pnick Μάρτιος 22, 2014 #21 Μάρτιος 22, 2014 Εννοείται αυτό και συμφωνώ απόλυτα! Καμία παρεξήγηση!Νομίζω πάντως ότι με αυτά που λες για τον 3220, απλά επιβεβαιώνεις το cpu-world. Διότι ο Haswell είναι 5-10% πιο γρήγορος από τον Ivy Bridge, άρα άν στο 25% χοντρικά προσθέσουμε ένα 10%, ερχόμαστε στο 35-38% που δίνει το cpu-world. Γενικά πάντως εμένα αυτός ο καινούριος i3 με έχει καταπλήξει. Τον αγόρασα διστακτικά, αλλά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα! Πολύ χαίρομαι που περίμενα αρκετό καιρό μέχρι την αναβάθμιση! ΥΓ. Αν δεις στην υπογραφή μου, στο σπίτι έχω i7 4770K. Σε καθημερινές εργασίες δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ i3 & i7. Ας δεχτώ τα ποσοστά διαφοράς του 4130 από τον 6600 σε multi από το Cpu-World (εμένα μου έβγαινε μικρότερη η απόσταση, αλλά δεν πειράζει). Στην περίπτωση που οι διαφορές είναι έγκυρες τότε ο i5 4570 έχει 58% παραπάνω απόδοση από τον 4130 σε multi threaded tasks Intel Core i3-4130 vs i5-4570. To θέμα της κατανάλωσης δεν το συζητώ κάν γιατί το υπολογίζουν (άστοχα τελείως) μέσω TDP που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματική κατανάλωση (για τον λόγο αυτό είπα ότι το site αυτό δεν είναι και πολύ αξιόπιστο και μόνο για χονδροειδείς συγκρίσεις). Οι πίνακες, εξάλλου, που ανήρτησα σε προηγούμενο Post δείχνουν τελείως διαφορετικά πράγματα γιατί βασίζονται σε πραγματικές καταναλώσεις υπολογιστών με σταθερά parts. Τα 50€ παραπάνω τα αξίζει κατά την γνώμη μου ο 4570 και με το παραπάνω αν συνυπολογιστούν η απόδοση και η πολύ χαμηλή του κατανάλωση. Τέλος πάντων, περισσότερο φιλολογικά γίνεται μάλλον η συζήτηση σε αυτό το σημείο. Ο TS εξαφανίστηκε... Πάντα φιλικά!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.