Στα λεφτά αυτά απλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, θα κάνεις την δουλειά σου άνετα και ταχύτατα και 8 - 10 χρόνια, και απέχει έτη φωτός

ποιοτικά από οτιδήποτε συναρμολογούμενο.

Για επαγγελματική χρήση πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς κάτι άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.