iTechBlogGr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2014 καλησπέρα σας ήρθε η ώρα και εγώ με την σειρά μου να γράψω για την σύνθεση του νέου μου υπολογιστή και να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα...θα ήθελα όμως να σεβαστείτε τις απόψεις μου και να μην έρθω σε κόντρα με κάποιον. Η επιλογές μου έγιναν στο μόνο που θα μπορούσατε να με βοηθήσετε είναι να μου πείτε αν μπορώ να εμπιστευτώ ιστοσελίδες όπως amazon.Ας προχωρήσουμε στην σύνθεση (Κάθε φορά που θα αγοράζεται ένα κομμάτι στο αρχικό ποστ δίπλα από το συγκεκριμένο κομμάτι θα αναγράφεται η λέξη ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ έτσι ώστε και εσείς να ξέρετε τι γίνεται.Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε.Κουτί: Corsair Carbide 200r (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ) 58ΕΜητρική: Asrock 990fx Extreme 3 (Τιμή Amazon.com - 100ευρώ)Επεξεργαστής: AMD FX 8320 (Τιμή Amazon.com - 110,70ευρώ)Μνήμες: KingStone HyperX Genesis 8gb (Τιμή Amazon.com - 58,23ευρώ)Κάρτα Γραφικών: Gigabyte GTX 660 (Τιμή Amazon.com - 138,30ευρώ)Οπτικό Μέσο: Samsung SH_224db (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ) 20ΕΣκληρός Δίσκος: WesternDigital 2TB SATA 3 (Τιμή Amazon.com - 62ευρώ) SSD:SanDisk 128GB SATA 3 (Τιμή Amazon.com - 55,68ευρώ)Τροφοδοτικό: CoolerMaster SilentPro M2-720W (Τιμή Amazon.com - 94,63ευρώ)Fan Controller: AKASA FC SIX (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ) 36ΕΠαρακαλώ περιμένω να μου πείτε και εσείς με την σειρά σας την γνώμη σας αν σας άρεσε η όλη σύνθεση και αν μπορώ να εμπιστευτώ το amazon ώστε να τα παραγγείλω...μιας και δεν έχω ξανά κάνει κάποια παρόμοια αγορά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Φεβρουάριος 23, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 καλημερα φιλε.. εγω προσωπικα δεν εχω αγορασει απο amazon , η μητρικη που εχεισ επιλεξει ειναι αυτη μηπωσ?? ASRock > 990FX Extreme3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaban22 Φεβρουάριος 23, 2014 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 Το amazon.com νομίζω δεν στέλνει Ελλάδα.Έχω αγοράσει από amazon.uk και amazon.fr δεν είχα κανένα πρόβλημα αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι πωλητής το amazon. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 23, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 To amazon.com είναι αμερικάνικο. Τα προϊόντα που θες να παραγγείλεις θα περάσουν τελωνείο και υπάρχει πιθανότητα (σοβαρή) να πληρώσεις δασμούς.Το amazon.com νομίζω δεν στέλνει Ελλάδα.Έχω αγοράσει από amazon.uk και amazon.fr δεν είχα κανένα πρόβλημα αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι πωλητής το amazon.Με εντελώς διαφορετικές τιμές από αυτές του αρχικού post 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Φεβρουάριος 23, 2014 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 Για SSD πας σε Samsung πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Φεβρουάριος 23, 2014 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 1oν) Το amazon είναι κορυφή σε συνεργασία και εξυπηρέτηση. Αλλά θα πάρεις απo amazon.co.uk καλύτερα, μη μπλέκεις με Αμερική.2ον) Για μητρική δες και αυτή.Gigabyte GA-990XA-UD3 | Skroutz.gr3ον)Το τροφοδοτικό είναι overkill. Βάλε κάποιο μικρότερο ποιοτικό όπως.XFX ProSeries 650W XXX Edition Semi-Modular (Bronze) | Skroutz.grCorsair RM Series RM650 80Plus Gold | Skroutz.grή σε ακόμη μικρότερο που άνετα σηκώνει το σύστημα σου.XFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJman Φεβρουάριος 23, 2014 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 Εγω θα προτινα.