Jump to content

Πρόβλημα με Η100ι

env0y

Recommended Posts

Aloha!!

Χτες το βράδυ κούμπωσα στο σύστημά μου την Corsair Ydro 100i και όταν έτρεξα το ανάλογο λογισμικό "Corsair Link" και το άτιμο δεν μου αναγνώριζε καθόλου την υδρόψηξη.:wall: Έκανα μία μικρή έρευνα στον ιστό και κατέληξα να δοκιμάσω ένα άλλο mini USB καλώδιο για να σιγουρευτώ ότι δεν έχει πρόβλημα η αντλία. Όλα δουλέψανε ρολόι και έκανα επίσης αναβάθμιση και το firmware. :T:

Μόλις κούμπωσα ξανά το μαμίσιο καλώδιο της Η100ι (βλέπε σελ. 7) πάλι δεν την αναγνώρισε το λογισμικό ενώ τα Windows παράγουν τον ήχο ότι συνδέθηκε usb συσκευή.:suicide2:

Τώρα να ζητήσω από την Corsair να μου στείλει άλλο ή να το αγνοήσω και να την κουμπώσω πάνω στο Kaze Master II? :hmm:

Έχετε να προτείνετε κάτι? :nerd:

Αφού διεπίστωσες ότι έχει πρόβλημα το καλώδιο, φυσικά και να ζητήσεις καινούργιο. Εν τω μεταξύ, δουλεύεις με το άλλο.

Πρόσεξε το θέμα του ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών. Το Corsair Link "αναλαμβάνει" από μόνο του τον έλεγχο του (ή των) gpu fan και μόνο με το Msi Afterburner θα μπορέσεις να "ελέγξεις" την καμπύλη λειτουργίας του ανεμιστήρα. Εγώ παιδεύτηκα αρκετές μέρες για να βρώ λύση.

Το άλλο το καλώδιο έχει την μία άκρη mini usb και την άλλη σαν κανονικό usb πρέπει με λίγα λόγια να το συνδέσω πάνω στην αντλία και μετά νμα το τραβήξω τσόντα έξω από το κουτί και να το κουμπώσω πάνω στην μητρική.

Αυτό φαίνεται πολύ άσχημο. Άν την βάλω πάνω στον fan controller όμως θα υστερεί σε κάτι?

Ώπα, αυτό που λές "να τραβήξω τσόντα έξω από το κουτί και να το κουμπώσω πάνω στην μητρική" δεν το κατάλαβα.

Το usb καλώδιο της corsair είναι από την μία μεριά Micro USB και από την άλλη έχει ένα βύσματακι που κουμπώνει στα pin της μητρικής. Δες το pdf για να καταλάβεις. Το καλώδιο που έβαλα εγώ είναι Micro USB και USB 2.0 από την άλλη και αναγκαστικά πρέπει να το κουμπώσω πίσω από την μητρική.

Επειδή δεν έβρισκα πως να το βγάλω αποφάσισα να απεγκαταστήσω το corsair link και να συνδέσω τους ανεμιστήρες της υδροψηξης πάνω στην μητρική απευθείας και να τους διαχειριζομαι με το Asuite της ROG. Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι.

Α, εντάξει. Δεν πρόσεξα ότι ήταν κανονικό USB από την άλλη και έλεγα "γιατί το τραβάει απ' έξω" :nerd::D . Sorry. Πάντως, αν θέλεις την γνώμη μου καλό είναι να πάρεις το καλώδιο μέσω εγγύησης, γιατί το Corsair Link, αν και λίγο buggy τώρα στην αρχή, είναι καλό Software και έχεις και συμβατά parts που θα μπορείς να τα παρακολουθείς. Π.χ. βλέπω στο σύστημά σου RM650 Gold κ.λπ. Εμένα μου φάνηκε φοβερά χρήσιμο, ειδικά στις preset καμπύλες που έχει για την H80i που χρησιμοποιώ.

Ναι το λειτουργικό μου είναι Windows 8.1 Pro 64bit.

Βασικά λέω να μην ασχοληθώ με το παπάρικο Corsair Link και να κουμπώσω τους ανεμιστήρες στην μητρική και να τους χειρίζομαι με το AI suite III

• 1 month later...

Βασικά λέω να μην ασχοληθώ με το παπάρικο Corsair Link και να κουμπώσω τους ανεμιστήρες στην μητρική και να τους χειρίζομαι με το AI suite III

Εκανες τιποτα με αυτο με επιτυχια;

Εχει το fan-xpert (αν θυμαμαι καλα την ονομασια) επιλογη να γκαζωνουν τα fans αναλογα τον φορτο;

Παιζω εδω και καναδυο εβδομαδες με το corsair link αλλα δεν με ενθουσιασε σαν software.

Bασικα δεν υπακουν οι ανεμιστηρες στις επιλογες, βαζω προφιλ "quiet" και δουλευουν σε υψηλοτερες στροφες απο οτι στο default.

Χωρια που παιρνει και τον ελεγχο των fans της gpu διχως να εχει επιλογη να το απενεργοποιησεις και μου δινει στα νευρα.

