GoMaR Μάρτιος 1, 2014 #101 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 τπτ δεν ειναι ευκολο και ολα θελουν ψαξιμο.οπως δε θα ξεχασω παλιοτερα κουλα προβληματα με οδηγους της ΑΤΙ στα windowsαπλα ΚΑΠΟΙΑ πραγματα αυτονοητα στο λινουξ και πρεπει να διαβασεις ολο το google για να τα λυσεις.Δε μπορει να τρωω ενα ολοκληρο απογευμα για να βαλω ελληνικη γλωσσα γραφης στο λινουξ.ελεος Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Μάρτιος 1, 2014 #102 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Ποιος είναι ο μέσος χρήστης; Αυτός που από τη μία θα εγκαταστήσει OpenERP αλλά δεν θέλει να ξέρει που πάει τι και να μην έχει τον έλεγχο της εγκατάστασης και της λειτουργίας; Αυτός που "δεν ξέρει από Η/Υ, κονσόλες, οδηγίες, κτλ" αλλά θα μπει στον Internet Explorer (oops) για να επιλέξει custom hardware για τον εαυτό του, θα κάνει την εγκατάσταση των Windows και θα κατεβάσει και τους drivers από το site της Nvidia; Αυτός που θέλει internet και web αλλά του τη βάρεσε και θέλει να κάνει ινστΑλ όποιο πρόγραμμα δει να διαφημίζεται σε ιστοσελίδα; Μήπως η πλειοψηφία των υποψήφιων PC αγοραστών πλέον είναι το έτοιμο/preinstalled/preconfigured σύστημα όπου εκεί θα είχε νόημα και αξία το Linux; Αλλά ξέχασα, κανείς δεν ήθελε Linux-based netbooks, παρόλο που όλοι οι μαγαζάτορες προσπαθούσαν να σε πείσουν να πάρεις αυτά και όχι τα Windows-based, παρόλο που έδιναν τα Linux netbooks με ίδια χαρακτηριστικά 50ευρώ πιο φθηνά, παρόλο που τα έπαιρναν χοντρά από την εταιρεία Linux, κτλ. Ο κόσμος δικαιολογημένα φοβόταν ότι computer που δεν τρέχει Word είναι άχρηστο. (το οποίο Word φυσικά ως δια μαγείας είτε το αγόραζαν δίνοντας τα μισά λεφτά που έδωσαν για το netbook, και ως δια μαγείας ήταν παιχνιδάκι να το εγκαταστήσουν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Μάρτιος 1, 2014 #103 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Δε μπορει να τρωω ενα ολοκληρο απογευμα για να βαλω ελληνικη γλωσσα γραφης στο λινουξ.ελεοςΣε ρωτάει κατά τη διάρκεια του installer. Ή μήπως το να πας στο control panel των Windows είναι πιο εύκολο από το να πας στο control panel π.χ. του Ubuntu; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 1, 2014 #104 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 ναι οκ ... http://www.thelab.gr/linux-macintosh-ktl/poia-ekdosi-linux-gia-laptop-ante-na-123010.html εγω ξερω πως ειχα φαει ενα ολοκληρο απογευμα γιατι αυτο δεν ηθελε να παιξει.Τωρα τι μου λες εσυ..εγω το θεατρο του παραλογισμου δε το παιζω μεχρι και τερμιναλ ανοιξα για την γλωσσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάρτιος 1, 2014 #105 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 τπτ δεν ειναι ευκολο και ολα θελουν ψαξιμο.οπως δε θα ξεχασω παλιοτερα κουλα προβληματα με οδηγους της ΑΤΙ στα windows απλα ΚΑΠΟΙΑ πραγματα αυτονοητα στο λινουξ και πρεπει να διαβασεις ολο το google για να τα λυσεις. Δε μπορει να τρωω ενα ολοκληρο απογευμα για να βαλω ελληνικη γλωσσα γραφης στο λινουξ. ελεος Απλά να σου υπενθυμίσω ότι και στην περίπτωση προβλήματος σε windows πάλι όλο το google διαβάζεις για να το λύσεις. Ας αφήσουμε στην άκρη τις παρωπίδες επιτέλους. Προσωπικά χρησιμοποιώ archlinux και gentoo, αρκετά δυσκολότερες διανομές στο στήσιμο απο ubuntu,Mint, και άλλες user-friendly διανομές, πίστεψε με όσο διάβασμα χρειάστηκε για να κάνω έναν driver(για ethernet) να παίξει σε windows 7, άλλο τόσο χρειάστηκε