vagsk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 samsung Galaxy tab 7" με 8GB μνήμη αγοράστηκε πριν 1-1.5μήνα. Χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση για ελαφριά χρήση gaming/browsing. Το πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες 2 βδομάδες δείχνει ένδειξη για χαμηλή μπαταρία μετά από 10-15min χρήσης. Η μπαταρία ξαφνικά πέφτει στο 1%. Από περιέργεια δοκίμασα πόσο αντέχει αυτό το 1% και άντεξε κοντά 2 ώρες με προβολή youtube videos. Έγινε full φορτιση. Το tablet έκλεισε και άνοιξε την επόμενη ημέρα αλλά πάντα η ίδια συμπεριφορά. Μετά από μερικά λεπτά χρήσης η μπαταρία φεύγει από full ή κοντά σε full sto 1%.Το εκνευριστικό στην όλη ιστορία είναι ότι με 1% αυτομάτως και χωρίς πολλά-πολλά ρίχνει συχνότητα σε επεξεργαστή το tablet και σβήνει την φωτεινότητα σε σημείο που να μην μπορείς να διακρίνεις στην οθόνη τίποτα χωρίς πολύ καλό φωτισμό. Υπάρχει καμιά εύκολη λύση ή τους το γυρίζω πακέτο για RMA;Το tablet δεν είναι rooted και έχει 5-6 εφαρμογές όλες όλες να δουλεύουν. Ένα άλλο toshiba που υπάρχει με πάνω κάτω ίδια χρήση αντέχει 30-40 ώρες (χρήση/αναμονή) πριν χρειαστεί φόρτιση. Σε περίπτωση που πάμε για RMA υπάρχει καμιά αξιόπιστη εφαρμογή για backup των παιχνιδιών και εφαρμογών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Φεβρουάριος 26, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2014 μαλον η μπαταρια χρειαζετε αλαγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 26, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2014 Πιθανώς, αλλά στο 1% και με βαριά χρήση αντέχει ώρες (συνήθως 2 που είναι κοντά στην συνολική αυτονομία του tablet) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 26, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2014 δε ξερω αν παιζει ρολο , δε κανεις κανα recalibration με κανα tool ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Νοέμβριος 16, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2014 Το ξεθάβω πάλι το θέμα. Το εν λόγω tablet (Galaxy Tab 3 7') τελικά πέρασε από service και έγινε αλλαγή μπαταρίας πριν 3-4 μήνες. Σε πολυ ελαφρύ browsing γενικά δουλεύει σωστά αλλά όταν φορτώσεις κάποιο game για κάνα μισάωρο η πίσω πλευρά ζεματάει και δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζει εικονίδιο για υπερθέρμανση CPU και μετά από λιγο κάνει αυτόματο reboot. Επίσης έχει αρχίζει και εμφανίζει πάλι σιγά-σιγά το ίδιο θέμα με την μπαταρία. Φτάσαμε πάλι σε σημείο που αν βάλεις να δουλέψεις google maps με GPS ανοιχτό και 100% φορτισμένη μπαταρία μετά από 20-30 λεπτά δείχνει ότι έχει αδειάσει. Η εμπειρία μου από tablet περιλαμβάνει ένα toshiba xcite το οπίο με το ίδιο game (card based game) δουλεύει απροβλημάτιστα για ώρες. Ένα φθηνιάρικο vero tablet που υπάρχει σπίτι πάλι δεν έχει κανένα παρόμοιο θέμα. Γενικά αρχίζω να πιστεύω ότι έχει γίνει χάλια σχεδιασμός και ότι η υπερθέρμανση της CPU καταστρέφει την μπαταρία μετά από περίπου 3 μήνες. Έχει κανείς παρόμοιες εμπειρίες ή γνωρίζει τίποτα παραπάνω για τα εν λόγω tablets; Με βλέπω να το πηγαίνω για δεύτερη φορά service αλλά αυτή δεν είναι δουλειά και επίσης κάποια στιγμή θα λήξει και η εγγύηση και δεν θα το έλεγα ακριβώς απροβλημάτιστο το συγκεκριμένο προϊόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Νοέμβριος 17, 2014 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2014 Είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα κινητό ομως, και το πρόβλημα λύθηκε όταν έκανα hard reset απο recovery mode και επανέφαρα τις ρυθμίσεις τις για την μπαταρία. Είχε γίνει και αλλαγή rom έπειτα οπότε δεν ξέρω αν γίνεται μεμονωμένα. Κατέβασε κανένα πρόγραμμα σαν το Greenify που τερματίζει τις εφαρμογές στο παρασκήνιο για να μειώσεις την θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Νοέμβριος 18, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2014 Αναβάθμιση rom από samsung δεν έχει γίνει. Το tablet δεν είναι κάν rooted. Εφαρμογή για καθάρισμα μνήμης και καθαρισμό περιττών αρχείων υπάρχει.Reset σε ιστορικό μπαταρίας είχα δοκιμάσει αλλά δεν άλλαξε