Jump to content

Απο 6800 σε 6800 Ultra

xrist

Recommended Posts

Κατι αλλο ...ισως να σας λεει τιποτα ... το chipset Nvidia XXXX δεν ειναι μαυρο οπως σε αλλες καρτες αλλα ΚΟΚΚΙΝΟ. Σας λεει τιποτα αυτο ? Μπας και η MSI ειπε να παιξει με το αγοραστικο κοινο και "πεταψε" και μερικες 6800 GT υπερχρονισμενες? Εγω παντως δεν ξερω κατι απο ολα αυτα... Αν καποιος εχει ακουσει κατι τετοιο καλο ειναι να το αναφερει για να ξερω και εγω ...

Βρε παιδες ξερεται τι μου "ηρθε" τωρα ....? Αν η καρτα μου ειναι 6800GT και πηγαινει στα 400 - 1100 με "μαμησιο" vga bios , τοτε εχω στην καρτα μου ενα ηδη modded bios "ψαγμενο" απο την ιδια την MSI... Καλο εεεε? Για πειτε μου βρε παιδες κανα προγραμματακι να κανω save το bios της καρτας μου και πως?

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

stratos1978 δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τρία συνεχόμενα ποστ. Αν σκεφτείς κάτι αφού έχεις ποστάρει μπορείς να το προσθέσεις στην απάντηση σου χρησιμοποιώντας το κουμπί διόρθωση. ;)

Oups εχεις δικιο αλλα θελω να σου πω και την αληθεια πως κοιταω να φτασω επιτελους τα 150 επιθυμητα post...

Φιλικα Στράτος

Αρχική απάντηση από stratos1978 [Σήμερα, στις 18:47]

Oups εχεις δικιο αλλα θελω να σου πω και την αληθεια πως κοιταω να φτασω επιτελους τα 150 επιθυμητα post...

Φιλικα Στράτος

Ναι αλλά αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου. Μπορείς να κάνεις πιο επικοδομητικά posts... Spamming is bad. ;)

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 18:52]

Ναι αλλά αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου. Μπορείς να κάνεις πιο επικοδομητικά posts... Spamming is bad. ;)

Ok δεν το ξανακανω φιλε μου . Συγγνωμη και στους υπολοιπους χρηστες οπου τους ταλαιπωρω με τα πολλα μου post.

Φιλικα Στρατος:flower:

Για να κάνεις backup το bios:

Πήγαινε στο http://www.mvktech.net/ και κατέβασε το nvflash.

Μετά τρέξε το από dos με την εντολή nvflash -b orig.rom

Στο συγκεκριμένο site έχει και όλα τα απαραίτητα για να μοντάρεις το bios που έκανες backup (nibitor).

Μερικές διευκρινίσεις.

Το chipset των 6800xx (nv40) ΔΕΝ είναι μαύρο , απλά σε κάποιες φωτογραφίες μοιάζει έτσι λόγω του flash.

Στην πραγματικότητα το χρώμα του αλλάζει ανάλογα με την γωνία και τον φωτισμό.

Συνήθως μοιάζει ελαφρά κόκκινο.

Και απ'ότι φαίνεται η MSI έχει βγάλει πολλές "περίεργες" κάρτες.

Μια από αυτές και η δική μου , μια 6800nu , που είχε από την μανούλα της 16 pipelines και 6 vertex shaders.

Οποτε περνω θαρρος να λεω πως και η δικια μου MSI 6800GT μαλλον ειναι μια απο τις "περιεργες" καρτες που εχει βγαλει η MSI.

Παντως σε ευχαριστω φιλε apocalypse για τις οδηγιες σου.

Οσοι χρειαστειται να μαθεται ή να εγκαταστησεται το bios μου εδώ ειναι.

• 3 weeks later...

Αλλη μια περίπτωση (σχεδόν) επιτυχημένης μετατροπής 6800LE σε 16pp/6vp Albatron όπως και η προηγούμενη που είχα.Λεω σχεδόν γιατι στο cod2 π.χ. και στο 3dmark05 test3 βλέπω λίγα artifacts όπως του scrollock πιο πάνω.Σε 3dmark03 ,cod,hl2,Lineage δεν βγάζει τπτ.

Το παρασκήνιο βέβαια είναι εχθές αγοράστηκε μια 6800le από το πλαίσιο αλλά είχε τη μια τετράδα τελείως κατεστραμένη και δεν έπαιρνε και τπτ o/c (για την ιστορία 0436 εβδομαδα ελεγε στο pcb) , οποτε μετα απο αρκετά "πειράματα" και ψάξιμο, βρέθηκε ένας τρόπος η κάρτα να είναι rma-able.. και η αμεση αντικατασταση "έκατσε" ίδια βδομάδα με την παλιά μου ,0442 , οποτε μιας και η 0442 πήγε 2 στα 2 (μπορει και να ειναι και απλως συμπτωση βεβαια..) ας την εχει υποψην του οποιος ψηνεται να αγορασει καμια 6800le albatron(οι εξυπηρετικότατοι υπάλληλοι αφήνουν να ανοίξεις το κουτί και να την κοιτάξεις)

με τα πιο κατω αποτελεσματα και ψυξη nv silencer5 ,ξεπερασε ανετα απο πλευρας πυρηνα την 6800gt μου οντας σταθερη και σε 3dmark και σε cod2 στα 433/900 (με 1.4v δε δοκιμασα ακομη..)

