Guest Μάρτιος 2, 2014 #121 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 σε αυτό το σημείο να πω ότι αυτό με την indegreaded ενδέχεται να φταίεικαι εγώ στο γραφείο είχα κάτι κουλά από ένα pc και ξεκίνησε με το να μην φορτώνει το DE matte αν θυμάμαι καλά και φόρτωνε το fail safeλέω wtf κάνω εγκατάσταση το cinammon και έπαιξεμετά βάζω να δω youtube και έκανε κάτι τρελά στο βίντεο έδειχνε το μισό και αυτό σπαστό με artifactsτι γίνεται ρε παιδιάκοιτάω πίσω και βλέπω την οθόνη στην onboard, πιάνω μια vga από τη ντουλάπα τη βάζω και όλα fixedτώρα δεν θα κάτσουμε να αλλάξουμε τη γνώμη στη καθένα για το τι είναι καλύτεροότι είναι είναιανάλογα τη δουλειά που κάνεις άμα είσαι μόρτης ας ξέρεις να χρησιμοποιείς αυτό που κάνει πιο εύκολη τη δουλειά σουδεν γίνεται να αλλάξεις τρόπο σκέψης so what:rubik:όντως το να είσαι κατά και να το δοκιμάζεις για να αποδείξεις γιατί είσαι κατά αυτουνού είναι patheticκαι πρόβλημα να μην είχες θα έβρισκες μια δικαιολογία για να επιβεβαιώσεις αυτή τη γνώμη απλά που έχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάρτιος 2, 2014 #122 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Παίδες δεν καταλάβατε το πρόβλημα μου. Έχω 780 σε μια οθόνη κ την on board σε άλλη. Οκ την 780 δεν την βλέπει. Την had 3000 υποτίθεται έπρεπε να την βλέπει. Ελα που μου βγάζει σφάλμα κ δεν μπορώ να μπω ούτε σε teminal να κάνω εγκατάσταση drivers. Δεν έχω πετύχει πότε πχ win xp να κρεμάει και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα και να χρειάζεσαι xp με sp3 αναγκαστικά για εγκατάσταση από πάνω. Απλά απαράδεκτο για λειτουργικό. Και δεν είναι ότι θέλει driver για να παίξει σε σωστή ανάλυση. Μαύρη οθόνη, δεν κάνει τίποτα. Sent from my GT-N7100 using TapatalkΠιστεύω ότι ο X δεν θα σηκωθεί αν έχεις 2 οθόνες ταυτόχρονα συνδεδεμένες σε διαφορετικές κάρτες γραφικών, προτείνω να κουμπώσεις μόνο στην nvidia και να ξαναδοκιμάσεις, αλλά άνοιξε ένα νέο θέμα να δούμε που είναι το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάρτιος 2, 2014 #123 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Δεν αμφιβάλω ότι έχεις περάσει περισσότερες ώρες "στα Linux" από τους φανατικούς Windows users που γράφουν σε αυτό το thread. Κοιμήσου όσο θες, η ξερκούραση κάνει καλό. Ο φανατισμός είναι περισσότερο εμφανής στους Linux users και σε αυτούς αναφερόμουν. Προφανώς ο φανατισμός αυτός δεν αποτελεί έκπληξη΄ είναι λογικό να εμφανίζεται περισσότερο σε μειοψηφίες που προσπαθούν "να αλλάξουν το status quo" - πολλώ μάλλον όταν αυτές οι μειοψηφίες περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο "gurus" με μεγάλα e-peens. Και όντως η ξεκούραση (από το linux troubleshooting? ) είναι απαραίτητη - βοηθάει και στο spelling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 2, 2014 #124 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Το προτιμώ από τον φανατισμό αυτών που φοβούνται ότι θα μείνουν στο επαγγελματικό περιθώριο. Τούλαχιστον αυτοί που αναφέρεις είναι ιδεολόγοιSent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 2, 2014 #125 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Ο φανατισμός είναι περισσότερο εμφανής στους Linux users και σε αυτούς αναφερόμουν.Προφανώς ο φανατισμός αυτός δεν αποτελεί έκπληξη΄ είναι λογικό να εμφανίζεται περισσότερο σε μειοψηφίες που προσπαθούν "να αλλάξουν το status quo" - πολλώ μάλλον όταν αυτές οι μειοψηφίες περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο "gurus" με μεγάλα e-peens. Άντε ρε...