Jump to content

Απο 6800 σε 6800 Ultra

xrist

Recommended Posts

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από XTCgr

το θέμα ως προς την απόδοση είναι τι γινεται αν κλοκαριστεί μια GT :cool::p

H gt σε o/c μπορει να ξεπερασει την ultra.Μια απλη 6800 ακομα και με ξεκλειδωτα pipes ειναι πολυ δυσκολο.Απλα ξεπερναει για λιγο την gt ...

απλά το είπα επειδή θα πρέπει να ξεκλειδώσεις οτι υπάρχει και δεν υπάρχει σε μια απλή 6800 και να την κλοκάρεις όσο πάει για να πιάσεις μια GT στα default

Επείδή πήρα μια MSI NX-6800 AGP και λέω να δοκιμάσω τα ξεκλείδωμα, θέλω να ρωτήσω αν τυχόν δεν πιάσει και βγάζει artifacts αν ξαναμπώ στο RivaTuner μπορώ να πατήσω την επιλογή που έχει default και να γίνει η κάρτα όπως ήταν όταν την αγόρασα;

Αρχική απάντηση από mitsosoft

Επείδή πήρα μια MSI NX-6800 AGP και λέω να δοκιμάσω τα ξεκλείδωμα, θέλω να ρωτήσω αν τυχόν δεν πιάσει και βγάζει artifacts αν ξαναμπώ στο RivaTuner μπορώ να πατήσω την επιλογή που έχει default και να γίνει η κάρτα όπως ήταν όταν την αγόρασα;

Αν ενδιάμεσα δεν απεγκαταστήσεις και επανεγκαταστήσεις το rivatuner κατά 99% πιστεύω πως ναι.

Δηλαδή υπάρχει και πιθανότητα να μην μπορώ να την επαναφέρω αν δεν πιάσει; Το κολπάκι αυτό επεμβαίνει πάνω στην κάρτα και όχι μέσω software;

Παιδιά please για να το κάνω αν είναι να δω αν πιάσει.

Ευχαριστώ.:)

Εγω ειχα δοκιμασει αυτο το soft mod με το riva tuner και μολις μπαινω στα windows βλεπω τρελα artifacts και μετα απο 1-2 δευτερολεπτα κολλαει, ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΠΑΓΩΣΕ, κανω reset και μπαινω σε safe mode, εκει ολα καλα ουτε ενα artifact, απεγκαθιστω το rivatuner, ξαναμπαινω στα windows και ολα δουλευουν μια χαρα. Η περιπτωση μου πρεπει να ειναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ που μπορει να σου τυχει:( (μετα το ξαναεβαλα το rivatuner χωρις κανενα προβλημα)

@Shadow Keeper

Χαλάρωσε.

Σιγουρέψου ότι το Sideband addressing είναι ενεργοποιημένο. Μην το βάλεις force on αλλά Determined by VGA. Εγώ όταν το απενεργοποιώ κομματιάζεται η οθόνη μου.

Πάντως έπειτα από δοκιμές έφτασα στο εξής συμπέρασμα.

Σε εμένα ο καλύτερος συνδιασμός είναι

GPU:380

MEM:850

Εδώ δίνει τα καλύτερα αποτελσέματα στα benchmarks, παρόλο που οι χρονισμοί μπορούν να ανεβούν και ψηλότερα. Όταν ανέβω πιο ψηλά πέφτουν οι επιδόσεις.

Αρχική απάντηση από pontifikas [Σήμερα, στις 10:09]

Όταν ανέβω πιο ψηλά πέφτουν οι επιδόσεις.

Αυτό διορθώνεται....

Αν με το rivatuner αναγκάσεις την κάρτα να δουλεύει μονιμα σε Performance 3D mode , η απόδοση θα συνεχίσει να ανεβαίνει , παρότι η κάρτα δεν είναι σταθερή.

Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν τα lockups ή τα πολύ άγρια artifacts.

Δεν βοηθάει σε τίποτα την σταθερότητα της κάρτας , άρα και την καθημερινή χρήση , αλλά βοηθάει ΠΟΛΥ στο να βγουν ωραία νούμερα στο 3DMark :innocent:

Καμιά ιδέα κανείς ποιοι drivers βγάζουν το καλύτερο 3DMark05 με 6800;

Με τους 71.20 είμαι #8 ανάμεσα στις 6800 , #2 ανάμεσα στις "απλές" 6800 (οι υπόλοιπες 6 είναι GE).

Mου λείπουν 83 markουλάκια για να πάω στο #5 , #1 αντίστοιχα και η ρουφιάνα δεν πάει ούτε mhz παραπάνω :cry:

Ρωτάω γιατί , μέχρι να ενεργοποιηθεί η DSL (ζήσε μάη μου...) , είναι αδύνατο να κατεβάσω όλους τους drivers ώστε να δοκιμάσω.

Αρχική απάντηση από apocalypse

Καμιά ιδέα κανείς ποιοι drivers βγάζουν το καλύτερο 3DMark05 με 6800;

Με τους 71.20 είμαι #8 ανάμεσα στις 6800 , #2 ανάμεσα στις "απλές" 6800 (οι υπόλοιπες 6 είναι GE).

Mου λείπουν 83 markουλάκια για να πάω στο #5 , #1 αντίστοιχα και η ρουφιάνα δεν πάει ούτε mhz παραπάνω :cry:

Ρωτάω γιατί , μέχρι να ενεργοποιηθεί η DSL (ζήσε μάη μου...) , είναι αδύνατο να κατεβάσω όλους τους drivers ώστε να δοκιμάσω.

VXG 67.65

Πάνε στο guru3d και κατέβασέ τους. 14ΜΒ

Αυτό διορθώνεται....

Αν με το rivatuner αναγκάσεις την κάρτα να δουλεύει μονιμα σε Performance 3D mode , η απόδοση θα συνεχίσει να ανεβαίνει , παρότι η κάρτα δεν είναι σταθερή.

Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν τα lockups ή τα πολύ άγρια artifacts.

Δεν βοηθάει σε τίποτα την σταθερότητα της κάρτας , άρα και την καθημερινή χρήση , αλλά βοηθάει ΠΟΛΥ στο να βγουν ωραία νούμερα στο 3DMark :innocent:

πως το κάνουμε αυτό?

Αρχική απάντηση από pontifikas

VXG 67.65

Πάνε στο guru3d και κατέβασέ τους. 14ΜΒ

Είναι καλύτεροι από τους 66.93??

Αρχική απάντηση από Τζώρτζης [Σήμερα, στις 22:04]

πως το κάνουμε αυτό?

Βήμα #1

Από το power user , θέτεις την highlighted επιλογή = 1

post-159-1416071590,4838_thumb.gif

Βήμα #2

Διαλέγεις από την λίστα την κατάσταση που προτιμάς (χρειάζεται reboot).

Απ'ότι διάβαζα στο extreme , από 2D mode σε 3D mode , αλλάζουν μόνο τα clocks , όχι η τάση της gpu.

Αυτά που ονομάζουν 2D και 3D voltages οι bios editors είναι στην πράξη no driver και driver voltages αντίστοιχα.

Εγώ το άφησα στο performance 3D , μια που πέτυχα ένα bug όπου με τίποτα η κάρτα δεν επέλεγε 3D mode (χρειάστηκε reboot για να στρώσει).

Το ίδιο bug μου συνέβει πάρα πολλές φορές στο 3DMark05 GT1....

post-159-1416071590,5093_thumb.gif

Αρχική απάντηση από Τζώρτζης

Είναι καλύτεροι από τους 66.93??

Τους είχα δοκιμάσει και ήταν καλοί.Βγήκε νομίζω 66.95 από αυτούς.Ψάξε τους. Τα παιδιά στο Guru λένε για +200 στα Benchmarks.

off topic : Σίγουρα το πιο ήσυχο τροφοδοτικό που έχω ακούσει ποτέ. Αλλά είναι πολύ ήσυχο το υπόλοιπο PC , οπότε το ακούω.

Σίγουρα πάντως τρομακτικά πιο ήσυχο από το antec 480 που είχα πριν , αλλά και με πιο "ευαίσθητες" γραμμές.

EDIT : Το έχω εδώ και κάμποσο καιρό , οπότε δεν ξέρω τίποτα για τα προβλήματα που ακούγεται οτι έχουν τα τωρινά.

Τα καινούργια tagan , είναι δράμα , "άστα να πάνε" , που λέμε. Ρίξτε μια ματιά στα φόρα και θα καταλάβετε .

Δοκίμασα τους VXG και δεν βλέπω να είναι και πολύ καλύτεροι από τους 66.93 (και πολύ πίσω από τους 71.20).

Ίσως να βγάζουν καλύτερα fps στα defaults τους , αλλά τα defaults τους (της performance εκδοχής) έχουν κάτι force bilinear και κάτι τέτοια...

Εντάξει , κλέβουμε , αλλά όχι κι'έτσι....

Back to 71.20 και περιμένουμε για λίγο χιόνι (ή τους 72.xx).

φτιαχνv ενα συστημα αυτη την εποχη και δεν ξερω ποια καρτα να παρω,6600gt ή 6800.σε pci-e ποσο κανει μια απλη 6800?εχετε βρει καμια καλη τιμη?αν παρω την απλη 6600 μπορω να την κανω gt?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.