για να εγκαταστήσω μία fxs/fxo card σε linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 1, 2014 #106 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 ειμαι ξεκαθαρος σε αυτο που λεω και δε βλεπω να εννοω κατι για παροπιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Μάρτιος 1, 2014 #107 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Τρέχοντας το Ubuntu απο το flashάκι με χαρά είδα οτι βλέπει πλέον vga κλπ κλπ. Ωραία λέω, πάμε να στήσουμε ενα dual boot να αρχίσω να τα μαθαίνω. Και μπαααααααααααααμ: "This Computer currently has no detected operating system" Λίγο οίκτοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάρτιος 1, 2014 #108 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Ήρθε η ώρα για το δικό μου σεντόνι, περιμένετε να στρώσω. Μιας και νωρίτερα δεν έγραψα την άποψη μου για αυτή την διαμάχη, θεωρώ ότι τέτοιου είδους συζητήσεις αν αποφευχθούν τα trollarismata και ο ωχαδερφισμός μας, μόνο σε ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να οδηγήσουν τους αναγνώστες σχετικά με τα πραγματικά κουσούρια. Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια linux διανομές(νομίζω 4), ξεκίνησα ως noobas με ubuntu σε ένα παλιό acer laptop(το οποίο παρεπιπτόντως είχε εγκατεστημένα XP, και αυτή την στιγμή έχει lubuntu και έχει περάσει στην κατοχή της μάνας μου), σιγά σιγά έκανα τα βήματα μου σε debian και σιγοψυθίρισα όταν τα κατάφερα "μα καλά πόσο hacker είμαι;" Στην πορεία έκανα το μεγάλο άλμα και πήγα σε archlinux, μακράν το μεγαλύτερο σχολείο, πραγματικά RESPECT στο wiki του. Μακάρι να ήταν τόσο καλά οργανωμένο και άλλων διανομών - ή και άλλων λειτουργικών(βλ. Windows). Ότι πρόβλημα και αν συναντήσεις σπάνια να μην βρείς λύση στο συγκεκριμένο wiki, πάντα ενημερωμένο με λεπτομέρειες και παρουσίαση που σε κάνουν να αγαπήσεις την κονσόλα. ΚΟΝΣΟΛΑ: Πράγματι όταν την πρωτοσυναντήσεις και δεις ότι κάποιος σου πεί να γράψεις εντολές, σε τρομάζει. Έτσι και εμένα, αλλά η ουσία είναι να πολεμάμε τους φόβους μας και να είμαστε ανοιχτοί σε νεωτερισμούς που δεν είναι σερβιρισμένοι αλλά δημιουργημένοι τις περισσότερες φορές απο end-users. Η αλήθεια είναι ότι η κονσόλα με τρόμαξε γιατί είχα κακή εμπειρία από το cmd των Windows. Σε linux είναι αρκετά πιό ολοκληρωμένο και προσφιλές by default και μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο με λίγο ρύθμιση(αντίστοιχα γνωρίζω το powershell σε windows, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, βέβαια δεν είναι by default περασμένο οπότε δεν το πολυυπολογίζω). Επιστρέφω λοιπόν στην πρώτη μου εγκατάσταση(με ubuntu 8.10 ή 9.04), δεν μου άρεσε κάτι format και το ξαναπέρναγα, η αλήθεια είναι ότι 3 μέρες δεν επιβίωνε εγκατάσταση τoν πρώτο καιρό, άλλο ένα κουσούρι από τα WIndows. Θεωρούσα ότι υπήρχε μία registry από πίσω και αν επέμβαινα σε αρκετές ρυθμίσεις για επαναφορά χρειαζόμουν επανεγκαστάση. Τρομάζω να θυμηθώ πόσο χρόνο χάλασα σε reinstallations(σίγουρα o αριθμός ήταν πάνω απο 40 reinstallations). Αυτό που μου έχει μείνει μέχρι στιγμής είναι ότι έδωσε ένα άλλο ενδιαφέρον στον τρόπο που αντιμετωπίζω ένα λειτουργικό, παραμέρισε την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, δημιούργησε κίνητρο γιατί έστηνα το λειτουργικό όπως ακριβώς ήθελα όχι όπως μου το πάσαραν, με έκανε να ανακαλύψω πολλά περισσότερα στην λογική της λειτουργίας αλλά και του troubleshooting ενός λειτουργικού, όπως το πώς να