Για συγκριση η 6800gt μου σε 430/1100 έβγαλε 13636 (πάντα σε high quality), οποτε πηγε παραπανω απο καλά..

post-172-1416072232,4722_thumb.jpg

• 3 weeks later...

GeForce 6800 Ultra NV40 256MB DX 9.0 SM3.0 400 1100 256 bit 16

GeForce 6800 GT NV40 256MB DX 9.0 SM3.0 350 1000 256 bit 16

GeForce 6800 NV40 128MB DX 9.0 SM3.0 325 700 256 bit 12

παίδες αφελής ερώτηση αλλα η 6800 σε σχέση με την Ultra η έστω η 6800 GT με την Ultra έχουν ακριβώς τα ίδια ολοκληρωμένα απο πλευράς μνήμης ??

γιατι έστω οτι μια GT γίνεται oc και παίζει σαν Ultra, η Ultra με oc δεν θα πρέπει να παίζει καλύτερα η απλώς ειναι μια πουσαρισμένη GT???

Η ULTRA έχει καλύτερο κύκλωμα τροφοδοσίας και 1.6ns μνημες (απο 2.0) , οπότε έχει πολύ περιθώριο απο άποψης o/c , αν και ειδικα αυτή την περίοδο , είναι πεταμένα λεφτά μια 6800 ultra (για μενα)

Ultra θα παει και παραπανω ομως. Οσο πανε οι GT +mod +cooling solutions παει μια ουλτρα χωρις να τις κανεις τπτ.

Αλλα το timing τωρα δεν τις ευνοει

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 00:29]

Ultra θα παει και παραπανω ομως. Οσο πανε οι GT +mod +cooling solutions παει μια ουλτρα χωρις να τις κανεις τπτ.

τι ενοείς δεν τις ευνοεί το timing? λόγο 7800?

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 00:29]

ψύξη να έχεις... και άμα τη μοντάρεις καλά τα ίδια θα πάει... στον πυρήνα , στις μνήμες , θα πάει καμια 80-100αριά mhz παρακάτω ,αλλα εδώ είναι συζητήσιμο αν αξίζουν τα extra λεφτα.. Ο μόνος λόγος που έφυγα απο την Albaron 6800LE με 16pp/6vp ήταν τα 128μβ της...

η nv silencer5,ταιριαζει στην 6800 LE της albatron??η αφηνει καποιο σημαντικο κομματι ξεκρεμαστο?σκοπευω να την αγορασω...καποιο bridge νομιζω δεν τo καλυπτει...αυτο φοβαμαι,μην τα κανω ολα χειροτερα και χασω και τα λεφτα και την καρτα!!την εχει δοκιμασει κανεις σε albatron?

μια χαρα ταιριαζε όταν την είχα .Δεν κατάλαβα για ποιο σημαντικό κομμάτι μιλάς.. Ο,τι κάλυπτε και η μαμίσια καλύπτει και το nv5

δεν την εχω δει απο κοντα την ψυκτρα...αν καλυπτει ολη την καρτα οπως η μαμισια,και δινει οσες διαφορες υποσχεται στην θερμοκρασια,ειναι η επομενη αγορα μου...!την εχει το hacshop,οποτε μαλλον θα παω μια βολτα απο κει!

Απόκτησα χτες και γω μια Albatron 6800LE από πλαίσιο. 90 Ευρώπουλα. Η κάρτα ήταν ρυθμισμένη 8 pipelines / 4 vortex - 300MHz Core / 700MHz memory. Με Rivatuner πανεύκολα ανέβηκε σε 16 pipes / 6 vortex. Η διαφορά σε 3D Mark ήταν εντυπωσιακή! Από 6900 σε 9500! Σημείωση ότι άπαξ και ενεργοποιήσεις τα 16 pipelines η συχνότητα πυρήνα και μνημης κλειδώνουν. Το RivaTuner και το Coolbits βρίσκουν πρόβλημα κατά το testing (ακόμα και αν μειώσεις την συχνότητα!) και δεν σε αφήνουν να την αλλάξεις.

Στο 3D Mark δεν φάνηκαν καθόλου artifacts. Βάζοντας το 3DMark 05 όμως φάνηκαν! Το ίδιο και στο FEAR. Αναγκαστικά λοιπόν κλείνουμε την μια τετράδα Pipelines.

Πάλι στα 12. Και voila!!! Πάλι στην ρύθμηση συχνότητας όλα δουλεύουν ρολόι! Τραβάω ένα ωραίο 325 (όπως η κανονική 6800) στο Core και οι επιδόσεις φτάνουν και πάλι κοντά -λίγο πιο κάτω- σε αυτές των 16 pipes! No artifacts, full stable!

Οπότε αυτή την στιγμή έχω μιά πραγματική 6800 -όχι LE- με 1 vertex παραπάνω από την κανονική (12pipes/6vertex/325/700) με 90Ε (να μην πω 75 μιας και γλύτωσα και το ΦΠΑ!).

Και χωρίς κόπο και χωρίς να την πιέσω.

Η best value for money αγορά που έχω κάνει ever!

:T:

Σου φάιενται οτι κλειδώνουν γιατι δεν εχεις απενεργοποιησει το InternalClockTest και πρακτικά , ούτε και στα default δεν περναγε το τεστ γιατι πεταγε λαθη ο πυρηνας λογω της κατεστραμενης τετραδας pipeline.Τώρα που την έχεις κανονικα 12/6 δοκιμασε παλι το Detect optimal Frequencies και πες μας ποσο σου εβγαλε με stok ψυξη (κυρίως οι μνήμες με ενδιαφέρουν)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.