Jump to content

Στήσιμο νέου Υπολογιστή, Γνώμες

AimiliosK

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας, θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή με budge μέχρι τα 350 ευρώ ταβάνι (χωρίς οθόνη, dvd) για το μαγαζί ενός φίλου. Έχω συνθέσει ένα σύνολο αλλά θα ήθελα την γνώμη σας στο τι καλύτερο θα μπορούσα να βάλω και να βγάλω καθώς και για την συμβατότητα καθώς μπορεί να έχω κάνει κάποια λάθη. Δεν χρησιμοποιώ hdd επειδή ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος δεν μας χρειάζεται αφού κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθεί για browsing. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

κουτι: MS-TECH LC-02 400W BLACK -

μητρικη: MSI FM2-A75MA-E35 RETAIL -

επεξεργαστης : AMD A6 6400K 3.90GHZ BOX -

σκληρος : KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL -

μνημη : CORSAIR CMV4GX3M1A1600C11 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800 -

Το συνολικό κόστος του συνόλου είναι στα 272 ευρώ. Υπάρχει βέβαια το ταβάνι των 350 ευρώ αλλά επίσης ισχύει και το όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο (για τα χρήματα)

H μητρική είναι FM2 και υποστηρίζει 1600 μνήμες στα 1,5Volt.Οι μνήμες είναι 1600 στα 1,5 volt.Ο επεξεργαστής είναι FM2.

Δεν βλέπω να έχεις κάνει κάποιο λάθος στο configuration.SSD έβαλες αν και προσωπικά δεν έχω εμπειρία απο Kingston.Είσαι μέσα στο budget σου.Μια χαρά σε βλέπω.

Δυστυχώς για το αν μπορείς να βάλεις κάτι καλύτερο χωρίς να υπερβείς το όριο σου δεν γνωρίζω.

βαλε και ενα οπτικο για 15 ευρω.δεν ξερεις ποτε ,ποτε θα σου χρειαστει και μετα θα τρεχεις:T:

κουτί ZALMAN ZM-T4 ZALMAN ZM-T4 BLACK - ~33€

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=835

τροφοδοτικό CORSAIR VS SERIES VS450 ή VS350 (3€ διαφορά έχουν) ~39€

μητρική

ASROCK B85M-GL ASROCK B85M-GL RETAIL - 65€

(έχει usb3 υποδοχή για να αξιοποιήσεις την μπροστινή θύρα του κουτιού)

ή

ASUS H81M-C ASUS H81M-C RETAIL - 46€ (αυτή δεν έχει usb3 υποδοχή)

cpu

INTEL CELERON G1820 INTEL CELERON G1820 2.70GHZ LGA1150 - BOX - ~39€

INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420 INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420 3.20GHZ LGA1150 - BOX - ~57€

μνήμη KINGSTON KHX1600C9D3B1/4G KINGSTON KHX1600C9D3B1/4G 4GB DDR3 PC3-12800 1600MHZ CL9 HYPERX - ~39€

ssd SAMSUNG 840 EVO 120gb SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 - ~81€

Ανάλογα που θα κινηθείς 277€ με 314 (με ssd τον kingston ~12€ κάτω)

Αν κινηθείς σε amd να βάλεις μητρική a88x chipset a88x - Μητρικές Κάρτες | Skroutz.gr

κουτί ZALMAN ZM-T4 ZALMAN ZM-T4 BLACK - ~33€

::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::

τροφοδοτικό CORSAIR VS SERIES VS450 ή VS350 (3€ διαφορά έχουν) ~39€

μητρική

ASROCK B85M-GL ASROCK B85M-GL RETAIL - 65€

(έχει usb3 υποδοχή για να αξιοποιήσεις την μπροστινή θύρα του κουτιού)

ή

ASUS H81M-C ASUS H81M-C RETAIL - 46€ (αυτή δεν έχει usb3 υποδοχή)

cpu

INTEL CELERON G1820 INTEL CELERON G1820 2.70GHZ LGA1150 - BOX - ~39€

INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420 INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420 3.20GHZ LGA1150 - BOX - ~57€

μνήμη KINGSTON KHX1600C9D3B1/4G KINGSTON KHX1600C9D3B1/4G 4GB DDR3 PC3-12800 1600MHZ CL9 HYPERX - ~39€

ssd SAMSUNG 840 EVO 120gb SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 - ~81€

Ανάλογα που θα κινηθείς 277€ με 314 (με ssd τον kingston ~12€ κάτω)

Αν κινηθείς σε amd να βάλεις μητρική a88x chipset a88x - Μητρικές Κάρτες | Skroutz.gr

Όσο αναφορά το κουτί που μου προτείνεις στα 33 ευρώ δεν βρίσκω τον λόγο από την στιγμή που αυτό που έχω διαλέξει περιέχει και το τροφοδοτικό μαζί και είναι στα 42 ευρώ, ενώ στην περίπτωση με το zalman και το corsair τροφοδοτικό θα χρειαστώ 70 κάτι ευρώ.

Τώρα για τον επεξεργαστή το φοβάμαι λιγάκι να βάλω intel από την στιγμή που δεν θα υπάρχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών και θα πρέπει να κάνει όλη την δουλεία ο επεξεργαστής. Από όσα έχω διαβάσει από το googlarisma, διορθώστε με εάν κάνω λάθος η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών των amd είναι αρκετά πιο δυνατή από αυτή των intel.Και τέλος για το a88x chipset δεν έχω ψάξει γενικά τι παίζει με τα chipset των amd.

Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση όπως και όλους τους άλλους

Πέφτεις στη μεγαλύτερη παγίδα πάντως, το τροφοδοτικό που σου σερβίρουν με το κουτί είναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ. Η συνθεση του idonthave είναι σαφώς πολύ καλύτερη. Στο γραφείο τί να την κάνει την πιο δυνατή gpu;

Φαντάζομαι ότι δεν είναι και ότι καλύτερο από θέμα ποιότητας, αλλά πόσο χάλια παίζει να είναι? Όσο για την gpu, ναι σαφώς για τώρα και για χρήση γραφείου δεν χρειάζεται πολλά πράγματα πάνω στα γραφικά , αλλά όταν φτιάχνεις έναν υπολογιστή έχεις στο μυαλό σου ότι ο υπολογιστής θα κρατήσει για 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Έτσι με τους ρυθμούς που πάει η τεχνολογία και με αυτά που ενσωματώνουν συνέχεια στους browser μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πιεστεί ο υπολογιστής ακόμα και για απλό browsing όσο αναφορά την κάρτα γραφικών σε 2 χρόνια?

Είσαι υπερβολικός, έως πολύ. Έχω σύστημα με pentium4 απ το 2003 και ακόμα τον χρησιμοποιώ και παλεύεται.

Το ότι το θελει το Pc για γραφείο (άρα δουλειά), συνεπάγεται ότι πρέπει να έχει καλό τροφοδοτικό, γιατί μια στραβή να γίνει θα καούν όλα.

Είσαι υπερβολικός, έως πολύ. Έχω σύστημα με pentium4 απ το 2003 και ακόμα τον χρησιμοποιώ και παλεύεται.

Το ότι το θελει το Pc για γραφείο (άρα δουλειά), συνεπάγεται ότι πρέπει να έχει καλό τροφοδοτικό, γιατί μια στραβή να γίνει θα καούν όλα.

Υπάρχει καμία πρόταση για κουτί με ενσωματώμενο τροφοδοτικό το οποίο μπορεί να είναι έμπιστο?

Το κουτί αν το έχεις χρησιμοποιήσει και είσαι ευχαριστημένος οκ.

Τι τροφοδοτικό παίρνει το γνωρίζεις σε περίπτωση που χρειαστεί να το αντικαταστήσεις αργότερα (για να μην μπλέκεις).

Το ότι έχει τροφοδοτικό δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Επίσης από χώρο θα είσαι περιορισμένος.

Κουτί μπορείς να βάλεις κι άλλο εκτός από το zalman.

Ο intel & ο amd έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Για την χρήση που το θέλει internet είναι υπεραρκετό.

Επίσης θα είναι πιο γρήγορος, πιο αθόρυβη λειτουργία και κατανάλωση. Με g3220/g3420 θα πετάει το σύστημα.

http://www.cpu-world.com/Compare/214/AMD_A6-Series_A6-6400K_vs_Intel_Celeron_Dual-Core_G1830.html

http://www.cpu-world.com/Compare/235/AMD_A6-Series_A6-6400K_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G3220.html

κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθεί για browsing.

Αν πας σε amd βάλε κάποιον Α8 ή Α10 σε περίπτωση που το θες για παιχνίδια πέρα από παιχνίδια internet.

To a88x chipset μπορείς να βάλεις τους καινούργιους amd (kaveri αν χρειαστεί αργότερα αναβάθμιση)

AMD A10-7700K Box | Skroutz.gr

AMD A10-7850K Box | Skroutz.gr

Φαντάζομαι ότι δεν είναι και ότι καλύτερο από θέμα ποιότητας, αλλά πόσο χάλια παίζει να είναι? Όσο για την gpu, ναι σαφώς για τώρα και για χρήση γραφείου δεν χρειάζεται πολλά πράγματα πάνω στα γραφικά , αλλά όταν φτιάχνεις έναν υπολογιστή έχεις στο μυαλό σου ότι ο υπολογιστής θα κρατήσει για 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Έτσι με τους ρυθμούς που πάει η τεχνολογία και με αυτά που ενσωματώνουν συνέχεια στους browser μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πιεστεί ο υπολογιστής ακόμα και για απλό browsing όσο αναφορά την κάρτα γραφικών σε 2 χρόνια?

