Jump to content

Απο 6800 σε 6800 Ultra

xrist

Recommended Posts

Η asus ge δεν εχει 16 αλλα 12 pipelines ανοιχτα.Με αλλα λογια ειναι ιδια με την GT σε ολα εκτος απο τα pipelines.

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

ρε παιδια μια asus 6800 που πουλαει το πλαισιο 299ε ποια ειναι?γιατι μου φαινεται αρκετα καλη καρτουλα!

για πειτε!

Λοιπόν εγώ πήρα την Asus V999/TD (όχι Gamers Edition) η οποία είναι μία κανονικότατη 6800 απλή και τίποτα παραπάνω. Όντως τα pipelines ήταν HARDWARE masked και όχι από bios, κάτι που δε με εμπόδισε να τα ανοίξω και να δω περίπου 900 πόντους παραπάνω στο 3dmark 2005 (από 2800 πήγε 3694) και αρκετά παραπάνω frames στο Doom 3. Το σχετικά χαμηλό score και στις δύο περιπτώσεις οφείλεται στον Athlon XP 2800+ (Barton) που έχω τελείως μαμίσιο χωρίς κανένα o/c γιατί δεν μπορώ να ανεβάσω άνετα το bus πάνω από το 166 λόγω των DDR333 μνημών. Παρόλα αυτά συνεχίζω να μην μπορώ να βρώ τις ρημάδες τις θερμοκρασίες στα Desktop properties της Nvidia με τους 66.81 και θα εκτιμούσα αφάνταστα οποιαδήποτε ιδέα για το πού μπορεί να έχουν εξαφανιστεί...Και βεβαίως μπορώ να ανεβάσω screenshots του 3dmark αρκεί να μου πείτε πώς :)

Ξέχασα να πω ότι την καρτούλα που γράφω παραπάνω την πήρα από το Πλαίσιο αντί 285ευρώ + Φ.Π.Α. = 338 Ευρώ. Παρόλα αυτά πήγα να παίξω έστω και 5 mhz πάνω μέσω των nvidia drivers κόλλαγε στο test και μου έγραφε ότι δεν μπορεί να ανέβει η κάρτα. Σημειωτέον ότι - ο ιερόσυλος- την έχω βάλει να δουλεύει με 350W PSU της πλάκας σε ένα ήδη βαρυφορτωμένο σύστημα με 4xhdd, 4x fan, 2x dvdrw. Τώρα θα μου πείτε "τραβάνε άπό άλλο rail αυτά..." πάντως προς το παρόν το σύστημα παίζει ικανοποιητικά (θα σας πω μόλις βγει το Vampire Bloodlines). Αλήθεια, αξίζει τον κόπο να ψαχτώ για 400άρες μνήμες να ανεβάσω το FSB αφού ο multiplier είναι κλειδωμένος στον Barton? :)

Γιατι δεν βλεπεις τις θερμοκρασιες απο το riva tuner? Οσο για τα screenshots με το κουμπι print screen και μετα paste μεσα στην ζωγραφικη.

Dboun θα ελεγα καλυτερα να παρεις ενα αλλο τροφοδοτικο!γιατι θα σου δωσει πολλα στο γενικο συνολο!

οσο για τις μνημες πιστευω οτι η πλειονοτητα των 333 ανεβαινουν στα 400 εστω και με χαλια timings!

οσο για την καρτα και εγω αυτη γλυκοκοιταω στο πλαισιο και ψηνομαι ασχημα να την χτυπησω!σαν γενικοτερη υλοποιηση ειναι καλη?

Πολύ καλή είναι, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ανεμιστήρι + ψύκτρα βόδια τηρουμένων των αναλογιών, η πλακέτα μου φαίνεται πολύ καλή. Είναι φυσικά full length (βρίσκει πάνω στους δίσκους μου, χιχιχι) και φυσικά έχει διπλή τροφοδοσία :) Την προτείνω, είναι ακόμα πιο φτηνή και από την -χάλια- Chaintech! Μετά η Gamers Edition πάει 390 + ΦΠΑ οπότε με αυτά τα φράγκα πας ταξιδάκι Λονδίνο ή φέρνεις σπίτι 4 Μολδαβές...και τα βλέπεις όλα με 4xAA :)))

• 1 month later...

παιδες πηρα σημερα μια albatron 6800nu κ εκανα το σοφτμοντ, μου βγαζει στο RT 16x1, 6vp αλλα μου βγαζει αρτιφακτσ οταν παιζω 1 game ακομα κ στα default ρολογια...πολυ απλα δεν ειναι softmoddable?

περιμενε την καινουρια εκδοση του rivatuner,θα βγει 30/12,προφανως θα διορθωθουν τα προβληματα σου!

Αρχική απάντηση από dboun

Πολύ καλή είναι, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ανεμιστήρι + ψύκτρα βόδια τηρουμένων των αναλογιών, η πλακέτα μου φαίνεται πολύ καλή. Είναι φυσικά full length (βρίσκει πάνω στους δίσκους μου, χιχιχι) και φυσικά έχει διπλή τροφοδοσία :

Η καρτα εχει δυο μολεξ και ψυχτρες στις μνημες? το pcb τι χρωμα ειναι?

Παιδες χθες πηρα για τον bro μου μια Asus V9999TD....350/700 νομιζω...311 τελικη!

Επισης να πω..πωωωως....ΠΕΤΥΧΕ!!

Τωρα στα properties την βλεπει σαν Ultra!!

Αρχική απάντηση από xrist22

Τυχερακια:)

Δλδ οι Asus ειναι οι πιο δυσκολες στο ξεκλειδωμα?

Μιας κ κατεβηκα για ψωνια για το PC χθες, μου εδωσαν τα χρηματα οι γονεις μου να του κανουμε surprise gift(πως τα λεω ετσι!) την καρτα...

Ακομα χοροπηδαει απο τη χαρα του!!

Και οι ερωτησεις τωρα...

Χθες το βραδυ, οταν την ξεκλειδωσαμε την ειχαμε default χρονισμους...μετα το ξεκλειδωμα ομως δεν μας αφηνε να ανεβασουμε ΟΥΤΕ ενα mhz...

Πρωτα ανεβαζουμε τα Mhz εκει που θελουμε και μετα την ξεκλειδωνουμε??

Και τελος...μεχρι να παρουμε το Arctic Cooling NV5, μεχρι ποιους χρονισμους ΔΕΝ εχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ η καρτα με θερμοκρασιες και arti??

Ρωταω σε γενικες γραμμες απο τα τεστ σας...

Μολις παρω και την ψυκτρα θα αρχισει το πανηγυρι!!

Χρηστο ευχαριστω για το σχολιο!! χαχαχαχα!!

ΥΓ:Μακαρι οταν ερθει η 6800GT σε pci express να ξεκλειδωνεται κ τουτη...

καλύτερα ανέβασε και όρισε τις συχνότητες τις επιθυμητές ώς αρχικές και μετά ξεκλείδωσέ τη.Πάντως στις msi κλοκάρεται εύκολα από το msi clock

Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 15:14]

....

ΥΓ:Μακαρι οταν ερθει η 6800GT σε pci express να ξεκλειδωνεται κ τουτη...

Τι εννοείς? Δεν έχει κανένα κλείδωμα η κάρτα. Επίσης θα το ξαναπώ ακόμα μία φορά: Η 6800LE και η 6800 ΔΕΝ γίνονται ULTRA. Τους λείπουν τα 256 DDR3 που τρέχουν στα 1.2GHz......

Αρχική απάντηση από vdeseris

Τι εννοείς? Δεν έχει κανένα κλείδωμα η κάρτα. Επίσης θα το ξαναπώ ακόμα μία φορά: Η 6800LE και η 6800 ΔΕΝ γίνονται ULTRA. Τους λείπουν τα 256 DDR3 που τρέχουν στα 1.2GHz......

εννοείται πως υπολείπεται τόσο σε μνήμη όσο και σε ταχύτητα μνημών και επιδόσεις!πάντως μια χαρά πάει για τα λεφτά της!!!!

Ναι?????Πολυ ωραια τοτε...συγγνωμη δεν το ηξερα!

Αρα δεν υπρχει προβλημα να κανουμε μια 6800GT σε Ultra...ετσι δεν ειναι?

Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 15:52]

Ναι?????Πολυ ωραια τοτε...συγγνωμη δεν το ηξερα!

Αρα δεν υπρχει προβλημα να κανουμε μια 6800GT σε Ultra...ετσι δεν ειναι?

Απλά ανεβάζεις τον πυρήνα 50Mhz και τις μνήμες 100 και έχεις μια Ultra. (Και φυσικά γλυτώνεις πολλά λεφτά..) ;)

Απλά ανεβάζεις τον πυρήνα 50Mhz και τις μνήμες 100 και έχεις μια Ultra. (Και φυσικά γλυτώνεις πολλά λεφτά..) ;)

Οι GT δεν εχουν μνημες me μεγαλυτερο ns απο τις υλτρα (2 αντι 1.6)??

παιδες η δικια μου(αλβατρον 6800) στο 16x1 κανει αρτιφακτς αλλα οχι σε ολα τα παιχνιδια...πχ στο doom3, hl2, farcry Κανει αλλα στο pes4,lotr batlle for middle earth δε κανει...μπηως να δοκιμασω αλλουσ drivers(εχω 66.93)?δοκιμασα κ ανεβασα με το nibitor τη ταση στα 1.4 απο 1.2 αλλα παλι το ιδιο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.