yz3427 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2014 Καλησπερα. Εκανα μια μικροαναβαθμιση σε ενα pc τετραετίας αλλά ενώ την βλέπει, μου λεει ότι είναι δυνατή η χρήση μόνο 3GB. Τι μπορω να κανω για να την χρησιμοποιησω ολοκληρη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 1, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Βάλε 64bit λειτουργικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Μάρτιος 1, 2014 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Να βαλεις 64bit λειρουργικο.Τα 32βιτ εχουν οριο τα 2^32 = 4gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz3427 Μάρτιος 1, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 το να βαλω αλλο λειτοργικο ειναι κομματακι δυσκολο αυτη τη στιγμή, κατι αλλο δεν παιζει δλδ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Μάρτιος 1, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Θα μπορούσες να βγάλεις την κάρτα γραφικών(1gb ram) που εχεις και να βαλεις μια με λιγοτερη ραμ.Αλλα παλι δεν ειναι εφικτο να δεις περισσότερα απο 4gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 1, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Δεν παίζει κάτι άλλο. Τα 32bit λειτουργικά βλέπουν μέχρι 3gb ram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz3427 Μάρτιος 1, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 εγκατεστησα windows 8.1 64 αλλά παλι λεει 3.75 usable, δεν την χρησιμοποιεί όλη πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 2, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Τι vga εχεις? Μήπως τραβάει την μνήμη για την κάρτα σου. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz3427 Μάρτιος 2, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Τι vga εχεις? Μήπως τραβάει την μνήμη για την κάρτα σου. Sent from my GT-N7100 using Tapatalkναι αυτο συμβαίνει τελικα, ειμαι με onboard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Μάρτιος 8, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2014 Μόνη λύση τα 64 bit όπως σου είπαν. Τώρα άν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσεις ένα 10% τσέκαρε στο bios της μητρικής άν έχει ρύθμισει για το πόσα mb να τρώει η onboard σου. Αλλά και να κερδίσεις στο μέγεθος θα χάσεις στο τέλος από επιδόσεις. Οπότε μιά τρύπα στο νερό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Μάρτιος 11, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 Εχω και εγω ενα παρομοιο προβλημα, σχετικα με την χρηση της ram απο τον υπολογιστη. Στο πινακα ελεγχου στις πληροφοριες μου γραφει, οτι ο υπολογιστης δεν χρησιμοποιει το συνολο της μνημης και μου λεει οτι απο τα 2gb που εχω συνολο ειναι διαθεσιμα τα 1,7, να πω οτι στις ρυθμισεις της μητρικης την δειχνει ολη, δηλ. 2048 και στο msconfig στις επιλογες για προχωρημενους ειναι επισης τσεκαρισμενο 2048 συνολο. Δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι πριν λιγο καιρο περασα το τελευταιο update στο bios της μητρικης asus p861h-m le. Γνωριζει καποιος πως γινετε να ξαναχρησιμοποιησω το συνολο της μνημης? γιατι τωρα τελευταια μου το κανει αυτο. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Μάρτιος 11, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 Εχω και εγω ενα παρομοιο προβλημα, σχετικα με την χρηση της ram απο τον υπολογιστη.Στο πινακα ελεγχου στις πληροφοριες μου γραφει, οτι ο υπολογιστης δεν χρησιμοποιει το συνολο της μνημης και μου λεει οτι απο τα 2gb που εχω συνολο ειναι διαθεσιμα τα 1,7, να πω οτι στις ρυθμισεις της μητρικης την δειχνει ολη, δηλ. 2048 και στο msconfig στις επιλογες για προχωρημενους ειναι επισης τσεκαρισμενο 2048 συνολο.Δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι πριν λιγο καιρο περασα το τελευταιο update στο bios της μητρικης asus p861h-m le.Γνωριζει καποιος πως γινετε να ξαναχρησιμοποιησω το συνολο της μνημης? γιατι τωρα τελευταια μου το κανει αυτο.Ευχαριστω.Ποιό είναι το υπόλοιπο σύστημά σου. Κυρίως τί κάρτα γραφικών έχεις. Άν είσαι με την ενσωματωμένη που κάθεται στον επεξεργαστή αυτός μπορεί να είναι ο πρώτος λόγος. Δέυτερος λόγος για την συγκεκριμένη μείωση μπορέι να είναι το ΠΟΣΟΣΟΣΤΟ μνήμης που αποροφάει η ενσωματωμένη...εκεί τσεκάρεις την ανάλογη ρύθμιση στο bios. Ίσως με την αναβάθμιση που έκανες να πειράχτηκε κάποιο DEFAULT στοιχείο. Στην μητρική σου πρέπει να βρίσκεται στο ADVANCED MENU (system agent configuration -> iGPU Memory... κοιτάς άν έχει κάτι άλλο εκτός από 64Μ. Άν είναι μεγαλύτερο δηλαδή.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Μάρτιος 11, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 Η καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμενη intel hd graphics και οι μνημες ddr 3 στα 1333mhz, το συστημα 32bit Σου ανεβαζω και καποια screenshots απο την μητρικη, και μια απο το speccy για να δεις λεπτομερειες, το igpu memory ειναι στο auto, επισης το gpu frequency απο μια παλαιοτερη φωτο της μητρικης ητανε στο auto, τωρα ειναι στα 1250mhz, και το voltage ητανε στο auto, τωρα ειναι στο 0.100, αν μπορεις φιλε μου να μου πεις τι να επιλεξω για να το φερω στα αρχικα επιπεδα, ετσι ωστε να χρησιμοποιει το μεγιστο της ram. Eυχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Μάρτιος 12, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2014 Η καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμενη intel hd graphics και οι μνημες ddr 3 στα 1333mhz, το συστημα 32bitΣου ανεβαζω και καποια screenshots απο την μητρικη, και μια απο το speccy για να δεις λεπτομερειες, το igpu memory ειναι στο auto, επισης το gpu frequency απο μια παλαιοτερη φωτο της μητρικης ητανε στο auto, τωρα ειναι στα 1250mhz, και το voltage ητανε στο auto, τωρα ειναι στο 0.100, αν μπορεις φιλε μου να μου πεις τι να επιλεξω για να το φερω στα αρχικα επιπεδα, ετσι ωστε να χρησιμοποιει το μεγιστο της ram.Eυχαριστω.Υπο φυσιολογικές συνθήκες όταν δουλεέυεις με ενσωματωμένη του επεξεργαστή σε αυτούς τους i3/5/7 ΄δεν θα πρέπει να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη την RAM γιατί πολύ απλά τραβάει απο εκεί. Το πώς δέν σου έβγαζε ανάλογο μύνημα πρίν είναι ένα θέμα΄.......Μήν πειράξεις κάποια ρύθμιση σχετικά με ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ και ΤΑΣΗ γιατί ούτε έχει άμμεση σχέση αλλά καλύτερα να μην ανακατεύσαι για ασφάλεια κιόλας. Απλώς πόσταρε άν είναι εύκολο ένα screenshot από gpu-z (GPU-Z Video card GPU Information Utility) να δούμε τί μνήμη παίρνει ακριβώς. Δώσε screenshot και από καρτέλα GRAPHICS CARD και από SENSORS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Μάρτιος 12, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2014 Να πω οτι to gpu frequency kai to voltage τα πηγα και τα 2 στο auto, δεν ειδα καμια διαφορα, αν ειναι τα επαναφερω, παρε και τα screenshots που ζητησες, τραβηγμενα και τα 2 στο auto στις συγκεκριμενες ρυθμισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Μάρτιος 15, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 15, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Ξετικαρε το Maximum Memory στις Advanced Επιλογές στο msconfig και πές αν άλλαξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Μάρτιος 15, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 Το ξετικαρα εκανα restart και μου γραφει μηδεν!! και βεβαια συνεχιζει να γραφει (στις ιδιοτητες) 1,70gb ειναι δυνατη η χρηση της ram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.