Jump to content

setup υδροψυξης

ta03

Recommended Posts

Χρειαζομαι την βοηθεια σας παιδια!Φτιαχνω μια υδροψυξη για τον υπολογιστη μου και σκεφτομαι να μην χρησιμοποιησω ουτε tank ουτε t-line.Για να γεμιζω το συστημα θα αποσυνδεω τον σωληνα απο την εισοδο της αντλιας(Eheim 1248) ,θα την βυθιζω σε νερο μαζι με τον σωληνα θα την ενεργοποιω και αφου εχει γεμισει ολο το συστημα θα συνδεω το σωληνα με την αντλια.Το προβλημα μου ειναι το εξης: οταν δουλευει το συστημα και το νερο θερμαινετε θα διαστελετε ελαχιστα και αφου δεν θα εχει καποιο χωρο διαστολης θα διαστελονται οι σωληνες(1/2" ,σιλικονη μαλλον).Θα υπαρχει περιπτωση να φυγει ξαφνικα καποιος σωληνας και να εχω διαρροη?

Καλώς ήρθες.

Κι εγώ έτσι το δούλευα κυρίως. Βέβαια υπηρχαν πειραματισμοί με τανκ/Τ αλλά δεν με κράτησαν. Αν βάλεις σφιχτήρες στους σωλήνες δεν θα φύγουν. Θα χρειαστείς όμως μετά από κάποιο καιρό να την ξανακάνεις την δουλειά γιατί με τον καιρό θα εξατμίζεται σιγά σιγά το νερό (με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς) γιατί οι σωλήνες που χρησιμοποιούμε "αναπνέουν".

okz! Θα το κανω ετσι λοιπον αρχικα(χωρις τιποτα)! οταν το φτιαξω θα κανω post τις εντυπωσεις μου(και photos αν μπορεσω).Ελπιζω ομως να μην χρειαζετε συχνα refill αλλιως θα φτιαξω καποιο air-trap.Βεβαια θα πειραματιστω στο μελλον με αλλα setups να δω τι με βολευει περισσοτερο.

Χτες εφτιαξα και το waterblock.Μολις μπορεσω θα κανω post photos να μου πειτε τη γνωμη σας.Το εφτιαξα με dremmel βασικα και ειναι χαλκινο.Επισης για σωληνες τι προτεινετε?Δεν θελω tygon γιατι ειναι πολυ ακριβο.Να βαλω σιλικονης?Θα αντεξουν στο χρονο?Ρωτησα σε μαγαζι για σωληνα σιλικονης 1.2'' και μου ζητησαν 12 ευρω το μετρο.Ειναι πολλα?

Απο ταιγκον και κλιαρφλεξ ποιο απο τα δυο τσακιζει δυσκολοτερα και παιρνει ποιο ευκολα τις στροφες και εχει την μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο?(Ζηταω πολλα ε; :) ) Η εμφανιση δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα!

Περίπου ίδιας ποιότητας είναι. Ίσως οι tygon να αντέχουν λίγο περισσότερο στις κλειστές στροφές, αλλά μπορείς να πάρεις κι απλό σωλήνα, να βάλεις swiftech coolsleeves και να είσαι άρχοντας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.