διαβάζω τα logs για να μπορώ να βρώ που είναι το πρόβλημα, αυτό μετά έγινε και τρόπος να ανακαλύψω τον Event Viewer των Windows(Control Panel->Administrative Tools->Event Viewer), να αντιλαμβάνομαι καλύτερα την λειτουργία του λειτουργικού τόσο για Windows όσο και για Linux. Αυτό είναι και ο λόγος που όποιος με ρωτάει κάποιος γιατί χρησιμοποιείς Linux, είτε βλέπουν το desktop μου που χρησιμοποιώ κυρίως εντολές και μου λένε τι είναι αυτό; Τους απαντάω είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ σχολείο με άπειρες δυνατότητες, είναι σαν να οδηγείς και να μην έχεις φρένα. Η παρομοίωση έχει να κάνει και με πιθανά στραπάτσα στην πορεία. Και φτάνουμε στο τώρα που μετά την τριτοβάθμια εκπαίδευση γνωστή και ως Gentoo με compile, custom πυρήνα και αρκετές ρυθμίσεις να έχω μεγαλύτερη οικειότητα και λιγότερα προβλήματα. (Τα προβλήματα ας το πάρουμε απόφαση ισχύει για όλα τα λειτουργικά,mobile,desktop οπουδήποτε ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΛΑΘΗ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, είναι φτιαγμένα από ανθρώπους τόσο απλή η δικαιολογία) :big_boss: Ο χρόνος που σπαταλούσα στο να αποκτώ οικειότητα με την κονσόλα, μου έδωσε προσφατα μετά απο 1 χρόνο και κάτι άνεργος, θέση administrator σε μία εταιρεία hosting. Βέβαια οι γνώσεις μου δεν έχουν σταματήσει στο στήσιμο ενός desktop, αλλά και μόνο το ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα χωρίς extra licenses ή σπασμένα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ήταν πραγματικό κίνητρο για μία θετική εξέλιξη που καθημερινά βελτιώνεται(θέλω να πιστεύω). Επειδή όμως η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση όταν πέφτουν πολλές απόψεις, γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν σε linux και τα έχω αποδεχτεί αν και δεν συγκρίνεται η κατάσταση 4 χρόνια πριν με τώρα, τώρα στήνεις διανομή και οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες να μην έχεις προβλήματα, πιό ώριμα DE με ότι αυτό συνεπάγεται(πιο memory hungry), πιό οργανωμένη διαχείριση του software που κουβαλάς, χωρις virus κτλπ. Ας πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη, πράγματι η εγκατάσταση των Windows έχει γίνει αρκετά απλή(στα 7άρια τουλάχιστον, στα XP πολυ next ρε γαμώτο). Κουσούρια έχει και αυτό αλλά είναι πιό εύκολο να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει, εκεί είναι και η δύναμη της MS(το market share, για πόσο ακόμα βέβαια δεν ξέρω). Σίγουρα για κάποιον επαγγελματία(ή gamer) υπάρχουν εφαρμογές(ή παιχνίδια) που θα σε αναγκάσουν να τρέξεις μόνο Windows, σε αυτό συμβάλλουν και οι "συνεργασίες" της MS. Καταλαβαίνω και σέβομαι όταν κάποιος λέει ότι είναι "ευκολότερο" κάτι από κάτι άλλο, όμως δεν είναι λόγω ευκολίας, γιατί και πρόβλημα να έβρισκες σε Windows θα το έψαχνες, ίσως να έτρεχες και εντολές με το cmd, ίσως να πείραζες την registry κτλπ, ο λόγος είναι η ΣΥΝΗΘΕΙΑ όταν κάτι στο σερβίρουν και το βλέπεις με συγκεκριμένο τρόπο, οτιδήποτε διαφορετικό σε αναγκάζει να το δείς σηκώνοντας ΑΣΠΙΔΑ άρα και με μεγάλη πιθανότητα απόρριψης. Δεκτό αλλά εδώ έρχεται να απαντήσει το Android. Ένα open source project που έχει βαλθεί να καταστρέψει το desktop όντας ήδη κυρίαρχο στην αγορά των mobile. Τελικά Linux vs Windows, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης, απλά ας είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί σε ιδέες για να μην μας πασάρουν κλειστές ιδέες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Μάρτιος 1, 2014 #109 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 [MENTION=1086]Hero[/MENTION] το καρκίνος που λέω, δεν έχει να κάνει με το αν είναι σταθερά/user friendly κλπ. Έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθεί η Canonical (η εταιρία πίσω από το Ubuntu) τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι κάτι που εξηγείται μέσα σε ένα ποστ, ούτε θα το καταλάβεις αν δεν έχεις ασχοληθεί με τον linux κόσμο, την ιδέα του opensource κλπ. Σε μια πρόταση να σου πω ότι η Canonical έχει γίνει η Microsoft του linux κόσμου και για αυτό υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους hardcore linux-άδες. Α για αυτό τα ubuntu έγιναν super user friendly? Αν κατάλαβα καλά, η δυσαρέσκεια σου έχει να κάνει με την πολιτική της εταιρίας. Αν θέλεις, εξήγησε το παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάρτιος 1, 2014 #110 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Και για όσους νομίζουν ότι Linux σημαίνει δωρεάν: :slap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 1, 2014 #111 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Καταρχάς αυτό με το user friendly, είναι ψιλομύθος κατ εμέ. Δεν καταλαβαίνω διαφορές μεταξύ ubuntu και debian πχ. Από εκεί και πέρα, δεν έγιναν καλύτερα επειδή η Canonical έγινε MS. Αυτό που έγινε είναι ότι πάτησαν στη ευρεία διάδοσή τους, και το είδαν αφεντικά.Και εγώ μην νομίζεις ότι τα έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα, αλλά μια γενική εικόνα την έχω. Αυτό που κάνει η Canonical, είναι ότι ότι πάσχει, το πετάει και φτιάχνει άλλο δικό της. Στον opensource κόσμο, αυτό δεν είναι ότι καλύτερο, γιατί οι developers μοιράζονται σε περισσότερα μικρότερα projects, αντί να έχεις λίγα και καλά.Λαμπρό παράδειγμα του παραπάνω είναι το Desktop Environment που έχει πλέον το ubuntu, που ονομάζεται Unity. Το unity είναι μια αντιγραφή του Gnome3 (το οποίο χρησιμοποιούσε το ubuntu παλιότερα). Κατ' εμέ (και πολλούς άλλους) το unity δεν έχει λόγο υπαρξης και θα ήταν πολύ καλύτερο η canonical να βάλει τους developers της να δουλεύουν πάνω στο gnome3, για να γίνει το gnome καλύτερο για όλους. Έχει κάνει και άλλα παραπλήσια under the hood, που δεν τα θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Ένα από τα τελευταία κορυφαία που ανακοίνωσε είναι ότι θα φτιάξει δικό της package manager, γιατί το apt δεν την καλύπτει (καλύπτει όμως τον μισό linux κόσμο που τον χρησιμοποιεί)Είχε κάνει και κάτι άλλα τραγικά, με το store της που προσπαθούσε να το προωθήσει. Αν θυμάμαι καλά είχε βάλει διαφημίσεις μέσα στο λειτουργικό και για αυτό είχε γυρίσει ο Stallman και είχε χαρακτηρίσει malware το Ubuntu.Δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω σε τέτοια θέματα, γιατί πολύ απλά δεν πολυπαρακολουθώ. Εγώ προσωπικά είχα ubuntu για αρκετό καιρό, μέχρι που βγάλαν το Unity. Τότε εκνευρίστηκα με την κίνηση αυτή και είπα ότι σε δικό μου pc, ubuntu δεν θα ξαναμπουν. Μέχρι τώρα το έχω τηρήσει. Το έχω γυρίσει αποκλειστικά σε Debian (με κάτι μικρές εκρήξεις fedora) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Στην τελική το ubuntu στο Debian είναι βασισμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Μάρτιος 1, 2014 #112 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Το desktop environment που έχει τώρα το ubuntu, είναι αυτό που κυρίως με κράτησε. Το βρίσκω πολύ εύχρηστο. Το gnome3 δεν το πολυθυμάμαι να σου πω την αλήθεια.