cyberdyne Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2014 Πρόσφατα αγόρασα τον samsung 840 pro 128gb. Ο δίσκος τοποθετήθηκε στο κουτί μόνος του και έγινε clean install windows 7 ultimate. Η σύνδεση του έγινε στο sata 2 (6gbps intel) της μητρικής της υπογραφής. Χρησιμοποιήθηκε καινούργιο sata καλώδιο. Το AHCI είναι ενεργοποιημένο από πρίν μιας και υπάρχει ήδη άλλος ένας ssd. Όλα έγιναν κανόνικα και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Προέκυψε το εξής πρόβλημα. Ενω κανονικά δεν έχει και μεγάλη σημασία το Windows Experience Index (WEI), στην παρούσα περίπτωση μου έβγαλε απότέλεσμα 5,9 στον δίσκο!!! Το googlαρισα το έψαξα και δοκίμασα όλες τις πιθανές λύσεις, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Δεν θα ασχολιομουν αλλά....... Σε άλλα benchmarks πάει σφαίρα. Στο WEI ό παλιός μου Apacer A7202 βγάζει καλύτερα αποτελέσματα (6,8)... Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για ssd (trim, ahci, prefetch, hibernate, restore, pagefile............ κλπ κλπ) Παρακάτω έχω και φώτο από crystal diskmark και winsat. Αναμένω προτάσεις λύσεις απορίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 26, 2014 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2014 Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια..... Το πρόβλημα λύθηκε μετά από την εγκατάσταση του driver Intel RST, που δεν έιχα κάνει....:rant: Επειδή βρήκα πολύ κόσμο με παρόμοιο πρόβλημα, αν κάποιος το αντιμετωπίσει βάλτε τον driver και ας είναι για RAID, μιας και αφορά τον controller γενικά. Και κάτι ακόμη: Το WEI τελικά δεν είναι γτπκ, ας του ρίχνουμε καμιά ματιά.... :yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Φεβρουάριος 27, 2014 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2014 ετσι..! αντι να κλαψομ^&*%^ζεις για βδομαδες, εψαξες και βρηκες τη λυση! :clap::clap:Δωσε μας και ενα bench να δουμε τη διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 27, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2014 ετσι..! αντι να κλαψομ^&*%^ζεις για βδομαδες, εψαξες και βρηκες τη λυση! :clap::clap:Δωσε μας και ενα bench να δουμε τη διαφορα Πίστεψε με το έψαχνα 2 ημέρες σαν τρελός! Γκαβομάρα..... Το περίεργο είναι πως οι επιδόσεις στο crystaldiskmark έπεσαν στα specs που αναφέρει η samsung, ενώ το WEI πήγε 7,9.... Λογικά κάτι παιζόταν πρίν.. Έχουμε λοιπόν στη πρώτη φώτο τα αποτελέσματα πρίν τον driver, και στη δεύτερη και τρίτη φώτο τα αποτελέσματα μετά τον driver... ΥΓ: Αν ενεργοποιήσω το Rapid Mode, στο Samsung Magician, τα νούμερα είναι εντυπωσιακά ψηλότερα. Αυτό γίνεται κάνοντας χρήση της ram του συστήματος ως cache. Προς το παρόν το έχω απενεργοποιημένο, μιας και δεν είμαι σίγουρος εαν είναι σίγουρα καλό. Αν κάποιος γνωρίζει ας ενημερώσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 27, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2014 Άντε και με Rapid Mode ON! Εξωπραγματικά αποτελέσματα!! Με χρήση τουλάχιστον 1-2gb ram και με αρκετο cpu utilization... Δεν με ψήνει να το αφήσω ενεργό, μου φαίνεται κάπως άκυρο...:no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 27, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2014 [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] μήπως γίνεται να αλλάξουμε όνομα στο νήμα προσθέτωντας το [sOLVED]? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.