panoskr1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Παιδιά καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Με από μία μικρή αναβάθμιση στο pc (έβαλα ένα δίσκο ssd) ενώ όλα πήγαν καλά, μόλις έβαλα τον παλιό δίσκο στον οποίο είχα κάνει Format πρώτα, ο δίσκος αναγνωρίζεται ως IDE CHANNEL 0 MASTER : bzbzbzbzbzbzbzbz ήIDE CHANNEL 0 SLAVE : bzbzbzbzbzbzbzbz και το σύστημα δεν ξεκινά. Ξεκολλάει μόνο όταν αποσυνδέσω το καλώδιο sata του δίσκου και μείνει μόνο ο ssd με το λειτουργικό. Το έχω ψάξει αρκετά και λύση δεν έχω βρεί.Θα εκτιμούσα την όποια βοήθειά σας. Η motherboard είναι η: GA-P67A-UD4 με i7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Φεβρουάριος 25, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2014 Αν αφήσεις τον παλιό μόνο του χωρίς τον SSD συνδεδεμένο πώς τον βλέπει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoskr1 Φεβρουάριος 25, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2014 Μόλις το δοκίμασα, φαίνεται να τον βλέπει κανονικά: western digital κ.λ.π Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Φεβρουάριος 25, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2014 Σβησε το partition τελειως, όπως όταν τον αγορασες, και ξαναβαλε και τον SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoskr1 Φεβρουάριος 26, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2014 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Λοιπόν. Το μόνο σενάριο για να παίξουν και οι δύο δίσκοι είναι να τους βάλω στη sata 3 στη θέση 1 τον ssd και στη θέση 0 τον HHD. Έτσι το pc ανεβαίνει κανονικά, και βλέπω και τον HHD. Τώρα μόλις βάζω το DVD σε οποιαδήποτε θέση μου βγάζει το εξής: IDE CHANNEL 3 MASTER 0400 Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους συνδυασμούς. Η όποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.*Τον HHD τον είχα «καθαρίσει» από πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
philnice Μάρτιος 1, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Για κάποιο λόγο το bios βλέπει ακόμα τον hdd σαν master. Δοκίμασες να αλλάξεις κάτι στα jumbers του hdd; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάρτιος 3, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2014 Κάνε ένα bios update Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάρτιος 4, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2014 Παιδιά καλησπέρα.Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Με από μία μικρή αναβάθμιση στο pc(έβαλα ένα δίσκο ssd) ενώ όλα πήγαν καλά, μόλις έβαλα τον παλιό δίσκο στον οποίο είχα κάνει Formatπρώτα, ο δίσκος αναγνωρίζεται ως IDECHANNEL 0 MASTER : bzbzbzbzbzbzbzbz ήIDECHANNEL 0 SLAVE : bzbzbzbzbzbzbzbzκαι το σύστημα δεν ξεκινά. Ξεκολλάει μόνο όταν αποσυνδέσω το καλώδιο sata του δίσκου και μείνει μόνο ο ssdμε το λειτουργικό.Το έχω ψάξει αρκετά και λύση δεν έχω βρεί.Θα εκτιμούσα την όποια βοήθειά σας.Η motherboard είναιη: GA-P67A-UD4 με i7 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.Λοιπόν. Το μόνο σενάριο για να παίξουν και οι δύο δίσκοι είναι να τους βάλω στη sata 3 στη θέση 1 τον ssd και στη θέση 0 τον HHD. Έτσι το pc ανεβαίνει κανονικά, και βλέπω και τον HHD. Τώρα μόλις βάζω το DVD σε οποιαδήποτε θέση μου βγάζει το εξής: IDE CHANNEL 3 MASTER 0400Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους συνδυασμούς. Η όποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.*Τον HHD τον είχα «καθαρίσει» από πριν Η μητρική σου δεν έχει υποδοχή/-ές IDE, μόνο SATA. Μάλλον έχεις ρύθμιση για τις SATA σε "IDE Mode" .Καλό θα ήταν να το έχεις σε AHCI πριν να εγκαταστήσεις το λειτουργικό. Αν το γυρίσεις τώρα θα πρέπει να κάνεις μια διαδικασία με αλλαγές στο μητρώο (registry) ή να ξαναπεράσεις το λειτουργικό (format).Τον SSD να τον συνδέσεις στις άσπρες SATA (SATA III) και δίσκο, DVD στις μαύρες (SATA II). Για κάποιο λόγο το bios βλέπει ακόμα τον hdd σαν master. Δοκίμασες να αλλάξεις κάτι στα jumbers του hdd;Ο δίσκος του είναι SATA, δεν έχει jumper επιλογής Master, Slave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoskr1 Μάρτιος 5, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Φίλε TopCLR ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoskr1 Μάρτιος 7, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2014 Έβαλα πάνω μόνο τον ssd σε AHCI mode και έκανα ξανά εγκατάσταση.Και πάλι όμως όπως και να βάλω τον HHD και το dvd μου γράφει τα ίδια….Μάλλον το παρατάω εδώ και θα πάω για μια καινούργια motherboard να τελειώνω.Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάρτιος 8, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2014 Ψάξε λίγο και δοκίμασε τις ρυθμίσεις που έχεις για τις SATA. Μήπως πρέπει να βάλεις και τις άλλες θύρες SATA σε AHCI;Κάποιες μητρικές παράδειγμα έχουν ξεχωριστή ρύθμιση για τις SATA 1~4 και για τις SATA 5,6.Δεν μπορεί μητρική της "μετά IDE" εποχής (ας μου επιτραπεί ο όρος) να έχει θέματα με IDE Master/Slave! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 8, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2014 Τρέξε ένα ubuntu live να δεις αν βλέπει το δίσκο. Αν ναι, τότε είναι θέμα windows, μη δίνεις λεφτά για νέα μητρική άσκοπαSent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.