υπερβολικέ! Linux T-shirt | eBay Τέλος πάντων.. Και ανοίγει η αυλαία για να επιχειρηματολογήσετε για το τί πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο λειτουργικό για εσάς και τον υπολογιστή σας. Οπότε χαλαρά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάρτιος 2, 2014 #126 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Το προτιμώ από τον φανατισμό αυτών που φοβούνται ότι θα μείνουν στο επαγγελματικό περιθώριο. Τούλαχιστον αυτοί που αναφέρεις είναι ιδεολόγοιΚαλό θα ήταν να μην περιορίζουμε τις επιλογές μας μεταξύ δύο φανατισμών.Πάντως οι "φοβισμένοι" που αναφέρεις είναι μάλλον λίγοι. Η πλειοψηφία εκεί έξω είναι άνθρωποι που απλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, έμαθαν να την κάνουν στο λειτουργικό που πρωτο-είδαν και δεν έχουν κανέναν ουσιαστικό λόγο να ψάξουν/μάθουν κάτι διαφορετικό. Ειδικά, δε, σε ένα τεχνολογικό forum όπως το Lab, πολλοί εργαζόμαστε καθημερινά πάνω σε διάφορα λειτουργικά συστήματα και - εννοείται - η ικανότητα αυτή είναι προσόν κι όχι εμπόδιο στον επαγγελματικό στίβο. Προφανώς εξακολουθείτε (εσφαλμένα) να θεωρείτε ότι όποιος δεν συμμερίζεται πλήρως τις απόψεις σας και τον λινουξο-φανατισμό σας γνωρίζει λιγότερα (ή ασχολείται λιγότερο) από εσάς με το αγαπημένο σας λειτουργικό...Και το αν είμαστε ιδεολόγοι ή όχι, μπορούμε πάντα να το δείχνουμε σε άλλα σημαντικότερα προβλήματα που (δυστυχώς) υπάρχουν στον κόσμο μας - όχι στο λειτουργικό που θα τρέχει το PC μας κι άλλα τέτοια First World Problems... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 2, 2014 #127 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Πρώτον δεν είμαι κατά του Linux. Είμαι κατά του φανατισμού και της επιθετικής στάσης που κρατάν οι χρήστες. Αντιθέτως όπως ανέφερα σε post νωρίτερα το linux το έχω σε τρελή εκτίμηση και τα Windows όχι. Έχω ένα κοινό pc κ όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν περιμένω να παίξει και με τις δύο κάρτες αλλά να παίξει με την μία. Η δοκιμή ήταν για να αποδείξω ότι τελικά το linux δυστυχώς δεν είναι plug n play όπως έχει αναφέρει εκατοντάδες φορές ο gdp77. Ειδικά το Ubuntu που το θεωρώ για τα μπάζα. Πχ deviant κ mint παίξανε on first boot. Ubuntu δεν έπαιξε ποτέ ούτε live cd. Το αν θα δουλέψει με τα σωστά δεν με απασχολεί καθόλου δε το συγκρίνω ούτε το περιμένω. Thread θα ανοίξω μήπως υπάρχει τρόπος να παίξουν και οι δύο κάρτες γιατί η δεύτερη οθόνη είναι vga δυστυχώς κ η 780 δεν βγάζει σε vga.Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Μάρτιος 2, 2014 #128 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Πρώτον δεν είμαι κατά του Linux. Είμαι κατά του φανατισμού και της επιθετικής στάσης που κρατάν οι χρήστες. Αντιθέτως όπως ανέφερα σε post νωρίτερα το linux το έχω σε τρελή εκτίμηση και τα Windows όχι. Έχω ένα κοινό pc κ όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν περιμένω να παίξει και με τις δύο κάρτες αλλά να παίξει με την μία. Η δοκιμή ήταν για να αποδείξω ότι τελικά το linux δυστυχώς δεν είναι plug n play όπως έχει αναφέρει εκατοντάδες φορές ο gdp77. Ειδικά το Ubuntu που το θεωρώ για τα μπάζα. Πχ deviant κ mint παίξανε on first boot. Ubuntu δεν έπαιξε ποτέ ούτε live cd. Το αν θα δουλέψει με τα σωστά δεν με απασχολεί καθόλου δε το συγκρίνω ούτε το περιμένω. Thread θα ανοίξω μήπως υπάρχει τρόπος να παίξουν και οι δύο κάρτες γιατί η δεύτερη οθόνη είναι vga δυστυχώς κ η 780 δεν βγάζει σε vga.Sent from my GT-N7100 using TapatalkDVI2VGA adapter;Anyway, δεν ξέρω που τον είδατε τον φανατισμό, εγώ στα περισσότερα forums είδα Linux users να απαντούν σε προβλήματα, δίνοντας οδηγίες, όχι "κάνε format και ξαναπροσπάθησε". Όσον αφορά τη Microsoft και τα Windows, πολλοί ΔΕΝ ξεκίνησαν από αυτά, είτε γιατί ήταν νεώτεροι, είτε γιατί ήταν παλιότεροι, είτε γιατί το έψαξαν παραπάνω, είτε γιατί έζησαν στα 80s/90s και θυμούνται. Γιατί δεν βάζεις Λιακόπουλους, χρυσαυγίτες, κτλ στο ίδιο σακί με αυτούς που δεν πέφτουν από τα σύννεφα αν τους πει κάποιος ότι η NSA τους παρακολουθούσε χρόνια. Η Microsoft έχει κάνει πολλά, και άλλες εταιρείες επίσης, απλά αυτή περισσότερα. Και το να φτάσει για πολλούς τα Windows να είναι "το λειτουργικό που πρωτο-είδαν" και για όλα τα υπόλοιπα "τι μας βάζουν τώρα να μαθαίνουμε νέα πράγματα" δεν είναι αποτέλεσμα ανωτερότητας αλλά FUD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 2, 2014 #129 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Η Apple με το iPhone και η Google με τα Android phones απέδειξε ότι ΟΛΟΙ θέλουν να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και η Canonical τα έχει ακούσει, η Canonical που ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] που κατηγορεί την Microsoft επίσης για κατασκοπείες και τα ρέστα την έχει ως προτεινόμενη στην υπογραφή του.Το Linux για να πάει μπροστά χρειάζεται είτε μια εταιρία σε στυλ Microsoft πίσω του που να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αυτό αποδείχτηκε με το Android, αλλά εκεί ξεχνάμε τα προσωπικά δεδομένα, είτε μια και ΜΟΝΟ μία διανομή η οποία να έχει την απόλυτη υποστήριξη της κοινότητας πίσω της. ΜΙΑ pure διανομή με μία απόλυτη υποστήριξη από όλους και από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει να προσθέσει ή να αφαιρέσει πακέτα και να φτιάξει μια διαφορετική διανομή, ας το πράξει, αλλά με την υποχρέωση να μην προσπαθεί να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για αυτή την ΜΙΑ διανομή, αλλά να προσπαθεί να την προωθήσει παράλληλα με την δική του. Θα πρέπει να προωθείται αυτή η μία διανομή ως ΤΟ LINUX(ναι ναι, έτσι, ΤΟ LINUX και ας θεωρείται λάθος απάντηση σε... διαγώνισμα).Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι τα διάφορα proprietary στάνταρ που έχουν επικρατήσει. Ε εκεί ακολουθείς το παράδειγμα της Apple με το flash με μια μικρή διαφοροποίηση. Υποστηρίζετε το Linux free και με τους κανόνες που θέτει η κοινότητα προς όλους ή να πάτε να μαμηθείτε (στο στυλ του Linus προς την Nvidia). Επιπλέον η απαίτηση από τις εταιρίες hardware θα πρέπει να περιορίζεται για υποστήριξη ΜΟΝΟΝ αυτής της διανομής. Γκρίνια του στυλ "Γιατί δεν υποστηρίζεται και η δική μου διανομή απευθείας από την Nvidia" κομμένη.Πάντως αν ισχύει αυτό που γράφτηκε, ότι η Canonical ψάχνεται για δικό της package manager, εντάξει τρελό γέλιο. Αν θυμάμαι καλά πριν 10+ χρόνια όλοι κατηγορούσαν το suse και το Red Hat για τα RPMs.Υ.Γ. Θα χαρώ να μάθω που έχω λάθος, που έχω μείνει στα παλιά, που έχω μαύρα μεσάνυχτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 2, 2014 #130 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Ακόμα και η Canonical τα έχει ακούσει, η Canonical που ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] που κατηγορεί την Microsoft επίσης για κατασκοπείες και τα ρέστα την έχει ως προτεινόμενη στην υπογραφή του.Συγκρίνεις το amazon search που το έκανε η canonical για να βγάλει -καλώς ή κακώς- κάνα φράγκο και που απενεργοποιείται με ένα κλικ με αυτό: Is Microsoft The Biggest Big Brother Of Them All?Here’s everything that Microsoft and the NSA are reportedly working on, courtesy of The Guardian:-Microsoft helped the NSA to circumvent its encryption to address concerns that the agency would be unable to intercept web chats on the new Outlook.com portal;-The agency already had pre-encryption stage access to email on Outlook.com, including Hotmail;-The company worked with the FBI this year to allow the NSA easier access via Prism to its cloud storage service SkyDrive, which now has more than 250 million users worldwide;-Microsoft also worked with the FBI’s Data Intercept Unit to “understand” potential issues with a feature in Outlook.com that allows users to create email aliases;-In July last year, nine months after Microsoft bought Skype, the NSA boasted that a new capability had tripled the amount of Skype video calls being collected through Prism;-Material collected through Prism is routinely shared with the FBI and CIA, with one NSA document describing the program as a “team sport”.Την ημέρα που η canonical θα ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, απλά θα αλλάξω διανομή...Και αυτή είναι και η απάντηση στην "one distro to rule them all" προσέγγισή σου. Ναι μεν κατανοώ τα πλεονεκτήματα (εμπορικά κυρίως) μιας τέτοιας επικράτησης, από την άλλη όμως, στον κόσμο του open source κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εύκολα, ακριβώς για να υπάρχει η ελευθερία της επιλογής που είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του open source. Τι και αν ο κόσμος γνωρίζει ότι ιδιωτικότητα και MS είναι αντίθετες έννοιες; Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Στον κόσμο του linux συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Και ποιος μου εγγυάται ότι τα win δεν έχουν επικρατήσει με τις ευλογίες αυτών που διαχειρίζονται τον πλανήτη, ακριβώς για να μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα;Ναι μεν λοιπόν καταλαβαίνω πόσο θα βοηθούσε το linux η επικράτηση μιας διανομής, από την άλλη όμως είναι απόλυτα σαφές σε μένα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με όσα πρεσβεύει ο κόσμος του open source. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 2, 2014 #131 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Αυτό με τη μία διανομή, ούτε μπορεί να γίνει, ούτε πρέπει. Ειναι καλό να υπάρχει η διαφορετικότητα, που καλύπτει διαφορετικούς χρήστες. Είναι καλό να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός και συνεργασία διαφορετικών ομάδων, για το ίδιο αποτέλεσμα. Και εταρίες υπάρχουν από πίσω, με διαφορετική λογική η κάθε μία (πχ RedHat, Canonical και καινούριοι παίχτες όπως η Jolla). Όσο υπάρχει συνεργασία, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα. Και για αυτό πέσαν να φάνε όλοι την Canonical, γιατί σήκωσε μπαϊράκι χωρίς λόγο και αιτία.Η μία διανομή θα σημάνει και το τέλος του Linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 2, 2014 #132 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Γιατί θα ήταν άσχημο να προωθηθεί το Debian π.χ. ως "Το Linux"? Δεν λέω ότι δεν θα χάσουν οι άλλες διανομές σε δυναμική, αλλά θα απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσίαση του Linux στον typical windows's user. Ο κατακερματισμός δεν βοηθάει και αν δεν κάνω λάθος - δεν το έχω παρακολουθήσει το πράγμα οπότε ενδέχεται να κάνω - το Libre Office π.χ. δεν έχει την δυναμική που είχε αναπτύξει κάποια στιγμή το Open Office ως το de facto alternative του Microsoft Office.[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] Με τι ποσοστό της αγοράς η Canonical έβαλε amazon search σε κάτι που διαφημίζεται ως 100% αν όχι 200% malware/spyware free? Δώσε της λοιπόν το 80% της αγοράς και έλα πες μου ξανά αν θα περιοριστεί σε ένα amazon search.Τώρα όταν μιλάω για ΜΙΑ διανομή, εννοώ μια διανομή η οποία θα προωθείται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ προς τα έξω, μια διανομή που θα είναι 100% μακριά από proprietary κώδικα ακόμα και αν αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα παίζει flash(και ναι είμαι από αυτούς που γελάγανε με την επιλογή της Apple, αλλά η περίπτωση του Linux θεωρώ ότι είναι και διαφορετική από την στιγμή που προωθεί την πλήρη ανεξαρτησία από συμφέροντα εταιριών). Σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ να σταματήσουν να υπάρχουν οι άλλες. Απλά μία διανομή προς τα έξω, προς τον typical windows user, προς τις εταιρίες hardware, προς όλους και από εκεί και πέρα όλες οι άλλες διανομές όπως είναι σήμερα να αποτελούν μια επιλογή ας πούμε level two για τον χρήστη που έκατσε λίγο καιρό με αυτή την μία διανομή, μπήκε στο νόημα, του έφυγε ο φόβος για το Linux και πλέον είναι σε θέση να το ψάξει και λίγο παραπάνω ακόμα και αν χρειαστεί να ανοίξει κονσόλα για να περάσει τον Χ driver στην όποια άλλη διανομή επιλέξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάρτιος 2, 2014 #133 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Αυτό με τη μία διανομή, ούτε μπορεί να γίνει, ούτε πρέπει. Είναι καλό να υπάρχει η διαφορετικότητα, που καλύπτει διαφορετικούς χρήστες. Είναι καλό να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός και συνεργασία διαφορετικών ομάδων, για το ίδιο αποτέλεσμα. Και εταιρίες υπάρχουν από πίσω, με διαφορετική λογική η κάθε μία (πχ RedHat, Canonical και καινούριοι παίχτες όπως η Jolla). Όσο υπάρχει συνεργασία, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα. Και για αυτό πέσαν να φάνε όλοι την Canonical, γιατί σήκωσε μπαϊράκι χωρίς λόγο και αιτία.Η μία διανομή θα σημάνει και το τέλος του Linux.Κοίτα σωστό αυτό που λες, αλλά δυστυχώς έχει 2 όψεις, ο κατακερματισμός και η αντίληψη του ότι θέλει κάνει-προσφέρει ο καθένας, μας φέρνουν σε χαμένες εργατοώρες, όπως πχ ήταν το Upstart(της Canonical) που τελικά κατέληξε κρεμασμένο για χάρη του systemd(του Lennart Poettering, που μετέπειτα έγινε υπάλληλος της RedHat, αυτό συνεπάγεται και χρήση του systemd στα forks της RedHat) πρόσφατα αποφασίστηκε και η χρήση του από το Debian(άρα και αναγκαστικά των Ubuntu(-based) διανομών).Πολλά projects έχουν την ίδια "τύχη", βέβαια αυτή είναι και η ομορφιά πολλές φορές. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει λίγο καλύτερος συντονισμός, αλλά συντονισμός σημαίνει και απο κοινού κανόνες, που τελικά θα ήταν ίσως άσχημη η κατάληξη, υποθέτω.Edited: Αυτό που παρερμηνεύεται μερικοί είναι ότι τα projects κρύβονται πίσω από άδειες, (συνήθως)οι άδειες που περιτριγυρίζουν τα projects γύρω από το Linux είναι για να προστατεύουν των end-user αλλά και τα ίδια τα projects, να μην δίνουν αβαντάζ στον δημιουργό να σε κάνει ότι θέλει. Σκεφτείτε το σαν ένα μεγάλο κομμάτι γης που ο καθένας φυτεύει ότι θέλει και μετά αν θέλει το πουλάει αυτό που φυτεύει με διάφορους τρόπους, είναι όμως εξαρχής προτιμότερο να είναι απερίφραχτο το χωράφι. Αυτό είναι περίπου το οικονομικό μοντέλο που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες πίσω από τα projects που σχετίζονται με το Linux. Είναι λάθος να θεωρούμε "ανάγκη" το να φυτεύει μόνο ένας. Λογικό δεν νομίζεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Μάρτιος 2, 2014 #134 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 ...Η μία διανομή θα σημάνει και το τέλος του Linux.Το αντίθετο ακριβώς. Ενιαία διανομή σημαίνει ενιαίο interface και ενιαίο interface σημαίνει κάτι που οι οπαδοί -και, κυρίως, οι developers- του linux αγνοούν, ή απεχθάνονται: Consistency. Βεβαίως, αυτό δεν επαρκεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάρτιος 3, 2014 #135 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2014 Αυτό με τη μία διανομή, ούτε μπορεί να γίνει, ούτε πρέπει. Ειναι καλό να υπάρχει η διαφορετικότητα, που καλύπτει διαφορετικούς χρήστες. Είναι καλό να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός και συνεργασία διαφορετικών ομάδων, για το ίδιο αποτέλεσμα. Και εταρίες υπάρχουν από πίσω, με διαφορετική λογική η κάθε μία (πχ RedHat, Canonical και καινούριοι παίχτες όπως η Jolla). Όσο υπάρχει συνεργασία, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα. Και για αυτό πέσαν να φάνε όλοι την Canonical, γιατί σήκωσε μπαϊράκι χωρίς λόγο και αιτία.Η μία διανομή θα σημάνει και το τέλος του Linux.Εγω δεν τα εχω με το Linux αλλα με το οικοσυστημα γενικα.Πολυ ανετα θα εβαζα linux και εχω δοκιμασει πολλες φορες. Καποιες επιμονα.Που χαλαει το πραγμα;Στα προγραμματα.Τι μπορει να κανουν για να πανε μπροστα;Να φτιαξουν ομορφα προγραμματα.ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΑ, αλλα οτι δοκιμασα σε linux, δουλευει χειροτερα απο τα windows.Γιατι να μην υπαρχει ενα σοβαρο, open source, multi-platform messaging app σε στυλ viber/skype που θα μπορω να κανω το chat/videoκλησεις/κλησεις φωνης μου;Ενα σοβαρο multiplatform media player;Την διαχειριση ηχου στο linux γιατι την βλεπω 5 φορες χειροτερη και συνεχεια να μου προκαλει προβληματα;-----Ας βγαλουν οσες διανομες θελουν, αλλα σε καποια πραγματα πρεπει να συσπειρωθουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 3, 2014 #136 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2014 Γιατι να μην υπαρχει ενα σοβαρο, open source, multi-platform messaging app σε στυλ viber/skype που θα μπορω να κανω το chat/videoκλησεις/κλησεις φωνης μου;Ενα σοβαρο multiplatform media player;Μακάρι να ίσχυε αυτό για όλες τις εφαρμογές! Καταλαβαίνεις όμως, φίλε μου, ότι δεν μπορείς να το απαιτείς αυτό από ένα community που δουλεύει αφιλοκερδώς... Ή στρώνεσαι και το φτιάχνεις ή απλά παρακαλάς και περιμένεις...α) το skype τρέχει εγγενώς στο linux, άρα είναι multi-platform αλλά όχι open source + τα δεδομένα σου πάνε μέσω MS απευθείας NSA, FBI κτλ.β) skype open source alternatives: SIP ClientsThese all are SIP clients which means they all can be used to call each other and they just need a SIP address (like your mobile number). You can get a SIP address for free from many providers (Ekiga, jit.si, iptel), some of which (sip2sip.info, ippi.com, localphone.com, nonoh.net) also have PSTN gateways into the normal phone network which allows you to make and receive regular calls from/to your SIP client (for a fee). For various reasons some clients may not work with some providers (for example, for Nonoh and Iptel, Blink works but Jitsi, Ekiga, and Linphone don't).Ekiga (available in the software center)Here is First use documentation for ekiga .Here is documentation on how to use the PC to Phone feature in ekiga . Ekiga (formely known as GnomeMeeting) is an open source SoftPhone, Video Conferencing and Instant Messenger application over the Internet.SFLphone (available in the software center) SFLphone is a robust standards-compliant enterprise softphone, for desktop and embedded systems. It is designed to handle several hundreds of calls a day. SFLphone is available under the GNU GPL license, version 3.Twinkle (available in the software center) Twinkle is a softphone for your voice over IP and instant messaging communcations using the SIP protocol. You can use it for direct IP phone to IP phone communication or in a network using a SIP proxy to route your calls and messages.Yate VoIP (available in the software center) YATE is a telephony engine aimed at creating a telephony server that performs well enough to deal with PBX requirements and also flexible enough for complex Gateway and IVR solutions. YateClient uses the same telephony code to produce a software desktop VoIP (SIP, H.323, IAX2) phone. yate-qt4 uses this to provide such a telephonyQuteCom (available in the software center) QuteCom is a community of enthusiasts and developers, creating free software products related to communication over IP. The flagship product of the QuteCom project is a softphone which allows you to make free PC to PC video and voice calls, and to integrate all your IM contacts in one place.Linphone (available in the software center) Linphone is an internet phone or Voice Over IP phone (VoIP). With linphone you can communicate freely with people over the internet, with voice, video, and text instant messaging. Linphone makes use of the SIP protocol , an open standard for internet telephony. You can use Linphone with any SIP VoIP operator, including our free SIP audio/video serviceJitsi Jitsi - Open Source Video Calls and Chat Secure video calls, conferencing, chat, desktop sharing, file transfer, support for your favorite OS, and IM network. All this, and more, in Jitsi - the most complete and advanced open source communicator. Implemented in Java.Blink A state of the art, easy to use SIP client Available for Mac, Windows and Linux. Comprehensive controls over the details of the protocol. Blink is the end-result of cumulated knowledge built over many years by its developers who worked on the development of popular open-source SIP infrastructure software and attended relevant IETF and SIPIT events where SIP protocol has been developed and tested 18. Implemented using Qt.γ) multiplatform media player: Το vlc που είναι open source και multi-platform δεν σου κάνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Μάρτιος 3, 2014 #137 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2014 Αλλά περιμένω να αναγνωρίσουν ότι, όπως είπε (correct me if I am wrong) και ο gaig, πολλές φορές ΔΕΝ χρειάζεται να έχεις έναν Η/Υ ή/και μια πλατφόρμα που να τα κάνει όλα.δεν ειπα αυτο ακριβως.. αλλα συμφωνω και επαυξανω οτι οχι απλα "δε χρειαζεται", αλλα αν εχεις ριξει μια ματια σε ολα, σιγουρα θα βρεις στοιχεια στο καθενα που θα σου αρεσουν και θα ειναι μοναδικα και συνεπως, "δε γινεται" να έχεις έναν Η/Υ ή/και μια πλατφόρμα που να τα κάνει όλα.Μετα εξαρταται απο τη φαση που βρισκεσαι.ps. Και οταν λεω χρηση linux, εννοειται οτι δε μιλαω για κατι ubuntu,etc. Προσωπικα προτιμω debian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάρτιος 4, 2014 #138 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2014 Όσον αφορά τη Microsoft και τα Windows, πολλοί ΔΕΝ ξεκίνησαν από αυτά, είτε γιατί ήταν νεώτεροι, είτε γιατί ήταν παλιότεροι, είτε γιατί το έψαξαν παραπάνω, είτε γιατί έζησαν στα 80s/90s και θυμούνται. "Πολλοί" με την έννοια ότι ένα μονοψήφιο ποσοστό μεταξύ των χρηστών που χρησιμοποιούν στις μέρες μας Η/Υ αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο αριθμό ατόμων - θα συμφωνήσω.Και το να φτάσει για πολλούς τα Windows να είναι "το λειτουργικό που πρωτο-είδαν" και για όλα τα υπόλοιπα "τι μας βάζουν τώρα να μαθαίνουμε νέα πράγματα" δεν είναι αποτέλεσμα ανωτερότητας αλλά FUD.Είναι, εν μέρει, αποτέλεσμα FUD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassplayer Μάρτιος 4, 2014 #139 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2014 ασχετος mode on: υπαρχει καποιος οδηγος step-by-step για καποιον που δεν εχει ξανασχοληθει με linux να περασει στο pc του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 4, 2014 #140 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2014 ασχετος mode on: υπαρχει καποιος οδηγος step-by-step για καποιον που δεν εχει ξανασχοληθει με linux να περασει στο pc του?Άνοιξε καινούριο θέμα αναφέροντας και τα specs του υπολογιστή σου για να σου προτείνουμε διανομή και οδηγό που ζητάς. Από τις πιο user friendly είναι το ubuntu και το mint. Με μια απλή αναζήτηση στο google θα βρεις άπειρους οδηγούς και για τις δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.