Jump to content

Απο 6800 σε 6800 Ultra

xrist

Recommended Posts

1o Post :)

Να ρωτήσω... Σκέφτομαι να αγοράσω την XFX 6800gs XXX edition που είναι φτηνή και έχει 256mb gddr3 μνήμη.

Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω το Mod και να ανοίξω και τα 16 pipelines ;

Και άμα το κάνω θα έχω επιδόσεις ίδιες με την ultra;

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Το mod δεν μπορεί να γίνει στην 6800gs , γιατί δεν έχει απενεργοποιημένα pipelines.

Οπότε ο μόνος τρόπος να ανεβάσεις απόδοση είναι με overclocking.

Από την άλλη , με μια 6800gs έχεις ελπίδες να πιάσεις την απόδοση της 6800u.

Με μια 6800 128MB AGP (σαν αυτές που ξεκλειδώνουν , σαν την δική μου) δεν έχεις καμία ελπίδα.

Εγω τσιμπισα την MSI 6800LE απο e-shop.

4050 3DMark05 με 375core(300default)875mem(700default)και ολα αυτα σε αρχαιο συστημα(μητρικη με i845G 4Χ AGP και pentium4 2.96MhZ.

Η καρτα ειναι δυνατη, αν φλασαρουμε και αλλα bios και ανεβασουμε τα volt 1.3 απο 1.1 θα ανεβει και αλλο.Με καλυτερο συστημα ψυξης ανεβαινουμε και αλλο.

Με αυτους τους χρονισμους ειμαι πληρως σταθερος και τον ανεμιστηρα στην πιο χαμηλη ρυθμιση(γιατι full κανει σαν σεσουαρ για μαλλια,ενω χαμηλα ειναι εντελως αθορυβος).

Λοιπον, δυο ημερες την εχω και την ψαχνω ακομα(απο χρονισμους,οδηγους κ.α)

Αξιζει μεχρι και την τελαιυταια δεκαρα απο τα 139ευρω που εδωσα.

Αρχική απάντηση από Herc [Σήμερα, στις 11:08]

Εγω τσιμπισα την MSI 6800LE απο e-shop.

4050 3DMark05 με 375core(300default)875mem(700default)και ολα αυτα σε αρχαιο συστημα(μητρικη με i845G 4Χ AGP και pentium4 2.96MhZ.

Η καρτα ειναι δυνατη, αν φλασαρουμε και αλλα bios και ανεβασουμε τα volt 1.3 απο 1.1 θα ανεβει και αλλο.Με καλυτερο συστημα ψυξης ανεβαινουμε και αλλο.

Με αυτους τους χρονισμους ειμαι πληρως σταθερος και τον ανεμιστηρα στην πιο χαμηλη ρυθμιση(γιατι full κανει σαν σεσουαρ για μαλλια,ενω χαμηλα ειναι εντελως αθορυβος).

Λοιπον, δυο ημερες την εχω και την ψαχνω ακομα(απο χρονισμους,οδηγους κ.α)

Αξιζει μεχρι και την τελαιυταια δεκαρα απο τα 139ευρω που εδωσα.

Xωρίς να την ξεκλειδώσεις την LE?

παιδια εγω ξεκλειδωσα τα pipelines αλλα εχω artifacts ειδικα στο quake 4.τι δεν κανω σωστα;

Αν δεν σου βγάζει artifacts με τα pipelines κλειδωμένα και σου βγάζει με τα pipelines ξεκλείδωτα τότε απλά έχεις κατεστραμένα pipelines.

Με άλλα λόγια η κάρτα σου δεν μπορεί να ξεκλειδώσει σωστά.

Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις για να το διορθώσεις.

Αρχική απάντηση από IVIetaCreatoR [29-01-2006 16:39]

Xωρίς να την ξεκλειδώσεις την LE?

Ξεκλειδωμενη.Βεβαια σε καποια παιχνιδια βγαζει λιγα artifact,ενω σε καποια αλλα απολυτως τιποτα,ενω 12χ1,6vp βγαζει λιγα στο need for speed & call of duty 2.
  • 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από Herc [31-01-2006 19:27]

Ξεκλειδωμενη.Βεβαια σε καποια παιχνιδια βγαζει λιγα artifact,ενω σε καποια αλλα απολυτως τιποτα,ενω 12χ1,6vp βγαζει λιγα στο need for speed & call of duty 2.

κι εμένα μπορεί να βγάλει κάποια αρτις στο nfs και στο fear αλλά είναι ελάχιστα για να απενεργοποιήσω τα 12 πιπάκια.Στα 16 εχει πρόβλημα..Με αυτά και με αυτά ομως πιάνω 10.500 στο 3δ μαρκ 03 και 4500 στο 05..

• 2 weeks later...

να κανω μια χαζη ερωτηση?

εχω celeron D 2.8@.3.4 με 512 ddr.

το συστημα της υπογραφης γ να μν λεμε πολλα

αν βαλω μια 6800!

κ μια 512 dual channel...

κατα ποσο θα εκμεταλευτω την αποδοση της καρτας????

αυτο π με ενδιαφερει ειναι να παιζω σε 1280*1024 κ ολα μα ολα full...

κατα ποσο θα αποδοσει σε αυτο το συστημα κατα 30%???

ρωταω γτ αν ειναι να την πεταξω στο ολοκαινουργιο π θα παρω... ;)

Σιγουρα εαν ειχες pentium4(1mbL2) αντι τα 256 του celeron στην ιδια συχνοτητα θα πηγενε πολυ καλυτερα αλλα και τωρα εισαι αρχηγος.Τη φορανε και σε πιο αργα συστηματα.

Αρχική απάντηση από Aris137

ρε παιδια η 6800 εχει απλη ddr και οχι ddr3!Οποτε ultra δεν θα γινει ποτε!!!

Σωστα

Απλα οταν ξεκλειδωσεις τα pipelines το riva την λεει ultra

ναι αλλα στην ουσια δν ειναι ε?

βλεπεις καμια διαφορα με ξεκλειδωτα pipelines?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.