Spyrious Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2004 Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Όταν πατάω το power στο PC ξεκινά για 2-3 sec και σβήνει και μένουν αναμένα τα φωτάκια power και hdd. Με κάπμοσες προσπάθειες βγάζοντας το psu από την πρίζα και αφού το ξαναβάλω λειτουργεί. Δοκίμασα 3 cpu άλλη VGA και πολλά clear cmos. Tα ίδια.Έβγαλα και την μνήμη (γιατί δεν είχα άλλη να δοκιμάσω) δοκιμάζω ξανά και πάλι τα ίδια.Κανονικά αν ήταν η μνήμη δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει και να βγάλει κάποιο beep code λόγω μνήμης; Έβγαλα το σύστημα εκτός κουτιού και πάλι τα ίδια. Όλα αυτά με nf7-s rev2. Πήγα το m/b για rma και μου το γύρησαν λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα. Δοκιμάζω με ένα άλλο PSU και δουλεύει κανονικά. Δοκιμάζω και στη dfi LP NF3 και πάλι τα ίδια. Το PSU είναι το Τagan 480. Το PSU το έβαλα για δοκιμή σε έναν P3 για δοκιμή και δούλεψε άψογα. Tελικά έστειλα το PSU στο HAC και το δοκίμασαν και μου λένε ότι είναι OK και μου το έστειλαν πίσω. Υ.Γ.:Δοκίμασα άπειρες φορές αν είναι καλά κουμπομένα όλα. Συγγνώμη αν σας κούρασα,αλλά χρειάζομαι την βοήθειά σας. Επίσης Το δοκίμασα και με άλλη πρίζα,τα ίδια. Δοκίμασα χρεισιμοποιόντας ένα κατσαβίδι για διακόπτη. τις δοκιμές τις έκανα μόνο με τα απολύτως απαραίτητα. Και χωρις κουτι δοκιμασα. Και αυτό περί ανεμηστήρα cpu o οποίος σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργεί. Ενώ τα ίδια συστήματα με άλλο τροφοδοτικό λειτουργούν κανονικά! Και χωρίς mouse & keyboard δοκίμασα. Δοκίμασα και με μνήμη ενός φίλου μου και πάλι τα ίδια. Το PC με το τροφοδοτικό ενός φίλου μου (no name 350W) πάλι τα ίδια κάνει. Αλλάξαμε μεταξύ των δύο υπολογιστών μνήμες ,VGA και το Tagan και όλα δουλεύουν στο PC του φίλου.Ο δικός μου P3 δουλεύει με το Tagan,ο Αthlon 64 και ΧP μόνο με ένα no name 230W που δεν έχει καν δεύτερο βύσμα (με τα τέσσερα καλώδια κίτρινο - μαύρο) δουλεύουν. Όμως το Tagan στο PC του φίλου μου δουλεύει!
Johnakis12 Οκτώβριος 20, 2004 #3 Οκτώβριος 20, 2004 Χαζή σκέψη , αλλά δοκίμασες να το βάλεις σε άλλη πρίζα ή αν έχεις κανενα πολύπριζονα το αλλάξεις να δείς τι παίζει ?:...:
Suedehead Οκτώβριος 20, 2004 #4 Οκτώβριος 20, 2004 ενα Tagan 420W εκανε cold boot σε ενα P4 3GHz, 9600 Pro και Αsus P4P800. Εφαγα μια μερα να καταλαβω τι φτιαιει και δεν κατεληξα πουθενα. Στο ιδιο PC ενα Fortron 400αρι παιζει αψογα.....
Spyrious Οκτώβριος 20, 2004 Author #5 Οκτώβριος 20, 2004 Το δοκίμασα και με άλλη πρίζα. Τι λέτε να κάνω;
Κοπρίτης Οκτώβριος 20, 2004 #6 Οκτώβριος 20, 2004 μπορει να φανει χαζο αλλα ανεξηγητη συμπεριφορα κατα το bootμε κολληματα και restartsειχα συναντησει και εγω σε ενα πισι και με τα πολλα ψαξε-βαλε-βγαλε...κατεληξα οτι εφταιγε ο διακοπτης on/off !!!σχεδον το μονο δλδ τμημα του setup που ειχε μεινει χωρις να αλλαχτει...δεν ηξερα εαν επρεπε να χαρω που ηταν κατι τοσο γελοιο...ή να το εκπαραθυρωσω ολο μαζι με την ιδιοκτητρια του.....
Trooper Οκτώβριος 20, 2004 #7 Οκτώβριος 20, 2004 Ειναι όντως περίεργο... Δοκίμασε να bootareis μονο με τα βασικά , δηλαδη cpu , ram , vga και να βγάλεις τα παντα εκτός (pci καρτες, δίσκους, ανεμιστήρες) οτι δε χρειάζεται δηλαδη. Να δεις αν παίζει... Εαν παιζει βαζε σιγα σιγά ενα ενα, να δεις τι φταιει. Μπορει καπου να κάνει γείωση, ή να μη κανει καλή επαφή κατι και να στο κλείνει. Μπορει να φταίει και το κουμπί του κουτιου... (μου εχει τύχει να μενει πατημενο και ας μη φαίνεται) Μήπως εχεις βάλει τα καλωδια reset- και power on αναποδα? ή σε διαφορετικές θέσεις ? ...gl
Spyrious Οκτώβριος 20, 2004 Author #8 Οκτώβριος 20, 2004 Και αυτό το δοκίμασα χρεισιμοποιόντας ένα κατσαβίδι για διακόπτη.Πολύ σπαστικό - να τα έχεις δοκιμάσει όλα και να μην βγάζεις άκρη.
Spyrious Οκτώβριος 20, 2004 Author #9 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από Trooper Ειναι όντως περίεργο... Δοκίμασε να bootareis μονο με τα βασικά , δηλαδη cpu , ram , vga και να βγάλεις τα παντα εκτός (pci καρτες, δίσκους, ανεμιστήρες) οτι δε χρειάζεται δηλαδη. Να δεις αν παίζει... Εαν παιζει βαζε σιγα σιγά ενα ενα, να δεις τι φταιει. Μπορει καπου να κάνει γείωση, ή να μη κανει καλή επαφή κατι και να στο κλείνει. Μπορει να φταίει και το κουμπί του κουτιου... (μου εχει τύχει να μενει πατημενο και ας μη φαίνεται) Μήπως εχεις βάλει τα καλωδια reset- και power on αναποδα? ή σε διαφορετικές θέσεις ? ...gl ΄Σε ευχαριστώ και εσένα Trooper ,όπως και όλους τους άλλους, αλλά τις δοκιμές τις έκανα μόνο με τα απολύτως απαραίτητα.Θα σκάσω:rant:
Spyrious Οκτώβριος 20, 2004 Author #13 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από RaNd Χωρις κουτι δοκιμασες ? Kαι αυτό το δοκίμασα...
pigassos19 Οκτώβριος 20, 2004 #14 Οκτώβριος 20, 2004 Απο οτι καταλαβαινω δεν προλαβαινει να κανει ουτε ποστ!Παντως δοκιμασε καμια αλλη μνημη γιατι πολυ πιθανον να φταει αυτη!
sotiris Οκτώβριος 21, 2004 #15 Οκτώβριος 21, 2004 δεν έχει σημασία πως θα βάλεις τα καλώδια του power on και του reset, γιατί είναι διακόπτες που απλά βραχυκυκλώνουν τους ακροδέκτες στη mobo, τίποτα περισσότερο.το βύσμα του τροφοδοτικού το βάζεις σωστά? μήπως του tagan είναι σφιχτό και δεν μπαίνει?αφού με άλλο psu δουλεύει κανονικά φταίει το psu. αν έχεις πολύμετρο και κέφια μέτρα τις τάσεις που δίνει το tagan και το άλλο που σου δουλεύει κανονικά.
Pc-Corner Οκτώβριος 21, 2004 #16 Οκτώβριος 21, 2004 Έπαθα και εγώ το ίδιο χτές και τελικά κατέληξα στο τροφοδοτικό που μάλλον έχει καεί?Δίνει ρεύμα για να ανάψουν τα λαμπάκια μόνο και ο ανεμηστήρας του cpu αλλά τίποτα άλλο..αλάζοντας τροφοδοτικό όλα είναι οκ..αν μπορείς μέτρα το τροφοδοτικό σου μ ένα πολυμετράκι..:-)Ήταν ένα 550
Dagalidis Οκτώβριος 21, 2004 #17 Οκτώβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 09:16] Έπαθα και εγώ το ίδιο χτές και τελικά κατέληξα στο τροφοδοτικό που μάλλον έχει καεί?Δίνει ρεύμα για να ανάψουν τα λαμπάκια μόνο και ο ανεμηστήρας του cpu αλλά τίποτα άλλο..αλάζοντας τροφοδοτικό όλα είναι οκ..αν μπορείς μέτρα το τροφοδοτικό σου μ ένα πολυμετράκι..:-) Ήταν ένα 550 Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Fan της CPU και για κάποιο λόγο η μητρική βλέπει 0 στροφές και νομίζει ότι κινδυνεύει η CPU να καεί... Αν θέλεις απενεργοποίησε από το BIOS όλες τις επιλογές ShutDown αν είσαι σύγουρος 100% ότι δεν κινδυνεύει από κάτι που δεν έχεις προσέξει ή βάλει στην θέση του ανεμηστήρα της CPU άλλο ανεμηστηράκι πάνω στο Clip του CPU FAN της μητρικής και ξαναδοκίμασε....
Spyrious Οκτώβριος 21, 2004 Author #18 Οκτώβριος 21, 2004 Δυστυχώς και αυτά που λέτε αποκλείονται διότι το δοκίμασα και σον athlon 64 και πάλι τα ίδια,μόνο στον p3 λειτουργεί!Και αυτό περί ανεμηστήρα cpu o οποίος σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργεί.Ενώ τα ίδια συστήματα με άλλο τροφοδοτικό λειτουργούν κανονικά!Θα ξαναδοκιμάσω αύριο όταν το πάρω πάλι από το hac.Πολύ περίεργο!
Spyrious Οκτώβριος 21, 2004 Author #19 Οκτώβριος 21, 2004 Γ@μότο αφού το δοκίμασαν στο hac και τους δουλεύει κανονικά,τι να φταίει;
Johnakis12 Οκτώβριος 21, 2004 #20 Οκτώβριος 21, 2004 Οταν το ανοίγεις έχεις επάνω πληκτρολόγιο και mouse ? Βγάλτα κι αυτά και δοκίμασε
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.