Μητρικη πηγαινε σε Asus αν μπορεις.Καλυτερη ποιοτητα και για δισκο Intel ή Samsung. Επισης οσο αφορα τον WD 2τβ που εχεις βαλει θα ελεγα να πας σε Seagate. Ειναι γαιδουρια και δεν καταλαβαινουν τιποτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geatle Φεβρουάριος 23, 2014 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 (edited) Για SSD πας σε Samsung πάντως.εγω παλι προτεινω τον sandisk επειδη εχει μεγαλο MTBF. που δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα αντεξει περισσοτερο αλλα είναι ενα δείγμακαι δεν εχει αναφερθει το βασικοτερο. για ποια χρήση προορίζεται ο υπολογιστής ; Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 23, 2014 από geatle Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAKHS LIMENIKOS Φεβρουάριος 23, 2014 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 (edited) καλησπέρα σας ήρθε η ώρα και εγώ με την σειρά μου να γράψω για την σύνθεση του νέου μου υπολογιστή και να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα...θα ήθελα όμως να σεβαστείτε τις απόψεις μου και να μην έρθω σε κόντρα με κάποιον. Η επιλογές μου έγιναν στο μόνο που θα μπορούσατε να με βοηθήσετε είναι να μου πείτε αν μπορώ να εμπιστευτώ ιστοσελίδες όπως amazon.Ας προχωρήσουμε στην σύνθεση (Κάθε φορά που θα αγοράζεται ένα κομμάτι στο αρχικό ποστ δίπλα από το συγκεκριμένο κομμάτι θα αναγράφεται η λέξη ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ έτσι ώστε και εσείς να ξέρετε τι γίνεται.Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε.Κουτί: Corsair Carbide 200r (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ) 58ΕΜητρική: Asrock 990fx Extreme 3 (Τιμή Amazon.com - 100ευρώ)Επεξεργαστής: AMD FX 8320 (Τιμή Amazon.com - 110,70ευρώ)Μνήμες: KingStone HyperX Genesis 8gb (Τιμή Amazon.com - 58,23ευρώ)Κάρτα Γραφικών: Gigabyte GTX 660 (Τιμή Amazon.com - 138,30ευρώ)Οπτικό Μέσο: Samsung SH_224db (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ) 20ΕΣκληρός Δίσκος: WesternDigital 2TB SATA 3 (Τιμή Amazon.com - 62ευρώ)SSD:SanDisk 128GB SATA 3 (Τιμή Amazon.com - 55,68ευρώ)Τροφοδοτικό: CoolerMaster SilentPro M2-720W (Τιμή Amazon.com - 94,63ευρώ)Fan Controller: AKASA FC SIX (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ) 36ΕΠαρακαλώ περιμένω να μου πείτε και εσείς με την σειρά σας την γνώμη σας αν σας άρεσε η όλη σύνθεση και αν μπορώ να εμπιστευτώ το amazon ώστε να τα παραγγείλω...μιας και δεν έχω ξανά κάνει κάποια παρόμοια αγορά..για καρτα γραφικων κοιτα καμια μεταχ/σμενη η εδω στο δικο μας η σε διπλανo forum link removedΠωλήσειςκαι γενικα εφοσον θες να γλιτωσεις λεφτα Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 2, 2015 από rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Φεβρουάριος 23, 2014 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2014 (edited) Η κάρτα γραφικών που βάζεις είναι passé. Κοίτα τουλάχιστον μια 760 ή 770.Btw στην πρώτη παράγραφο λες ότι ο κύβος ερρίφθη και το μόνο που θες είναι γνώμες αν είναι αξιόπιστο το Amazon!! και αμέσως μετά ρωτάς αν αρέσει η σύνθεσή σου. Κάπου αυτά τα δυό δεν κολλάνε, με το συμπάθειο κιόλας. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 23, 2014 από Franky_stein 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazaboy Φεβρουάριος 24, 2014 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2014 Προτείνω GPU κάποια σαν αυτή Msi NvidiaGF GTX 750 Ti Oc αφού έρχεται σχεδόν στα ίδια χρήματα,SSD καλό είναι να πας για Samsung, όσο για HDD θα σου πρότεινα να τον αγοράσεις από κάποιο κατάστημα Ελλάδας δεν συνιστώ τέτοιου (ευαίσθητου είδους) αγοράς από το εξωτερικό 20€ παραπάνω έχει, πολλά γίνονται... Άντε καλές αγορές:happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatal Φεβρουάριος 24, 2014 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2014 Με 140+ που έχει μια Τi Ελλάδα, βάζει και gtx 660 ή με λίγα παραπάνω r9 270, οπότε με τις τιμές τους τώρα είναι NO GO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iTechBlogGr Μάρτιος 1, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2015 Τελικος το PC το οποίο έφτιαξα είναι το εξείς: Corsair Carbide 200ramd fx 8320asrock 970 pro3 v2noctua nhd 14gigabyte gtx 660powertech pt-750wattsamsung sh-24dbakasa fc sixsan disk 128gbbaracuda 1tbsamsung 240gb hdd2 ανεμιστήρες εμπρός εισόδου χαμηλών στροφών2 ανεμιστήρες επάνω εξόδου μεσαίων στροφών1 ανεμιστήρας πίσω εξόδου υψηλών στροφών Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 1, 2015 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2015 1 χρόνο μετά; btw κακή σύνθεση = με το κόστος 8320 + nhd14 πήγαινες σε intel και ήσουν πολύ καλύτερα και το τροφοδοτικό είναι καραμούφα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iTechBlogGr Απρίλιος 10, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2015 Εγώ την δουλειά μου την κάνω και μου κόστισε λιγότερα από 1000 ευρώ.Οπότε είμαι καλά.Τώρα φυσικά πάω σε κάτι καινούργιο θα φτιάξω και θέμα στο Φόρουμ για να ζητήσω και την δική σας βοήθεια.Σε κάτι τελείως διαφορετικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Απρίλιος 11, 2015 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2015 (edited) Εγώ την δουλειά μου την κάνω και μου κόστισε λιγότερα από 1000 ευρώ. Οπότε είμαι καλά. Τώρα φυσικά πάω σε κάτι καινούργιο θα φτιάξω και θέμα στο Φόρουμ για να ζητήσω και την δική σας βοήθεια. Σε κάτι τελείως διαφορετικό! H μητρική κατά πάσα πιθανότητα θα σου σκοτώνει τον επεξεργαστή λόγω thermal throttle στα vrm της ! Βρες ψυκτράκια για αρχή και βάλε στο VRM της και άρχισε να σκέφτεσαι για αλλαγή της με κάτι καλύτερο σε vrm = GIGABYTE 970A -UD3P και πάνω ! Θα βλέπεις σε load καταστάσεις το παρακάτω κουφό !!! Με χαμηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή να πέφτει η συχνότητά του ανά διαστήματα ακόμα και στο 1Ghz !!! Αυτό είναι λόγω του κυκλώματος τροφοδοσίας της μητρικής και το κάνουν όλες οι 4+1 VRM της ASROCK της σειράς 9XX ! (970 pro 3, 970 extreme 3 & 4, 990fx extreme 3) Τι σου λέω να κάνεις >? Κάτι παρόμοιο με το παρακάτω, μήπως και το μειώσεις έστω και λίγο για αρχή .........! Επίσης το τροφοδοτικό είναι επίφοβο, μιας και είναι της κακιάς ώρας !!!! Με ένα thermaltake BERLIN 630Watt που είναι φτηνό σχετικά θα ήταν όλα κομπλέ ... Αλλά αυτό είναι μούφα μεγάλη ρε φίλε ..... Οι δυο αυτές επιλογές σου δεν είναι σωστές ! Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως θα τις αλλάξεις με το καλύτερο δυνατό για εσένα σενάριο. Όπως καταλαβαίνεις δεν κρίνω τις επιλογές σου από άποψη απόδοσης ή προτίμησης αλλά από άποψη σταθερότητας και προβλημάτων που θα έχεις . Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 11, 2015 από adpanos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts