Jump to content

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΕΡΟ!

tr4wanfs

Recommended Posts

Εδώ και μια βδομάδα τρέχω το μηχάνημά μου με νερό :) (αντλία "μ' έκαψες" από πλυντήριο, 4 8άρηδες ανεμιστήρες για το ψυγείο, ψυγείο, cpu και water block by 11 :T: )

Μόλις χθες έβαλα τηλέφωνο, γι' αυτό και άργησα να ποστάρω...

Δυστυχώς το έστησα (σχεδόν) αμέσως μετά από μετακόμιση, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για την απόδοση της (προηγούμενης) αερόψυξης στο νέο περιβάλλον (το οποίο είναι σαφώς πιο ζεστό από το παλιό καλό υπόγειο :p ), διότι το δούλεψα ελάχιστα το μηχάνημα με αέρα εδώ.

Πάντως, γενικά, παρατήρησα τα εξής:

-ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην κάρτα γραφικών, η οποία δεν καίει πια από πίσω :p . Βασικά ούτε καν χλιαρή είναι :):D

-Μέτριες βελτιώσεις στη cpu. Στα 1833 (είναι barton 2500+) μου δούλευε γύρω στους 39-40 idle με τις στροφές του volcano κάπου στη μέση. Τώρα στην ίδια θερμοκρασία (συγκεκριμένα στους 39 idle με ανοιχτά παράθυρα :p και μετά από ώρες 40) τον δουλεύω στα 2200. Με την αερόψυξη στα 2200 (τον άνοιξα έτσι μόνο μια φορά) είχε idle (με μεγάλη επιφύλαξη) γύρω στους 43-44. Ίσως να φταίει η τοποθέτηση του μπλοκ. Το επανατοποθέτησα μία φορά (πριν ήμουνα πολύ χειρότερα) αλλά βαριέμαι να το ξανακάνω (τουλάχιστον άμεσα). Είναι ΟΚ οι θερμοκρασίες μου ή είμαι άπληστος; :devil: :devil: :devil: )

Υπόψη ότι μετά την τοποθέτηση arctic silver και akasa 40mm fan στην ψύκτρα του northbridge της asus (Α7Ν8Χ-Ε Deluxe) το system temp έπεσε από 27-28 στους 25, οπότε η θερμοκρασία του χώρου είναι χαμηλότερη από 25.

:)

Για 12άρηδες ανεμιστήρες καμιά πρόταση; Οι 4 8άρηδες ακούγονται... Πήρα 2 Sharkoon Silent και την άλλη μέρα τους επέστρεψα, αφού μόνο silent ήταν...:wall:

Επίσης πρέπει να αλλάξω άμεσα αντλία. Η άθλια μου ρήμαξε τα αυτιά... Μια στις τόσες βγάζει έναν ήχο σαν... να ξύνεται κάτι πάνω σε κάτι άλλο... :X: :slap: :-O :rant: :wall: ROFL εύγλωττη περιγραφή όμως ε; :tomato:

Tα λέμε :)

post-1265-1416071326,1072_thumb.jpg

σα λιγουλακι ζεστο να ειναι idle στους 43-44. βρες εναν τροπο να το κλεισεις, ωστε να υπαρχει μια κυκλοφορια αερα μεσα, θα ριξει κι αλλο τις θερμοκρασιες. τι ψυγειο και τι/ποσα μπλοκ εχεις; η αντλια τι ροη δινει; απο τη φωτο, δε φαινεται να τσακιζουν καπου οι σωληνες για να σου κοβουν τη ροη.

μετρα τη θερμοκρασια του νερου, μπας και βγει καποια ακρη απο εκει, γιατι με οσα λενε οι μητρικες, δεν υπαρχει περιπτωση.

Βασικά 43-44 είχα όπως γράφω με την αερόψυξη. Τώρα στην ίδια συχνότητα (2200) είμαι στους 39-40 idle.

Τί εννοείς να το κλείσω ώστε να υπάρχει κυκλοφορία αέρα;

Ψυγείο (τρανσιτ) και μπλοκ (cpu & vga) όλα από 11 :cool: .

Έχετε να μου προτείνετε κανένα καλό (αποδοτικό και αθόρυβο) 12άρη, καθώς και κανένα μαγαζί (Αθήνα) για αντλία, γιατί αυτή που έχω είναι μάλλον στα τελευταία της;

post-1265-1416071334,9307_thumb.jpg

η διαφορα απο τους 43-44 στους 39-40 δεν ειναι μεγαλη.

να κλεισεις το κουτι του υπολογιστη ενοοω. η κυκλοφορια του αερα μεσα στο κουτι, θα ριξει κι αλλο τις θερμοκρασιες.

πως να σου πω για την παροχη; απο τη φωτο τι να καταλαβω. μετρα την με 2 δοχεια, το ενα γεματο το αλλο αδειο. μετρα ποσα δευτερολεπτα κανει να μεταφερει το νερο απο το γεματο στο αδειο. φυσικα πρεπει να ξερεις ποση ποσοτητα νερου εχεις μεσα.

δε μπορω να σου πω που πρεπει να βρισκονται οι θερμοκρασιες. καθε μια μητρικη λεει τα δικα της.

εσφιξες τα ελατηρια το ιδιο και σταυρωτα;

Νόμιζα ότι με το μάτι φαίνεται αν η παροχή είναι τουλάχιστον επαρκής. Δεν έχει νόημα να τη μετρήσω, αφού σε λίγες μέρες αλλάζω αντλία.

Όσο για την τοποθέτηση του μπλοκ, το έσφιξα χιαστί κατά τα γνωστά, παρόλα αυτά πάλι χάνει κάπου (μάλλον) η επαφή. Με την πρώτη (άθλια) τοποθέτηση που είχα κάνει, φαινόταν από το αποτύπωμα του επεξεργαστή ότι ναι μεν όλη η επιφάνεια ακουμπούσε, αλλά από τη μία μεριά πιεζόταν σαφώς περισσότερο (τόσο που άφησε μόνιμο σημάδι στο μπλοκ).

Κατά την επανατοποθέτηση το έσφιξα λίγο λιγότερο, αλλά ήμουνα λίγο πιο προσεκτικός (προφανώς όχι αρκετά). Παρόλα αυτά, είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με την πρώτη τοποθέτηση.

Επίσης, στην κάρτα γραφικών έχω δει τρομερές διαφορές, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι φταίει η επαφή.

Σχετικά με τις θερμοκρασίες, γνωρίζω ότι οι Asus λένε (σαφώς) χαμηλότερες από τις πραγματικές, οπότε οι ενδεικτικές τιμές (έστω από άλλες μητρικές) που ζήτησα έχουν νόημα. (-----> τουλάχιστον θα ξέρω στο περίπου ένα όριο που δε θα πρέπει να υπερβώ.)

Βασικά θα με βοηθούσες πολύ αν μου πρότεινες 12άρηδες ανεμιστήρες, γιατί δεν λένε οι 4 8άρηδες που έχω τώρα (από άποψη θορύβου).

Εμμμ... και κανένα μαγαζί με Eheim ίσως; :p Έχω βρει αρκετές Hydor αλλά θέλω να έχω το κεφάλθ μου ήσυχο.

Με γειες και καλοδουλευτο :) Δυστυχως σε ΧΡ η τοποθετηση ειναι το Α και ο Ω Οτι και να πουμε (περα απο τα ηδη ειπωμένα) εμεις δεν μπορυμε να βοηθησουμε αρκετα για μια σωστη τοποθέτηση Ενα τσεκάρισμα on the fly sto bios καθως σφιγεις ξεσφίγεις τις βιδες ισως βοηθήσει

Οι πιο αθόρυβοι 12ρηδες που εχω ακούσει ειναι αυτοι που εχουν τα κουτιά Hec Δουλεύουν στις ~1100 ρπμ στα 12ν και εχουν και θερμιστοράκι για ελεγχο στροφών με την θερμοκρασία

Αν βραχυκυκλώσεις το καλωδιάκι του θερμίστορ ανεβάζει στις 1700ρπμ αλλα και παλι δεν ειναι θορυβώδεις

Γειά σου Μιχάλη :)

Θα βελτιώσω την τοποθέτηση μόλις βρω χρόνο :)

Μήπως ξέρεις πού μπορώ να βρω τους εν λόγω ανεμιστήρες;

Είχα πάρει 2 12άρηδες sharkoon (;) silent, που δούλευαν (σύμφωνα με τα χαρτιά) στις 1000 στροφές (στα 12V) και ήταν όντως τελείως αθόρυβοι. Όμως δεν κουνούσαν αέρα! Με τρομερή δυσκολία καταλάβαινα προς ποια κατεύθυνση υποτίθεται ότι φυσούσαν! (αν δεν έβλεπα τα βελάκια :p )

Και φυσικά τους επέστρεψα. Γενικά αρκούν 1000 περίπου στροφές;

Πείτε πλιζ και κανένα μαγαζί (pet shop ή ό, τι να 'ναι) από όπου να μπορώ να παραγγείλω Eheim. Τα pet shop της περιοχής μου με αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινο μόλις τους ρωτάω...

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα ποστ με διευθύνσεις από pet shop αλλά ρε γμτ δεν μπορώ να το βρω με την αναζήτηση.

Τα λέμε :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.