ta03 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2004 Χρειαζομαι την βοηθεια σας παιδια!Φτιαχνω μια υδροψυξη για τον υπολογιστη μου και σκεφτομαι να μην χρησιμοποιησω ουτε tank ουτε t-line.Για να γεμιζω το συστημα θα αποσυνδεω τον σωληνα απο την εισοδο της αντλιας(Eheim 1248) ,θα την βυθιζω σε νερο μαζι με τον σωληνα θα την ενεργοποιω και αφου εχει γεμισει ολο το συστημα θα συνδεω το σωληνα με την αντλια.Το προβλημα μου ειναι το εξης: οταν δουλευει το συστημα και το νερο θερμαινετε θα διαστελετε ελαχιστα και αφου δεν θα εχει καποιο χωρο διαστολης θα διαστελονται οι σωληνες(1/2" ,σιλικονη μαλλον).Θα υπαρχει περιπτωση να φυγει ξαφνικα καποιος σωληνας και να εχω διαρροη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Οκτώβριος 20, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2004 Καλώς ήρθες.Κι εγώ έτσι το δούλευα κυρίως. Βέβαια υπηρχαν πειραματισμοί με τανκ/Τ αλλά δεν με κράτησαν. Αν βάλεις σφιχτήρες στους σωλήνες δεν θα φύγουν. Θα χρειαστείς όμως μετά από κάποιο καιρό να την ξανακάνεις την δουλειά γιατί με τον καιρό θα εξατμίζεται σιγά σιγά το νερό (με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς) γιατί οι σωλήνες που χρησιμοποιούμε "αναπνέουν". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ta03 Οκτώβριος 20, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2004 Ευχαριστω!!! :D Δεν το ηξερα οτι αναπνεουν.Ποσο καιρο θα χρειαστει μεχρι να πρεπει να συμπληρωσω νερο? 2-3 μηνες να υποθεσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Οκτώβριος 20, 2004 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2004 Θα το καταλάβεις. Θα ακούσεις σιγά σιγά την αντλία να παραπονιέται, οπότε θα καταλάβεις άμεσα ότι κάπου βρέθηκαν μπουρμπούλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Οκτώβριος 20, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2004 Παντως καλύτερα ειναι για μένα να έχεις ενα τανκ... βοηθάει παααααρα πολυ στην προσθήκη αφαίρεση του νερού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ta03 Οκτώβριος 20, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2004 okz! Θα το κανω ετσι λοιπον αρχικα(χωρις τιποτα)! οταν το φτιαξω θα κανω post τις εντυπωσεις μου(και photos αν μπορεσω).Ελπιζω ομως να μην χρειαζετε συχνα refill αλλιως θα φτιαξω καποιο air-trap.Βεβαια θα πειραματιστω στο μελλον με αλλα setups να δω τι με βολευει περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ta03 Οκτώβριος 24, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2004 Χτες εφτιαξα και το waterblock.Μολις μπορεσω θα κανω post photos να μου πειτε τη γνωμη σας.Το εφτιαξα με dremmel βασικα και ειναι χαλκινο.Επισης για σωληνες τι προτεινετε?Δεν θελω tygon γιατι ειναι πολυ ακριβο.Να βαλω σιλικονης?Θα αντεξουν στο χρονο?Ρωτησα σε μαγαζι για σωληνα σιλικονης 1.2'' και μου ζητησαν 12 ευρω το μετρο.Ειναι πολλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr4wanfs Οκτώβριος 25, 2004 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 Με 12Ε/μέτρο παίρνεις Tygon. Εναλλακτική λύση (εξίσου καλή) είναι οι Clearflex για 6-7Ε/μέτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ta03 Οκτώβριος 25, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 Απο ταιγκον και κλιαρφλεξ ποιο απο τα δυο τσακιζει δυσκολοτερα και παιρνει ποιο ευκολα τις στροφες και εχει την μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο?(Ζηταω πολλα ε; ) Η εμφανιση δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Οκτώβριος 25, 2004 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 Περίπου ίδιας ποιότητας είναι. Ίσως οι tygon να αντέχουν λίγο περισσότερο στις κλειστές στροφές, αλλά μπορείς να πάρεις κι απλό σωλήνα, να βάλεις swiftech coolsleeves και να είσαι άρχοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ta03 Οκτώβριος 25, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 Τα swiftech coolsleeves μπορω να τα βρω σε καποιο μαγαζι στη στουρναρη(πχ hac).Και ποσο παει το μετρο περιπου?Tygon διαβασα βρησκω στον Σταμπολιδη.Που ειναι αυτος? ¨ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetoS Οκτώβριος 25, 2004 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2004 Αρχική απάντηση από tr4wanfs [Σήμερα, στις 06:12] Με 12Ε/μέτρο παίρνεις Tygon. Εναλλακτική λύση (εξίσου καλή) είναι οι Clearflex για 6-7Ε/μέτρο. Που βρικες τοσο toυς clearflex?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr4wanfs Οκτώβριος 26, 2004 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από SetoS [Χθες, στις 15:31] Που βρικες τοσο toυς clearflex?????? www.checkmate.gr Μη μου πεις ότι θεωρείται καλή τιμή... :sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetoS Οκτώβριος 26, 2004 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2004 Χαλια ειναι. δεν ειναι και τελικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.