Σε 2 χρόνια αν χρειαστεί βάζει μια κάρτα γραφικών των 50-70€.

Δεν έχω κάποιο κόλλημα στο να είναι ενσωματωμένο το τροφοδοτικό, μόνο και μόνο για μείωση κόστους. Τα 30 ευρώ διαφορά μπορεί να φαίνονται αστεία αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα στήσιμο των 300 ευρώ, πιστεύω ότι παίζουν ρόλο. Αλλά και πάλι λογικά θα πάω σε ένα ξεχωριστό τροφοδοτικό για να είμαι σίγουρος. Όσο αναφορά τον επεξεργαστή πίστευα ότι η gpu των amd είναι πιο δυνατή σε σχέση των intel. Από ότι βλέπω όμως και από το τεστ που έχει δώσει links ο idonthave δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άρα μάλλον θα κινηθώ προς intel. Έχετε μήπως να προτείνεται κάποιο κουτί (από τα λεγόμενα μικρά τετράγωνα, που βασίζονται στο design κατά κύριο λόγο) για την περίπτωση όπου ο υπολογιστής μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα εμφανές σημείο?

AEROCOOL QS-200 LITE BLACK -

AEROCOOL QS-200 LITE WHITE -

Σε διαστάσεις είναι σχετικά μικρά.

Αυτό Loop LP-220106 | Skroutz.gr είναι μικρό αλλά δεν έχει usb3

θύρα μπροστά

Σε τετράγωνο που θέλεις αλλά παίρνει μόνο mini-itx** μητρική

COOLERMASTER RC-130-KKN1 ELITE 130 MIDNIGHT BLACK -

COOLERMASTER RC-120A-KKN1 ELITE 120 ADVANCED -

Θα χρειαστεί γύρω στα 70€ και πάνω για cube case πχ.

Dead Silence Menu

XIGMATEK - PRODUCT

Κουτιά Υπολογιστών (Μέγεθος Κουτιού: Cube) | Skroutz.gr

**mini-itx μητρικές http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/370855_445719/Mini-ITX-Socket-1150.html

AEROCOOL QS-200 LITE BLACK -

AEROCOOL QS-200 LITE WHITE -

Σε διαστάσεις είναι σχετικά μικρά.

Αυτό Loop LP-220106 | Skroutz.gr είναι μικρό αλλά δεν έχει usb3

θύρα μπροστά

Σε τετράγωνο που θέλεις αλλά παίρνει μόνο mini-itx** μητρική

COOLERMASTER RC-130-KKN1 ELITE 130 MIDNIGHT BLACK -

COOLERMASTER RC-120A-KKN1 ELITE 120 ADVANCED -

Θα χρειαστεί γύρω στα 70€ και πάνω για cube case πχ.

Dead Silence Menu

XIGMATEK - PRODUCT

Κουτιά Υπολογιστών (Μέγεθος Κουτιού: Cube) | Skroutz.gr

**mini-itx μητρικές Μητρικές Κάρτες (Μέγεθος: Mini ITX, Socket: Socket 1150) | Skroutz.gr

Εν τέλει λέω να ακούσω τις συμβουλές idonthave και να κινηθώ στις αρχικές επιλογές που είχες δώσει

με μητρική την ASUS H81M-C ASUS H81M-C RETAIL, g3420 επεξεργαστή samsung ssd, την kingston ddr3 και κάποιο κουτί με ένα ξεχωριστό τροφοδοτικό που δεν έχω διαλέξει ακόμα :). Μια ερώτηση ακόμα. Για την συγκεκριμένη μητρική μου γράφεις ότι δεν έχει θύρα usb 3. Να φανταστώ εννοείς δεν έχει μπροστινή θύρα 3.0 και έχει πίσω?

Σωστά, στο πίσω μέρος έχει 2 usb3.

Αν το κουτί σου μπροστά έχεις usb3 δεν θα μπορέσεις να την αξιοποιήσεις, επειδή δεν θα μπορέσεις να τις συνδέσεις στην μητρική.

Καμία διόρθωση σε κάτι καλύτερο η λόγω λάθους (πχ συμβατότητα) επειδή σε λίγη ώρα λέω να κάνω την παραγγελία?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.