Παρεμπιπτοντως & σε εμενα δεν δουλευε το corsair link στην αρχη και δουλεψε μονο οταν περασα intel drivers για usb στα windows.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά αλλά λέω να αφήσω την Η100ι ως έχει συνδεμενη απευθείας πάνω στην μητρική παρατηρώντας την με το software της Asus. Ο πιστεύω ότι είναι πολύ ανώτερο και λεπτομερές σε σύγκριση με το corsair Link

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά αλλά λέω να αφήσω την Η100ι ως έχει συνδεμενη απευθείας πάνω στην μητρική παρατηρώντας την με το software της Asus. Ο πιστεύω ότι είναι πολύ ανώτερο και λεπτομερές σε σύγκριση με το corsair Link

Το ποστ μου, αυτο αφορουσε.

Επειδη εχω το link και σκεφτομαι να το ξηλωσω και τα βαλω ολα στην μητρικη σε ρωτησα.

Προφανως εισαι ευχαριστημενος, αλλα δωσε μερικες λεπτομεριες ως προς τον ελεγχο που σου παρεχει το asus software.

Mπορεις να μετρησεις/αλλαξεις τις στροφες της αντλιας;

Τους ανεμιστήρες της Η100ι μπορεις να τους βαλεις να συμβαδιζουν σε στροφες αναλογο τον φορτο/θερμοκρασιες του cpu ή τα εχεις fixed;

Γενικα σου προσφερει κατι παραπανω το asus;

Τα fans υπακουνε στις εντολες;

Γιατι απο το λινκ στροφαρουν οπου να ναι σε οποιοδηποτε προφιλ πλην του default.

Εγώ το χρησιμοποιώ το link και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Το θέμα της κάρτας γραφικών το έλυσα με το Afterburner. Επίσης με βόλεψε πολύ η αλλαγή χρώματος του led της κεφαλής σε real time ανάλογα με την θερμοκρασία (είναι μία από της επιλογές).

Από την εμπειρία μου, το ένα χειρότερο από το άλλο. Της ASUS έκανε όλο το pc να σέρνεται και για να βγει ήθελε γνώσεις χάκερ που λέει ο λόγος. Το link το πέρασα για να ελέγξω το Led της Η80ι αλλά τίποτα. Ή μόνο κόκκινο ή σβηστό. Διάβασα οτι είναι λόγος RMA αλλά δεν θα ασχοληθώ.

Το ποστ μου, αυτο αφορουσε.

Επειδη εχω το link και σκεφτομαι να το ξηλωσω και τα βαλω ολα στην μητρικη σε ρωτησα.

Προφανως εισαι ευχαριστημενος, αλλα δωσε μερικες λεπτομεριες ως προς τον ελεγχο που σου παρεχει το asus software.

Mπορεις να μετρησεις/αλλαξεις τις στροφες της αντλιας;

Τους ανεμιστήρες της Η100ι μπορεις να τους βαλεις να συμβαδιζουν σε στροφες αναλογο τον φορτο/θερμοκρασιες του cpu ή τα εχεις fixed;

Γενικα σου προσφερει κατι παραπανω το asus;

Τα fans υπακουνε στις εντολες;

Γιατι απο το λινκ στροφαρουν οπου να ναι σε οποιοδηποτε προφιλ πλην του default.

[MENTION=241]javaneze[/MENTION] sorry που άργησα να σου απαντήσω αλλά είχα λίγα τρεχάματα αυτές τις μέρες. Λοιπόν κατα 'αρχήν είναι κοινώς γνωστό ότι το ASUS AI Suite και το Corsair Link δεν συνεργάζονται καλά μαζί, βοά το ιντερνετ με θέματα σχετικά με αυτό.

Η συνδεσμολογία που έκανα είναι πολύ απλή.

Η100i αντλιά και 2 οι δύο ανεμιστήρες της κουμπώθηκαν πάνω στην μητρική σε FAN 1,2,3

Οι υπόλοιποι ανεμιστήρες του κουτιού διαχειρίζονται από ένα Zalman fan controller.

Σχετικά με τις απορίες σου τώρα.

Οι ανεμιστήρες ρυθμίζονται και οι δύο ταυτόχρονα από το Fan Xpert 2:

4a.png

Προσωπικά τους έχω και τους δύο σε Turbo Mode για να μην ακούγεται το PC σαν ελικόπτερο και έχω πειράξει λιγάκι το γραμμόγραμμα που φαίνεται στην φωτογραφία απο πάνω (βλ. Chassis fan 1).

Αυτό που μου άρεσε από το AI Suite είναι ότι σε περιπτώσεις intense usage το λογισμικό από μόνο του ανεβάσει τις στροφές στην H100i και κρατάει την CPU σε σταθερή θερμοκρασία αυτό με κάνει να υποθέτω ότι με κάποιο τρόπο επηρρεάζει και την λειτουργία της αντλίας.

Μέχρι στιγμής έχοντας τον i7 4770κ στα 4.4GHz δεν τον έχω δει να πηγαίνει πάνω από 40 βαθμούς και σε idle είναι στους 32 ή λιγότερο.

Θα σου συνιστούσα να κάνεις μια δοκιμή απεγκαταστώντας το Corsair Link και να κρατήσεις μόνο το AI Suite κομπώνοντας τους ανεμηστήρες στην μητρική δεν είναι κάτι χρονοβόρο, που ξέρεις μπορεί να σε βολέψει και σένα στο τέλος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.