κάτι. Όταν έχω ευκαιρία θα ξαναδοκιμάσω. Πάντως ότι και να κάνεις όταν τρέχει κάποιο game για πάνω από 10-15 λεπτά το νιώθεις ότι είναι υπερβολικά ζεστό. Πάνω από μισάωρο συνήθως κάνει και reboot και κατ εμένα είναι λόγω υπερθέρμανσης. Η διαθέσιμη μνήμη δεν φαίνεται να το επηρεάζει. Ούτε δείχνει να είναι θέμα εφαρμογών που τρέχουν στο background. Γενικά μου φαίνεται απόλυτα λογικά αν όντως έχει προβλήματα υπερθέμανσης CPU να καταπονεί την μπαταρία που έχει θέματα όσο αποκλείεις από τους 25οC και τελικά να την αχρηστεύει μετά από μερικούς μήνες. Όταν το πήρα πάντως δεν αγοράστηκε με το σκεπτικό να κάνει μόνο ελαφριές χρήσεις είδικά όταν άλλα 4-5 φορές φθηνότερα δεν έχουν παρόμοια προβλήματα. Α ρε samsung .. σε προτιμήσαμε για να μην βγάλεις προβλήματα και μας έχεις τσακίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Νοέμβριος 19, 2014 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2014 Άποψη μου αν δεν έχεις εγγύηση ακόμα ψάξε το σε κάποια custom rom η οποία θα αποδίδει περισσότερο. Το πρόβλημα είναι κατα πάσα πιθανότητα στο software και όχι στο hardware. Ψάξε στο internet σχετικά με προβλήματα του δικού σου μοντέλου ίσως έχεις αργήσει και όλας να το κάνεις αυτό. Το Greenify δεν σου καθαρίζει μνήμη αλλά σου τερματίζει εφαρμογές που βρίσκονται σε αναμονή στο παρασκήνιο. Προγράμματα όπως το clean master και παρόμοια απλά σου κλείνουν τις εφαρμογές όπως θα τις έκλεινες και εσύ με το χέρι. Δεν είναι το ίδιο. Και αν δεν θες να κάνεις κάτι από τα παραπάνω έπρεπε να τους το είχες γυρίσει απλά και να μην ασχοληθείς καθόλου με το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Νοέμβριος 19, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2014 Εγγύηση πρέπει να έχει ακόμα. Είμαστε κάτω από ένα χρόνο. Δεν ξέρω αν καλύπτει την μπαταρία. Θα πρέπει να το τσεκάρω.Search που έκανα με το συγκεκριμένο μοντέλλο δεν έβγαλαν κάτι συγκεκριμένο. Και πάλι όμως που φαίνεται λίγο τρελό αν δουλέυεις στο 100% την CPU για 10-20 λεπτά να σου κάνει reboot η συσκεύη από υπερθέρμανση. Σε καμιά άλλη μου συσκευή μέχρι τώρα δεν είδα παρόμοια συμπεριφορά ακόμα και με αρκετό bloatware. Θα κάνω μια τελευταία δοκιμή και αν δεν ... τότε πάει πάλι για service στην μαμα samsung. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Νοέμβριος 19, 2014 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2014 Νομίζω κάποιο ipad (πρώτη ή δεύτερη γενία) υπερθερμενονται και έκλειναν. Το θέμα που είχες με τη μπαταρία, δοκίμασες να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Νοέμβριος 20, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 Ναι και επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και κάποιο άλλο trick που είχα διαβάσει για reset των πληροφοριών ιστορικού που κρατάει για μπαταρία το android, αλλά τίποτα. Την πρώτη φορά που πήγε service όντως και αλλάχθηκε η μπαταρία με την έννοια ότι τελικά ήταν hardware και όχι software θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Νοέμβριος 20, 2014 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 @vagsk, επρεπε να το ξαναγυρίσεις αμέσως, μίλησα με φίλο που έχει το ίδιο ταμπλετ/προβλημα και μετά απο το 1 αντικατάσταση και 2 service λειτουργούσε κανονικά. Αυτό έγινε όμως την πρώτη βδομάδα που το πήρε στα χέρια του, και όλο πρόβλημα στην μπαταρία. Τώρα του λειτουργεί όπως που είπε ρολόι ακόμα. Δες τι μπορείς να κάνεις με την εγγύηση πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Νοέμβριος 21, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2014 Το θέμα είναι ότι στο tablet γίνεται σχετικά light χρήση από την κοπέλλα μου. Το χρησιμοποιεί ίσως μια ώρα την ημέρα για να παίξει κανα game και να δει κάνα mail οπότε το πρόβλημα χρειάζεται χρόνο για να εμφανιστεί. Θα δοκιμάσω πάλι μέσω samsung να δω τι γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orderlover Νοέμβριος 21, 2014 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2014 Kαι εγω θα σου πρότεινα μια custom rom ''φιλική'' προς την μπαταρία! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts