Jump to content

OS Wars! Windows vs Linux vs all. Πείτε τα όλα εδώ!

astrolabos

Recommended Posts

[MENTION=2983]Γιάννης_84[/MENTION]

Στο 4 μηνών laptop φίλης ξεκίνησαν να σκάνε καθημερινά οι... σκύλοι εντελώς τυχαία. Η κατάσταση δε βελτιώθηκε ούτε αφού το laptop στάλθηκε στην αντιπροσωπεία.

dpc_watchdog_violation.png

Δεν μπορούσε να δουλέψει, αφού κάθε λίγο και λιγάκι έσκαγε ο... σκύλος. Το laptop περνούσε όλα τα διαγνωστικά αλλά ο σκύλος επέμενε.

Μετά από συζήτηση, της πέρασα ubuntu και όχι μόνο μπόρεσε να παραδώσει την πτυχιακή της κανονικά, αλλά πλέον μου λέει ότι της αρέσει το νέο περιβάλλον και δεν νιώθει την ανάγκη καν να μπουτάρει στα win. Μου ζήτησε κιόλας να βάλω στον grub default επιλογή το ubuntu και όχι τα win...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply
@Γιάννης_84

Στο 4 μηνών laptop φίλης ξεκίνησαν να σκάνε καθημερινά οι... σκύλοι εντελώς τυχαία. Η κατάσταση δε βελτιώθηκε ούτε αφού το laptop στάλθηκε στην αντιπροσωπεία.

a>

Δεν μπορούσε να δουλέψει, αφού κάθε λίγο και λιγάκι έσκαγε ο... σκύλος. Το laptop περνούσε όλα τα διαγνωστικά αλλά ο σκύλος επέμενε.

Μετά από συζήτηση, της πέρασα ubuntu και όχι μόνο μπόρεσε να παραδώσει την πτυχιακή της κανονικά, αλλά πλέον μου λέει ότι της αρέσει το νέο περιβάλλον και δεν νιώθει την ανάγκη καν να μπουτάρει στα win. Μου ζήτησε κιόλας να βάλω στον grub default επιλογή το ubuntu και όχι τα win...

Η αλήθεια είναι ότι όντως το linux είναι πολύ πιο ανθεκτικό σε memory errors ειδικά όταν είναι τέτοια που δεν ανιχνεύονται στα διαγνωστικά. Την εποχή που είχα χρόνο για overclockοψαξίματα θυμάμαι ότι μπορεί να είχα errors στα Windows ενώ ήμουν ok σε τουλάχιστο κανά δυο διαφορετικά memtestοειδή. Και φυσικά σε linux περιβάλλον το σύστημα μπορούσε να bootάρει ως το desktop σε αρκετά παραπάνω MHz απ' ότι σε Windows...

Η αλήθεια είναι ότι όντως το linux είναι πολύ πιο ανθεκτικό σε memory errors ειδικά όταν είναι τέτοια που δεν ανιχνεύονται στα διαγνωστικά. Την εποχή που είχα χρόνο για overclockοψαξίματα θυμάμαι ότι μπορεί να είχα errors στα Windows ενώ ήμουν ok σε τουλάχιστο κανά δυο διαφορετικά memtestοειδή. Και φυσικά σε linux περιβάλλον το σύστημα μπορούσε να bootάρει ως το desktop σε αρκετά παραπάνω MHz απ' ότι σε Windows...

4αρων μηνών laptop δεν μπορεί να είναι μνήμη.... μπορεί;:o

Δεν είναι μνήμες. Το σύστημα πέρασε memtest ένα ολόκληρο βράδυ. Άν ψάξεις στο net, το συγκεκριμένο bsod (dpc watchdog violation) θερίζει στα win8, με προτίμηση στα laptop.

Το memtest δεν λέει πάντα την αλήθεια όπως έγραψα στο τελευταίο μου post. Οι overclockers ας με διαψεύσουν. Αλλά και μνήμες να μην είναι, δεν θα διαφωνήσω ότι ειδικά τα Windows 8 όπως και τα vista παλιότερα αποτελούν από μόνα τους επιχειρήματα υπέρ των άλλων λειτουργικών... :p

Δεν έχω κάτι με το Linux, το αντίθετο μάλιστα, αλλά το επιχείρημα "επειδή έβγαζε σφάλματα στα 8 έβαλα Linux" δεν έχει καμία λογική βάση.

Θα μπορούσες να είχες βάλει Win 7 και πάλι να μην είχες κανένα πρόβλημα.

Δεν είναι μνήμες. Το σύστημα πέρασε memtest ένα ολόκληρο βράδυ. Άν ψάξεις στο net, το συγκεκριμένο bsod (dpc watchdog violation) θερίζει στα win8, με προτίμηση στα laptop.

Το ελεγξε κανεις το συγκεκριμενο bsod και ειναι αποδεδειγμενα προβλημα του λειτουργικου?

Ο λόγος που όλοι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν υπολογιστή μπροστά μας και διαβάζουμε/γράφουμε σε αυτό το thread είναι η microsoft.

Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε!

Η apple & η ibm είναι βασικά. Όχι η MS.

Με ποιον τρόπο έγινε πιο φθηνός ο υπολογιστής; Διότι αν όλοι πληρώναμε αυτά που πρέπει για άδειες χρήσης τότε η μέση επιβάρυνση για windows + office είναι στα 200+ ευρώ. Επιπλέον, αν έχει υπάρξει μια κάποια μείωση τιμών αυτή μάλλον οφείλεται στην ένταξή μας στην ΕΕ και την συνεπαγόμενη άρση δασμών στα ηλεκτρονικά προϊόντα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το 1995-96 αγοράζαμε ένα σύστημα με pentium mmx (ο κορυφαίος επεξεργαστής της εποχής) προς 350.000-400.000 δραχμές ενώ σήμερα ένα σύστημα με τον κορυφαίο επεξεργαστή της αγοράς στοιχίζει περίπου 1500-2000 ευρώ (500-700.000 παλαιές δραχμές). Ουσιαστικά, λοιπόν, καμία διαφορά στο οικονομικό θέμα (μετά την αποπληθώριση κλπ).

Αυτό που έβαλε την MS στα σπίτια όλων μας ήταν 2 βασικά πραγματάκια:

1) Έβγαλε ένα λειτουργικό που μπορεί να το δουλέψει ακόμα και ο πιο ανίδεος τεχνολογικά.

2) Έκανε πολύ σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες με την πλειοψηφία των εταιριών του κλάδου. Έτσι η Intel για μεγάλο χρονικό διάστημα στήριζε έμμεσα ή άμεσα την MS οπότε είχαμε πήξει στα wintel συστήματα και από την άλλη εταιρίες παιχνιδιών αλλά και σοβαρές (όπως η Autodesk) έβγαζαν τα προϊόντα τους αποκλειστικά για windows. Φυσικά δεν έμειναν πίσω και οι υπόλοιπες κατασκευάστριες περιφερειακών οι οποίες δεν νοούνταν να βγάλουν συσκευή στην αγορά που να μην έχει συμβατούς με τα windows drivers. Αντίθετα μόνο ορισμένες παρέχουν επίσημους drivers για linux οι οποίοι δεν παίζουν πάντοτε ή δεν παίζουν σε όλες τις διανομές.

End of story...

Εμείς που έχουμε linux είμαστε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας, κατά των πατεντών. Με λίγα λόγια υπέρ του ανοικτού λογισμικου, άρα εντελώς άστοχο και το σχόλιο και το υπονοούμενό σου.

Όσο για το κατά πόσο οι "ανίδεοι" μπορούν να δουλέψουν win, αυτό το γνωρίζουν οι φίλοι τους που "ξέρουν" και τα service των καταστημάτων πληροφορικής

(με το αζημίωτο)

Ο λόγος που όλοι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν υπολογιστή μπροστά μας και διαβάζουμε/γράφουμε σε αυτό το thread είναι η microsoft.

Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε!

No no, λόγω Ms το pc έγινε πιο φθηνό και μπόρεσε και μπήκε στα σπίτια όλων.

Home micros.

gdp77 μια δεκαετία πριν, εποχή που ο πατέρας μου πρωτοέρχονταν σε επαφή με υπολογιστή, το linux ήταν σχεδόν αποκλειστικά command line. Κατάφερα να του δείξω πέντε πράγματα σε windows αλλά δεν νομίζω ότι θα είχα κάποια τύχη αν αυτά τα 5 πράγματα έπρεπε να του τα δείξω σε linux. Αυτό εννοώ όταν λέω ανίδεος.

Όσο για την ελεύθερη διακίνηση προγραμμάτων καλά τα λες αλλά φαντάζομαι κάπως πρέπει να βγάζουν λεφτά και οι έρμοι οι προγραμματιστές, εκτός κι εάν πρόκειται για κάποια εξαιρετικά σπάνια φυλή ανθρώπου η οποία ζει μόνο με αέρα ή με φιλανθρωπίες.

[MENTION=15616]cna[/MENTION]

Είσαι αρκετά νέος. Λίγα χρόνια πριν δείξεις στον πατέρα σου τα win θα έπρεπε να του δείξεις ms-dos και -πίστεψέ με- πολλοί "άσχετοι" δούλευαν με αυτο.

Η αλήθεια είναι ότι το linux άργησε να γίνει όσο user friendly είναι σήμερα, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι ο αρχικός προσανατολισμός του δεν ήταν το desktop

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.