Μια ερώτηση. Πόσους average χρήστες πιστεύεις έχει κερδίσει έτσι το ubuntu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 1, 2014 #113 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Παίδες δεν καταλάβατε το πρόβλημα μου. Έχω 780 σε μια οθόνη κ την on board σε άλλη. Οκ την 780 δεν την βλέπει. Την had 3000 υποτίθεται έπρεπε να την βλέπει. Ελα που μου βγάζει σφάλμα κ δεν μπορώ να μπω ούτε σε teminal να κάνω εγκατάσταση drivers. Δεν έχω πετύχει πότε πχ win xp να κρεμάει και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα και να χρειάζεσαι xp με sp3 αναγκαστικά για εγκατάσταση από πάνω. Απλά απαράδεκτο για λειτουργικό. Και δεν είναι ότι θέλει driver για να παίξει σε σωστή ανάλυση. Μαύρη οθόνη, δεν κάνει τίποτα. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 2, 2014 #114 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Στο linux τα πάντα φτιάχνονται. Όρεξη να έχεις. Για τέτοια είδους προβλήματα boot-αρεις από usb και κάνεις chroot στην εγκατάστασή σου και αρχίζεις το σκάλισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 2, 2014 #115 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Να σου πω την αλήθεια έψαξα 3 λεπτά για chroot και πραγματικά καλύτερα να δοκιμάσω άλλη διανομή. Και θα βάλω την μάσκα του gdp77 όπως είχε κάνει ένα thread σχετικά με εγκατάσταση σε win7 σε ένα laptop που δεν θυμάμαι ακριβώς με ποιον driver είχε θέμα. Υποτίθεται όταν βάζεις ένα plug n play λειτουργικό ότι κουτσά στραβά πρέπει να μπεις στο γραφικό του περιβάλλον. Κ αν δε παίξει με την μία κάρτα που έπρεπε έστω με ανάλυση 640 έπρεπε να μπει με την άλλη. Ελα μου που μένω σε μαύρη οθόνη κενή με μόνο τον terminal κέρσορα για παρέα να αναβοσβήνει λες και θα μου στείλουν μήνυμα από το matrix.Προσοχή δεν έχω ουτε terminal μετά από clean install σε μοναδικό δίσκο. Σε 2600k 3 ετιας cpu σε 12.04.03 Κατεβάζω κ 13 τώρα που μιλάμε να δοκιμάσω. Μετά θα δοκιμάσω και mint.Σήμερα θα βάλω Linux στον 2ο ssd έτσι για το γαμώτο. Sent from my GT-N7100 using TapatalkEDIT: Ubuntu 13 μάντολες. Ούτε καν σε μενού επιλογών δε με βγάζει. Μαύρη οθόνη. Και επισημένω οτι υποτίθεται όπως λέει ο gdp είναι user friendly και έχω τον 2600k με ενεργοποιημένη και την cpu vga αλλά και την 780 μου συνδεδεμένες διαφορετικές οθόνες στην κάθε κάρτα. Έστω με την μία απο τις δύο έπρεπε να μπεί. Περιμένω mint & small debian να κατέβουν και ξαναδοκιμάζω.ΥΣ. Όσο δουλεύω τα 8.1 τόσο μετανιώνω την ώρα που τα αγόρασα. Και θέλει και η microsoft απο τον Απρίλιο να γυρίσουν όλοι απο XP σε 8.1Και προχτές μου έλεγε και ο IT supervisor μεγάλης τράπεζας οτι θα γυρίσει όλα τα τερματικά σε 8.1, ντρεπόμουν να τον ρωτήσω αν τα έχει δοκιμάσει ή πάει απλά με την θεωρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάρτιος 2, 2014 #116 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Τι περιμένεις από ανθρώπους που λένε "τα Linux" και τους φαίνεται απολύτως φυσικό;Δεν ξέρω αν εδω "τα λένε" και τέτοιοι, αλλα δεν τα λένε μονο τέτοιοι. Συγγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο, αλλα μαλλον εχω περάσει περισσότερες ώρες και γνωρίζω περισσότερο "τα Linux" απο τους περισσότερους "φανατικούς" που γράφουν σε αυτο το thread. Η άποψή μου δεν αλλάζει. Δεν μπορούν και, το βασικότερο, δεν έχουν λόγο να αντικαταστήσουν τα windows για τον μέσο χρήστη. Sad but true. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 2, 2014 #117 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] το mint είναι ubuntu-based και μάλλον θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Αν θες εναλλακτικές δοκίμασε Debian ή fedora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Μάρτιος 2, 2014 #118 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Δεν ξέρω αν εδω "τα λένε" και τέτοιοι, αλλα δεν τα λένε μονο τέτοιοι. Συγγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο, αλλα μαλλον εχω περάσει περισσότερες ώρες και γνωρίζω περισσότερο "τα Linux" απο τους περισσότερους "φανατικούς" που γράφουν σε αυτο το thread. Η άποψή μου δεν αλλάζει. Δεν μπορούν και, το βασικότερο, δεν έχουν λόγο να αντικαταστήσουν τα windows για τον μέσο χρήστη. Sad but true.Δεν αμφιβάλω ότι έχεις περάσει περισσότερες ώρες "στα Linux" από τους φανατικούς Windows users που γράφουν σε αυτό το thread. Κοιμήσου όσο θες, η ξερκούραση κάνει καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάρτιος 2, 2014 #119 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Υποτίθεται όταν βάζεις ένα plug n play λειτουργικό ότι κουτσά στραβά πρέπει να μπεις στο γραφικό του περιβάλλον. Κ αν δε παίξει με την μία κάρτα που έπρεπε έστω με ανάλυση 640 έπρεπε να μπει με την άλλη. Ελα μου που μένω σε μαύρη οθόνη κενή με μόνο τον terminal κέρσορα για παρέα να αναβοσβήνει λες και θα μου στείλουν μήνυμα από το matrix.EDIT: Ubuntu 13 μάντολες. Ούτε καν σε μενού επιλογών δε με βγάζει. Μαύρη οθόνη. Και επισημένω οτι υποτίθεται όπως λέει ο gdp είναι user friendly και έχω τον 2600k με ενεργοποιημένη και την cpu vga αλλά και την 780 μου συνδεδεμένες διαφορετικές οθόνες στην κάθε κάρτα. Έστω με την μία απο τις δύο έπρεπε να μπεί. Περιμένω mint & small debian να κατέβουν και ξαναδοκιμάζω.Είναι αλήθεια εκνευριστικό να σκάνε προβλήματα σε αυτούς που παρά την αρνητική στάση τους, τολμούν μια δοκιμή... Για το "plug 'n play", μην ξεχνάς ότι όλα τα υποσυστήματα του pc σου είναι κατασκευασμένα για να είναι συμβατά με windows και έστω να μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα "safe" windows environment μέχρι να περαστούν οι drivers. Δυστυχώς σε καμία περίπτωση οι hardware vendors δεν έχουν ασχοληθεί, ώστε αντίστοιχη λειτουργικότητα να υπάρχει σε Linux, ούτε και ανοίγουν τους οδηγούς τους, ώστε να φτιάξει η κοινότητα ό,τι χρειάζεται. Στενοχωριέμαι για τη δυσκολία που αντιμετωπίζεις, πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει (φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την 780 και το συνδυασμό με την gpu του επεξεργαστή. Ίσως κάτι πρέπει να απενεργοποιήσεις πριν το install (δοκίμασε απενεργοποιώντας το integrated gpu), δε γνωρίζω,ούτε και μπορώ να κάνω debugging χωρίς το μηχάνημα μπροστά μου.[MENTION=10170]swatoner[/MENTION] το mint είναι ubuntu-based και μάλλον θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Αν θες εναλλακτικές δοκίμασε Debian ή fedora.Όχι απαραίτητα.... Μου έχει παίξει laptop με mint, που με ubuntu δεν έλεγε να δουλέψει το wifi του με τίποτα... Τρέχα γύρευε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάρτιος 2, 2014 #120 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Προτείνω πάντως στον swatoner να ανοίξει θέμα για να δούμε πως μπορούμε να τον βοήθησουμε, είναι offtopic να κανουμε troubleshooting σε αυτό το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.