Jump to content

Internet banking και PayPal

tsakali

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους !!

Μια απλή ερώτηση, μπορώ να στείλω χρήματα απο τον λογαριασμό απευθείας στο PayPal;

Κ αν ναι τι χρέωση έχει;

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ μια προπληρωμένη την οποία την φορτώνω μέσω winbank αλλά μου κρατάει γύρω στα 2,5 καθε φορά... κ δεν συμφέρει ...

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Στην κεντρική οθόνη σου αφού κάνεις login, έχει μια επιλογή Top Up. Εκεί θα σου δείξει τι πρέπει να κάνεις για να μεταφέρεις λεφτά στο paypal μέσω τραπεζικής συναλλαγής (δηλαδή και μέσω ebanking)

Ουσιαστικά καταθέτεις σε έναν λογαριασμό του Paypal εδώ στην Ελλάδα και πληρώνεις ότι σε χρεώνει η τράπεζα σου για το έμβασμα (συνήθως 1,5€ για ποσά κάτω από 100.000€)

Καλησπέρα σε όλους !!

Μια απλή ερώτηση, μπορώ να στείλω χρήματα απο τον λογαριασμό απευθείας στο PayPal;

Κ αν ναι τι χρέωση έχει;

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ μια προπληρωμένη την οποία την φορτώνω μέσω winbank αλλά μου κρατάει γύρω στα 2,5 καθε φορά... κ δεν συμφέρει ...

Θα μπορούσες να βγάλεις μια χρεωστική και να την συνδεσεις με τον λογαριασμο σου στο paypal. Που δεν εχει προμηθειες καθολου.

Θα μπορούσες να βγάλεις μια χρεωστική και να την συνδεσεις με τον λογαριασμο σου στο paypal. Που δεν εχει προμηθειες καθολου.

Χρεωστική; κ δεν έχει έξοδα φόρτισης κ μεταφοράς; ;;

Χρεωστική; κ δεν έχει έξοδα φόρτισης κ μεταφοράς; ;;

Όχι φυσικά. Ας σου εξηγήσω πως λειτουργεί. Πάς σε μια τράπεζα και λές θέλω μια χρεωστική κάρτα. Αυτή τη στιγμή χρεωστικές συμβατές για την δουλειά που θες εσύ έχουν οι Πειραιώς, Alpha bank. Προσωπικά σε λίγο θα γίνω πελάτης της Πειραιως.

Θα πας μέσα στην τραπεζα και αν δεν εχεις ήδη λογαριασμό θα ανοιξεις εναν και θα ζητησεις καρτουλα χρεωστικη συνδεδεμενη με το λογαριασμο και ebanking για να βλέπεις τις κινήσεις. Βαζεις οσα χρηματα θες στο λογαριασμο σου χωρις καμια επιβαρυνση ουτε ενα λεπτο του ευρώ στη κυριολεξία λέμε. Βαζεις την καρτα στο Paypal την επιβεβαιώνεις με τον γνωστό τρόπο και είσαι ελευθερος για αγορές. Αμα θελεις καποια αλλη διευκρινηση ρωτας

η πειραιώς κρατάει 2€ καθε φορά που βάζεις χρήματα.

Η αλφα μπανκ, τίποτα.

Για χρεωστικη μιλαει, οχι για προπληρωμενη.

Μου αρεσει παντως που εσπευσες να 'διορθωσεις'!!

Όχι φυσικά. Ας σου εξηγήσω πως λειτουργεί. Πάς σε μια τράπεζα και λές θέλω μια χρεωστική κάρτα. Αυτή τη στιγμή χρεωστικές συμβατές για την δουλειά που θες εσύ έχουν οι Πειραιώς, Alpha bank. Προσωπικά σε λίγο θα γίνω πελάτης της Πειραιως.

Θα πας μέσα στην τραπεζα και αν δεν εχεις ήδη λογαριασμό θα ανοιξεις εναν και θα ζητησεις καρτουλα χρεωστικη συνδεδεμενη με το λογαριασμο και ebanking για να βλέπεις τις κινήσεις. Βαζεις οσα χρηματα θες στο λογαριασμο σου χωρις καμια επιβαρυνση ουτε ενα λεπτο του ευρώ στη κυριολεξία λέμε. Βαζεις την καρτα στο Paypal την επιβεβαιώνεις με τον γνωστό τρόπο και είσαι ελευθερος για αγορές. Αμα θελεις καποια αλλη διευκρινηση ρωτας

Λοιπόν εχω ήδη λογαριασμό στην Πειραιώς, αν βγάλω χρεωστική για αυτόν θα δουλεύει τα χρήματα που υπάρχουν ή θα είναι ανεξάρτητο ώστε να περνάω όσα θελω;

*βασικά απο ότι βλέπω στο Internet μου εμφανίζει τις κάρτες ανάληψης κ σαν χρεωστικές. . Τι παίζει;

Λοιπόν εχω ήδη λογαριασμό στην Πειραιώς, αν βγάλω χρεωστική για αυτόν θα δουλεύει τα χρήματα που υπάρχουν ή θα είναι ανεξάρτητο ώστε να περνάω όσα θελω;

*βασικά απο ότι βλέπω στο Internet μου εμφανίζει τις κάρτες ανάληψης κ σαν χρεωστικές. . Τι παίζει;

θα δουλευει αλλα θα σου συμβουλευα να βγαλεις χρεωστικη συνδεδεμενη με εναν καινουργιο ωστε να μεταφερεις οσα θες ισα ισα για τις αγορες σου. Αν γινει καμια στραβη, θα αφαιρεθουν ολα σου τα χρηματα απο το λογαριασμο, για αυτο εναν δευτερο λογαριασμο και βαζεις οσα θελεις.

Ναι ορισμενες αναληπτικες λειτουργουν και σαν χρεωστικες. Τετοια περιπωση ειναι αυτες της πειραιως και της alpha. Ορισμενες παλι οχι, πχ της Εθνικης.

θα δουλευει αλλα θα σου συμβουλευα να βγαλεις χρεωστικη συνδεδεμενη με εναν καινουργιο ωστε να μεταφερεις οσα θες ισα ισα για τις αγορες σου. Αν γινει καμια στραβη, θα αφαιρεθουν ολα σου τα χρηματα απο το λογαριασμο, για αυτο εναν δευτερο λογαριασμο και βαζεις οσα θελεις.

Ναι ορισμενες αναληπτικες λειτουργουν και σαν χρεωστικες. Τετοια περιπωση ειναι αυτες της πειραιως και της alpha. Ορισμενες παλι οχι, πχ της Εθνικης.

Ε ναι γιαυτό ρωτάω ;-)

Ωραία οπότε την τρίτη θα παω να την κάνω !!

Ευχαριστώ! !!

ναι αλλα πληρώνεις τόκους. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ψάχνουμε τρόπους να μην επιβαρυνόμαστε.

Αν αργησεις ναι πληρωνεις τοκους. Αλλα γλυτώνεις την προκαταβολή του ποσου στην καρτα.

Με λιγα λογια, ανα πασα στιγμη εισαι ετοιμος να αγορασεις και μετα να πληρωσεις

Ένας άλλος λόγος που επιλέγουμε χρεωστική είναι για να μην μπορεί κάνενας να μας υπερ-χρεώσει. Δηλαδή αν γίνει στραβή με την κάρτα (απάτη) αν χρησιμοποιείς χρεωστική, το μέγιστο που μπορούν να σε χρεώσουν είναι όσα λεφτά έχει μέσα ο λογαριασμός (που μπορείς να βάζεις μόνο όσα απαιτούνται για της συναλλαγή κάθε φορά). Με πιστωτική, το όριο είναι μεγάλο μιας και μπορεί να σε χρεώσει χωρίς να έχεις καθόλου χρήματα στο λογαριασμό σου.

Μια δεύτερη δικλείδα ασφαλείας όμως ποτέ δεν είναι κακή. Γιατί:

α. Υπάρχουν καταστήματα που δεν δέχονται paypal (amazon, οι περισσοτερες αεροπορικες κλπ)

β. Ποιος σου λεει ότι αύριο δεν θα χακέψουν το paypal?

Ποιος σου λεει ότι αύριο δεν θα χακέψουν το paypal?

Αν θυμαμαι καλα ειχε γινει επιθεση πριν κανα χρονο απο τους Anonymoys στο Paypal και ειχαν παρει κατι εκατομυριακια..

ναι αλλα πληρώνεις τόκους. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ψάχνουμε τρόπους να μην επιβαρυνόμαστε.

Ο καλοπληρωτής είναι ο χειρότερος πελάτης της VISA. Αν πληρώσεις όλες σου τις αγορές μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, τότε δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση.

Ο καλοπληρωτής είναι ο χειρότερος πελάτης της VISA. Αν πληρώσεις όλες σου τις αγορές μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, τότε δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση.

η συνδρομή όμως;

η συνδρομή όμως;

Οι περισσοτερες τραπεζες δινουν τις πιστωτικες χωρις συνδρομη..

Και μιας και λεμε για internet banking μακαρι η εθνικη να ειχε visa/mastercard αντι του κ@λο Maestro. Εχει μακραν το ταχυτερο internet banking. Οι συναλλαγες εμφανιζονται σε δευτερολεπτα ενω η πειραιως που χρησιμοποιω για το paypal κανει μεχρι και 5 μερες σε καποιες περιπτωσεις να εμφανισει ρην συναλλαγη...

Sent from my Note II using Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.